Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2010, 15:05:30
roxanax43 roxanax43 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.09.2010
Locație: Undeva in RO
Religia: Ortodox
Implicit

La calendarele crestin ortodoxe exista si cate o icoana. Dupa ce trece anul si schimbam calendarul ce se face cu icoana? se arunca impreuna cu calendarul? se pastreaza?
Cu iconitele pe hartie simpla sau plasticate primite de-a lungul timpului ce se face?
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 15:24:45
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanax43 Vezi mesajul
La calendarele crestin ortodoxe exista si cate o icoana. Dupa ce trece anul si schimbam calendarul ce se face cu icoana? se arunca impreuna cu calendarul? se pastreaza?
Cu iconitele pe hartie simpla sau plasticate primite de-a lungul timpului ce se face?
Nu-s icoane alea ci doar reproduceri dupa icoane. La fel și cele "de buzunar".
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 15:27:50
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
as vrea sa te rog ceva, daca tu spui ca e religia dreapta, adu-ne argumente din biblie, unde sa scrie clar ca e religia dreapta.
Pentru un creștin, nu cred că mai este nevoie să i se aducă argumente că religia creștină e cea dreaptă. Întrebarea aceasta ar putea s-o pună eventual un evreu, ori un musulman. Este drept că e puțin confuză formularea aceasta "Religia: ortodox", religia fiind bineînțeles creștină, doar confesiunea fiind cea ortodoxă. Să nu-mi spui că pui întrebarea de pe poziția unui evreu ortodox (de religie mozaică)...
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 15:44:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Cum s-au mai răsturnat valorile acestei lumi! Dacă vi cu argumente biblice, ți se spune că-s pseudobiblice. Dacă vi cu argumente omenești, sunt crezute cu sfințenie. Hristos spune că trebuie să ne închinăm Lui în duh și adevăr și să nu-L cinstim cu învățături omenești... și ce face românul nostru? Face taman pe dos!
Trices, apreciez că ești amabil și vigilent, dar atâta timp cât pui Biblia înaintea Bisericii (atât în ordine axiologică cât și cronologică) mi-e teamă că ești în afara Duhului Sfânt, și toată hermeneutica ta alunecă pe lângă adevăr căci e neecleziologică.
Și-apoi Trices, dacă sunteți voi atât de literaliști și urmați întocmai învățăturile Scripturii, de ce nu trăiți ca în Faptele Apostolilor, să vă vindeți proprietățile și să trăiți la comun? Sau de ce nu urmați toată Legea lui Moise, nu doar ce vă convine? De ce nu vă tăiați împrejur?
După ce răspunzi consistent la aceste întrebări, începem să avem un start comun în polemica despre icoane , si discutăm despre ele pană dimineață.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 15:55:59
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

aici vb de ortodoxie si adventism. si ti-am pus o intrebare la care te-am rugat frumos sa-mi raspunzi. tu sustii, ca religia ta -adventism- e cea dreapta, adu-mi argumente din biblie unde scrie clar asta. cred ca scrie destul de clar la profilul meu.

Citat:
Pentru un creștin, nu cred că mai este nevoie să i se aducă argumente că religia creștină e cea dreaptă. Întrebarea aceasta ar putea s-o pună eventual un evreu, ori un musulman. Este drept că e puțin confuză formularea aceasta "Religia: ortodox", religia fiind bineînțeles creștină, doar confesiunea fiind cea ortodoxă. Să nu-mi spui că pui întrebarea de pe poziția unui evreu ortodox (de religie mozaică)...
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 16:24:19
roxanax43 roxanax43 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.09.2010
Locație: Undeva in RO
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nu-s icoane alea ci doar reproduceri dupa icoane. La fel și cele "de buzunar".
Dar nu ati raspuns la intrebare, se pastreaza sau nu?
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 16:27:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanax43 Vezi mesajul
Dar nu ati raspuns la intrebare, se pastreaza sau nu?
Nu-i păcat să le trimiți la reciclare!
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 20:11:23
Banned

