Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2013, 17:49:31
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Nu stiu ce aveti acum cu Paraschiva! A pus un articol foarte interesant si omul respectiva sustine si el pana la urma eutanasierea.
Sau n-am inteles eu mesajul la adresa ei?

2. Spunea cineva aici ceva legat de unii careprefera cainii oamenilor. Da, se poate, pentru ca sunt si destui oameni "muscati", raniti de oameni. Dar pe oameni nu avem voie sa-i pedepsim in nici un fel. Trebuie sa induram totul.
Si exista si caini care fac atat bine si te iubesc mai mult decat un om.
In fine, trebuie sa facem totul praf in jurul nostru.

3. Ma tot intreb si va intreb: oare de ce a lasat Dumnezeu sa se intample asa cu acest copil? De ce nu l-a aparat? De ce a vrut sa-l ia la El in acest fel.
Cine stie sa-mi spuna?

4. In presa de azi de aici scrie un articol mare: femeie omorata de...o vaca.
Calcata in picioare. Si de aici intrebari...Stapana e pasibila de puscarie, vaca si puiul ei (caci a vrut sa-l apere) au fost dusi la o alta ferma.
Se intampla multe, mereu. De ce lasa Dumnezeu asta? Nu stim.

Acel politist citat de Paraschiva are dreptate. Ii dau crezare.

Ce spune presa internationala despre cazul din Bucuresti (ma intreba cineva)?
Invinovatiti sunt oamenii. Oamenii care au lasat de la inceputuri caini pe strazi, care nu au luat masuri de-a lungul timpului. Unii cer eutanasierea. Pareri diferite si multe.

Aici se lupta mult pentru cainii din Romania. Au fost echipe in Timisoara, in Cluj, in Brasov. Se aduc caini care aici sunt adoptati.
Vechi 05.09.2013, 17:57:37
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Nu am nimic cu Parascheva. Nimic de rău.

Doar că ea susținea, când am deschis topicul cu psihologia, că e vorba despre sexualitate și că psihologia e paralelă cu Biserica. Implicit, psihologii sunt niște ăia cu sexu și sunt paraleli cu Biserica. Nu se jena să scrie astfel de rânduri, gingașa noastră creștină cu nume de forum al unei mari și minunate sfinte.

Iar acum, vedeți cum e omul, ce ironie - vine și postează psihologie animală, etologie și încă relații psihologice între regnuri animale (om și câine).

Curat murdar. Confuzie? Neseriozitate? Eu cred că nu-și dă seama ce face, nu le prea are cu supravegherea de sine, cu rigorile conduitei morale etc. La ce-i bune astea? Noi să fim sănătoși!
Fata nu știe ce vorbește, dar combate cu tupeu.

Și poartă nume de sfântă și încă ce sfântă! Cea mai dragă a poporului nostru.

Dar ce mă miră? Și tu, sophia, ai un nume care trimite la înțelepciune... Și la ce-ți folosește? Îți amintești când ai avut ultima oară bun simț în ultimii 25 de ani?

Last edited by cezar_ioan; 05.09.2013 at 17:59:47.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 20:40:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Pentru ca vad ca se fac comparatii cu oamenii si in media, toate animalele din lume insumate nu pot fi comparate cu un om. Un singur om e mai important decat toate animalele de pe glob.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 21:13:05
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Sunt si eu de acord cu aceasta opinie.Nu vad rostul pt care se tergiverseaza solutia,trebuia trecut direct la exterminare generala.Daca in 20 si ceva de ani in Bucuresti cel putin nu au fost adoptati intr-o proportie mare este clar ca nu vor fi nici in sapte zile.In plus se scutesc costuri cu ei,nu este normal sa fie ingrijiti cu bani de la bugetul de stat cand atatia oameni,mai ales copii,sunt intr-o grea saracie.Daca sunt ingrijiti din donatii atunci sunt de acord,pt responsabilizare.Ii rest eu sustin exterminarea generala cat mai rapida,o capitala europeana moderna nu are nevoie de asa ceva din nici un punct de vedere.Sunt o rusine si un pericol public si trebuie urget rezolvata situatia.Sunt de acord sa fie trimisi in alta tara europeana dornica sa-i salveze,pe cheltuiala lor.Ce ramine insa pe strada trebuie exterminat si curatat orasul de haitele lor.

