Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #31  
Vechi 13.09.2008, 22:03:47
adam000 adam000 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 719
Implicit

Cris, poate nu am inteles eu foarte clar, dar, din ce ai spus tu pina acum, nu reiese absolut de loc ca religia ar fi in vreun fel o cauza a problemelor voastre sexuale.

Apropo, voi sunteti ortodocsi?

Te intreb pt ca in ortodoxie, relatiile sexuale normale in cadrul casatoriei sint binecuvintate de Dumnezeu mai ales pt nasterea de prunci (si din cate am inteles, tu iti doresti copii).

Din contra: pornografia, placerea pt "fetele facute pt sex", orgoliul sau mandria (de orice forma ar fi, indiferent ca este vorba de orgoliul ranit ca alta persoana ar fi superioara intelectual), pasiunea barbatilor pentru maici, toate acestea sint pacate.

Ori un credincios nu iubeste pacatele, ci iubeste virtutile.

Un crestin ortodox traitor nu este in nici un caz un complexat sau frustrat. Un credincios nu are complexe sau frustrari ci nadejde in ajutorul Lui Dumnezeu.

Un om care traieste in acord cu sine insusi si in acord cu Dumnezeu (adica un credincios), nu are cum sa aiba vreo deviatie comportamentala, nici complexe, nici frustrari.

Un credincios nu are "pudicitati arbitrar impuse", ci decenta sa vine din interior, din constientizarea faptului ca este in folosul sau (este benefic pentru el) sa urmeze cuvantul Lui Dumnezeu si poruncile date de El.

Dumnezeu nu a dat niste legi arbitrare si in nici un caz nu a dat vreo porunca/lege/sfat (cum vrei sa-i zici) doar de dragul de a ne chinui sau doar de dragul de a ne impune vreo restrictie.
Din contra, El, din marea Sa dragoste pentru noi, ne-a dat si libertatea totala (de a alege) si in acelasi timp ne-a dat si solutia/remediul/medicamentul la problemele noastre. Toate cate le-a facut si spus Mantuitorul, le-a spus si le-a facut pentru noi, pentru beneficiul si folosul nostru. Pentru ca cine Ii urmeaza liber cuvantul Sau si traieste in acord cu cele spuse de Mantuitorul nostru, ajunge sa traiasca Imparatia Cerurilor inca din aceasta viata. Si este cu adevarat fericit.

Ortodoxia (religia ortodoxa) nu este o "norma morala". Ea nu este o norma, un cod de conduita, o lege (moarta) pe care sa trebuiasca s-o respecti sec, "dupa litera legii", asa cum era legea ebraica, ci din contra, este Duh (viu) si Adevar. Este trairea intru viata. Este trairea vie in libertate totala.

Deci nu vad cum ar putea ca problemele voastre sa aiba drept cauza religia ortodoxa (daca aceasta este religia voastra), daca voi chiar ati fi credinciosi.

Din contra, problemele voastre par a proveni de la niste patimi - chiar tu le numesti "patimi".

Iar solutia la problemele voastre, cred eu ca este credinta, deci chiar religia ortodoxa, trairea ei, sub indrumarea unui duhovnic.

Majoritatea oamenilor oamenilor au probleme, diferenta este insa ca cei ortodocsi traitori (cei credinciosi) se lupta cu problemele lor intr-o maniera bineplacuta lui Dumnezeu si, cu ajutorul Lui Dumnezeu, chiar le si biruiesc la un moment dat. Pentru ca Dumnezeu este mereu alaturi de omul credincios. El, Dumnezeu, este Mantuitorul, adica Salvatorul celui credincios.

Reply With Quote
  #32  
Vechi 13.09.2008, 22:04:53
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Am intilnit care dorea foarte mult sa se casatoreasca dar,nu voia sa intretina relatii intime cu viitorul sot si nici sa faca copii.Ea se considera credincioasa.S-a casatorit si a divortat caci nici sotul si nici parintii acestuia nu au aceptat situatia.Mergind pe la manastiri a cunoscut un baiat credincios care dorea
casatorie alba.Dupa doi ani femeia a vrut un copil dar sotul avind facut juramint de castitate la duhovnic nu a vrut.Ea a cerut divortul.Iata unde duc aceste rataciri.
Reply With Quote
  #33  
Vechi 13.09.2008, 22:10:29
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Am omis cuvintul -femeie-:)
Reply With Quote
  #34  
Vechi 13.09.2008, 22:53:22
adam000 adam000 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 719
Implicit

