Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 04.01.2013, 00:35:49
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned
 
Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Mesaje: 428
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit EREZIILE romano-catolice

Doamne ajută tuturor.

Scriu acest articol cu multă durere în suflet, pentru cei ce sunt și cei ce vor veni pe acest forum creștin (ortodox) românesc, să vadă și să înțeleagă Adevărul care nu poate fi ascuns, nu poate fi redus la tăcere, ci trebuie mărturisit chiar și cu însăși viața noastră în apărarea Lui, așa cum și Adevărul (Persoană vie) a murit pe Cruce pentru noi toți, iar cine Îl va mărturisi drept, scripturistic, în creștinismul autentic și original, precum în primele veacuri creștine, cel numit astăzi Ortodox, o numire mai mult politică, ca să se deosebească de eresul romano-catolic, nu vor muri ci vor avea viață veșnică. Amin.

1. FILIOQUE (filiocve - pronunție)

Eresul romano-catolic care spune că Sfântul Duh Dumnezeu, purcede (provine) de la Tatăl -ȘI- Fiul, și nu doar de la Tatăl, contrazicând ce spune chiar Sfânta Treime Însăși în Sfânta Scriptură: "Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine." (Ioan 15, 26). Contrazicând ceea ce au semnat și ei, pe când erau în Adevăr, în Biserica Creștină, la crezul niceo-constantinopolitan: "Și întru Duhul Sfânt, care de la Tatăl purcede". E cea mai mare greșeală dogmatică creștină despre Sfânta Treime. Apoi când au ieșit din Adevăr, în erezie și întuneric, au adaugat ersul și de la FIUL. De ce? Știe vrăjmașul diavol care i-a îndrumat să facă asta. ANATEMA ereziei ăsteia.

2. PURGATORIUL

Eresul romano-catolic care spune că între Rai și Iad, există un loc cu un foc purificator, numit purgatoriu, unde sufletele păcătoșilor merg să-și plătească păcatele pentru care nu au plătit pe pământ. Ei vor sta acolo o perioadă de timp, depinzând de gravitatea păcatelor, apoi merg în Rai.
Întâi de toate, nu există așa ceva în Sfânta Scriptură, nici la nici una din tâlcuirile Sfinților Părinți. Sfânta Tradiție, de asemenea nu are nici o scriere despre aceasta. Apoi... pentru ce a mai venit Hristos? Să ne răscumpere? Mântuitorul! Iisuse... Eresul deduce că El putea să nu mai vină, că noi nu avem nevoie de El, că purgatoriul ne purifică prin acel foc, ce rost mai are jertfa pe Cruce, nu? Câtă hulă și nebunie trebuie să încapă în mintea unui om să gândească așa ceva? Doamne... Iisuse... Și apoi pentru ce a mai creat Dumnezeu Iad? Nu-și are rostul nici iadul. Păi cum? Oricum Iadul o să fie gol, că noi trecem cu toții prin purgatoriu, apoi direcția Rai. Doamne, iartă-mi ironia, că nu-i de râs. Nenorocirile astea au torturat și ucis mii de oameni. "Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire;" (II Petru 2, 1) ANATEMA ereziei ăsteia.

3. SUPREMAȚIA PAPALĂ

Eresul romano-catolic care spune că papa (episcopul apostat al Romei) este liderul suprem al Bisericii Creștine, mai mare decât toți patriarhii și episcopii lumii. Episcopul Romei se numește pe sine vicarul lui Hristos și succesorul Sfântului Petru.
Un fel de-a spune: episcopul Romei e locțiitorul lui Hristos pe pământ. Păi și Duhul Sfânt ce mai e? Zice: "vă voi trimite vouă pe Mângâietorul". E hulă împotriva Duhului Sfânt. S-a ajuns până la a zice că e Însuși Dumnezeu pe pământ, blestematul papă, apostatul episcop al Romei. Aduce întuneric în mințile inocente și curate ale oamenilor.
„Acum mă bucur de suferințele mele pentru voi și împlinesc, în trupul meu, lipsurile necazurilor lui Hristos, pentru trupul Lui, adică Biserica” (Coloseni 1, 24)
Și să fim clari: PIATRA pe care se va zidi Biserica, nu este Sfântul Apostol Petru, ESTE Hristos! "Căci nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos." (I Corinteni 3, 11). "Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos." (Efeseni 2:20). "Apropiați-vă de El, piatra cea vie, de oameni într-adevăr neluată în seamă, dar la Dumnezeu aleasă și de preț (...)" (1 Petru 2:4-8). "Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului. (Matei 21, 42). "Piatra pe care n-au luat-o în seamă ziditorii, aceasta a ajuns în capul unghiului? (...)" (Luca 20, 17-18)
Nici măcar învățători să nu ne numim, dar mai ales locțiitorul lui Hristos pe pământ. Doamne, nu-i lăsa! "Nici învățători să nu vă numiți, că Învățătorul vostru este unul: Hristos. Și care este mai mare între voi să fie slujitorul vostru." (Matei 23, 11) Poftim: "Dar între voi nu trebuie să fie așa, ci care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru. Și care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă." (Marcu 10, 43-44). "Dar eu socotesc că nu sunt cu nimic mai prejos decât cei mai de frunte dintre apostoli." (II Corinteni 11, 5) Toți apostolii sunt egali. Toți episcopii sunt egali. Mitropoliții și Patriarhii sunt tot episcopi, cu funcții administrative în plus. Dar deciziile sunt luate împreună, de aceea a rânduit Biserica Creștină, un Sfânt Sinod, "Că unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor." (Matei 18, 20) ANATEMA ereziei acesteia.

