Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2016, 17:33:18
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Profii, da vina pe ei :))
...
Ești culmea, la toate ai răspunsuri 'perfecte' scoase din teoriile cu care te-au păcălit. Ești mai rău ca un fundamentalist orb care nu iese din eretisme de frică să nu i se dărâme toată șandramaua. Totul e cusut cu ață albă și coși și tu mai departe teoriile lor ca să pară că sunt valabile.

Defapt:
1. Terra nu e solenoid sau sferă. Nu e planetă. Planetele sunt din gaze și nu din pămînturi.
2. Terra nu se învîrte în jurul soarelui și nici luna în jurul Terrei. Pămîntul e plat și mergînd pe pămînt și pe mări ajungi de unde ai plecat. Tot cerul e deasupra.
3. Dacă depășești o anumită altitudine în sus, nu mai ești atras de pămînt și nu mai cazi ci ajungi în zona de imponderabilitate. Acolo este apă și aer format din particule foarte fine și nu-i exclus să poți respira liber la orice înălțime chiar în spațiul cosmic.
4. Explicațiile fizicienilor că sateliții și luna și stațiile orbitale se învîrt cu viteze mari în jurul pămîntului sferic pentru ca forța centrifugă să învingă greutatea sunt niște penibilități absurde pe care numai naivii le pot crede. Naivii fundamentaliști ce cred orbește în profesorii lor. Ei cred că sateliții staționari sau stațiile orbitale staționare se învîrt cu o viteză egală cu viteza de rotație a terrei în jurul axei sale.
5. Terra nu se învîrte în jurul axei sale pentru că nu e sferă și nici solenoid și nu există lege de atracție între corpuri. Dacă ar exista o astfel de lege valabilă atunci ea s-ar fi pus în evidență în condiții de imponderabilitate. Corpurile și lichidele în imponderabilitate, în stațiile orbitale și în afara lor, nu se atrag ci merg în virtutea inerției învingînd frecarea cu aerul din cabină sau cu aerul cu particule foarte fine din exteriorul cabinei.

Nu se consumă combustibil în spațiu pentru menținerea sateliților sau a stațiilor orbitale pe poziția geostaționară. Nici cei care nu sunt staționari nu consumă multă energie ci e suficientă energia solară pentru ca să le mențină traiectoria rectilinie pe deasupra pămîntului.

6. Suprafața pământului și a mărilor e plată și soarele și luna merg pe deasupra lui ajungînd în fiecare zi să răsară și să apună, asta se vede în aparență dar defapt ele sunt mereu sus pe cer. După un an ajung exact de unde au plecat pentru. Astea se întîmplă pentru că creația e mică și finită. Granița este locul de unde am plecat și ajungînd în același loc realizăm finitatea creației. Refracția luminii prin mediu face ca să vedem că soarele și luna parcă răsar din mare sau pămînt și apun parcă în mare sau pămînt.

7. Tot ce v-au învățat profesorii lumii la orele de geografie și de fizică e o minciună bine întreținută. Și alte materii sunt pline de minciuni.
Vechi 23.03.2016, 18:55:12
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trimisul Vezi mesajul
Ești culmea, la toate ai răspunsuri 'perfecte' scoase din teoriile cu care te-au păcălit. Ești mai rău ca un fundamentalist orb care nu iese din eretisme de frică să nu i se dărâme toată șandramaua. Totul e cusut cu ață albă și coși și tu mai departe teoriile lor ca să pară că sunt valabile.
Teoriile astea sunt cele din care o sa-mi castig existenta, asa ca e bine ca le stiu si ca sunt aproape "perfecte". Dar tu, ce motiv ai sa crezi ce ai insiruit mai sus?

Citat:
3. Dacă depășești o anumită altitudine în sus, nu mai ești atras de pămînt și nu mai cazi ci ajungi în zona de imponderabilitate. Acolo este apă și aer format din particule foarte fine și nu-i exclus să poți respira liber la orice înălțime chiar în spațiul cosmic.
Ok dar... de ce? Ce sustinere are aceasta ipoteza?

