Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2011, 18:13:27
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

E altceva decat ciondaneala mentala, verbala si, din pacate, prea des fizica dintre noi. Cum obisnuiesc sa spun pe subforumurile care sunt interfete confesionale, "nimeni nu trebuia/e sa moara pentru credinta sa".
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 18:37:14
laviniu laviniu is offline
Banned

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Nu, nu trebuie sa moara nimeni pt credinta sa,ci sa o aiba si sa o pastreze !!!Numai bine!
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 18:51:10
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Din moment ce a fost o slujba de sfintire a unui lacas laic (Consiliului Judetean Cluj), era firesc sa-i cheme pe ierarhii bisericilor din judetul Cluj, deci "pastorii" mirenilor , reprezentati pe plan administrativ de CJC. Mi s-ar fi parut hilar sa faca trei slujbe de sfintire, in trei zile diferite si cu trei participari diferite, doar pentru ca orgoliul unora sa nu tresara: „vai, ne-am rugat cu ereticii fiecare s-a rugat "pe limba lui", trei ierurgii diferite, pentru acelasi obiectiv, nu o ierurgie comuna. Imi aduce aminte de festivitatea de inceput de an scolar. La mine venea un preot ortodox, dar si unul greco-catolic. Ar fi trebuit sa fie doua festivitati scolare, doar pentru ca nu care cumva sa auzim cuvintele rostite de un om ce apartine altei denominatiuni? Tatal Nostru l-am spus deodata; acuma sincer, n-am stat eu sa ascult ce spune cel de langa mine (Spirit sau Duh), doar rugaciunea e intima si personala, eu mi-am spus-o pe a mea, nu pe a lui. N-a spus unul dintre preoti la microfon rugaciunea, a spus doar "sa zicem un Tatal nostru" si fiecare elev a rostit rugaciunea pentru el. Conform blogului Saccsiv ne-am afurist cu totii :) Probabil trebuia sa-i trag un cot zdravan greco-catolicului, sa plece naibii de la festivitatea scolara, pentru ca noi, ortodocsii, sa ne putem ruga. Data viitoare IPS Andreicut stie ce are de facut: box. Stau si ma intreb, cand se tine un moment de reculegere pentru victimele unei tragedii, iar in minutul acela de liniste, fiecare spune o rugaciune, ne-am afurisit, am cazut din har ca ne-am rugat cu ereticii? (nu stiu cine scrie pe acel blog saccisv, care critica vehement acest eveniment al sfintirii CJC, dar are niste idei ...)

Last edited by ioanna; 31.08.2011 at 19:43:46.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 20:12:17
antoniap
Guest

Implicit

Un motiv al implicarilor ortodocsilor in ecumenism este apartenenta lor la masonerie
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 20:19:25
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laviniu Vezi mesajul
Nu, nu trebuie sa moara nimeni pt credinta sa,ci sa o aiba si sa o pastreze !!!Numai bine!
Marcu 8:34-38; 9:1 ,,Iisus le-a zis: Oricine voieste să vină după Mine, să se lepede de sine, să-si ia crucea si să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-si scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul său pentru Mine si pentru Evanghelie, acela îl va scăpa. Căci ce-i foloseste omului să câstige lumea întreagă, dacă-si pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său? Căci de cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat si păcătos, si Fiul Omului se va rusina de el, când va veni întru slava Tatălui Său cu sfinții îngeri."
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 20:45:43
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Îi băgăm pe masoni la înaintare și iar ne-am scos. Noi suntem puri, curați teoriile noastre sunt cele mai tari, dar sunt alții, mereu alții, care ne incomodează nouă evlavia.
Conform logicii fariseilor, ÎPS Andrei s-a spurcat participând la sfințirea unui sediu de utilitate publică, alături de alți clerici "eretici". Inchiziția ortodoxă, ca de obicei vigilentă doar la păcatele altora, ea fiind infailibilă, s-a autosesizat și împrăștie venin în tot internetul, solicitând pedepse neîntârziate.