4. INFAILIBILITATEA PAPALĂ (infailibil - fără greșeală)

Eresul romano-catolic ce spune că papa (episcopul Romei, apostat) nu poate greși în ce spune. Un fel de dumnezeu, un fel de hristos pe pământ, spurcatul lumii și-al pământului. Iertați-mi cuvintele aspre, frați creștini (ortodocși desigur, singurii creștini rămași pe pământ) dar trebuie mustrați grozav, trebuie anatematizați toți ereticii, ca turma lui Hristos să știe de cine să se ferească. Grozavia pământului, sursa întregii necredințe creștine este adunarea eretică romano-catolică.
Chiar și teologi catolici precum Friedrich, Dollinger, Hefei și alții, chiar și membrii din consiliul din regiunea Vatican din anul 1870, au spus răspicat că este o gravă eroare dogmatică, dar au fost expulzați, excomunicați din "biserica" romano-catolică. Normal, îi gâdila plăcerile episcopului Romei, idea asta de fără de greșeală, îi dădea putere, cum să renunțe la ea?
"Nu este om care să fie viu și să nu greșească". ANATEMA ereziei acesteia.

5. AZIMA (aluat nedospit copt)

Eresul romano-catolic ce practică Taina Euharistiei cu azimă. Adică trupul Domnului cu azimă. "Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și, dând ucenicilor, a zis: Luați, mâncați, acesta este trupul Meu." (Matei 26, 26) Zice acolo pâine! Nu azimă. Pâinea e dospită. Nebunie până la ce proporții te ridici împotriva Mielului? ANATEMA ereziei acesteia.

6. IMACULATA CONCEPȚIE

Eresul catolic care spune că Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, s-a născut (ea) din Sfântul Duh, fără păcatul strămoșesc de la Adam și Eva al tuturor oamenilor. Doamne ferește! Întâi de toate, unde-i asta în Sfânta Scriptură? La Sfinții Părinți? În ce scriere din Sfânta Tradiție? Apoi spunând asta, nu doar că ne ridicăm cu inovații împotriva Cuvântului Bibliei, dar o egalăm cu Cel fără de egal. Din prea multă râvnă ajungi batjocura dracilor. ANATEMA ereziei acesteia.

7. TRANSUBSTANȚIALITATEA

Eres romano-catolic, care l-a transformarea Sfintelor Daruri în Trupul și Sângele Domnului, nu îngăduie rugăciunea de Epicleză, anume de invocare a Duhului Sfânt, să vină să transforme Sfintele Daruri în Trupul și Sângele Domnului. Eresul spune că Sfintele Daruri... se transformă singure. E de ajuns să spună preotul "Luați, mâncați..." și gata! Eresul a aliminat definitiv rugaciunea de invocare a Duhului Sfânt, Epicleza. No comment...
De aceea, "TAINELE" EREZIEI ROMANO-CATOLICE NU SUNT MÂNTUITOARE. Nu sunt valide. Cele doua Biserici, Ortodoxă și romano-catolică NU sunt surori. Nu au fost și nu vor fi, decât dacă vor lepăda ereziile ce îi duc la iad și se vor întoarce acasă, în creștinism, de unde au plecat. ANATEMA ereziei acesteia.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 04.01.2013, 00:36:51
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned
 
Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Mesaje: 428
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

