Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #211  
Vechi 15.12.2013, 20:46:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit Nouă apariție editorială




Editura Basilica a Patriarhiei Române a publicat de curând ediția a IV-a a lucrării părintelui Prof. Dr. Mircea Păcurariu, ”Sfinții daco-romani și români”.



Volumul este o lucrare istorică și aghiografică, dar și o mărturie a excelenței în viața spirituală de care au dat dovadă atât strămoșii noștri, cât și unii dintre contemporani. De la Sfântul Apostol Andrei și până la Sfântul Ierarh Simion Ștefan, cel mai recent sfânt canonizat de Biserica Ortodoxă Română, se desfășoară în paginile cărții 2000 de ani de mărturisire a Ortodoxiei prin toate formele de dăruire: de la scris și până la jertfa supremă.

Cartea poate fi achiziționată de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa magazin@editurapatriarhiei.ro, precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #212  
Vechi 08.01.2014, 20:33:11
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit “Ieroschimonahul Ioan. O viață dăruită lui Hristos” (Editura Egumenița, 2013)

Spre sfârșitul anului 2013 a apărut la Editura Egumenița cartea “Ieroschimonahul Ioan. O viață dăruită lui Hristos”, lucrare alcătuită de Nicodim Monahul. Chiar dacă nu este clar precizat pe coperta I sau IV, este vorba desigur despre cunoscutul nevoitor român Ioan Guțu de la Schitul Colciu din Muntele Athos. Formatul 13/20 cm, număr pagini 110. Cartea conține și câteva fotografii rare cu Părintele Ioan Guțu.

Părintele Ioan a fost dintre acei bătrâni care au ascultat cu trezvie nemincinoasă glasul Stăpânului și, ascultând, a purces bărbătește pe calea cea strâmtă și cu chinuri. Niciodată uitându-se înapoi, ci mereu înainte, spre făgăduință nemincinoasă a Împărăției Cerurilor.

Acum părintele Ioan este unul dintre cei care, aplecați pe pieptul Domnului, ascultă cum bate inima Stăpânului pentru oile turmei Sale mici și prea ades neputincioase. Uitându-se mereu spre ochii mijlocitoarei Maici și spre brațele ridicate la rugăciune ale prietenilor Stăpânului, Părintele Ioan mijlocește pentru frații și surorile care încă se lupta în valea acestei vieți.

Nădăjduim că va veni vremea când noi, cu brațe și inimi ridicate către Domnul Slavei, vom putea pomeni alături de adunarea sfinților în sărbătoare și numele plăcutului lui Dumnezeu Ioan și să-i putem spune: roagă-te lui Dumnezeu, Părinte Ioan, pentru noi!
Arhimandrit Hrisostom Rădășanu



Reply With Quote
  #213  
Vechi 13.01.2014, 22:04:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit ”Pelerini în Țara Sfântă” - DVD TRINITAS TV




TRINITAS TV, televiziunea Patriarhiei Române, vă oferă, de mai mulți ani, documentare despre locuri încărcate de spiritualitate și despre oameni înduhovniciți, filme care încearcă să vă dăruiască fragmente de viață ortodoxă autentică. „Pelerini în Țara Sfântă” este numele unuia dintre documentarele produse de TRINITAS TV, care aduce în atenția doritorilor un pelerinaj virtual la Locurile Sfinte. DVD-ul poate constitui un preambul al vizitării Țării Sfinte, dar și o rememorare a celor mai impresionante locuri din Israel pentru cei care au avut prilejul de a le vedea. Pașii pelerinului sunt purtați de la însoritul Nazaret până la Betleem, de la Marea Galileii până la Marea Moartă, de la Tabor la Ierusalim.



DVD-urile TRINITAS TV pot fi achiziționate de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din Patriarhia Română și, prin comandă online, accesând adresa: magazin.trinitastv.ro.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #214  
Vechi 17.01.2014, 14:58:43
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2008
Mesaje: 3.181
Implicit

Cuvioșii Teolipt al Filadelfiei și Nicodim Aghioritul - Paraclisul și Acatistul Sfântului Nume al lui Iisus (cu câteva texte de Filocalie)



