Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #191  
Vechi 17.09.2013, 18:24:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
Eu am tot vazut pe tot felul de forumuri ceva de genul: cainii sunt vinovati, moarte maidenezilor etc, etc, iar daca cineva incearca sa spuna ceva de genul: nu, cainii nu sunt vinovati, oamenii sunt vinovati, imediat sar din nou cu gura: oamenii sunt mai importanti decat cainii sau ceva de genul asta, de parca ar spune cineva ca nu e asa!
Da: oamenii sunt mai importanti decat cainii, dar oamenii sunt mai vinovati decat cainii!!!
Da, cei vinovati sunt oamenii, adica "iubitorii de animale", pentru ca din cauza lor nu s-a rezolvat problema cainilor. Iubitorii de animale s-au opus tot timpul sa fie eutanasiati cainii si s-a aplicat doar metoda lor, sterilizarea. Care vedem ce efecte a avut, nimic.
Reply With Quote
  #192  
Vechi 17.09.2013, 18:49:55
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lady Brightside Vezi mesajul
Ancheta în cazul copilului de 4 ani ucis în Parcul Tei scoate la suprafață detalii șocante, care pot da peste cap actuala ipoteză, potrivit căreia micuțul a fost ucis de șase câini vagabonzi.

Răsturnare incredibilă în cazul copilului ucis: Au venit rezultatele analizelor ADN

Surse din interiorul anchetei au declarat pentru DC News că din datele existente până în prezent, analizele ADN arată că în probele prelevate din rănile copilului ucis nu a fost găsit ADN-ul niciunui câine dintre cei șase maidanezi acuzați că l-ar fi ucis pe Ionuț.

Astfel că prinde contur ipoteza conform căreia copilul în vârstă de 4 ani a fost atacat și ucis de un câine de luptă, după care cadavrul ar fi fost plasat în locul unde a fost găsit, pentru a se da vina pe câinii vagabonzi.

Informațiile nu au putut fi confirmate din surse oficiale. Iar în astfel de cazuri, de regulă, se fac analize


http://www.dcnews.ro/2013/09/rasturn...nalizelor-adn/

CE sa mai credem acum?! Pe cate parti mai intorc povestea asta?
De retinut ca informatiile nu au putut fi confirmate din surse oficiale. Fratele lui Ionut a fost de fata si a vazut tot ce s-a intamplat, el este un martor cheie in acest caz.

In apararea cainilor, cei ce pretind ca lupta pentru acestia, mint cu nerusinare si inventeaza tot felul de scenarii.
Reply With Quote
  #193  
Vechi 17.09.2013, 19:59:36
Iliana Iliana is offline
Member
 
Data înregistrării: 14.02.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 56
Implicit

Daca se aplica legea care prevedea sterilizarea tuturor cainilor maidanezi de catre cei care erau autorizati si obligati sa faca acest lucru, adica cei care luau bani pentru asta acum nu am mai fi avut atatia caini, ca nu se mai inmulteau, nu?
Nu cred ca iubitorii de animale nu i-au lasat pe cei in masura sa aplice aceasta lege, sa-si faca treaba. Chiar poate cineva sa afirme acest lucru?

Cat despre vinovatia bunicii, am mai spus-o, nu sunt sub nici o forma pentru condamnarea ei, nu ar avea nici un rost, mi-ar placea doar sa se spuna adevarul (eventual sa recunoasca si ea) ca daca ar fi fost tot timpul cu ochii pe copii, sa vada in ce directie pleaca atunci cand au parasit locul de joaca si s-ar fi dus dupa ei, i-ar fi strigat sa se intoarca, tragedia nu s-ar fi produs. Atat!
Ei au intrat pe un teren privat, nu aveau ce cauta acolo. Punct!

Nu mi se pare normal si nici uman sa fie omorati atatia caini, sa se faca practic un masacru, doar pentru ca unii nu si-au facut treaba la vremea lor. Si nu mi se pare normal sa fie acuzati cu atata vehementa cainii! Ei sunt vinovati, sa moara, cam asa reiese, noi, oamenii, suntem puternici si putem sa dispunem de viata lor, sa plateasca pentru greselile noastre! Am gasit vinovatii, am rezolvat problema! Foarte simplu si foarte inteligent! Demn de specia umana si, mai ales, de unii care-si mai spun si crestini ortodocsi!
Reply With Quote
  #194  
Vechi 17.09.2013, 20:04:27
sophia sophia is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.593
Implicit

1. Orice caz din acesta in care moare un om este anchetat de politie. Va mai dura probabil cand vor avea toate elementele si vor da rezultatul in presa.
Fratele lui Ionut nu poate apare ca martor. Este prea mic si este si prea traumatizat. Poate sa fie si timorat acum, sa-i fie frica sa spuna ceva. Nu stie nimeni ce s-a intamplat cu adevarat acolo.
Nici voi nu stiti. Pentru ce nu vreti sa acceptati acest lucru si sa rationati corect?