8. CELIBATUL PREOȚILOR

Eresul romano-catolic ce nu îngăduie "preoților" romano-catolici sub nici o formă căsătoria.
Își susțin eresul în baza cuvântului care zice: "Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi." (I Corinteni 7, 7) Dar uita de cuvântul de deasupra care zice: "Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă." (I Corinteni 7, 6) Deci fiecare își alege, dacă vrea sau nu să se căsătorească, ori de-ar fi preot sau mirean. Sfânta Scriptură nu dă o regulă strictă ca preoții să nu se căsătorească. Deci de ce susține cu așa mare nebunie episcopul apostat al Romei, învățătura asta greșită? Asta fără să amintim că Sinoadele Ecumenice au specificat clar despre dezlegarea preoților să se căsătorească, să aibe familie. Doar pentru monahi nu este îngăduit. Nu vede că secole de-a rândul, "preoții" eresului romano-catolic au avut soții în ascuns, s-au și căsătorit în ascuns, sau au avut concubine, asta în cel mai fericit caz, fără să amintim că au molestat copii, au devenit pedofili. Hristoase Iisuse! Cât mai îngădui erezia romano-catolică? ANATEMA ereziei acesteia.

9. INDULGENȚELE PAPALE (asta-i preferata mea)

Eresul romano-catolic ce iartă și absolvă de orice păcat pe orice om, cu bani. Dacă plătești, orice păcat se iartă. Dar cu cât un păcat e mai grav, cu atât plata e mai mare. Episcopul apostat al Romei este cel care hotărăște suma, după aflarea păcatului, apoi după plată, va da păcătosului o foaie, o hărtie, "indulgența", foarte frumos ornată și scrisă, prin care păcătosul, nu mai e păcătos. E sfânt probabil. Deci el face și sfinți! În fine, argumentul este că el spune că Sfinții din ceruri (nu ăia care-i face el) au prea multe fapte bune și nu au ce să facă cu ele și le dă Episcopului Romei. El le vinde acestea oamenilor, care nu au suficiente fapte bune, izbăvindu-i de păcat. Dar cum mai rămâne atunci cu purgatoriul? În fine, există și gradații speciale, catalog de păcate, cu sume exacte pentru fiecare păcat și păcățel. Exemplu, dacă ai ucis un episcop, plătești 36 tournois (anume livra tournois, monedă franceză, o livră tournois era 8 grame din cel mai fin aur, mai exact 8,271 grame adică socotim 36x8,271gr. egal 297,75 grame de aur, valora pentru episcopul Romei, viața unui alt episcop. Pentru anul 1262 când a apărut nebunia asta, era o avere colosală, imensă. Dacă nu plăteai te aștepta "sfânta" Inchiziție, adică moartea, să te elibereze de păcat în purgatoriu), daca-i ucis un stareț, 24 tournois, daca-i ucis un preot 18 tournois și daca-i ucis un laic, un om obișnuit, 2 tournois, scăpai ieftin. Dacă un soț și-a ucis soția pentru a se recăsători, 8 tournois. Daca-i ucis un infant (bebelaș) sau daca-i avortat, se rezolvă: 4 tournois. Pentru incest tot 4 tournois. Dacă te-ai împreunat cu cadavre, scapi ușor, tot 4 tournois. Sau dacă erai un criminal bătrân și vroiai să fi iertat de toate crimele ce le-ai săvârșit în toată viața ta, vorbeai cu papică și rezolva el treaba pentru 80 de tournois. Mi-e silă și greață, mi-e scârbă, îmi vine să vomit de fiecare dată când îmi amintesc. Indulgențele sunt valabile și în ziua de astăzi, doar că la un alt preț. Confidențial. Desigur. De ce să mai facă odată greșeala să spună? Orice alte cuvinte nu-și au rostul. ANATEMA ereziei acesteia.

10. FĂRĂ EUHARISTIE ȘI MIRUNGERE INFANȚILOR

Eresul romano-catolic care nu acceptă ca pentru copii mici proaspăt botezați, să aibe loc imediat "taina" mirungerii. Ci doar când aceștia au 7 ani. Și asta face doar episcopul. ANATEMA ereziei acesteia. Plus că infanții, bebelașii adică, nu au voie să primească Euharistia, Sfintele Trupul și Sângele Domnului, decât când au de la 3 ani în sus. Auziți motiv: dar dacă le scuipă jos? În loc să se întrebe: dar dacă copilul moare până la 3 ani? ANATEMA ereziei acesteia.

11. EUHARISTIA FĂRĂ SPOVEDANIE

Eresul romano-catolic care permite Taina Euharistiei, Sfintele Trup și Sânge al Domnului Iisus Hristos (care oricum nu sunt valide în erezie), a fi luate fără nici un fel de spovedanie, de mărturisire a păcatelor. Orice cuvinte sunt de prisos. ANATEMA ereziei acesteia.