„Pricina care m-a făcut să alcatuiesc, fraților, aceste rugăciuni către Domnul nostru Iisus Hristos n-a fost alta decât aceea ca să vă pun în mișcare să meditați necontenit la Numele mântuitor, preadulce, făcător de bucurie și de-tot-binele-dăruitor al Domnului nostru Iisus Hristos nu numai cu gura, ci și cu inima și cu mintea voastră; fiindcă o asemenea meditare necontenită la Numele mântuitor al lui Iisus — pe lângă celelalte daruri cerești, suprafiresti și nepovestite ale harului pe care vi le poate oferi și despre care vorbesc Sfinții Calist și Ignatie Xantopol, Grigorie Sinaitul și Simeon Noul Teolog în cartea care se numește «Filocalia» — vrea să vă însuflețească și spre virtutea cea mai înaltă, care este iubirea dumnezeiască, și vrea să vă facă inima templu și sălaș al acestui Nume și să vă arate vii și după moarte.” (Cuviosul Nicodim Aghioritul)
Cuprins
  • Paraclisul Sfântului Nume al lui Iisus (Cuviosul Teolipt al Filadelfiei)
  • Acatistul Sfântului Nume al lui Iisus (Cuviosul Nicodim Athioritul)
*
  • Cuviosul Nicodim Aghioritul, Despre Numele lui Iisus si locul Acestuia în viața creștinului
  • Cuviosul Nicodim Aghioritul, Patru capete foarte folositoare despre gânduri
  • Sfântul Simeon al Tesalonicului, Patru capete despre rugăciunea lui Iisus
  • Cuvioșii Calist și Ignatie Xanthopoulos, Despre rugăciune și efectele ei
  • Cuviosul Teolipt al Filadelfiei, Douăsprezece capete foarte folositoare despre rugăciune
  • Isihast athonit anonim, Îndemn la rugăciunea lui Iisus
  • Tâlcuire dogmatică la cuvintele „Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne pe noi. Amin”
http://edituradeisis.ro/opencart/ind...&product_id=99
__________________
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi)
Reply With Quote
  #215  
Vechi 11.02.2014, 20:42:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit Omul cel tainic al inimii




La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut recent volumul Omul cel tainic al inimii, semnat de Arhimandritul Zaharia Zaharou, viețuitor și slujitor al binecunoscutei Mănăstiri ortodoxe „Sfântul Ioan Botezătorul" din Essex, Marea Britanie.
Părintele Zaharia se înscrie într-o aleasă școală de spiritualitate monahală ortodoxă fiind fiu duhovnicesc al vrednicului de fericită pomenire Arhimandrit Sofronie Saharov (1896-1993), el însuși ucenic al Sfântului Siluan Athonitul (1866-1938).
„De altfel, din râvna misionară a Părintelui Zaharia a rodit și conținutul acestei cărți, care cuprinde cuvântările duhovnicești rostite de Preacuvioșia Sa în timpul unei vizite pe continentul american, în anul 2007. Și, probabil, nu s-ar greși dacă s-ar spune că „inima", în calitatea ei de insondabil centru al persoanei umane și al vieții ei duhovnicești, reprezintă preocuparea esențială a cugetării teologice a Părintelui Zaharia. De aceea și titlul acestui volum conține grăitoarea formulare a Sfântului Apostol Petru, Omul tainic al inimii”, se menționează în Cuvântul înainte semnat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.



Această carte este de mare folos, mai ales în anul 2014, ca An omagial al Sfintei Spovedanii și al Sfintei împărtășanii deoarece acordă o mare importantă pocăinței ca stare și lucrare de înnoire duhovnicească a omului credincios.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #216  
Vechi 17.02.2014, 10:15:55
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2008
Mesaje: 3.181
Implicit

Ieroschimonah Gabriel Bunge - Gastrimargia sau nebunia pântecelui: stiința și învățătura Parinților pustiei despre mâncat și postit plecând de la scrierile avvei Evagrie Ponticul