Domnul le spunea fareiseil și urmașilor acestora din toate veacurile :"Călăuze oarbe care strecurați țânțarul și înghițiți cămila!" (Matei 23:24)
Vechi 31.08.2011, 22:31:31
antoniap
Guest

Implicit

Acum nici sa ne prefacem ca masoneria si ecumenismul nu exista nu e corect. Acestea exista, iar noi ne raportam la ele de pe anumite pozitii care pana la urma ne caracterizeaza. Putem opta sa fim corecti politic sau sa fim placuti in fata lui Dumnezeu. De fapt, in aceste vremuri, crestinii nu vor putea fi corecti politic si astfel vor fi prigoniti. Din nou!
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 22:50:39
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Ecumenismul e o realitate. Problema grava nu e ecumenismul, doar nu e un bau-bau in fata caruia ne predam, problema sunt fratii nostri ortodocsi, pentru care masoneria si ecumenismul au devenit o obsesie fobica si care incearca cu tot dinadinsul sa ne imbolnaveasca si pe noi intoxicand mediul online si nu numai. Trebuie sa stim cum sa reactionam in fata lor, astfel incat sa fim placuti in fata Lui Dumnezeu si sa-i ajutam si pe ei sa depaseasca aceasta fobie, sa se insanatoseasca duhovniceste.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 22:55:01
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Acum nici sa ne prefacem ca masoneria si ecumenismul nu exista nu e corect. Acestea exista, iar noi ne raportam la ele de pe anumite pozitii care pana la urma ne caracterizeaza. Putem opta sa fim corecti politic sau sa fim placuti in fata lui Dumnezeu. De fapt, in aceste vremuri, crestinii nu vor putea fi corecti politic si astfel vor fi prigoniti. Din nou!
Problema e că pe unii îi preocupă excesiv să decripteze problemele lumii prin hermeneutica miturilor despre masonerie. Și prin perspectiva acestor mituri, unii ortodocșii (și nu numai ei) se autovictimizează de parcă ar fi buricul pământului și singura preocupare a organizațiilor oculte care gestionează puterea în lume ar fi să dispară ortodoxia de pe fața pământului. Ecumenismul se confundă adesea cu sincretismul religios, ultima o ideologie incultă teologic la care aderă de obicei credincioșii căldicei care doresc să slujească la doi stăpâni fără mustrări de conștiință.
Antonia, spune-mi cum ai putea să transmiți cuiva credința cea adevărată dacă nu te întâlnești cu el ? Ce rezolvi dacă tot timpul te izolezi de "eretici" și te ferești de confruntarea directă, față către față?

Last edited by Mihailc; 31.08.2011 at 23:09:51.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 02:03:14
cz4000 cz4000 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vezi mesajul meu pe care cred ca l-ai sarit: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...1&postcount=22
“Se pare ca problema era ca mitropolitul schimba deciziile sinodului mitropolitan (pentru asta i se retrasese dreptul de semnatura) si am marea banuiala ca e vorba chiar de acest caz. Sinodul Mitropoliei Banatului a hotarat sanctionarea preotului Cecan si probabil mitropolitul a revocat decizia."

Imi pare bine ca ai pareri, totusi, asa cum am vazut decizia de depunere din treapta, ar trebui sa existe o decizie de revocare si inca una de revocare a revocarii. Pina atunci, da-mi voie sa fiu convins ca domnul Cecan lucreaza cu toata binecuvintarea episcopiei...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Patriarhul Moscovei si Papa Erethorn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 41 29.10.2010 15:20:47
Cuvantarea PF Bartolomeu patriarhul ecumenic la sedinta Sfantului Sinod al BOR mihailt Generalitati 1 28.10.2010 23:47:48
Patriarhul ecumenic daruieste un coran andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 18 09.02.2010 12:21:12
Pastorala de Nasterea Domnului a PF Bartolomeu patriarhul ecumenic mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.02.2009 05:37:36
Intilnirea dintre papa si patriarhul ecumenic mardum Biserica Ortodoxa si Massmedia 5 22.02.2007 11:27:43