![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Citez din http://luptapentruortodoxie.blogspot...i-apusene.html
Un nou ordin al slujbelor oficiate de Biserica Episcopala din Scotia elimina referintele masculine la Dumnezeu, inlocuind limbajul cu unul mai inclusiv, relateaza Daily Telegraph preluat de Hotnews. Cuvinte ca "Domnul", "el", "al lui" au disparut din noul ordin, pe care preotii il pot folosi daca nu sunt de acord cu perceperea lui Dumnezeu ca barbat. Citatele directe din Biblie au ramas intacte, evitandu-se sa se intervina in cuvintele lui Dumnezeu. Cu toate acestea, binecuvantarea de la finalul slujbei a fost schimbata de unii preoti, de la "Tatal, Fiul si Sfantul Duh", la "Creator, Mantuitor si Sanctificator"."Am incercat sa nu ne jucam cu descrierile lui Dumnezeu din textul biblic. Dar ceea ce vrem este un limbaj generos in ceea ce priveste genul. Dumnezeu este mai presus de gen. Nu spunem ca Dumnezeu nu e masculin. Dumnezeu este si feminin. Problema apare atunci cand incerci sa folosesti limbaj uman pentru a descrie indescriptibilul," a explicat reverendul Darrn McFarland, membru al comitetului de liturghie al Bisericii.Traditionalistii au criticat schimbarile, sustinand ca nu respecta textul Bibliei. Oare la ce se vor mai gândi în viitor sectanții? Voi ce credeți despre asta?
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca sursa romana ar fi citat exact sursa britanica( http://www.telegraph.co.uk/news/news...rch-rules.html )>atunci enigma s-ar fi rezolvat rapid>demersul este inutil si pentru a realiza asta nu iti trebuie oul lui Columb.Sau cel putin baietii de la Universitatea St.Andrews nu au avut nevoie de nici un ou si prin vocea Rev.Stuart Hall,au precizat sec: "It is quite unnecessary. The word man in English - especially among scientists - is inclusive of both sexes." Caz inchis din punctul meu de vedere.
In schimb Rev.Darren McFarland a comentat inocent ,,The problem is trying to use human language to describe the indescribable." Ei bine Darren,cu un simplu telefon la Saint Andrews si dilema ta lingvistico-teologica era rezolvata.In cel mai probabil caz s-a zgarcit sa dea o fisa pt un telefon interurban. Last edited by Scotianul; 06.09.2010 at 23:27:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"God no longer male, Scottish Episcopal Church rules" "The minutes of the synod reveal that female priests had asked why God was still referred to as a man. " si finalul e cel ma tare: ""The changing of God language is a little tricky," admitted Rev Darren McFarland, convener of the church's liturgy committee." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pt pct2>female priests>aici chiar e un subiect delicat.Personal nu sunt de acord dar episcopalienii nu m-au intrebat ce parere am.Recunosc ca nici eu pe ei. Pr pct3>pt Darren se pare ca orice este ,,tricky" in afara de haggis.Metaforic vorbind>omul este pe sistem ,,acei oameni minunati si masinile lor zburatoare".Oricum ramine de vazut ce alte idei mai au.Am sentimentul ca voi fi surprins :) Last edited by Scotianul; 06.09.2010 at 23:40:09. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Era de așteptat: drăciile nu se instalează cu forța, nu devin convingeri dacă sunt impuse cu bâta, ci cu "argumente teologice". Nu sunt ultimele rătăciri de acest gen.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu zic ca ar fi fost mai bine daca nu umblau la gen, macar asa, din considerente istorice. Cum ar fi ca in limba romana sa renuntam sa spunem "ei" cand ne referim la un grup mixt de oameni, in ideea ca "ei" e forma de masculin plural si favorizam astfel sexul tare? Absurd, nu?
Pe de alta parte, Dumnezeu n-are sex, insa multi, foarte multi nu numai ca se refera la el folosind pronume masculine, dar il vizualizeaza ca pe un barbat. Daca-i spui lu' Nea Gheorghe de la tara ca Dumnezeu e femeie, rade de tine, desi e o prostie la fel de mare sa spui ca e barbat. Hai ca sunteti destepti, intelegeti unde bat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
englezoaicele au luat-o heghes(ma refer la acele femei care sunt suparate pe barbati,care in fapt, sunt suparate pe dumnezeu).
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii | GabrielaV | Intrebari utilizatori | 0 | 06.04.2010 15:04:27 |
|