Mirelat, este evident ca nici unui barbat nu i-ar placea. Insa un barbat intelept nu ar avea problemele acestea, sau ar face atatea eforturi ca sa le rezolve, incat sotia nu ar simti nici o nevoie sa posteze. Iar in cazul in care nu constientizeaza, si dusurile reci prind bine uneori si trezesc.
Reply With Quote
  #35  
Vechi 14.09.2008, 00:17:33
mirelat
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000
Mirelat, este evident ca nici unui barbat nu i-ar placea. Insa un barbat intelept nu ar avea problemele acestea, sau ar face atatea eforturi ca sa le rezolve, incat sotia nu ar simti nici o nevoie sa posteze. Iar in cazul in care nu constientizeaza, si dusurile reci prind bine uneori si trezesc.
:) o femeie inteleapta nu posteaza asa ceva pe un forum.

si inteleg ca ea e "desteapta" cuplului :thumbsup:
Reply With Quote
  #36  
Vechi 14.09.2008, 00:29:22
cris22 cris22 is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 02.08.2008
Mesaje: 12
Implicit

Si ca sa mai clarific un lucru: cine are o patima, nu o are din placere. Daca mananc o inghetata, e din placere; daca nu ma mai pot opri din a manca dulciuri, inseamna ca sunt bolnav/bulimic si ca am o patima. Aceea e patima, cea asupra careia nu mai ai control. Citesc aicea mereu fraze de tipul: "patima desfranarii te-a impins,pt. ca placerile sunt dulci, etc." E o afirmatie de vulpe care se uita la strugurii pe care nu poate sa-i atinga, adica acea persoana nu intelege ca pt. patimas obsesia lui nu-i produce placere, ci doar o trecatoare defulare, o uitare a suferintei interioare.
Cam asta-i...
Reply With Quote
  #37  
Vechi 14.09.2008, 11:26:25
adam000 adam000 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 719
Implicit

Cris, inca nu mi-ai raspuns la intrebare - voi sunteti ortodocsi?
Reply With Quote
  #38  
Vechi 14.09.2008, 14:23:59
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Astazi a fost Ziua inaltari Sfintei Cruci,zi de post si de rugaciune.Draga Cris,ai putea sa-mi fii fica sincer ca femeie care am pacatuit la fel ca tine te inteleg dar ca si crestina da-mi voie sa-ti spun ca...Dumnezeu v-a dat o cruce tie si sotului tau,asadar,nu-ti alege singura crucea,cum iti place sau cum poti.
Ma inspaimint daca bietii preoti trebuie auda asa ceva la spovedanie si ne mai miram ca bitii de ei mai cad in pacat)...Crezi ca iti poti rezolva aici problemele? Daca sotul sau sotia unui crestin se imbolnaveste sau au o probelma trebuie sa o depaseasca deoarece relatia dintre doi oameni nu se limiteza numai la sex.Cauta-l pe Dumnezeu si toate celelalte ti se vor adauga.Ia-ti crucea aceasta pe care ti-a dat-o Htistos si mergi mai departe caci in lume te mintuiesti si in familie dar asa cum vrea Dumnezeu.
Maica Domnului nu cred ca s-a plins de asemenea probleme.
Iar tu draga Jean daca vrei sa-i faci consiliere de ce nu discutati pe privat???:)
Reply With Quote
  #39  
Vechi 14.09.2008, 15:21:49
Traditie Traditie is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 28.09.2006
Mesaje: 738
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cris22
1. Ce-i drept, inainte de casatorie am trait impreuna, si timp de aproape un an lucrurile au mers bine dpdv sexual, dar dupa aceea el s-a inhibat/plictisit/schimbat punctele de interes si de atunci traim ca intr-o casatorie "alba".


2. Nu e vorba de copii, caci asta se poate face si prin inseminare artificiala...


3. Pe de alta parte, aceasta situatie ne permite sa evitam problema copiilor; nu e nici placere, dar nu e nici durere...


4. Pt. ca meniul sa fie complet, el a avut si o tentativa de calugarire, mai mult fortata, motiv pt. care a invatat si acest mod de gandire misogin (urasti ce nu poti avea)


5. Am postat pe un forum ortodox pt ca stiu ca multe dintre aceste complexe sexuale se datoreaza influentei religioase, a unei pudicitati arbitrar impuse care apoi se defuleaza prin fel de fel de deviatii comportamentale.


6. Si ca sa mai clarific un lucru: cine are o patima, nu o are din placere. Daca mananc o inghetata, e din placere; daca nu ma mai pot opri din a manca dulciuri, inseamna ca sunt bolnav/bulimic si ca am o patima. Aceea e patima, cea asupra careia nu mai ai control.