12. LAICATUL NU PRIMEȘTE SÂNGELE, DOAR TRUPUL (!)

Eresul romano-catolic care nu permite, nu îngăduie laicatului să primească Sângele Domnului, atunci când se Împărtășesc, doar Trupul (azima în gură). Sângele e "un drept" rezervat doar clericilor. ÎNGROZITOR! Uite ce zice Domnul: " Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el." Aceste ființe... din erezia romano-catolică... duc oamenii la iad. Nici prin 300 de purgatorii dacă mai treci, dacă nu iei și Sfântul Sânge al Mântuitorului la Taina Euharistiei, nu mergi în Rai. Nu spun eu, ci Domnul Însuși a spus-o. Iisuse... Vino, Doamne Iisuse... ANATEMA ereziei acesteia.

13. BOTEZUL FĂRĂ CUFUNDARE

Erezia romano-catolică ce nu permite săvârșirea Tainei Botezului prin cufundare, (păi dar dacă se îneacă copilul? se întreabă ei -se îneacă doar dacă-l ții în apă sute de secunde, sau nu știi deloc cum să-l ții-) botezul... la ei... e doar prin stropire, sau turnare... Nu mai e nimic de adăugat. De aceea dragilor, dacă provin vreun om se trezește din înșelarea romano-catolică și vine acasă, în singurul creștinism autentic și Adevărat rămas pe pământ, numit ortodox, precum fiul risipitor va fi primit de Tatăl înapoi cu multă bucurie. Trebuie săvârșită nu din nou taina Sfântului Botez, ci trebuie săvârșită, căci ea nu a fost deloc săvârșită. Nu doar că nu trebuie să o recunoaștem, dar nu ai ce să recunoști, ea nu este validă în erezie. ANATEMA ereziei acesteia.

14. INOVAȚIA POSTULUI

Eresul romano-catolic care îngăduie postul să fie ținut cu brânză, ouă și lapte. Interzice doar carnea. Și în Postul Mare, și oricând se vrea, postul e ținut doar fără carne. Nu-i problemă. Și mai ales nu există post în zilele obișnuite de peste an, de miercuri și vineri. Doar cele 4 mari posturi de peste an. Și în primele zile din posul mare, dacă nu poți ține post, până te obișnuiești, poți să nu ții post, anume poți să mănânci carne. Pot exista și uniri trupești în timpul postului. Nu-i bai. Ca să nu se ajungă la desfrânare, se îngrijorează ei. Of... suflete dragi... Să mai amintim de Canoanele Sfinților Părinți și de învățătura precisă pentru cum să fie săvârșit postul? Oare va schimba cu asta ceva? Îi va îndrepta asta cu ceva? Cu siguranță că nu. Un articol pe-un forum ortodox, cine să-l bage-n seamă? Dumnezeu să-i ierte. ANATEMA ereziei acesteia.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 04.01.2013, 00:37:55
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned
 
Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Mesaje: 428
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

15. CĂSĂTORIA ÎNTRE RUDE

Eresul romano-catolic care oprește doar rudele din primele grade să se căsătorească. Nu respectă învățăturile Sfintei Tradiții cu privire la căsătoriile între rude, anume rudelor de gradul 3, cu dispensă de la episcop, eu voie să se căsătorească. Să ne mai mirăm? La ce am citit până acum, asta-i chiar ușoară. ANATEMA ereziei acesteia.

16. REPETAREA SFINTEI LITURGHII PE ACELAȘI ALTAR DE n ORI PE ZI

Erezia romano-catolică care îngăduie ca Taina Sfintei Liturghii să fie săvârșită pe același Sfânt Altar, de oricâte ori se dorește. Oricum ei nu prea înțeleg cum e cu Sfânta Liturghie o singură dată pe zi, pe același Sfânt Altar. Nici nu se sinchisesc să înțeleagă. Au mintea atât de învârtoșată, încât nici dacă ar înțelege, nu le-ar păsa, ei tot așa cum vor ei fac. ANATEMA ereziei acesteia.

17. SFÂNTA EUHARISTIE ÎN BUZUNAR

Eresul romano-catolic ce permite ca Sfânta Euharistie, anume Sfintele Trup și Sânge ale Mântuitorului, să fie duse acasă, la cei ce nu putut veni la Liturghie, de către orice membru al familie, în buzunar, nu-i problemă. De aceea "tainele" lor nu sunt valide, căci sunt în erezie, în primul rând nu mai sunt taine. Să mai zic ceva? Nu mai am ce... ANATEMA și ereziei acesteia.

