![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iată întreaga prezentare a lui Ken Miller (are cam 2 ore), biologul catolic care a fost acolo ca expert în Teoria Evoluției și iată cum descrie tot ce s-a întâmplat la proces: http://www.youtube.com/watch?v=JVRsWAjvQSg Vă recomand să urmăriți acel video, o să va ajute să vă îndepărteze imaginea deformată a TE, imagine care, culmea, dacă ar fi adevărată, ar fi de fapt o dovadă împotriva evoluției (de ex.: un câine care naște pisici este în total dezacord cu TE). |
|
|||
|
|||
![]()
da, s-au inventat multe metode , dar de unde stii ca sunt absolut fara greseala? de unde stii, de fapt, ceea ce fac ei in laborator? ce dovezi ai vazut tu cu ochii tai? Alegi sa crezi anumite persoane fiindca te gandesti ca nu au cum sa minta? sa insele? sa greseasca si sa faca niste erori? cum poti fi tu sigur de ceea ce fac ei si de teoriile lor si de calculele lor? fiindca te asigura ei?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plus, discutam de cercetari independente, care, mai mult, fac parte din stiinte diferite. Nu e vorba de 3 biologi care au pus-o de o conspiratie, e vorba de milioane de oameni de stiinta, toti in domenii diferite (paleontologie, cosmologie, fizica, chimie, biologie, genetica). Cercetarile lor (efectuate independent) indica rezultate convergente. Ce e mai probabil? Ca toti oamenii astia, multi dintre ei exceptional instruiti, cu mijloace de cercetare dintre cele mai avansate, sa se insele toti, in acelasi timp, de-a lungul ultimilor 150 de ani, sau ca Biblia a fost scrisa de niste oameni cu cunostinte limitate, si printre altele, contine si neadevaruri? Asta ca sa nu mai spun ca, daca intr-adevar crezi ca toata cercetarea stiintifica din ultimii 150 de ani nu e reala, ci e doar o conspiratie, mai trebuie sa vii si cu ceva dovezi. Pe masura.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
tu ar trebuii sa iei aminte la ce scrii fiindca ti se potriveste perfect. deci tu ii crezi pe cuvant, fiindca ti se pare ca nu au cum sa minta? dupa logica ta, nici crestinii nu au cum sa minta, fiindca sunt atatia si toti il recunosc pe Dumnezeu si pe Hristos, deci trebuie sa fie adevarat. si daca nu crezi ca e adevarat, ar trebui sa vii tot cu dovezi Pe Masura. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plus, de-a lungul timpului, stiinta a dovedit, cu varf si indesat, ca functioneaza. Si mai mult decat atat, are un mecanism de auto-corectie care functioneaza si el. Metoda e testata, onesta si functioneaza. Cat despre "crezut pe cuvant", facem o gramada de lucruri in acest fel. Folosim masini si avioane pe care le consideram sigure pentru ca au fost construite de oameni care se pricep la asta, cumparam medicamente descoperite recent tot asa, pe incredere, pentru ca la fel, sunt verificate si atestate de oameni care s-au specializat pe asta. Tocmai pregatirea celor care ne ofera lucruri care fac parte din cotidian ne da incredere sa folosim acele lucruri, stiind ca o facem in siguranta. Nu avem o problema sa facem asta, dar avem brusc o problema de incredere cu milioane de oameni de stiinta din vreo 7 stiinte diferite, doar pentru ca rezultatul muncii lor ne contrazice religia. Avand in vedere rezultatele pe care stiinta le-a avut pana acum (si vorbim doar de 200 de ani), am incredere ca daca rezultatele nu sunt cele corecte, tot stiinta le va corecta. Citat:
In al doilea rand, oamenii aia de stiinta nu se pun de acord de dragul unei dogme, ci dovezile pe care le gasesc ca rezultat al muncii lor ii duc acolo. E nostim ca faci o paralela cu crestinismul, pentru ca exact in aceasta comparatie crestinismul este un esec de proportii epice, fata de abordarea stiintifica. A avut control total asupra Europei timp de o mie de ani, care au fost maretele realizari? Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si la faza cu "milioane de oameni de stiinta" am ras un pic.. Citat:
Citat:
Last edited by Ana.Maria.; 14.02.2011 at 17:00:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci nu sunt deloc lucruri diferite, numai voi tratati Teoria Evolutiei cu un dublu standard. Adica aveti incredere in stiinta cand e vorba de orice, mai putin de T.E. Cu toate ca metodele folosite pentru a trage concluziile care nu va plac sunt aceleasi cu cele folosite pentru concluziile care nu va deranjeaza, sau va sunt indiferente. Despre metoda stiintifica aici, in limba romana: http://ro.wikipedia.org/wiki/Metodă_științifică Citat:
