Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 17.07.2012, 16:49:48
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Parintele Iustin Parvu-Trăim într-un veac al minciunii și al înșelării!

Articol din revista Atitudini,nr.13 2010. Este mai vechi, dar perfect valabil si acum.
"
Să facem din țara asta un Canaan de rugăciune

rinte, spuneați că trăim într-un lagăr electronic, chiar dacă noi nu sesizăm și încă avem impresia că suntem liberi, într-o societate democratică. Credeți că este vreo diferență între acest lagăr și cel comunist?

Dragii mei, nu este nicio diferență. Că este comunism sau neocomunism, că este sub Ceaușescu, sau sub Iliescu, sau sub oricare alt x-ulescu, prizonierul tot prizonier rămâne. De aici putem vedea noi arta și dibăcia la care au ajuns acești stăpâni ai lumii, după cum au reușit sa transpună în mințile noastre comunismul drept democrație, cenzura drept libertate, încât au ajuns să desăvârșească această artă demonică, arta minciunii; trăim într-un veac al minciunii și al înșelării, încât nimic nu mai e autentic, nici noi, ca persoane, nici plantele sau hrana pe care le consumăm, toate sunt modificate și nefirești. Se lucrează cu informarea și dezinformarea în așa grad, încât nici tu nu mai știi care este partea reală a lucrurilor. Ca să distingi azi adevărul de minciună e greu și pentru oamenii duhovnicești și cât de cât așezați; este nevoie de o mare atenție și trezvie, să ne cunoaștem inamicul ce ne stă înainte. Este însuși tatăl minciunii și își adună în laboratorul minciunii toate uneltele acestea prin care lucrează și pe care le compromite neîncetat. Ei folosesc astfel de tehnici pentru un scop foarte important – să inducă confuzia –, aceasta este o armă importantă a sionismului internațional. Prin îndoială și confuzie anulezi tot, chiar orice fundament care a stat la baza unei civilizații. Adică este o descompunere și morală, și spirituală a omului, încât el nu mai există ca ființă umană; este o depersonalizare a ființei umane. Acesta a fost de altfel și scopul lor, de a aduce omenirea într-un stadiu de neîncredere. Diavolul, vrăjmașul de moarte al omului, a reușit să îl dezmoștenească pe om de toate calitățile cu care a fost înzestrat în rai.

Dar cum poate reuși fără voia noastră?

Păi, desigur că prin voia noastră; prin neascultarea noastră de poruncile lui Dumnezeu, am lăsat portițe deschise pentru tatăl minciunii. Cine mai ține azi seama pentru ce înălțime duhovnicească am fost creați și de ce bogăție ne facem lipsiți prin neascultarea noastră? Cine mai ascultă de sfaturile Părinților Bisericii? Dacă nu suntem într-un rost duhovnicesc, nu ne aflăm pe o axă bună. Degeaba avem noi rațiuni drepte și logice, dacă nu își au rostul duhovnicesc, sunt fără valoare; nu ești acoperit de har. Discernământul este sarea Harului dumnezeiesc. Ei amestecă lucrurile și prezintă unele informații reale, unele false, astfel încât să ne slăbească puterea de a discerne. Acesta este, de altfel, scopul lor demonic.


Dacă ajungi să fii prizonierul unei reeducări a minții, cum reușești să mai evadezi?

Cea mai comună metodă de reeducare, folosită atât de comuniști, cât și de stăpânitorii de azi, de altfel aceiași securiști doar cu altă pălărie, este metoda ședințelor. Înainte erau ședințele de partid, acum sunt ședințe culturale sau simpozioane. În momentul în care a intrat în presa aceasta a ședințelor și a strângerilor de mâini, omul începe deja să aibă îndoieli și să renunțe la crezul său de o viață și astfel să îmbrățișeze doctrina partidului. Nu deodată. Azi, mâine, poimâine, încet-încet, începe să își facă loc în suflet schimbarea concepțiilor pe care le aveai și așa toată ciocăneala asta a lor are până la urmă un rezultat pozitiv pentru ei, chiar dacă la început pare o tactică banală.

Ei conduc lumea din umbră, cu un nucleu de oameni, o elită a întunericului și a răutății. Și noi, dacă am crea o elită duhovnicească am mai putea realiza ceva și să le stăm împotrivă.

Mai e posibil așa ceva, când frâiele națiunii noastre sunt în mâinile altora?