Exterminarea lor este un act de sanatate publica.Nu exista discutii despre ei cand sunt amenintati oameni,orice amenintare de acest tip trebuie eliminata daca nu ne-am pierdut luciditatea si preferam un maidanez unui om.Daca sunt solutii pt ei sa le vedem cat mai repede.Pedepsele pt cei care ii adopta si ii abandoneaza sa fie drastice iar cainele sa fie eutanasiat.Sa fie controale periodice pt a se vedea realitatea.Asta paralel cu exterminarea celor ramasi de izbeliste.Nu exista sentimentalisme ieftine in aceasta situatie,trebuie privita cu realism si adoptata o solutie pragmatica.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 05.09.2013 at 21:37:19.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 21:53:13
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Pe de alta parte, Pelerinule, eutanasiati au fost si cainii din vremea mandatului de primar al lui Basescu, doar ca ... au revenit la loc, pentru ca multi au fost salvati de "iubitorii de animale" care le-au dat drumul inapoi, in natura, fireste, necastrati, cand a trecut pericolul. Si acum presimt ca va fi la fel.
Vechi 05.09.2013, 21:55:20
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

62 pagini de dezbateri?
Pentru ce?
Când sunt atât de multe topic-uri pe forum pe teme interesante, constructive, importante!
Problema câinilor maidanezi din București îmi pare foarte simplă:
câinii maidanezi constituie un pericol public;
ergo: trebuie eutanasiați.
A fost ucis un om, mai exact un copilaș, sfâșiat de câini!
Ce mai așteptăm?
Eventual, s-o pățim și noi?...
Personal am ajuns să fac fobie de câini: în jurul blocului în care locuiesc sunt haite de câini ca-n codru, prin parcuri câini, în apropierea facultății haite de câini!...
De ce?
Din rațiuni umanitare?
Adică să ne punem viața în primejdie, nouă și semenilor noștri incapabili de a se apăra (copilașii), doar pentru o așa-zisă draogste de animale - una teoretică, pentru că cei care iubesc cu adevărat câinii îi adoptă?
Consider că aceste animale trebuie să dispară urgent de pe străzile capitalei: ori în casele și asociațiile iubitorilor de câini, ori... pe lumea cealaltă.
Susțin asta nu din sadism, ci pentru siguranța publică, pentru siguranța celor dragi ai mei și pentru siguranța mea.
Nu este posibil să mergi cu teamă pe stradă, ca nu cumva să te trezești mușcat pe la spate sau, mai grav, atacat de o haită de câini.
Este frumos ce scria Sf. Isaac Sirul despre compasiunea și dragostea față de întreaga creație a lui Dumnezeu.
Dacă suntem datori să simțim milă inclusiv atunci când vedem fie și cea mai neînsemnată suferință în creația lui Dumnezeu, aunci cu mult mai mult vom ști să-i iubim și să-i apărăm pe semenii noștri, oamenii, a căror viață și sănătate este incomparabil mai de preț decât a ființelor neraționale.
Aceasta este opinia mea, sper că n-am întristat pe nimeni prin ceea ce am scris. Și mie-mi sunt dragi cățeii (cei mici sau mari, dar ținuți bine, în lesă, de către stăpâni responsabili), dar, totuși, dacă mă gândesc bine, îi iubesc mai mult pe oameni.
A murit un copil și mulți încă nu conștientizează necesitatea unei măsuri cât se poate de etice cu scopul evitării altor tragedii asemănătoare!
O noapte liniștită vă doresc tuturor!
P. S. Le propun celor care combat ideea reducerii nr-ului de aprox. 650000 de câini maidanezi din București să devină, grabnic, vegetarieni sau, cel mult, lacto-vegetarieni. Este umană, oare, uciderea (printr-o metodă mult mai dură decât eutanasia) unor animăluțe și păsări cu adevărat inofensive, doar pentru hrana noastră?... De aceea, vă propun să fiți consecvenți față de propriile dvs idei și să reveniți la... vegetarianismul primordial, acela dinainte de potopul lui Noe. :)