1-3: ce spui dovedeste ce spui la punctul 5, ca esti atee sau razvratita împotriva Bisericii si ai intrat aici doar ca sa studiezi psihologia ortodocsilor pentru a-ti rezolva problema lumeasca.


4. Psihanaliza ta este aberanta, îti imaginezi aiurea niste lucruri pe care nu le cunosti. Cine a gustat promisiunea curatiei, chiar si sub forma unei intentii de calugarire, nu devine misogin dar vedde cu alti ochi relatiile dintre barbati si femei, iar eu zic ca le vede corect.


6. Confunzi dependenta cu patima, indiferent ca folosesti cuvântul patima în sens teologic sau lumesc.


Daca nu rezolvi, iti va parea foarte rau peste 10 ani, sau cind va veni menopauza, sau cind vei discuta cu o prietena care are parte din plin de viata sexuala, si iti vei da seama ca ea se simte fericita si implinita, in timp ce tu esti deprimata.

Lipsa vietii sexuale este grava si pe termen lung duce la tot felul de simptome psihologice: depresie, crize de furie, etc.



Nu stiu daca si Tucson e ateu, daca nu e oricum gândeste ca un ateu sau pagân, pentru care viata de acum e o vaca de muls. Mai frate/sora, daca vrem sa dobândim vesnicia trebuie sa scoatem tot ce e lumesc în noi, trebuie sa ne curatam de toate bucuriile lumesti pe care le-am avut fiindca ele îngroasa sufletul. Asta înseamna ce a zis Mântuitorul "De nu va veti intoarce si nu veti fi precum pruncii, nu veti intra in imparatia cerurilor".

Toate bucuriile lumesti aduc o împatimire de care trebuie sa ne curatam, dar daca tot încarcam când vom începe sa descarcam?
Reply With Quote
  #40  
Vechi 14.09.2008, 16:43:19
achimovjan
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Astazi a fost Ziua inaltari Sfintei Cruci,zi de post si de rugaciune.Draga Cris,ai putea sa-mi fii fica sincer ca femeie care am pacatuit la fel ca tine te inteleg dar ca si crestina da-mi voie sa-ti spun ca...Dumnezeu v-a dat o cruce tie si sotului tau,asadar,nu-ti alege singura crucea,cum iti place sau cum poti.
Ma inspaimint daca bietii preoti trebuie auda asa ceva la spovedanie si ne mai miram ca bitii de ei mai cad in pacat)...Crezi ca iti poti rezolva aici problemele? Daca sotul sau sotia unui crestin se imbolnaveste sau au o probelma trebuie sa o depaseasca deoarece relatia dintre doi oameni nu se limiteza numai la sex.Cauta-l pe Dumnezeu si toate celelalte ti se vor adauga.Ia-ti crucea aceasta pe care ti-a dat-o Htistos si mergi mai departe caci in lume te mintuiesti si in familie dar asa cum vrea Dumnezeu.
Maica Domnului nu cred ca s-a plins de asemenea probleme.
Iar tu draga Jean daca vrei sa-i faci consiliere de ce nu discutati pe privat???:)
Draga Dorina,daca ai fii citit in viata Par Arsenie Boca,ai fii vazut,ca el desi calugar si pustnic,desi nu cunoscuse femeie in viata lui,vorbea lucruri si mai si,si nu pe un forum,ci in Biserica.Nu stiu ce aveti de va simtiti asa sensibilosi,adica daca un om are o suferinta,fie ea si sexuala,de ce sa ne rusinam.Apoi eu am vorbit in limitele decentei,fara sa provoc la ceva,insa intentionat pe public,pentru ca stiu ca sunt multi care tot ii trag cu o pudoare falsa.
Femeia asta mi s-a parut extrem de sincera,iar durearea ei este reala si acuta.in loc sa o impartasiti,in loc sa va rugati pt ea,in loc sa o incurajam,sa0i spunem din viata noastra,fiecare ce poate si ce stie,voi ii dati cu pudoarea,ca vai,ce rusinos.Mai fratilor,cand te doare ceva,spui deschis ce te doare.Voi spuneti ceva de genul"Stiti,domnul doctor,pe mine ma doare undeva,adica nu pot sa va spun unde,ca mi-e rusine,pe-acolo pe undeva,pe unde stii dumitale:D.Pai zi omule deschis,ma doare...:D
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sexul fara casatorie filipstefan Intrebari utilizatori 1 19.08.2011 22:13:55
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
romania,tara fara fara reactie iulyaan Generalitati 78 24.01.2011 10:02:13
12 fara 5.... eodor nastasa Generalitati 8 13.07.2010 15:02:37
fara casa, dar nu fara credinta! mirelat Stiri, actualitati, anunturi 5 07.08.2008 21:07:42