Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2013, 22:22:17
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cât de greu este să te smerești și să-ți recunoști greșeala! Pe lângă asta mai aplici și câte o corecție celui care te-a atenționat că greșești.
DA, asta va spuneam si eu!
Este vorba de un articol fara cusur, de pe un site crestin, dar nu ortodox. Nu gasesc ca este o greseala. Nu v-a obligat nimeni sa-l cititi, nici sa il popularizati. De fapt cautati nod in papura. Toate discutiile acestea sunt off-topic si nu contribie cu nimic la tematica propusa. Sunteti pusi sa stricati topice, ceea ce se inscrie la manipulare.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2013, 22:39:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Dacă te smereai puțin și îți recunoșteai greșeala nu erau atâtea mesaje offline. Tu continuă-ți ”corecțiile” și vei vedea ce iasă. Dar nu te mai plânge că primești corecții când tu însăți semeni ”corecții”, chiar și atunci când ar trebui să-ți recunoști o greșeală.

Last edited by ovidiu b.; 30.01.2013 at 20:51:45.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2013, 23:19:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Dacă te smereai puțin și îți recunoșteai greșeala nu erau atâtea mesaje offline. Tu continuăți ”corecțiile” și vei vedea ce iasă. Dar nu te mai plânge că primești corecții când tu însuți semeni ”corecții”, chiar și atunci când ar trebui să-ți recunoști o greșeală.
Buna de pus in smnatura tuturor !
Cu adevarat asa este , dar e valabil pentru toti !
Vechi 27.01.2013, 23:20:28
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Dacă te smereai puțin și îți recunoșteai greșeala nu erau atâtea mesaje offline. Tu continuăți ”corecțiile” și vei vedea ce iasă. Dar nu te mai plânge că primești corecții când tu însuți semeni ”corecții”, chiar și atunci când ar trebui să-ți recunoști o greșeală.
Vad ca stai cam rau cu limba romana si cu gramatica... dar nu te mai corectez, nici nu-ti aplic corectii. Ma intreb numai ce cauta pe un forum cineva, care nu stie sa scrie corect...

In general valabil:
Ma intreb de-asemeni, ce cauta pe un forum cresti-ortodox unul care jigneste...
Ma intreb iarasi, ce cauta pe un forum cei care nu au citit in viata lor despre ortodoxie, totusi isi dau cu parerea...
Mai am si alte intrebari, dar ma opresc aici.

Last edited by Miha-anca; 28.01.2013 at 15:28:22.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2013, 23:28:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Invidia !

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=5816
Vechi 27.01.2013, 23:57:41
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Na, că am ajuns și eu să fiu confundat cu un ortodoxist habotnic...

Ca să te liniștești, postarea pe care ai comentat-o face parte dintr-o terapie aplicată unor personaje de pe forum cu scopul stimulării cunoașterii de sine. Fiindcă n-ai cum să te vezi în lumina crudă a realității, dacă toată lumea îți aplaudă aberațiile și-ți hrănește orgoliul încurajându-ți iluzia propriului progres duhovnicesc.

Domnule, chiar nu ma nelinistesc. Nelinistea sufleteasca e de la cel rau. Linistea si pacea sufletului sunt de la Dumnezeu. Cred ca ar trebui sa tindem spre Dumnezeu, presupunand ca suntem sau ne straduim sa fim crestini ortodocsi.

Am indraznit sa pomenesc despre Sfantul Nectarie, Mitropolit de Pentapolis, pentru ca, din ce am citit pe mai multe topicuri, am vazut ca se dezbate mult pe forum despre erezii, eretici si atitudinea fata de acestea/acestia. Si dumneavoastra ati vorbit despre un "ghimpe sectar". De aici vi se trage. Sfantul Nectarie, la ale carui moaste sunt siruri intregi de oameni care se inchina in ziua de 9 noiembrie, a fost si teolog; in cursul sau de "Teologie patristica" pe care l-a tinut la Seminarul Teologic Rizarios ne vorbeste si despre ce-a de-a doua porunca: <<Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.>> Matei 22,39, aplicata in dialogul cu ereticii.

N-am stiut ca pe forum se poate beneficia si de astfel de terapii de indreptare, smerire, cunoastere de sine etc.
Intrebare: V-ati tratat si dumneavoastra? L-ati tratat si pe domnul Ovidiu?