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 21:58:01
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
"Animalului și dobitocului a-i da mâncare, a nu-l bate – în aceasta stă mila omului față de ele; dar a se alipi de ele, a le iubi(ca pe oameni) , a le mângâia și a le vorbi( ca unor oameni neavand suflet ca al omului) este semnul neînțelepției sufletești" - Sf.Siluan
Mai intelepti erau oamenii de la tara, care tratau cainii in acest mod, decat orasenii actuali.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 22:00:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Pe de alta parte, Pelerinule, eutanasiati au fost si cainii din vremea mandatului de primar al lui Basescu, doar ca ... au revenit la loc, pentru ca multi au fost salvati de "iubitorii de animale" care le-au dat drumul inapoi, in natura, fireste, necastrati, cand a trecut pericolul. Si acum presimt ca va fi la fel.
Cineva la tv spunea ca in 2000 erau peste 100 000 de caini maidanezi, iar acum sunt 65 000. Deci se pare ca au fost eutanasiati o mare parte din ei, dar in mandatul lui Videanu s-a trecut la solutia cu adaposturi si alte prostii care nu au avut niciun efect. Primarii spun ca nu pot actiona pentru ca ii impiedica "iubitorii de animale" si asociatiile lor. Primarul din Tulcea spunea ca a avut patru procese de la asociatiile de ocrotire a cainilor. Din cate inteleg legea e destul de clara, adapost, asteptare pentru adoptie si apoi eutanasiere, doar ca nu se aplica. Si se cauta portite, cum a fost si adoptarea fictiva a mii de caini doar ca sa nu fie eutanasiati. Asa au fost dati inapoi pe strada.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 22:02:36
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Glykys sunt zeci de batrani in Bucuresti care,de saracie,cersesc prin oras.Nu tigani,betivi sau aurolaci ci batrani la care le vezi umilinta si rusinea pe fata.Le tremura mana cand o intind.Sunt copii in RO care nu numai ca mor de foame dar trec prin paduri singuri ca sa ajunga la scoala.Sunt oameni cu handicap umiliti de catre diferite institutii,oameni cu boli grave.De ei si de multi altii sa ne fie mila,ei trebuie ajutati de urgenta nu niste maidanezi infecti.Acestia,maidanezii,nu au drepturi,sunt animale.Oamenii au drepturi printre care si dreptul la viata.Nu exista termen de comparatie.Cine ii vrea sa ii ia,sub supravegherea legii,ceilalti sa fie exterminati cu toate ca eu as fi mult mai drastic pt ca nu sunt obisnuit,fie si conceptual,cu ceva atat de sordid si inept.Pana si maidanezii au ajuns in tara asta mai importanti ca oamenii?Adoptie rapida sau exterminare,nu exista alte solutii.Prin adoptie inteleg sa-i tii in casa,nu pe langa bloc.La tine in casa,ca sa fii responsabil pt ei,nu un ipocrit/a infecta.Nu inteleg ce analizam atat,avem atatea de reparat in tara asta,nu avem timp de discutii inutile.Cum spunea si Laura sunt lucruri mult msi importante de analizat si inteles.

Am vazut batrina in Bucuresti care plangea cu mana intinsa pt ca nu-i ajungea banii de medicamente.Era slaba ca o
stafie.Cu banii cheltuiti pe maidanezi sa fie ajutata ea,o zi din viata ei este mai importanta decat toti cainii din lume.Oamenii trebuie ajutati primi intotdeauna si asa,in tara noastra,par pe ultimul loc,marea majoritate dintre ei.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 05.09.2013 at 22:11:55.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 22:11:37
Senior Member

Implicit

Nemtii au rezolvat problema cainilor cand au ocupat Bucurestiul in primul razboi mondial: http://www.realitatea.net/cum-au-ext...6_1262741.html
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36