Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 12.10.2011, 20:48:36
alinutza109's Avatar
alinutza109 alinutza109 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.07.2006
Mesaje: 176
Implicit Ajutor umanitar ptr calugarul iov

Am realizat aceasta pagina pentru persoanele cu adevarat credincioase pentru care dorinta de a-si ajuta semeni a devenit o obisnuinta si nu o raritate,pentru aceia care doresc sa invete oricand ceva de la viata…am descris o persoana deosebita de la care si eu am avut multe de invatat-CALUGARUL IOV,institutionalizat la Centrul de Ingrijire si Asistenta localitatea Zatreni,jud Valcea.Exista oameni de care se poate spune mai mult nimic si exista oameni ca el despre care s-ar putea scrie un roman.Pentru inceput il voi descrie simplist asa cum il vede un om de rand…..el este o persoana cu handicap locomotor ce nu se poate deplasa decat cu ajutorul scaunului cu rotile,nu-si poate folosi mainele ci doar picioarele(nu pentru a merge).Oare cati dintre noi putem scrie la calculator sau telefona cu picioarele ?Putini….el insa o face cu o forta si o tarie de caracter nemaintalnita .Ambitia lui l-a facut sa invete sa citesca si sa scrie cei drept mai mult singur.Oare cati dintre noi cei normali am fi putut face acest lucru?Ma indoiesc sa se intalneasca asemenea aspecte de invidiat la oricine.Insa cred ca in noi ,restul oamenilor exista totusi o farama de intelegere si credinta in DUMNEZEU ce ne va determina sa il ajutam cu orice ne va sta in putinta .Cei ce doresc sa il viziteze ,sa ii cunoasca povestea(cum si unde s-a calugarit)si sa il ajute(cu lucruri materiale sa bani) il pot gasi la Centrul de Ingrijire si Asistenta localitatea Zatreni,jud Valcea,un centru nespus de deosebit sau puteti suna la nr .0765979161.
Si nu puteam sa realizez pagina aceasta fara cateva cuvinte din partea lui:
>> Din dragoste pentru Dumnezeu ,fiindca sunt un om simplu si pentru ca nu conteaza daca esti integru din punct de vedere fizic m-am gandit sa arat lumii ca tot ceea ce conteaza este sa fi constient….fara sa realizezi ca existi nu poti face.Am fost privat de multe in viata ,supus la grele incercari,fara sprijinul altora dar ceea ce a fost mai dureros a fost lipsa propriului sprijin…si cu toate aceste sunt un om;un om cu minte care a cunoscut bunatate alui Dumnezeu caruia ii multumesc ca nu mi-a dat puterea de a-mi folosi mainile dar mi-a dat puterea mintii intelepte si a sufletului curat.Mi-as fi dorit sa ajung la sufletul fiecarui om ,sa ii transmit bunatate sis a aiba puterea sa vada viata asta grea si in alte moduri decat in fuga.Aceatsa fuga dupa orice ne face sa ne calcam in picioare semenii ,sa ii lovim cu coatele .Eu port eticheta unui om cu probleme de handicap si de multe ori am avut ocazia sa vad vad aceasta eticheta in loc de ochii oamenilor ceea ce m-a facut sa imi fie greu sa patrund in sufletele lor pentru a transmite ceva cu mult mai deosebit decat aspectul fizicropria constiinta.<<
DOAMNE AJUTA!
Parintele Iov
Reply With Quote
  #2  
Vechi 12.10.2011, 20:49:43
alinutza109's Avatar
alinutza109 alinutza109 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.07.2006
Mesaje: 176
Implicit