Citat:
4. Explicațiile fizicienilor că sateliții și luna și stațiile orbitale se învîrt cu viteze mari în jurul pămîntului sferic pentru ca forța centrifugă să învingă greutatea sunt niște penibilități absurde pe care numai naivii le pot crede. Naivii fundamentaliști ce cred orbește în profesorii lor. Ei cred că sateliții staționari sau stațiile orbitale staționare se învîrt cu o viteză egală cu viteza de rotație a terrei în jurul axei sale.
Inca o data, de ce? Ce dovedeste ca este naiv si/sau gresit?

Citat:
Nu se consumă combustibil în spațiu pentru menținerea sateliților sau a stațiilor orbitale pe poziția geostaționară. Nici cei care nu sunt staționari nu consumă multă energie ci e suficientă energia solară pentru ca să le mențină traiectoria rectilinie pe deasupra pămîntului.
95% de acord. Rectiliniu....

Citat:
7. Tot ce v-au învățat profesorii lumii la orele de geografie și de fizică e o minciună bine întreținută. Și alte materii sunt pline de minciuni.
Dar de ce ar exista o astfel de minciuna?
Vechi 23.03.2016, 20:31:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Teoriile astea sunt cele din care o sa-mi castig existenta, asa ca e bine ca le stiu si ca sunt aproape "perfecte".
E vreunul pe net care nu-i rocket scientist sau nu descifreaza genomul libelulei ? :)
Nu cred ca o sa ai nevoie ca factor postal sa stii cu ce viteza orbiteaza ISS ( care va fi redenumita ISIS in curand ) in jurul Pamantului. Trebuie doar sa stii cum sa mergi pe langa bicicleta.
Vechi 24.03.2016, 12:45:49
Banned

Implicit

Citat:
Teoriile astea sunt cele din care o sa-mi castig existenta, asa ca e bine ca le stiu si ca sunt aproape "perfecte". Dar tu, ce motiv ai sa crezi ce ai insiruit mai sus?

Ok dar... de ce? Ce sustinere are aceasta ipoteza?

Inca o data, de ce? Ce dovedeste ca este naiv si/sau gresit?

95% de acord. Rectiliniu....

Dar de ce ar exista o astfel de minciuna?
Banii, mereu banii și nevoia de a-ți asigura existența ca factor de întreținere a minciunii și de ridicarea ei pe noi și noi culmi de civilizație. Păi una e să recunoști Adevărul și să crezi în El, măcar în taină și în ascuns, și alta e să fii nevoit să promovezi toate minciunile pe care ești obligat să le crezi din pricina viitorului loc de muncă.

''Perfecțiunea'' teoriilor absurde vine din nevoia oamenilor vicleni de a se liniști dorind să reușească să lege explicațiile științifice unele de altele până izbutesc să se autoînșele și pe ei și pe alții... trăind iluzia unei aprecieri generale, a unei faime, a unei lucrări bune pentru omenire. Când colo autoamăgirea și prea marea încredere și siguranță în sine și în gândirea lor și a altor oameni care au emanat teorii științifice îi face să nu vadă pădurea din cauza copacilor și se neglijeze lucruri care le-ar nărui profitul, să neglijeze și să contrazică vehement evidența sau credința numai pentru interesul lor egoist, pentru a-și apăra teoriile lor absurde prin care sărmanii nu fac altceva decît cî își taie craca de sub picioare sau dacă se află cu picioarele pe pămînt atunci își sapă groapa care îi duce direct în iad pe drumul cel mai scurt.

Motivul meu este Sfințenia, Iubirea, Credința... Dumnezeu Care te face să crezi în scripturi și în adevăr și să vezi cu ochii credinței și ai înțelepciunii adevărata frumusețe și bunătate a tuturor celor create... întru adevăratele drepte teorii.

La întrebările tale cred că poate răspunde oricine inclusiv tu.

Te rog încearcă să-ți dai seama pentru ce s-ar întreține minciuna la nesfârșit de către băieții ''buni'' de tot?
Vechi 24.03.2016, 15:17:31
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Banii, mereu banii și nevoia de a-ți asigura existența ca factor de întreținere a minciunii și de ridicarea ei pe noi și noi culmi de civilizație. Păi una e să recunoști Adevărul și să crezi în El, măcar în taină și în ascuns, și alta e să fii nevoit să promovezi toate minciunile pe care ești obligat să le crezi din pricina viitorului loc de muncă.