Stie cineva, s-a spus undeva cui apartinea cel teren? Erau caini de rasa acolo, sau nu?
Eu sper ca adevarul va iesi la suprafata.

2. Nu are rost acum sa se invinovateasca oamenii unii pe altii. Pur si simplu am ajuns sa nu mai gandim si sa dam vina pe toti si toate.
Ce inseamna asta sa aratam cu degetul la ala si ala? Fiecare este vinovat.

Voi chiar va vedeti toti nevinovati in treaba asta? De ce n-ati revolutionat mai devreme asa cum faceti acum? Sa se fi luat aceste masuri acum zeci de ani. Pana acum ati trait toti bine merci fara probleme. Cainii erau pe strazi.
Acum brusc au devenit monstri, murdari, bolnavi si etc. Este o ura cumplita si toata lumea vede numai la caini vina. Si nu vrea nimeni nici sa caute alte solutii.

De ce nimeni nu a facut nimic pentru educarea oamenilor pana acum: sa nu arunce puii in strada, sa castreze, sa vaccineze, cum sa se poarte cu animalele, sa adopte caini de pe strada.

Primii vinovati, daca vrem chiar sa aratam cu degetul, au fost aceia care s-au mutat de la case (fie si acelea demolate in alte vremuri) si si-au abandonat cainii pe strada.
Si putem sa gasim o gramada de vinovati.

M-am tot gandit ca ar mai fi o solutie, dupa selectia cainilor. Dar ma intreb mai intai cum sunt prinsi. O sa fie si mai traumatizati.
Deci exista terenuri virane, chiar private, gradini zoologice care mai au spatiu poate, terenuri neutilizate cu ruine.Acolo se pot face adaposturi, tarcuri.
Si se pot duce caini acolo si vizita si hrani de catre oamenii care ii iubesc, dar nu au unde sa-i tina. Problema nu este cu hrana, ca oamenii pot aduce si resturi destule si ce mai vor. Pot sa-i viziteze, sa se joace cu ei, sa-i scoata la plimbare. Se pot adopta in timp. Problema este mai degraba ca multi nu au unde sa-i tina la oras.
La sat pot sa tina la curte1-2, sau la ferme, etc. Este o tara mare totusi.
Mai pot fi trimisi in afara in multe tari.

3. Si trebuie facuta educarea oamenilor, ca sa nu se ajunga la fel peste cativa ani. Si educat cum sa te porti cu animalele.
Ca oamenii simpli dau cu traista, arunca cu pietre, tipa, lovesc cu piciorul, indiferent ca este caine de rasa sau nu. Si atunci acesta se apara.
Copiii nu stiu nici ei cum sa se poarte: sa mentina distanta, sa nu intinda mana la ei, sa nu-i traga de coada si de urechi, sa nu dea cu piciorul, sa nu tipe la ei.

Parinti voi ce ati invatat din povestea asta? In afara de ura pe animale?
Eu una am invatat asa:

- ca un copil trebuie supravegheat permanent si ocupat de el si in parc si la joaca. Nu trebuie lasat pe maidane, terenuri private, etc.
- ca trebuie invatat ce este cainele, ca poate fi si periculos, chiar si cel de rasa si trebuie pastrat respectul (pentru cei de rasa intrebat proprietarul dacas poate fi mangaiat, daca se poarta bine cu copiii etc.)
- cainele propriu trebuie dus in lesa pe strada si in alte zone decat cele de joaca ale copiilor, iar acestia trebuie sa se joace numai in locurile destinate lor
- copii trebuie sa stie ca totusi cainii sunt prietenii omului si pot fi buni si utili si salvatori, sa nu-i urasca, sa nu-i chinuie
- cainele propriu trebuie castrat si cand a facut totusi pui (ca unii isi doresc si pui totusi), acestia sa fie dati in adoptie si nu aruncati pe strada, sau la gunoi, sau inecati

Mai spuneti si voi

Ma gandeam si la cei care cer sa existe cainele blocului (in sectorul 4 a fost initiativa) ca nu este un lucru rau totusi. Acesti caini mai apara de raufacatori. O cusca pe langa bloc...
__________________
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape

Last edited by sophia; 17.09.2013 at 20:13:48.
Reply With Quote
  #195  
Vechi 17.09.2013, 20:05:50
Dan-Constantin Dan-Constantin is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 29.04.2013
Locație: Iasi,Romania.
Religia: Ortodox
Mesaje: 22
Implicit

Cred ca este pur si simplu inuman sa se tot insiste pe cazul asta,nu prea se gindeste nimeni la suferinta acelor parinti si se tot insista pe cazul asta,desi problema reala este ca acei maidanezi reprezinta o problema nationala si de vina sunt in mare parte asociatiile si iubitorii de caini care au sarit ca arsi de fiecare data cind se propunea o solutie si nu au rezolvat niciodata nimic,dar in schimb au cheltuit multe zeci de milioane de euro!!! care ar fi putut fi folositi in alte scopuri,acum normal sa sara asociatiile si o parte din iubitorii de caini ca li se ia painea de la gura la o multime de doctori veterinari,conducatori de asociatii si acolitii lor,patronasi de magazine de hrana si medicamente de animale,etc.o intreaga industrie care va fi afectata si o multime de oameni care ramin fara o bucata de paine,,buna" si cred ca de fapt aici este marea problema!
Acum de ar trece de marea curte constitutionala acea legea si asa incompleta,pt. ca eu cred ca doar cu eutanasierea nu se va face mai nimic,fara obligarea proprietarilor de caini la sterilizare si niste amenzi usturatoare pt. abandon de caini,parearea mea este ca nu vom scapa de ei nici in urmatorii 10ani in ritmul in care se misca de obicei autoritatile la noi in tara!
Reply With Quote
  #196  
Vechi 17.09.2013, 21:42:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.084
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
Daca se aplica legea care prevedea sterilizarea tuturor cainilor maidanezi de catre cei care erau autorizati si obligati sa faca acest lucru, adica cei care luau bani pentru asta acum nu am mai fi avut atatia caini, ca nu se mai inmulteau, nu?
Ba da, ar fi fost la fel de multi, la fel de periculosi. Din N motive.

Citat:
Cat despre vinovatia bunicii, am mai spus-o, nu sunt sub nici o forma pentru condamnarea ei, nu ar avea nici un rost, mi-ar placea doar sa se spuna adevarul (eventual sa recunoasca si ea) ca daca ar fi fost tot timpul cu ochii pe copii, sa vada in ce directie pleaca atunci cand au parasit locul de joaca si s-ar fi dus dupa ei, i-ar fi strigat sa se intoarca, tragedia nu s-ar fi produs. Atat!
Si la fel si in cazul celor cateva mii de oameni muscati anual, daca ar fi fost un hinger cu ei de fiecare data, sau un politist inarmat, nu ar fi fost muscati, nu?
Deci de vina nu sunt cainii, ci hingherii si politia.

Citat:
Ei au intrat pe un teren privat, nu aveau ce cauta acolo. Punct!
Teren privat aflat in posesia maidanezilor sau cum?

Citat:
Nu mi se pare normal si nici uman sa fie omorati atatia caini, sa se faca practic un masacru, doar pentru ca unii nu si-au facut treaba la vremea lor.
Adica nu e corect sa fie eutanasiati acum daca n-au fost eutanasiati acum 5 ani?
Ei bine, mai bine mai tarziu decat niciodata.

Citat:
Si nu mi se pare normal sa fie acuzati cu atata vehementa cainii! Ei sunt vinovati, sa moara, cam asa reiese, noi, oamenii, suntem puternici si putem sa dispunem de viata lor, sa plateasca pentru greselile noastre! Am gasit vinovatii, am rezolvat problema! Foarte simplu si foarte inteligent! Demn de specia umana si, mai ales, de unii care-si mai spun si crestini ortodocsi!
Asa sa spui si celor care omoara sobolani, gandaci, ursi, lupi pentru ca sunt un pericol social sau vaci, porci, pasari, doar ca sa le manince.

Si da, o data eutanasia pusa in functiune problema e pe cale sa fie rezolvata.
Cu adevarat.

Un caine mort nu musca pe nimeni, un caine sterilizat si aflat in libertate are
la dispozitie cca. 5 ani daca nu mai bine in care poate sa mai faca victime.