Cam cati crezi ca sunt, avand in vedere ca vorbim despre cosmologie, fizica, matematica, chimie, paleontologie, biologie, geologie si inca cateva? Citat:
Te ajut eu. Conform Wikipedia, exista aproximativ 38.000 de denominatii crestine: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._denominations Cat despre controlul avut de crestinism pana in Renastere, tine de cultura generala. Deci da, de burta fiecaruia si ce putem scoate din ea. Si daca discutam despre crestinism, nu mi se pare deloc deplasat sa il judecam asa cum facem cu alte doctrine, dogme sau metode: dupa rezultate. Citat:
Despre burden of proof aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Philoso...urden_of_proof In plus, pana la a-mi cere mie dovezi, iti cerusem eu tie dovezi, pentru afirmatia conform careia toti oamenii aia de stiinta, de-a lungul a 150 de ani, s-au pus de acord sa minta. Raspunsul tau a fost sa imi ceri mie ca "nu exista Dumnezeu".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Răspunsul la mișto al oamenilor de știința a fost crearea Poiectului Steve, un proiect care își propune să adune o listă cu oameni de știință cu numele Steve (sau derivate) care consideră că TE este corectă. În prezent există 1155 de oameni de știință care corespund criteriului și care s-au înscris pe această listă: http://ncse.com/taking-action/project-steve http://ncse.com/taking-action/project-steve-faq Citez: Who circulates these statements denouncing evolution? These statements are circulated by the three most important antievolution organizations in the United States, among others: the Discovery Institute's Center for Science and Culture, the Institute for Creation Research, and Answers in Genesis. For their statements or lists of scientists, see the web sites of the DI, the ICR, and AiG. După o examinare fugitivă, în lista DI sunt 47, linkul de la IRC e mort și am găsit pagina asta unde sunt 15+încă vreo 5 , iar în lista AiG par a fi după o numărare superficială 195. Nu am verificat dacă-s suprapuneri de nume, dar nu m-ar surprinde. În total, presupunând că nu-s suprapuneri avem, cu generozitate, 270 de oameni de știință care nu-s de acord cu evoluția. Pe partea cealaltă numai oameni de știință cu numele Steve sunt de 4 ori mai mulți. Și să nu uităm că în acele liste creaționiste apar mulți ingineri în mecanică, psiholingviști, ingineri în electrică, ingineri în calculatoare etc., deci oameni care nu-s experți în domeniul biologiei, geologiei, paleontologiei, șamd, deci cei care chiar sunt pe propria expertiză sunt și mai puțini. (Da, „milioane” e probabil puțin exagerat. Probabil sunt în total oameni de știință undeva la câteva milioane, poate. De-a lungul timpului, sigur sunt zeci de milioane.) Citat:
World Christian Encyclopedia (2001) http://christianity.about.com/od/den...today.htm?rd=1 Citat:
Citat:
Last edited by ZergAteu; 14.02.2011 at 17:32:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ti-am zis eu ca e o conspiratie, eu te-am intrebat asa, ca un lucru de bun simt, cum poti fi sigur de ceea ce spune fiecare din acei milioane de oameni de stiinta cu referire la aparitia vietii din nimic si restul fanteziilor? ca nu i vazut tu dovezile cu ochii tai, nu ai fost tu in laboratoare, nu stii ce fac ei acolo... si totusi ai aceasta incredere ca ei au grija sa aflii tu adevarul.
Exact. fiindca te nu e stiinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vorbesc de abiogeneză acum, dar dacă te interesează îți pot da un clip scurt cu câteva explicații. Oricum abiogeneza nu este încă la fel de solidă ca TE, dar se fac progrese. Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Resurse anti-evolutioniste | bin000 | Resurse ortodoxe on-line | 3 | 16.06.2013 11:06:53 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
STOP avortul in Romania | Floare de lotus | Umanitare | 9 | 26.04.2011 21:43:26 |
Campania "Stop indoctrinarii religioase in scoli!" | horatiu.miron | Generalitati | 380 | 17.02.2011 12:39:54 |
|