18. REDEFINIREA MONAHISMULUI

Eresul romano-catolic ce a divizat monahismul întro serie de ordine și congregații, care răspund direct papei (episcopul apostat al Romei, -trebuie menționat de fiecare dată, sau înlocuit cuvântul papă, inovație și minciună fiind, cu Adevărul! : episcopul apostat al Romei). Episcopul apostat al Romei poate înființa și desființa un ordin și o congregație după bunul plac. Asta fără să menționăm că uneori scopul cu care sunt ele menționate sunt dintre cele mai obscure și lugubre, de la magie și ocultism până la crime și ucideri ale altora în războaie declarate oficial sau asasinate. Nu vreau să mai adaog nimic aici, decât să amintesc că monahismul a fost înființat de Dreptul Ilie Tesviteanul (dreptul nu sfântul, în Vechiul Testament nu există sfințenie, decât începând de la Hristos) și de Sfântul Ioan Botezătorul și a fost confirmat de Însuși Mântuitorul prin cele două mari adevăruri ale Sale: "Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie." (Matei 16, 24) și "Căci cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine și pentru Evanghelie, acela îl va scăpa." (Marcu 8, 35) Nicidecum cum fac ereticii din romano-catolicism. ANATEMA ereziei acesteia.

19. CRIMELE ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII (am lăsat-o ultima, poate e cea mai gravă)

Erezia romano-catolică a promovat și susținut, nu doar câțiva ani ca și comuniștii, ci sute de ani, mai precis peste 500 de ani, crimele împotriva umanității prin blestemata INCHIZIȚIE și blestematele CRUCIADE, unde au ucis sute de milioane de oameni în total de-a lungul anilor. Putem vorbi de HOLOCAUSTUL ROMANO-CATOLIC. Au ucis în numele lui Hristos. Hai că comuniștii nu au avut nimic cu Hristos, dar mă întreb, cât de întuncat la minte să fi ca să ucizi un om în numele lui Hristos? Când Hristos ne îndeamnă să ne iubim până și dușmanii, să întoarcem și celalt obraz, să dăm cu pâine în cine dă cu pietre... Cele mai multe crime din din istoria omenirii, au fost săvârșite de romano-catolicism. Cum să ții așa ceva sub tăcere? Trebuie spus în gura mare, tuturor! De pe acoperișul casei. Trebuie evitat să facem parte din așa ceva, trebuie spus pe față. OH !... Cuvintele sunt de prisos. Îmi vine să plâng... de milă, de ciudă că nu își revin din nebunia în care se află, si să plâng pentru cei uciși, să plâng ore în șir... ANATEMA și ereziei acesteia...

Alte erezii sau inovații le putem numi pe acestea, căci nu știu sigur dacă afectează mântuirea oamenilor, mai sunt: lepădarea sau refuzul săvârșirii Proscomidiei înainte de Taina Sfintei Liturghi, statuile din "Biserici" sau din afara acestora, lepădarea sau refuzul Sfintelor Icoane, care sunt reprezentările ale persoanelor vii cu adevărat și sunt Biblia neștiutorilor de carte, instrumentele muzicale din "Biserici", precum orga, adorarea inimii lui Iisus Hristos sau limba latină din cadrul slujbelor. Nu e nevoie să se simtă cineva ofensat, acesta este Adevărul. Chiar așa se întâmplă în mijlocul celei ce se numește "Biserică Creștină", dar a distrus întreg creștinismul, sistematic, în fiecare sută de ani. Spre exemplu, cea mai nouă inovație a Episcopului apostat al Romei, Benedict al XVI-lea: "extratereștrii sunt prietenii noștrii". Nu mă mai pot mira de nimic ce vine dinspre direcția lor.

Iertați. Bucurii.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 04.01.2013, 21:06:16
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.204
Implicit

Si cu asta am rezolvat mantuirea noastra, nu?
Eu nu m-am ferit sa intru in polemici atunci cand era vorba de pareri sau invataturi care contraveneau celor ale Bisericii. Dar una este sa iti aperi credinta cand se sutine altceva si cu totul altceva este sa ataci credinta altora. De ce catolicii si nu stilistii, sau adventistii, sau baptistii, sau penticostalii? Asa. Doar asa. Nu-i o problema ca sunt altii care au o problema cu penticostalii. Or fi si altii care au o problema cu alte confesiuni.
Problema e ca genul asta de topicuri nu fac decat sa initieze polemici si nu dezbateri. Daca cineva ar fi fost bine intentionat ar fi initiat un topic in care se marturiseau adevarurile de credinta ortodoxe, nu i-ar fi atacat pe altii.

