![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate nu v-ati prins, dar Adriana nu este aici ca sa invete ci ca sa va invete, ori daca nu va lasati invatati, nu o scoateti la capat cu ea.
Orice i-ati spune pana la urma tot o sa zica la o cafelutza cu o colega tot "neo" ca ortodocsii de pe forumul ala sunt varza si cat s-au straduit tot nu au reusit sa-i biruie rationamentele de fier si binenteles, habar n-aveti de Sfanta Scriptura :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau Internetul asta e asa inselator? Citat:
Mie nu mi se pare. Daca s-a dat ortodoxa de cateva ori, nu inseamna ca este. Nu stiu unde ai vazut tu ortodoxie, eu vad un sistem de gandire 100% neoprotestant. Citat:
Eu zic sa treci de faza de miros si sa folosesti si vazul :P Last edited by AlinB; 04.09.2012 at 16:44:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Si tu ai Sfanta Scriptura pe internet. In paragrafele 31-33. In paragraful dinainte de 35: "Voi pune legea Mea înăuntrul lor și pe inimile lor voi scrie și le voi fi Dumnezeu, iar ei Îmi vor fi popor."
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar ce s-a întâmplat, Adriana, ai început să vezi negru în fața ochilor? Ce-ar fi la critica pe care am făcut-o să vii cu niște argumente, altfel consider acel punct al discuției încheiat și verdictul clar și irevocabil: EREZIE. Acum ai văzut cât de "tare" sunt eu în Scripturi, hai că acum vreau să văd cât ești tu de tare în Scripturi, că în afară de afirmații bombastice fără absolut nici un fundament nu ai venit cu nimic. Și las-o mai moale cu citatele rupte din context.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mesaj sters
Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 20:05:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre citatele rupte din context, te cam incurca faptul ca tu ai nevoie sa consulti o biblioteca in timp ce profetia zice ca nu ai mai avea nevoie de nici un om sa te invete. Incurcata treaba pentru cine nu vrea sa inteleaga... Mai ales ca exista si un verset care spune lamurit de ce nu mai are omul nevoie sa il invete vecinul: pentru ca il invata direct Dumnezeu. Stii care-i citatul asta? Adu-l si pe asta impreuna cu celelalte care lipsesc si apoi vorbim... Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 20:17:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Repet, pe nimeni n-a salvat Iisus fără să-I ceară, fără să se pocăiască, sau fără să recunoască că a greșit; nici demonii nu au făcut excepție, rugându-L și ei; mergeți să vedeți acolo unde m-ați trimis fără să aveți habar unde, dar vă dau eu adresa exactă: (Lc8,31) și (Mc5,10). 2- 6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In14,6) , nu cu Mirele ”prin Mine” înseamnă [b]prin faptele Mele]/B], nu însoțindu-L pe Mire ca mireasă, ca membru al Bisericii, pentru care El să-Și dea viața. Nu vă scărpinați cu mâna dreaptă la urechea stângă. 3- O singură persoană ați ”vrut” să înțelegeți că L-a rugat? Nu vă contraziceți cumva degeaba? Ia să vedem câți L-au rugat: a)zece leproși(Lc17,13) b)doi orbi(Mt9,27) c)un tată Îi cere pentru fiul lui epileptic(Mc9,18) d)patru inși care l-au adus pe o targă(Mc2,4) e)femeie cu scurgere de doișpe ani(Lc8,47) f)un sutaș pentru sluga lui(Mt8,8) g)tâlharul din dreapta(Lc23,42) ... mai departe căutați dvs că mai sunt! 4- Nu pot să nu recunosc că chiar și din duh de ceartă, fățărie și vorbă deșartă, indirect, oricum pe Hristos Îl propovăduiți(Filipeni1,15-18), ca direct dvs să ieșiți la suprafață. Dumnezeu să vă dea sănătate! Last edited by Demetrius; 05.09.2012 at 00:10:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Or, asta inseamna printre altele si ca, in Biserica, ne aflam in cu totul alt raport cu Dumnezeu decat inainte de Ioan Botezatorul cu al sau "Pocaiti-va...!" Intelegind aici trecerea la Lucrarea Domnului Hristos, Care aduce toata diferenta, saltul mantuirii. E o diferenta cutremuratoare, de nespus, pe care cum oare o putem omite cand privim orice stih / intamplare / cuvant proorocesc din VT? Nu in lumina Evangheliei citim, noi crestinii, VT? Nu in Duhul Sfant vorbeste Pavel? Oare nu este Apostolul cel care spune ca Hristos viaza in el? Oare