România la ora actuală nu mai este condusă de români, ci de străini, în special evrei și unguri, care au găsit în țara noastră o gazdă plăcută din toate punctele de vedere; din punct de vedere economic, dar și din punct de vedere al lașității românului. Îți dă și papucul din picioare, numai să îl lași în pace acolo să trăiască liniștit în noroiul și în greutatea lui. Și în special aici în Moldova, mai aproape de Răsărit, este o invazie de evrei, ca astfel să poată avea ei un atu în privința succesului lor iudaic, să poată avea trecere din zona Occidentului spre Răsărit. Pentru că toate mișcările politice și teritoriale nu sunt altceva decât un interes viu pentru viitorul lor, nu un viitor de 10-15 ani, ci un viitor cu o perspectivă și de peste 50 de ani, viitor pe care să-l aibă la îndemână și să îl pună la dispoziția neamului lor, spre realizarea unui guvern unic mondial.

Citeam într-o carte câteva metode de manipulare evreiești. Primul secret sionist este să deruteze cu zvonul opinia publică. Al doilea secret: a înmulți așa de tare defectele poporului, obișnuințele, pasiunile, relațiile vieții în comun încât să nu se mai înțeleagă unii cu alții. Iată rostul minciunii evreiești.

Și care credeți că ar fi rolul ungurilor la noi în țară de ocupă funcții atât de importante în fiecare guvernare?

La noi în țară au condus și vor conduce minoritățile. Dar nu numai la noi în țară, toate conducerile mari ale lumii sunt dirijate tot de minorități. Rușii, de pildă, sunt conduși în cea mai mare parte de evrei. Americanii, tot de evrei. Pentru că aceste două imperii mari pe care se bazează sunt forța lor militară. Mafia masonică ține Rusia și America așa, față în față – când prieteni, când dușmani, când binevoitori, când răuvoitori, când în cântece frățești, când în cântece dușmănești. Dacă ai să găsești niște români puși în guvern, aceia sunt la ministerele cele mai neînsemnate, la ape, în agricultură, pe la aviație. Ungurii niciodată nu ne-au putut avea în sufletul lor și nici nu ne vor avea, pentru că e ura acestei rase mongole împotriva rasei latine. Dacă am avea niște oameni de jertfă, poate am avea și altă soartă, dar bineînțeles că acești oameni sunt repede lichidați sau intimidați. Și cei care ar mai putea face ceva sunt de altfel oameni foarte obosiți, fiind suprasolicitați. Asta face parte tot din planul lor, să obosească nația în așa fel încât să nu mai poată gândi limpede și să doarmă în momentele cele mai importante. În parlament, de pildă, vorbește unul, ceilalți sforăie. Și apoi se întreabă oare când o fi trecut legea cutare? Și ajung să banalizeze lucrurile de vârf.

Asistăm acum la o demascare a masonilor și a societăților masonice și ei înșiși încep să își facă lucrările cunoscute. Cum se explică aceasta?

Păi, la ce să mai stea ascunși, dacă și-au atins țelul? Acum conduc lumea și mai trebuie și să ni le închinăm. Acum nu mai au niciun secret.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 17.07.2012, 16:51:54
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Spuneați mai devreme de ședințele de partid care au rostul de a ne reeduca. Același lucru este valabil și pentru întrunirile ecumeniste? Adică se poate întâmpla ca să participi inițial la aceste întruniri cu intenții bune, și să ajungi să te trezești ecumenist?

Păi ei asta și urmăresc, aici e și înșelătoria. Îți prezintă lucrurile cu înșelăciune, ca și cum ei ar fi doritori de pace și plini de iubire, dar în spate se ascunde dorința demonică, supusă sistemului politic, de a denatura adevărul, de a-ți perverti credința. Nimic nu se începe fără reușită. Dacă din planul sionist au făcut parte aceste întruniri ecumeniste, asta înseamnă că ele au și un scop precis, pe care, de altfel, îl vor și atinge. Ei întâi fac pacea și după aceea războiul. Totul este foarte calculat cu câteva decenii înainte. La ora actuală este o lucrare mare de înșelăciune. Așa cum pescarul, de pildă, la pescuit are o scânteie mică acolo, deasupra apei, care plutește; peștele o vede și vine repede din adânc să prindă momeala, și este prins. Dacă într-adevăr ar avea niște scopuri sincere și nobile aceste adunări ecumeniste, nu s-ar întruni în hotelurile cele mai luxoase sau în locurile cele mai pline de erezii și păgânisme. Noi cunoaștem cele șapte soboare ecumenice, aceste sinoade erau în puterea harului lui Dumnezeu. Făceau privegheri îndelungi, cu post și nevoință, liturghie, și abia apoi se făcea conferința comună, unde dezbăteau toate problemele. Pentru întâlnirile acestea erau alese locurile dintre cele mai simple, cele mai modeste, cu încărcătură duhovnicească. Pentru că se adunau acolo să vorbească în cinstea suferințelor, în cinstea chinurilor și a necazurilor prin care au trecut generațiile acestea. Păi noi, dacă ne pregătim cu mașini de lux, la viteză maximă, în hotelurile cele mai alese, cu ce respect ne apropiem de jertfa aceasta? Evreii însă știu cum. Nu ați văzut cum se bat evreii cu capul de Zidul Plângerii!? Păi ei știu să își cinstească înaintașii mai degrabă decât ne cinstim noi sfinții. Bat acolo ca berbecii în zidul acela, desigur un act primitiv, dar așa primitiv cum este, acela stă la baza adevărului iudaic și întreține respectul și evlavia. Noi îndată punem mâinile în buzunar și trecem cu ușurință peste tradiție, peste bogăția istorică și culturală a Bisericii și a neamului, că nu ne pasă nouă – noi trăim acum alte vremuri, altă conjunctură, noi suntem oameni „deștepți”, „evoluăm” altfel și, de fapt, ne deformăm.