La Centrul din Zatreni, pe langa o curatenie exemplara, nimic nu este sobru. Asta in sensul bun. Peretii sunt zugraviti in culori calde si, din loc in loc, pictati cu flori. Pe masa din hol sunt intotdeauna borcanele cu tempera si pensule. Acum sunt aproximativ 75 de pacienti, dar cererea este foarte mare tocmai pentru ca Centrul este vestit pentru conditiile oferite. In mod normal, capacitatea este de 70 de bolnavi, dar in cateva camere au mai pus cate un pat. Asta nu deranjeaza cu nimic, dimpotriva, pacientii mai au cu cine sa stea seara de vorba. Ne-a atras atentia in mod deosebit Ilie Patrascu, calugar la Patrunsa. El este internat de 14 ani la Centrul Zatreni. Vorbeste greu, dar a reusit sa ne spuna ca ii place aici. Nu isi poate folosi mainile, dar a invatat sa scrie si sa deseneze cu degetele de la picioare. Calugarii de la Patrunsa vin in fiecare an sa il ia pentru cateva zile acasa. Dar, surprinzator, parca tot aici se simte cel mai bine.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 12.10.2011, 20:53:35
alinutza109's Avatar
alinutza109 alinutza109 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.07.2006
Mesaje: 176
Implicit

Am extras acest scurt articol dintr-un interviu acordat
http://www.viatavalcii.ro/articol.php?ID=55491


Așadar, pentru ca și noi să fim miluiți de către Domnul, să fim milostivi cu semenii noștri. Pentru ziua Judecății, să adunăm averi în cer, averi care vor putea să stingă focul iadului și să ne dăruiască lumina dumnezeiască, adică viața și fericirea veșnică, căci milostenia izbăvește de la moarte și curăță orice păcat .
Reply With Quote
  #4  
Vechi 12.10.2011, 20:55:58
alinutza109's Avatar
alinutza109 alinutza109 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.07.2006
Mesaje: 176
Implicit

Sufera de tetra pareza spastica si are nevoie de ceva banuti ptr tratamentul de recuperare la Techirghiol.


Porunca milosteniei nu a fost dată numai pentru cei bogați, ci și pentru cei care au puțin, ba chiar și pentru cei care abia reușesc să-și câștige pâinea cea de toate zilele. Pentru că nimeni nu este atât de sărac, încât să nu aibă cei doi bani ai văduvei din Evanghelie (Marcu 12, 42). Celui care dă ceva din puținul pe care îl are, se poate să i se socotească mai mult decât celor care dau mult, din multele lor bogății. Valoarea milosteniei nu depinde de cât dăm, ci de gândul cu care dăm. De aceea, nu trebuie să ne uităm la văduvă, care a dat numai doi bani, ci la faptul că deși nu i-a mai rămas nici un ban, nu i-a părut rău pentru jertfa ei. În felul acesta, ea și-a dat toată averea.

Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoință. Atunci când avem bunăvoință, nu contează că suntem săraci. Iar când ne lipsește bunăvoința, nu ne ajută cu nimic faptul că suntem bogați. Bogații nemilostivi vor primi o pedeapsă mai mare decât săracii nemilostivi, pentru că au bani mulți și cu toate acestea, nu își înmoaie inima. „Dar ei fac milostenii”, îmi spui tu. Să știi că dacă mărimea milosteniei lor nu este după mărimea averii pe care o au, nu vor scăpa de iad. Cu cât sunt mai bogați, cu atât sunt mai datori să-i ajute pe cei săraci, fără să se teamă că averea lor se va împuțina.
Și cu adevărat, să știți că atunci când facem milostenie, averea noastră nu se împuținează, ci sporește. Cheltuim, dar avem mai mulți bani. Dând milostenie, facem cea mai bună investiție. Spre exemplu, ești comerciant și vrei să-ți vinzi marfa ca să câștigi bani? Să știi că nu este exclus ca marfa ta să se piardă și atunci, nu numai că nu vei câștiga, dar vei avea multă pagubă. Sau poate ești agricultor și nădăjduiești la o recoltă bogată? Dar planurile tale pot fi date peste cap de grindină sau de secetă. Toate cele lumești sunt în orice clipă în primejdie de a se pierde. Numai cele pe care le oferim Domnului nu sunt în primejdie nici de a fi furate, nici de a fi distruse, ci ele aduc la timpul potrivit roade ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit (1 Cor. 2, 9). Dacă omul care primește ceva de la noi ne răsplătește binefacerea, cu atât mai mult va face lucrul acesta Hristos, Care ne răsplătește chiar și atunci când nu Îi dăm nimic