Ce a adus bun acest topic? E retorica intrebarea.
__________________
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 04.01.2013, 23:18:59
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.751
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
De ce catolicii si nu stilistii, sau adventistii, sau baptistii, sau penticostalii? Asa. Doar asa.
Autorul explica destul de clar motivatia lui aici:

Citat:
Scriu acest articol cu multă durere în suflet
Astfel, inteleg ca el este miscat pana in adancul sufletului de ratacirile catolicilor si plange cu amar, seara si dimineata, gandindu-se ca in rai se va vorbi numai romaneste si greceste, desi limba de comunicare va fi rusa. Atatia oameni vor ajunge in iad, numai si numai fiindca refuza cu groaza sa intre sub omoforul lui IPSPF Daniel, ori al lui Kir Alexei (sau cum il mai cheama pe actualul patriarh al Kremlinului). Cum sa nu scrie noptile articole despre ratacirile catolice, cum sa priveasca prabusirea noastra, a ratacitilor, in iad stand cu mainile in san ?

Citat:
Ce a adus bun acest topic?
A adus un bine imens daca un singur suflet, unul singur, citind ca Domnul a spus "Luati, mancati" tinand in mainile Sale paine dospita, se va scutura de practica diaboliceasca a unor catolici de a pregati Jertfa cu paine azima.

Va aduce un bine imens daca unul singur dintre ratacitii catolici va realiza ca, daca cineva nu este botezat prin completa scufundare, asa cum desigur ca a fost scufundat Isus in Paraul Iordanului, acela este, de fapt, nebotezat si va alerga repede la vreun Popa Varzarufie sa il boteze in piscina parohiala.

Va aduce un bine imens daca un singur apostat papist va intelege cat de mare este crima unor asa zisi "preoti" catolici din cei fara barba pana la piept de a savarsi mai multe asa zise "Liturghii" intr-o singura zi. Acela se va salva alergand la Taica Pafnapustie, care savarseste o data si bine, numai Duminica, fiind ocupat in restul timpului cu cercetarea operei Sfintilor Parinti precum Cleopa si Argatu.

Fericit este cel care a smuls chiar si o singura oaie ratacita in haita cea neagra a lupilor in blani de oaie condusi de diabolicul hitlerist de Papa, apostatul episcop al Romei.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
  #6  
Vechi 04.01.2013, 23:28:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ce a adus bun acest topic?
Sminteala , multa sminteala si pierdere de timp !
Vrajmasului nu-i pasa , chiar daca-i faci morala la el acasa , ci dinpotriva , urla mai tare si cauta prin orice mijloace sa aduca ura , dezbinare si multa sminteala !
Sa-l lasam pe M.D. pe singurul sau thread sa faca propaganda b.c. !
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)

Last edited by cristiboss56; 04.01.2013 at 23:33:50.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 05.01.2013, 00:03:57
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.703
Implicit

Eu inteleg ca domnul M.D. a fost provocat indirect si nu a dorit deloc sa ramana dator, dar totusi nu e frumos sa raspundem la o acuzatie cu o alta acuzatie si cu zeflemeli in directia opusa, caci altfel nu facem decat sa repetam la nesfarsit schisma. Daca ne-a improscat cineva cu noroi, trebuie sa ne stergem de toti cei din jur, ca nu cumva sa ne ia cineva de fraieri?! Nu e deloc politicos sa facem glume pe seama celor sfinte, iar daca domnul M.D., catolic fiind, s-a declarat ofensat de primul mesaj, asa si oricare ortodox, trecand usor peste calitatile retorice ale textului, s-ar putea simti jignit de raspunsul pe care l-a dat. Sa avem grija sa nu adancim mai tare dezbinarea!
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 05.01.2013, 00:19:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Eu inteleg ca domnul M.D. a fost provocat indirect si nu a dorit deloc sa ramana dator
Daniel nu a jicnit , precum M.D. o face , si reproduc din textul lui M.D.:


"Va aduce un bine imens daca unul singur dintre ratacitii catolici va realiza ca, daca cineva nu este botezat prin completa scufundare, asa cum desigur ca a fost scufundat Isus in Paraul Iordanului, acela este, de fapt, nebotezat si va alerga repede la vreun Popa Varzarufie sa il boteze in piscina parohiala.