Omul smerit nu vede lipsa de smerenie a aproapelui sau. Daca vede lipsa smerenie a aproapelui, el insusi nu este smerit.

Daca pe forum exista aplaudaci... Parca n-ar fi vorba de credinta, crestinism, ortodoxie.

Last edited by Nastya; 28.01.2013 at 00:08:30.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 00:12:52
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
I-am putea găsi o scuză că e nou. Totuși când nu știi despre ce e vorba, înainte de a intra într-o discuție stai pe margine și asisți, apoi te bagi în seamă. Aici s-au cam sărit primele etape.

Imi pare rau, postura de chibiț nu e in firea mea. Vi se pare ca discutiile sunt chiar asa de elevate incat iti trebuie un an pregatitor ca sa faci față? Asta cu "să te bagi în seamă" e din aceeasi categorie cu "a-ti da cu parerea". Acum mai toti vorbitorii de pe la diverse posturi TV (si multi dintre cei ce scriu pe forumuri), din nefericire pentru ei si pentru limba română, "isi dau cu parerea", nu-si exprima o parere, nu-si exprima un punct de vedere. Poate mai lucrati.

Ca Novice/Junior (ca tot nu stiu de nici unele) , as putea sa-i propun domnului/doamnei Adm. ca la fiecare topic sa existe un fel de: „Instructiuni de folosire”. Ca sa stie omul, in detaliu: cine trebuie pus la punct, cine trebuie aplaudat, cum trebuie sa-i avertizezi pe juniori ca: „Pe aici nu se trece!” Etc. etc. etc.

Sa stiti ca nu reactionez nici la aplauze, nici la critici.

Ceva coji de nuci ca sa stea omul la colt, in genunchi pe coji de nuci...Sa se invete minte.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 00:21:06
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nastya Vezi mesajul

N-am stiut ca pe forum se poate beneficia si de astfel de terapii de indreptare, smerire, cunoastere de sine etc.
Intrebare: V-ati tratat si dumneavoastra? L-ati tratat si pe domnul Ovidiu?
Nu pot să răspund și în numele lui Ovidiu, dar în ceea ce mă privește pot să spun că terapia este interactivă, cu alte cuvinte suntem cu toții implicați în acest proces de cunoaștere de sine.

N-am să încerc să-ți domolesc avântul primei impresii, dar, dacă o să continui pe linia cu care ai debutat pe forum, o să te convingi pe cont propriu cum stau lucrurile pe-aici.

Last edited by Mihailc; 28.01.2013 at 02:09:20.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 00:37:14
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nu pot să răspund și în numele lui Ovidiu, dar în ceea ce mă privește pot să spun că terapia este interactivă, cu alte cuvinte suntem cu toții implicați în acest proces de cunoaștere de sine.

N-am să încerc să-ți domolesc avântul primei impresii, dar, dacă o să continui pe linia cu care ai debutat pe forum, o să te convingi pe cont propriu cum stau lucrurile pe acest forum.
O regula a dialogului v-ar obliga sa-mi vorbiti la persoana a II-a plural. Asa cum m-am adresat si eu dvs. Nu suntem prieteni si chiar daca anonimatul ii poate face pe oameni mai indrazneti, ar fi bine sa-i faca si civilizati.

Sa inteleg ca ma amenintati?
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 00:57:26
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nastya Vezi mesajul
O regula a dialogului v-ar obliga sa-mi vorbiti la persoana a II-a plural. Asa cum m-am adresat si eu dvs. Nu suntem prieteni si chiar daca anonimatul ii poate face pe oameni mai indrazneti, ar fi bine sa-i faca si civilizati.

Sa inteleg ca ma amenintati?
O altă regulă, a internetului unde are loc "dialogul" de față, propune renunțarea la convenții inutile în spațiul virtual. Eu o urmez pe aceasta chiar cu riscul de a fi catalogat necivilizat!

Nu-i vorba de nicio amenințare, este doar o sugestie, sau invitație dacă vrei, să-ți lași prima impresie deschisă îmbogățirii prin experiență proprie.

Nu pot să nu remarc totuși că, după cum i-ai răspuns lui Ovidiu, apelul la toleranță din primele postări începe să-și piardă din credibilitate.

Last edited by Mihailc; 28.01.2013 at 02:07:07.
Reply With Quote
Răspunde