''Perfecțiunea'' teoriilor absurde vine din nevoia oamenilor vicleni de a se liniști dorind să reușească să lege explicațiile științifice unele de altele până izbutesc să se autoînșele și pe ei și pe alții... trăind iluzia unei aprecieri generale, a unei faime, a unei lucrări bune pentru omenire. Când colo autoamăgirea și prea marea încredere și siguranță în sine și în gândirea lor și a altor oameni care au emanat teorii științifice îi face să nu vadă pădurea din cauza copacilor și se neglijeze lucruri care le-ar nărui profitul, să neglijeze și să contrazică vehement evidența sau credința numai pentru interesul lor egoist, pentru a-și apăra teoriile lor absurde prin care sărmanii nu fac altceva decît cî își taie craca de sub picioare sau dacă se află cu picioarele pe pămînt atunci își sapă groapa care îi duce direct în iad pe drumul cel mai scurt.

Motivul meu este Sfințenia, Iubirea, Credința... Dumnezeu Care te face să crezi în scripturi și în adevăr și să vezi cu ochii credinței și ai înțelepciunii adevărata frumusețe și bunătate a tuturor celor create... întru adevăratele drepte teorii.

La întrebările tale cred că poate răspunde oricine inclusiv tu.

Te rog încearcă să-ți dai seama pentru ce s-ar întreține minciuna la nesfârșit de către băieții ''buni'' de tot?
Te rog sa-mi raspunzi tu la intrebarile mele. Alea care includ expresia "de ce". Sau da-mi o sursa, ceva, care sa-mi raspunda la intrebari.
Vechi 24.03.2016, 16:16:16
Banned

Implicit

Citat:
Te rog sa-mi raspunzi tu la intrebarile mele. Alea care includ expresia "de ce". Sau da-mi o sursa, ceva, care sa-mi raspunda la intrebari.
Dacă vrei răspunsuri la întrebări pentru a crede în răspunsuri atunci te rog să pui cîte o singură întrebare sau două.

Uite încep eu să te întreb:

1. De ce crezi că pămîntul și mările, ca o planetă, e sferic sau elipsoid și de ce nu crezi că defapt e drept și plat și nu e planetă?
2. Ai văzut vreodată altceva în jurul tău decît pămînt plat și ape și mări plate și cerul deasupra lor?
Vechi 24.03.2016, 16:59:38
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Dacă vrei răspunsuri la întrebări pentru a crede în răspunsuri atunci te rog să pui cîte o singură întrebare sau două.

Uite încep eu să te întreb:

1. De ce crezi că pămîntul și mările, ca o planetă, e sferic sau elipsoid și de ce nu crezi că defapt e drept și plat și nu e planetă?
2. Ai văzut vreodată altceva în jurul tău decît pămînt plat și ape și mări plate și cerul deasupra lor?
1. In mare parte pentru ca avem imagini din spatiu.

2. In mod direct? Daca nu luam in considerare efectul cu partea de jos a vaporului care dispare sub nivelul marii, nu, n-am vazut altceva.

Acum pun eu doua intrebari:

1. De ce exista o linie brusca de imponderabilitate? Cum se explica?

2. Ce motiv are "lumea" sa ascunda un pamant plat si un univers mic si finit?
Vechi 24.03.2016, 20:35:58
Valkorion Valkorion is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2016
Locație: Eternal Throne, The Spire, Zakuul
Implicit

Citat:
1. In mare parte pentru ca avem imagini din spatiu.

2. In mod direct? Daca nu luam in considerare efectul cu partea de jos a vaporului care dispare sub nivelul marii, nu, n-am vazut altceva.

Acum pun eu doua intrebari:

1. De ce exista o linie brusca de imponderabilitate? Cum se explica?

Bune întrebări, frate.
Vechi 25.03.2016, 10:09:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
La asta a raspuns Florin Ionut.

Ca sa-L ascunda pe Dumnezeu care e imediat dupa perdeaua de nori sau putin mai sus :)

Conspireishan.
Vechi 25.03.2016, 10:11:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Astea se întîmplă pentru că creația e mică și finită.
Evident, suferi, printre altele, si de agarofobie.