Va aduce un bine imens daca un singur apostat papist va intelege cat de mare este crima unor asa zisi "preoti" catolici din cei fara barba pana la piept de a savarsi mai multe asa zise "Liturghii" intr-o singura zi. Acela se va salva alergand la Taica Pafnapustie, care savarseste o data si bine, numai Duminica, fiind ocupat in restul timpului cu cercetarea operei Sfintilor Parinti precum Cleopa si Argatu."
Tot M.D. , pe un thread 100% ortodox isi permite sa formuleze urmatoarea idee :"Prin circumstantele Nasterii Mantuitorului, Dumnezeu a facut misto de materialismul nostru."
.
Initiatorul acestui thread , Daniel , nu a fost josnic , chiar daca nu se impunea deschiderea acestui thread aici !
"Argumentele" aduse de M.D. nu fac cinste unui intelectual si mai ales unui crestin !
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)

Last edited by cristiboss56; 05.01.2013 at 00:23:13.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 05.01.2013, 01:55:34
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Eu inteleg ca domnul M.D. a fost provocat indirect si nu a dorit deloc sa ramana dator,
Razbunarea este arma unei singure categorii de oameni, ori un "intelectual " nu se manifesta atat de josnic , nici in gandire si nici in vorbire , indiferent de "dragostea" care te stapaneste la un momentdat !
Doamne ajuta !
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #10  
Vechi 05.01.2013, 03:08:25
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned
 
Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Mesaje: 428
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

IERTAȚI-MĂ fraților.

Nu am scris articolul cu ură, nu vreau să batjocoresc pe nimeni, noi creștinii trebuie să respectăm (dacă nu putem iubi) toți oamenii de pe pământ, întâi de toate că așa este porunca de la Hristos, să iubim, dar măcar să-i respectăm pentru calitatea lor de oameni, pe toți. Chipul de om, chipul lui Dumnezeu.