Implicit

Citat:
Trices, apreciez că ești amabil și vigilent, dar atâta timp cât pui Biblia înaintea Bisericii (atât în ordine axiologică cât și cronologică) mi-e teamă că ești în afara Duhului Sfânt, și toată hermeneutica ta alunecă pe lângă adevăr căci e neecleziologică.
Mai întâi de toate, nu înțeleg de ce trebuie să opunem axiologic Biblia Bisericii, din moment ce Biblia e inspirată de Duhul Sfânt (sper că aici nu mai avem dubii), iar Biserica e condusă tot de Duhul Sfânt. Mai apoi, dacă prin "Biserică" înțelegeți instituția fondată de Hristos și generată de Duhul Sfânt la Ziua Cincizecimii (deși eu am o viziune mai largă asupra acestui subiect), necesarmente Biblia (Primul Testament urmat de al Doilea Testament) este anterioară cronologic vorbind.

Citat:
Și-apoi Trices, dacă sunteți voi atât de literaliști
Și eu care credeam că avem o înțelegere spirituală a Cuvântului... Dacă intrați pe câteva topice din subforumul "secte și culte", veți observa o permanentă acuză adusă nouă (neoprotestanților) că refuzăm să înțelegem literalist Scriptura.

Citat:
și urmați întocmai învățăturile Scripturii, de ce nu trăiți ca în Faptele Apostolilor, să vă vindeți proprietățile și să trăiți la comun?
Dacă am face abstracție de aspectele conjucturale ale societății contemporane, probabil așa ar trebui să trăim și noi și voi-cei ce vă numiți Biserică Apostolicească.

Citat:
Sau de ce nu urmați toată Legea lui Moise, nu doar ce vă convine? De ce nu vă tăiați împrejur?
Poate nu m-am făcut bine înțeles: noi nu suntem evrei, ci creștini, deci trăim în dispensațiunea Noului Legământ al lui Hristos.

Citat:
După ce răspunzi consistent la aceste întrebări, începem să avem un start comun în polemica despre icoane , si discutăm despre ele pană dimineață.
Nu vreau să abuzez prin "consistență" de răbdarea dvs., cu atât mai mult cu cât acest thread a fost deja discutat pe alte topice.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 20:18:57
Banned

Implicit

Citat:
aici vb de ortodoxie si adventism.
Cred că ar fi mai potrivit un topic dedicat, nu acesta.

Citat:
si ti-am pus o intrebare la care te-am rugat frumos sa-mi raspunzi. tu sustii, ca religia ta -adventism- e cea dreapta, adu-mi argumente din biblie unde scrie clar asta.
Iartă-mă, m-am ocupat prea mult în a-ți demonstra că religia mea este cea creștină, doar confesiunea fiind azș. În cele peste 3.000 de reply-uri am reușit să evit până acum afirmații de genul acesta: "calea adventistă este cea dreaptă și corectă, mergeți pe ea!". Și n-aș vrea s-o fac acum intuind reticența cu care ar fi primită o asemenea afirmație. De aceea mă limitez în a spune că urmând învățătura lui Hristos și a sfinților apostoli e suficientă pentru a ne situa pe Calea cea dreaptă și corectă.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 20:29:33
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
Domnule, noi avem o înțelegere mai realistă în ce privește "cinstirea sfinților". De exemplu: a le profana mormintele și a le desena caricaturile pe pereți, le considerăm acțiuni situate la polul opus "cinstirii sfinților". Fără a mai vorbi de faptul că pupat moaștelor, a icoanelor și alte "cinstiri" fac parte din învățăturile omenești, nu creștine:

"Dar în zadar Mă cinstesc, învățând învățături care sunt porunci omenești." (Marcu 7,7)
mai ai si alta ocupatie sau esti remunerat per postare?sau e singurul loc unde te mai baga cineva in seama?in rest doar talanca dezacordata care se balangane fara rostsi folos doar de amor propriu sa-ti etalezi cunostintele dobandite ca sectar????
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mica intrebare despre casatorie cred_cu_adevarat Nunta 5 21.11.2012 22:35:44
O mica intrebare ! Darkanian Generalitati 1 02.03.2011 22:29:30
O mica intrebare evika_evita Generalitati 21 16.09.2009 02:39:33
Despre icoane alecsandru Pictura si Sculptura Bisericeasca 44 29.05.2008 10:58:01
O mica intrebare... Andragel Generalitati 11 23.02.2008 15:46:57