Societățile consumiste contemporane cunosc din plin ravagiile produse de temutul fenomen patologic al bulimiei sau mâncatului în exces. Cunoscut înca din Antichitate de primii monahi sub numele de gastrimargia sau nebunia pântecelui, el este expresia unei crize existețiale profunde, a cărei soluție era văzută în orizontul teologic și duhovnicesc deschis de revelația biblică. Din blestem și sursă a căderii mâncatul poate deveni binecuvântare și mântuire pentru cine reînvață să mănânce Cuvântul Hristos.
Recitind în registru terapeutic înțelepciunea duhovnicească perenă a monahismului egiptean în formulările memorabile ale avvei Evagrie Ponticul, ieroschimonahul Gabriel Bunge oferă în paginile cărții de față un fascinant și util îndreptar de artă a vieții pentru omul recent.
Părintele Gabriel Bunge s-a născut în 1940 la Koln și a studiat teologie și filozofie la Bonn. În 1962 a intrat în monahism în abația benedictină de rit slavo bizantin de la Chevetogne (Belgia), retrăgându-se din 1980 ca eremit în sihăstria Sfânta Cruce de lânga Roveredo (Ticino, Elveția). Din 2010 este ieroschimonah primit în Biserica Ortodoxă Rusă. Autor al unei serii de cărți și studii despre vechiul monahism, specialist de talie internațională în scrierile avvei Evagrie Ponticul.

Cuprins

Introducere
I. Mâncatul în exces — un viciu modern?
II. Forme de manifestare a gastrimargiei sau nebuniei/lăcomiei pântecelui (1. Monotonia hranei / 2. Dorința de diversificare / 3. Amintirile / 4. Prea greu / 5. Dăunător și pe deasupra inutil / 6. Boli reale / 7. Boli închipuite / 8. Îndulcirea regulii / 9. „Excepțiile confirmă regula” / 10. Absența regulii / 11 Grija pentru viitor / 12. Zgârcenia / 13. Contrar Scripturii / 14. Exagerări / 15. Ai ajuns la țintă!)
III. Blestemul mâncatului
IV. Arta postitului
V. „Acestea vor fi hrana voastră…”
Epilog. Binecuvântarea mâncatului
Prescurtări și bibliografie
*
Izvoare
Avva Evagrie despre gastrimargie și terapia ei — principalele texte
A. Din Practicul sau monahul în 100 de capitole
B. Din Cuvânt despre răutățile opuse virtuților
C. Din Despre cele opt gânduri
D. Din Antireticul sau replicile împotriva celor opt gânduri

http://edituradeisis.ro/opencart/ind...product_id=204
__________________
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi)
Reply With Quote
  #217  
Vechi 17.02.2014, 17:52:07
sophia sophia is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.593
Implicit

Stiti cumva unde se gaseste aceasta carte. La libraria Sophia vad ca nu este.
Pe net n-am gasit-o.
Unde se poate citi pe net? Unde se gaseste. Pare interesanta.
Si e bine ca ati pus si cuprinsul aici.
__________________
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape
Reply With Quote
  #218  
Vechi 17.02.2014, 17:57:46
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.955
Implicit

Sophia, o găsești de cumpărat la Editura Deisis. Costă 16 Lei - vezi că a dat Mihai un link.

Cartea este nou apărută și nu o vei găsi de citit gratis pe net...
Reply With Quote
  #219  
Vechi 17.02.2014, 18:08:00
sophia sophia is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.593
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Sophia, o găsești de cumpărat la Editura Deisis. Costă 16 Lei - vezi că a dat Mihai un link.

Cartea este nou apărută și nu o vei găsi de citit gratis pe net...
Multumesc, Mirela. Nu observasem link-ul.
Sa vad unde este libraria acum.
Intrebam de net pentru ca nu am cum s-o iau din tara acum. Costa enorm expedierea...
Si nici pe Amazon n-am vazut-o.
__________________
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape
Reply With Quote
  #220  
Vechi 17.02.2014, 18:10:57
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.955
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Multumesc, Mirela. Nu observasem link-ul.
Sa vad unde este libraria acum.
Intrebam de net pentru ca nu am cum s-o iau din tara acum. Costa enorm expedierea...
Si nici pe Amazon n-am vazut-o.
Da, este greu pentru noi cei de afară să luăm cărți din țară. Poate cineva o cumpără și ți-o trimite.

Taxele poștale pentru publicații/ cărți nu-s așa mari - cel puțin eu așa știu.

Btw, am verificat acum pe site-ul Poștei Române și costă 4,1 Lei să trimiți în străinătate o carte de cca. 250 g.

http://www.posta-romana.ro/posta-rom...Imprimate.html

Last edited by mirela.t; 17.02.2014 at 18:16:21.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
recomandari editoriale catalinabalhui Generalitati 12 13.11.2012 03:04:13
aparitii editoriale gratia47 Stiri, actualitati, anunturi 1 14.03.2008 23:52:04