Prin articolul scris, deși cu tentă retorică, (ca să fie mai ușor de citit) vreau să mărturisesc. Și să ajut. Întâi de toate pe frații creștini (ortodocși- de fiecare dată când spun creștini mă refer doar la ortodocși, pentru că din nou cu multă durere în suflet, dar ăsta e adevărul, cei numiți ortodocși sunt singurii creștini cu adevărat de pe pământ).
Apoi vreau să ajut pe cei aflați în erezie, romano-catolicii. Cum? Ca să vadă unde se află. Ca să vadă în cine cred. Cui se închină. Unui om. În loc să se închine lui Dumnezeu, ei se închină ereticului papă. Da. Ca să vadă unde se află în nebunia lor și unde duce nebunia lor. Bisericile lor sunt goale. În Italia, Franța sau Germania, Bisericile lor sunt goale. Uite ce-au făcut, frații noștri rătăciți în erezie. Da, plâng de durere în sufletul meu, mereu, mereu. Mi-e dor de ei. Îi vreau acasă. Domnul îi va primi, cu înmiită bucurie decât pe fiul risipitor și va șterge toată rătăcirea lor și toată greșeala. Amin!
Franța, al doilea puternic focar de răspândire a catolicismului după Italia, timp de sute de ani, acum a devenit cea mai atee țară din lume, cu un procent de 64,7% (!) al populației franceze declarată atee. De asemenea revoluția franceză avea ca scopuri principale desființarea creștinismului și a monarhismului, a regilor, nu mai suportau să fie subjugați, când de regalitate, caând de papalitate. Alergau după putere și unii și alții. Doi se bat, al treilea câștigă. Necredința. Unde duceți lumea, minunaților? Încotro? Uite, noi ortodocșii, am rămas, tăcuți, cuminți, așa în duh creștinesc, nu am căutat slavă deșartă, și mărire lumească, nu am vrut putere politică asupra a continente întregi, nu am obligat pe nimeni să creadă prin inchiziție, sau altele greșite, că nu vreau să mai amintesc nimic, că v-am supărat destul. Așa trebuie să fi-ți, minunaților.
Nu am dobândit Duhul Sfânt (scopul omului pe pământ) ca să aduc oamenii la credința cea adevărată. Nu protestanții și neo-protestanții. Nu ei. Ei sunt efectul. Cauza și rădăcina e la catolici. Pentru ce atâtea inovații, dragilor? Pentru ce? Nu urăsc pe nimeni, nu vreau să aduc ofensă nimănui, vreau să iubesc pe toți. Și din iubire, am scris ce am scris. Și nu e paradox.
Trebuie să vă mustrăm, dragilor, fraților, să înțelegeți cât de mare e nebunia în cele 19 erezii care vă vor despărți veșnic de Hristos de nu veți renunța la ele. E suficient una să fie, o nebunie, ca și adorarea unui om, episcopul Romei cel căzut, sau purgatoriul, sau indulgențele episcopului romei, sau doar Sfântul Trup fără Sfântul Sânge al Domnului, și nu puteți intra în Împărăția Cerurilor. Sunteți conștienți de asta?
Nu e doar Varsanufie, poate fi și Clement, sau Augustin, sau Rareș sau Bogdan sau Charlie sau Uganduro, atâta vreme cât credința lor e așa cum au rânduit-o Sfinții Apostoli și cum se păstrează curată și pură, autentică, Scripturistică, originală, a creștinismului primar, precum în Ortodoxie, e doar de bine. Numele nu are importanță. Oricum numele mai mare decât orice nume e Hristos Iisus.
Să nu căutăm ură. Să căutăm iubire. Scumpilor frați căzuți, Hristos vă iubește! Vă iubește, înțelegeți? Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu, spune Scriptura. Întoarceți-vă. Nu fiți mândrii și aroganți și plini de sine. Nu-i voie! Când greșiți, și cineva vă arată greșeala, cugetați și voi puțin la ce spune cel de lângă voi că nu ați făcut bine. Poate are dreptate. Cine nu suportă mustrarea, spune Scriptura, e nebun. Iar dacă are dreptate, să vă fie spre smerenie și veselie, că a trimis Domnul, să fiți izbăviți. Domnul care lucrează prin oameni. Nu vreau să cred că sunteți în nebunie. Refuz să cred asta. Sunteți oameni integri, de o calitate rară. Potențial și voință frumoasă. Caracter și inteligență. Cu adevărat așa e.
Nu vreau erezie. Nu avem nevoie de așa ceva. Viața dată nouă de Hristos e prea frumoasă, ca să nu o punem la picioarele Mântuitorului, chiar și fără monahism. Prin diminețile reci de zi cu zi, când mergem la servici. Să fim lumini între oameni. Să fim sarea pământului, ne spune Domnul. Nu vreau să arăt greșeli. Noi greșim mai mult ca voi. Suntem păcătoși mai mari avem patimi grozave cu care ne luptăm zi lumină. Iar prin asta nu suntem cu nimic superiori vouă, catolicilor și nimănui. Nici un om nu e superior altuia, oricât de mult ar crede el asta. Vreau să arăt doar acele idei și credințe care nu vă vor lăsa să moșteniți cerurile. Doar atât. Vreau să vă ajut. Dacă aș știi că doar unul singur se va îndrepta și va renunța la ceea ce îl ține departe de Rai, îmi dau și viața pentru acel om. Amin. Vă iubesc! Cu adevărat vă iubesc. Nu sunt ironic sau batjocoritor, nu sunt fățarnic sau prefăcut. Trebuie să vă mustru, după cunoștiința ce mi-a fost dată, ca să vă ajut, să vă îndrept unde este nevoie. Cu smerenie. Și blândețe. Și multă iubire. Hristos Dumnezeu să vă îndrepte. El e Cel care vă iubește mai presus de orice cuvânt. Greșelile și eresul aduc necredință în sufletele oamenilor, îndoială, nesiguranță, împlinesc pe vrăjmașul creației și grăbesc sfârșitul lumii. Căci singura cauză a sfârșitului lumii va fi necredința. Și iubirea pervertită. A vreunui antihrist care va vrea să conducă pământul. Să nu fie.
De aceea Dumnezeu nu a pus nici o dată pentru Apocalipsă când va fi. Data o punem noi. Necredința noastră aduce sfârșitul. Îl grăbește sau îl întârzie. Măcar gândiți puțin la ce am scris aici. Căci am scris cu sufletul.
Preaiubiții noștri frați căzuți, iertați-ne dacă vă mustrăm și nu vă place, dar trebuie să o facem. Nu să ne facem datoria, ci să vă iubim. Căci prin mustrare se arată mereu doar iubire. Zice Cuvântul: Domnul, pe cine iubește, încearcă. Mustră. Că iubește. La fel cum și noi facem cu Radu sau Elena, copii noștrii (un exemplu). Iubire, și Adevăr. Singurele două pentru care merită și trebuie să ne dăm și viața. Of...

Iertați. Nu vreau să fac nici un rău nimănui, dar trebuie și mustrare. Mare dacă e nevoie. Spre îndreptare. Și spre dobândire. Cu iubire. Căci greșeala și erezia nu duce la mântuire, ci la osândă, mai ales dacă e spusă "acelora mai mici decât noi", smintindu-i. Veniți, iubiților acasă. Veniți. Cu grabă. Vă așteaptă Iubirea Sfintei Treimi, și fratele nostru cel mare, Hristos, vă așteaptă Tatăl nostru care ne e în ceruri, și Sfântul Duh Dumnezeu așteaptă ca nimeni să nu piară, ci la cunoștiința Adevărului să vină. Amin.

Ajunge zilei necazul ei. Iertați pe cel mai rău dintre oameni. Bucurii de la Maica tuturor scârbiților și necăjiților. HRISTOS A ÎNVIAT !

Last edited by Daniel_Ortodox; 05.01.2013 at 03:56:35.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 22:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 15:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 01:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 16:14:03