Last edited by alinutza109; 12.10.2011 at 20:58:10.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 12.10.2011, 21:00:17
alinutza109's Avatar
alinutza109 alinutza109 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.07.2006
Mesaje: 176
Implicit

Adresa de contact PATRASCU ILIE,CENTRUL DE INGRIJIRE SI ASISTENTA ZATRENI judetul VALCEA .
Reply With Quote
  #6  
Vechi 12.10.2011, 21:02:04
alinutza109's Avatar
alinutza109 alinutza109 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.07.2006
Mesaje: 176
Implicit

Adresa de contact PATRASCU ILIE,CENTRUL DE INGRIJIRE SI ASISTENTA ZATRENI judetul VALCEA .
Pentru inceput il voi descrie simplist asa cum il vede un om de rand…..el este o persoana cu handicap locomotor ce nu se poate deplasa decat cu ajutorul scaunului cu rotile,nu-si poate folosi mainele ci doar picioarele(nu pentru a merge).Oare cati dintre noi putem scrie la calculator sau telefona cu picioarele ?Putini….el insa o face cu o forta si o tarie de caracter nemaintalnita .Ambitia lui l-a facut sa invete sa citesca si sa scrie cei drept mai mult singur.Oare cati dintre noi cei normali am fi putut face acest lucru?Ma indoiesc sa se intalneasca asemenea aspecte de invidiat la oricine.Insa cred ca in noi ,restul oamenilor exista totusi o farama de intelegere si credinta in DUMNEZEU ce ne va determina sa il ajutam cu orice ne va sta in putinta.
Parintele vb f f greu din cauza handicapului locomotor dar poate este cineva in preajma sa si rasp la telefonul lui cineva din internat.0724568807

Last edited by alinutza109; 12.10.2011 at 21:22:37.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 12.10.2011, 23:08:28
Tilvar Mihaela Tilvar Mihaela is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 03.01.2011
Locație: http://mihaelatilvar-inaltareagandului.blogspot.it/
Religia: Ortodox
Mesaje: 1
Implicit Doamne ajuta!Acum sa vedem de ce suntem in stare!

Dumnezeu va fi atent la ce facem....si cum facem!
Citat:
În prealabil postat de alinutza109 Vezi mesajul
Sufera de tetra pareza spastica si are nevoie de ceva banuti ptr tratamentul de recuperare la Techirghiol.


Porunca milosteniei nu a fost dată numai pentru cei bogați, ci și pentru cei care au puțin, ba chiar și pentru cei care abia reușesc să-și câștige pâinea cea de toate zilele. Pentru că nimeni nu este atât de sărac, încât să nu aibă cei doi bani ai văduvei din Evanghelie (Marcu 12, 42). Celui care dă ceva din puținul pe care îl are, se poate să i se socotească mai mult decât celor care dau mult, din multele lor bogății. Valoarea milosteniei nu depinde de cât dăm, ci de gândul cu care dăm. De aceea, nu trebuie să ne uităm la văduvă, care a dat numai doi bani, ci la faptul că deși nu i-a mai rămas nici un ban, nu i-a părut rău pentru jertfa ei. În felul acesta, ea și-a dat toată averea.

Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoință. Atunci când avem bunăvoință, nu contează că suntem săraci. Iar când ne lipsește bunăvoința, nu ne ajută cu nimic faptul că suntem bogați. Bogații nemilostivi vor primi o pedeapsă mai mare decât săracii nemilostivi, pentru că au bani mulți și cu toate acestea, nu își înmoaie inima. „Dar ei fac milostenii”, îmi spui tu. Să știi că dacă mărimea milosteniei lor nu este după mărimea averii pe care o au, nu vor scăpa de iad. Cu cât sunt mai bogați, cu atât sunt mai datori să-i ajute pe cei săraci, fără să se teamă că averea lor se va împuțina.
Și cu adevărat, să știți că atunci când facem milostenie, averea noastră nu se împuținează, ci sporește. Cheltuim, dar avem mai mulți bani. Dând milostenie, facem cea mai bună investiție. Spre exemplu, ești comerciant și vrei să-ți vinzi marfa ca să câștigi bani? Să știi că nu este exclus ca marfa ta să se piardă și atunci, nu numai că nu vei câștiga, dar vei avea multă pagubă. Sau poate ești agricultor și nădăjduiești la o recoltă bogată? Dar planurile tale pot fi date peste cap de grindină sau de secetă. Toate cele lumești sunt în orice clipă în primejdie de a se pierde. Numai cele pe care le oferim Domnului nu sunt în primejdie nici de a fi furate, nici de a fi distruse, ci ele aduc la timpul potrivit roade ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit (1 Cor. 2, 9). Dacă omul care primește ceva de la noi ne răsplătește binefacerea, cu atât mai mult va face lucrul acesta Hristos, Care ne răsplătește chiar și atunci când nu Îi dăm nimic
Reply With Quote
  #8  
Vechi 12.10.2011, 23:42:25
alinutza109's Avatar
alinutza109 alinutza109 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.07.2006
Mesaje: 176
Implicit

Mihaela,tu il stii pe parinte si stiu ca doresti ca si mine sa il ajutam.
Atată înțelepciune este cuprinsă în cuvintele lui Solomon: Cel ce are milă de sărman împrumută Domnului (Sol. 19, 17)! Iată ce împrumut nemaivăzut! Dăm cuiva și primim înapoi de la altcineva. Mă vei întreba de ce nu a spus Solomon că cel care dă milostenie săracului dă lui Dumnezeu, ci că Îl împrumută pe Dumnezeu? Ca să nu crezi că ceea ce primești de la Domnul e un lucru lipsit de o mare importanță. Dumnezeu știe că suntem lacomi și vrem să dobândim din ce în ce mai multe bunuri. Cel care are bani nu vrea în nici un chip să împrumute săracului fără să primească o asigurare că banii îi vor fi dați înapoi. Așadar, acestuia nu îi pasă de semenul său, ci urmărește numai câștigul. Săracul nu poate să pună chezășie pământ sau altceva, pentru că nu are; nu poate găsi pe nimeni care să se pună zălog pentru el, deoarece nimeni nu are încredere în el. Așadar, văzând Dumnezeu pe de o parte că săracul este în primejdie din pricina sărăciei sale, și pe de altă parte că bogatul este în primejdie din pricina lipsei sale deomenie, S-a pus El însuși chezășie pentru sărac dinaintea bogatului. De aceea spune Sfânta Scriptură: Cel ce are milă de sărman împrumută Domnului.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 13.10.2011, 20:20:29
alinutza109's Avatar
alinutza109 alinutza109 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.07.2006
Mesaje: 176
Implicit

Multumesc mara.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 13.10.2011, 20:25:01
mara2008's Avatar
mara2008 mara2008 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Orasu cu KM 0 inlacrimat...
Religia: Ortodox
Mesaje: 444
Implicit

Multumesc mara,dar pentru ce?
Nu am facut decat ceea ce ar face orice crestin .
__________________
O,vorba buna balsam pentru suflet!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor umanitar Danielbucur Umanitare 0 19.08.2011 18:25:04
Ajutor umanitar cristianamaria Umanitare 0 14.01.2011 12:49:53
Ajutor umanitar 88PELERINUL88 Umanitare 0 07.09.2010 23:04:24
ajutor umanitar anamarisa Umanitare 11 21.04.2010 10:14:08
despre un ajutor umanitar danhd Umanitare 5 21.01.2007 00:31:49