Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 15.01.2015, 20:23:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit Infractorii din ciber-spațiu - Siteul Patriarhiei a fost atacat si blocat !

Siteul Patriarhiei romane si al Ziarului Lumina , a fost atacatsi blocat ! ( va prezint editorialul semnat de Parintele N. Dascalu )



Nici o religie și nici o cultură civilizată nu consideră hoția ca pe o virtute. Porunca a opta din Decalog spune fără echivoc: „Să nu furi!”, iar Coranul prevede pedepse aspre pentru cei care fură sau calomniază. Sistemele morale moderne și legislațiile civile din toate statele lumii incriminează toate modalitățile de a forța libera posesie a bunurilor de către oameni.
Furtul este o agresiune asupra proprietății și nu se limitează doar la bunurile materiale, ci se poate extinde și asupra proprietății intelectuale sau a bogățiilor spirituale. Așa cum nu există justificare pentru încălcarea poruncii „Să nu ucizi!”, nimeni nu poate să afirme că furturile sau tâlhăriile au vreo scuză. În zilele noastre există o categorie specială de infractori care operează în spațiul virtual al internetului. Oricât de inteligent, de bine instruit în domeniul informatic sau de dotat tehnologic ar fi cineva care atacă site-urile web, intrând prin efracție și provocând pagube materiale și morale, nu se încadrează decât în categoria hoților ordinari. În lumea civilizată, dezbaterile și confruntările de idei se fac transparent, la vedere, și nu în hățișul octeților, în ascunzișul păienjenișului informațional.
Hackerii, spărgătorii de parole și de sisteme de protecție, lucrează ca niște specialiști, din nefericire, dar priceperea lor ar putea fi pusă în slujba unor scopuri mai folositoare tuturor. Constatăm cu tristețe că dezvoltarea tehnologică nu poate asigura, doar prin ea însăși, noblețea morală și comportamentul civilizat, sau, așa cum spunem noi în limbaj religios, iubirea aproapelui. Se adâncește prăpastia dintre perfecționarea tehnologică și deteriorarea caracterelor umane. Fără cultivarea dimensiunii spirituale, cu manifestările ei în plan social, de iertare, generozitate, onoare și respect pentru adevăr, înțelepciune și dreptate, lumea noastră este măcinată de mitul absurd al dominării celor mai slabi de către cei mai tari și al iluziei că totul este permis.
Ciber-hoția și, la modul general, ciber-infracționalitatea devin amenințări tot mai serioase pentru echilibrul social. Nu aș fi scris aceste rânduri dacă nu am fi fost și noi ținta atacurilor asupra sistemului comunicațional din ciber-spațiu al ziarului, și nu numai al ziarului, unele venite de la „prieteni”, altele de la dușmani declarați. Cu amărăciune, putem spune doar: „Doamne, iartă-le lor că nu știu ce fac” (Luca 23, 34).
Prin modul nostru de a face presă considerăm că nu aducem atingere demnității umane și încercăm, zi de zi, prin paginile tipărite și prin materialele postate pe site-ul www.ziarullumina.ro, să cultivăm dialogul, înțelegerea și solidaritatea interumană. De aceea, considerăm atacurile asupra site-ului nostru nedrepte și nejustificate.
Dacă autoritățile civile și militare din toate statele lumii au pe agenda lor măsuri și strategii de combatere a infracțiunilor din ciber-spațiu, noi nu avem la dispoziție decât mijloacele spirituale: rugăciunea pentru luminarea minților și cuvântul care desparte lumina de întuneric și adevărul de minciună. În același timp, cuvintele Mântuitorului răsună și ca un avertisment pentru noua lume: „Iar aceasta să știți că, de ar ști stăpânul casei în care ceas vine furul, ar veghea și n-ar lăsa să i se spargă casa” (Luca 12, 39).
La acest început de mileniu trezvia spirituală se prelungește și în lumea virtuală, prin întărirea firewall-urilor și înțeleaptă priveghere.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
Răspunde