facem abstractie de Viata si Lucrarea Mantuitorului? Dimpotriva, tocmai prin Acestea noi vedem, gandim, simtim, interpretam si faptuim. Traim... Oare nu toate (timpurile) au fost pentru / intru Lucrarea Lui mantuitoare? Iar de aici, pentru noi crestinii din aste doua milenii? Ce facem acum: privim / fugim inapoi?... Ne asezam cu mintea si interpretam INAINTE de Viata si Lucrarea lui Hristos? Toate cuvintele Apostolului sunt IN BISERICA, Adriana. Iar nu in istoria evreilor de pe vremea lui Noe, Isaac sau Iona... De aici o cu totul alta insemnatate, cu totul alt rod, cu totul alta e situatia credinciosului - a mea, a ta, a oricarui crestin... Noi doi, Adriana si Cezar, botezati in Hristos si madulare ale Bisericii, suntem in cu totul alta ipostaza decat evreii care alcatuiau vechiul popor peregrin... Ei Il iubeau asteptindu-L, noi Il iubim cunoscindu-L deja, cu harul Mangaietorului in noi, prin Botez, prin Mirungere, prin Sfanta Impartasanie. Una e sa mergi condus de Moise prin pustie si sa te hranesti cu mana, alta e sa fii partas la Sfanta Liturghie si sa te impartasesti cu Sfintele Taine. Noi talcuim istoria mantuirii din vremea patriarhilor si proorocilor PRIN DUHUL SFANT, CARE VIAZA IN SFINTII NOSTRI, IN INTREAGA TRADITIE VIE. Acei oameni, evreii din VT erau inainte de Jertfa si Rascumparare. Noi suntem in Biserica. Asadar, orice verset sau fapt din VT am folosi noi astazi (sau in timpul Apostolului) aceasta nu ne aduce inapoi la evreii ratacitori. Ci dimpotriva, ne departeaza si mai mult de conditia lor. SUNTEM IN ALTA IPOSTAZA PRIN HRISTOS. Suntem deja transfigurati, nascuti din nou, iar ce avem de facut e sa lucram via sfintirii noastre prin Duhul, in Biserica lui Hristos. Daca nu vedem in lumina noua, a Bisericii, continutul biblic din VT ... atunci nu suntem crestini, ci evrei ratacitori. Ori asta nu e adevarat, nu-i real. Ma rog, eu unul sunt crestin, nu sunt evreu dinainte de Hristos. Insist pentru constientizarea diferentelor, nu doar a asemanarilor. Altminteri ne facem nu altfel decat prigonitorii lui Hristos, ori pur si simplu aidoma lor, negind si respingind Lucrarea Lui. Prin ce ne deosebim de cei care l-au judecat si condamnat, cata vreme nu luam seama la diferentele dintre noi, crestinii, si ei, evreii? Are sens ce spun, oare? (Apelez la putina atentie din partea ta, la un strop de reflectie.) Last edited by ioan cezar; 04.09.2012 at 23:46:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De la premisa asta plec, altfel ar fi o incurcatura pe care eu as ocoli-o. Iar pentru a se lamuri vreunul dintre noi, prima conditie e sa avem bunavointa pentru un dialog onest. Poate ca fiecare forteaza un pic nota, uneori... Insa cu vremea lucrurile se limpezesc, nadajduiesc eu. Ii cerem Adrianei onestitate si multe altele. Propun ca mai intai sa le oferim noi, aratind ca suntem deja in posesia acestor folositoare insusiri. Altminteri cum de-i cerem ei? Avem inca de invatat cum sa dialogam de pe pozitii fie si diferite, ori de-a dreptul contrarii. Eu asa cred, facind referire aici mai intai la mine. A dezbate aceste teme cu bunavointa nu insemana ca suntem ecumenisti, in sensul lamurit de Catalin (mai ales). Nu. Noi suntem crestini, majoritatea ortodocsi, si se cuvine sa probam aceasta pana la capat, in toate aspectele dialogului nostru. Desi ne e greu deseori, intr-adevar. Dar cine alearga dupa confort si facil in astfel de situatii?... Eu unul ma straduiesc sa n-o fac si rog sa fiu iertat cand calc in strachini. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu numai ca nu am spus NICIODATA asa ceva, ci TU ai spus: Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=159 Ca atare TU si nicidecum eu, ai afirmat cele de mai sus! Aberatiile de care ma acuzi eu nu le-am spus NICIODATA! Tu si numai tu le-ai afirmat si nu o data ci de n ori! Last edited by Tartaruga; 05.09.2012 at 00:18:14. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 11 | 02.06.2010 12:15:26 |
Mantuirea in lume | Nicolae | Calugarul | 21 | 18.06.2007 15:24:08 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
Mantuirea | vsm | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 02.11.2006 23:56:38 |
|