La asta te-ai gandit?
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Reply With Quote
  #197  
Vechi 17.09.2013, 21:44:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.084
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
3. Si trebuie facuta educarea oamenilor, ca sa nu se ajunga la fel peste cativa ani. Si educat cum sa te porti cu animalele.
Ca oamenii simpli dau cu traista, arunca cu pietre, tipa, lovesc cu piciorul, indiferent ca este caine de rasa sau nu. Si atunci acesta se apara.
Copiii nu stiu nici ei cum sa se poarte: sa mentina distanta, sa nu intinda mana la ei, sa nu-i traga de coada si de urechi, sa nu dea cu piciorul, sa nu tipe la ei.
N-ai observat cumva, asa...ca ai anumite dificultati in a realiza si mentine relatii sociale?
Sa stii ca nu e vina lor, desi probabil crezi contrariul.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Reply With Quote
  #198  
Vechi 17.09.2013, 22:54:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Anul trecut au murit doi copii si un adult din cauza cainilor. Putem sa ne gandim la un aspect, daca din vina cuiva (de exemplu al asociatiilor iubitorilor de animale) cainii sunt tot pe strada, nu e ca o vina pentru ucidere neintentionata?
Reply With Quote
  #199  
Vechi 17.09.2013, 22:57:25
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dan-Constantin Vezi mesajul
Cred ca este pur si simplu inuman sa se tot insiste pe cazul asta,nu prea se gindeste nimeni la suferinta acelor parinti si se tot insista pe cazul asta,desi problema reala este ca acei maidanezi reprezinta o problema nationala si de vina sunt in mare parte asociatiile si iubitorii de caini care au sarit ca arsi de fiecare data cind se propunea o solutie si nu au rezolvat niciodata nimic,dar in schimb au cheltuit multe zeci de milioane de euro!!! care ar fi putut fi folositi in alte scopuri,acum normal sa sara asociatiile si o parte din iubitorii de caini ca li se ia painea de la gura la o multime de doctori veterinari,conducatori de asociatii si acolitii lor,patronasi de magazine de hrana si medicamente de animale,etc.o intreaga industrie care va fi afectata si o multime de oameni care ramin fara o bucata de paine,,buna" si cred ca de fapt aici este marea problema!
Acum de ar trece de marea curte constitutionala acea legea si asa incompleta,pt. ca eu cred ca doar cu eutanasierea nu se va face mai nimic,fara obligarea proprietarilor de caini la sterilizare si niste amenzi usturatoare pt. abandon de caini,parearea mea este ca nu vom scapa de ei nici in urmatorii 10ani in ritmul in care se misca de obicei autoritatile la noi in tara!
Aveti dreptate in tot ce ati scris. Daca legea nu se va aplica ne vom confrunta cu aceeasi situatie ce ne-a adus la disperare: caini in strada, multi oameni printre care si copii muscati si traumatizati de acestia, adevarate focare de infectie care ne vor imbolnavi, pentru ca nimeni nu curata dupa acesti caini. Daca vei suna la hingheri sa le spui ca pe strada x sunt caini agresivi ce ataca oamenii, iti vor spune ca nu au ce sa faca pentru ca adaposturile sunt pline. Alte adaposturi nu se vor mai face si vor da vina unul pe altul iar omul va ramane cu suferinta. Nu vom scapa de cainii din strada, cei ce au impresia ca ii iubesc ii vor chinui ca si pana acum (in strada, in frig si plini de boli le vor arunca un colt de paine).
Reply With Quote
  #200  
Vechi 17.09.2013, 22:59:44
secuiu_eugen secuiu_eugen is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 13.07.2010
Mesaje: 6
Thumbs down

"Afinitatea unor femei petru caini supecta." Nu sunteti sanatosi pe cuvant. Stau si ma uit pe forumul asta si imi este scarba de caracterul unor oameni care posteaza.
Vorbiti si va dati mari invatati cu citate din toti sfintii, fara a avea habar ce inseamna sau fara macar sa fi citit biblia. Cati credinciosi nu vad care spun ca cred in Dumnezeu dar nici macar nu stiu cu ce se mananca religia asta.
Dupa cum s-a aratat nu cainii aia erau vinovati. Fara mila fata de o vietate care este tot a lui Dumnezeu, cum este tot pamantul asta, asa o sa fiti si voi raspatiti cand o sa dati nas in nas cu Dumnezeu. Imi este rusine ca sunt crestin si imi este scarba de tot ce inseamna BO. Urmatorul preot care suna la usa pentru cotizatii o incaseza. Va salut si sper sa imi dati si ban. Am spus ce am avut de spus.
Reply With Quote
Răspunde