Toată această falsitate care a apărut în lumea noastră nu are alt scop decât să stânjenească și să submineze toată tradiția și convingerile unui neam.

Și noi, când facem o comemorare a martirilor noștri, să o facem în așa fel încât să insufli un respect față de eroi, martiri, mărturisitori; nu trebuie compromisă jertfa și lucrarea lor, amestecând-o cu tot felul de teorii mizere ale străinilor, atâta timp cât toată viața lor ei (evreii) au urât tot ce a fost valoros în țara noastră. Dar se fac studii de martirologie tot în hoteluri, tot cu străini, al căror neam a torturat pe martirii noștri. Străinul își expune teoria lui bagatelizantă, românul nostru râde și în felul acesta ne batem joc de suferința unui neam întreg. Dacă nu trăiești martirologia este ca și cum te-ai duce la apă și te întorci cu găleata goală. Martirologia nu se face în laborator și în eprubetă, ci prin trăire. Păi cum să se pogoare harul lui Dumnezeu cu mâinile în sân și cu țigara în gură? Pentru ei, acest martiriu este un parfum ortodox. Aceasta este o blasfemie la adresa suferinței. În timp ce ei și-au jertfit viața lor, au stat înghețați în celular, înfometați, maltratați și câte și mai câte metode de tortură, din care Harul lui Dumnezeu pe mulți i-a scos nevătămați.

La astfel de înșelare și minciună cum trebuie să reacționăm?

Trebuie să reacționăm, măi, cât mai „latin”, pentru că latinul nu contemplă apa care se duce la vale, și în urma lui e prăpădul. Latinul acționează. Cu toții avem mare vină, pentru că nu ne facem datoria la timp. Fiecare poate și e dator să contribuie cu ceva ca să scoată din noroiul acesta al străinilor și ereticilor adevărul la suprafață. Măcar un paraclis să ne silim să facem și noi, o metanie bătută din neputința noastră. Noi nu trebuie să căutăm soluții lumești, dar fiecare să mărturisească și să lucreze după putere la locul în care este, și Domnul va da soluția; Domnul este cel care aduce roadele și El le rânduiește pe toate, noi numai să ne aflăm lucrând țarina și ogorul. Izbânda e a lui Dumnezeu, nu a oamenilor.

Este nevoie de un număr mare de rugători, astfel încât să se simtă puterea rugăciunii și să ardă planurile antihriștilor.

Dar în același timp este un pericol și de-a dreapta, de a cădea în zelotismul imatur care să ne conducă la schisme sau alte rătăciri, după cum știm că a procedat Părintele Nichita de la mănăstirea Brâncoveni, despre care se tot discută… De acest pericol cum să ne păzim?

Este o încercare de a da o lovitură unității Bisericii noastre. Pentru că toate aceste atitudini extreme, care nu au altă finalitate decât fărâmițarea în alte și alte schisme, sunt lucrarea tot a securității, care și-a infiltrat oamenii spre a realiza această dezbinare. Iar bieții creștini naivi, sau creduli, cad în plasa lor. Dar ca să faci un astfel de act, este nevoie și de puțină mândrie, să te crezi tu puțin mai special, vrednic de harul și mântuirea lui Dumnezeu. Toate aceste biserici schismatice și rătăcite pot reveni la Trupul Bisericii din care s-au desprins, doar atunci când capii lor își vor înmuia cerbicele și se vor smeri să recunoască adevărul. Dar cum să își piardă ei scaunele și autoritatea? Doar așa am mai putea nădăjdui la o revenire a lor. Părintele Nichita era un duhovnic deosebit, care aduna oameni în jurul lui și îi învăța o conduită bună, dar uneori se poate ca și din cauza mândriei să aluneci. Mai greu este că după tine se duc valuri și valuri de ucenici, și te faci pricină și începătură a căderii și altor suflete. Încrederea în propriile forțe și propriile cunoștințe mereu a dat greș. Părintele Nichita este victimă a propriei sale înșelări. Ce înseamnă a minți? A te ascunde în spatele unui adevăr. Și atunci când stai cu spatele la adevăr, ce să mai vezi?

Cum să prindem puterea de a ne ruga atunci când suntem prigoniți sau în cazul în care suntem victime ale unui control al minții sau psihotronic?

Dacă noi am avea o stare de rugăciune cum se cuvine unui creștin, am avea puterea să întoarcem răul spre bine. Să facem din țara asta un Canaan de rugăciune. Iar dacă vom avea smerenie, Dumnezeu ne va învrednici și de darul rugăciunii care să ridice solzii de pe ochii minții. Dar o smerenie îmbrăcată în haina demnității, o smerenie nesupusă potrivnicilor lui Hristos, aceasta ne va acoperi și vom trece prin cuptorul cel de foc al ispitelor nevătămați."
Reply With Quote
  #3  
Vechi 11.02.2013, 01:35:03
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit Parintele Iustin Parvu - "Document" - Interviul lui Sorin Dumitrescu din 1997

Va recomand un interviu folositor cu Parintele Iustin Parvu.

http://video.crestinortodox.ro/ICPZP...itrescu_I.html

http://video.crestinortodox.ro/tZRWd...trescu_II.html
Reply With Quote
  #4  
Vechi 11.02.2013, 08:21:07
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Toată această falsitate care a apărut în lumea noastră nu are alt scop decât să stânjenească și să submineze toată tradiția și convingerile unui neam.

Și noi, când facem o comemorare a martirilor noștri, să o facem în așa fel încât să insufli un respect față de eroi, martiri, mărturisitori; nu trebuie compromisă jertfa și lucrarea lor, amestecând-o cu tot felul de teorii mizere ale străinilor, atâta timp cât toată viața lor ei (evreii) au urât tot ce a fost valoros în țara noastră. Dar se fac studii de martirologie tot în hoteluri, tot cu străini, al căror neam a torturat pe martirii noștri. Străinul își expune teoria lui bagatelizantă, românul nostru râde și în felul acesta ne batem joc de suferința unui neam întreg. Dacă nu trăiești martirologia este ca și cum te-ai duce la apă și te întorci cu găleata goală. Martirologia nu se face în laborator și în eprubetă, ci prin trăire. Păi cum să se pogoare harul lui Dumnezeu cu mâinile în sân și cu țigara în gură? Pentru ei, acest martiriu este un parfum ortodox. Aceasta este o blasfemie la adresa suferinței. În timp ce ei și-au jertfit viața lor, au stat înghețați în celular, înfometați, maltratați și câte și mai câte metode de tortură, din care Harul lui Dumnezeu pe mulți i-a scos nevătămați.

La astfel de înșelare și minciună cum trebuie să reacționăm?
Multumim, Parinte Iustin, ca ne luminati. Deci Harul lui Dumnezeu trebuie elogiat, nu tortura aplicata de tortionari!
Reply With Quote
  #5  
Vechi 11.02.2013, 08:25:50
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
La astfel de înșelare și minciună cum trebuie să reacționăm?

Trebuie să reacționăm, măi, cât mai „latin”, pentru că latinul nu contemplă apa care se duce la vale, și în urma lui e prăpădul. Latinul acționează. Cu toții avem mare vină, pentru că nu ne facem datoria la timp. Fiecare poate și e dator să contribuie cu ceva ca să scoată din noroiul acesta al străinilor și ereticilor adevărul la suprafață. Măcar un paraclis să ne silim să facem și noi, o metanie bătută din neputința noastră. Noi nu trebuie să căutăm soluții lumești, dar fiecare să mărturisească și să lucreze după putere la locul în care este, și Domnul va da soluția; Domnul este cel care aduce roadele și El le rânduiește pe toate, noi numai să ne aflăm lucrând țarina și ogorul. Izbânda e a lui Dumnezeu, nu a oamenilor.
Inca odata multumiri, Parinte Iustin, ca ne luminezi si ne spui ce avem de facut fiecare. Macar un Paraclis si o metanie batuta din neputinta noastr. Si Dumnezeu ne va da solutia.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Iustin Parvu operat Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 11 17.06.2013 00:29:15
Despre Parintele Iustin Parvu !!! bodo1222 Generalitati 6 29.11.2010 20:06:17
parintele iustin parvu dana-v Diverse Sarbatori 0 04.04.2010 23:00:15
Parintele Iustin Parvu implineste azi 90 de ani! tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 15 13.02.2009 12:00:47