Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 08.06.2016, 21:13:46
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned
 
Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 617
Implicit Dragi Preoti, nu va vindeti pe 30 de arginti...

Ingrijorator, pentru noi ORTODOCSII, poporul lui Isus Hristos!

Organizarea unui SINOD, dupa ce ORTODOXiA a HOTARAT ca LEGEA este INTREAGA la la 7-lea SINOD.

Noi ORTODOCSII, barbati sau femei, noi suntem cei care PRIMIM LUMINA SFANTA DIRECT DE LA DUHUL SFANT.

Din NOI se rasfrange LUMINA DUHULUI CEL SFANT asupra PREOTULUI SATULUI.

De la PREOTII SATELOR se rasfrange LUMINA asupra EPISCOPILOR si in cel din urma asupra PATRIARHULUI.

La CATOLICI este INVERS.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 08.06.2016, 21:16:21
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned
 
Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 617
Implicit

Fiecare SINOD dupa cel de al-7-lea nu a fost acceptat de cei luminati de Duhul Sfant, adica de POPOR!


De acea toate aceste Sinoade au fost declarate ca nu au avut loc.


In ORTODOCSIE noi POPORUL suntem PAPA! si nu invers. Ascultati de POPOR.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 08.06.2016, 21:17:45
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned
 
Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 617
Implicit Biserica Bulgariei cea INTELEAPTA

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...ul-panortodox/
Reply With Quote
  #4  
Vechi 08.06.2016, 21:19:20
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned
 
Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 617
Implicit

Patriarhul întemnițat al Ierusalimului, Irineu: „Biserica ecumenistă nu este vie, ci moartă, căci minciuna ucide în sine tot adevărul”

La 20 iunie 2015, Patriarhul legitim al Ierusalimului, Irineu I, fiind în stare de arest în Ierusalim s-a adresat către „toată pleroma dreptslăvitoare a Ortodoxiei Universale” cu o Epistolă prin care a condamnat ecumenismul ca erezie, iar Sinodul Pan-ortodox planificat pentru anul 2016 l-a declarat „lipsit de har și scârbos în fața lui Dumnezeu”.

După cum e menționat în Epistola Patriarhului legitim al Ierusalimului, Irineu, „Ecumenismul este un mozaic compus din erezii și schisme. Ecumenismul este erezie. E o întreagă colecție plină de toate ereziile și pervertirile de credință, fiindcă ecumenismul adună și unește într-un tot întreg pe toți: de la cei care stau în Adevăr până la eretici, îi aderă la sine pe demult căzuții și pervertiții în propria credință schismatici, chiar și pe păgâni.”

În mesajul său Patriarhul Irineu îndeamnă: „Ca niciodată, la această etapă decisivă, întâistătătorii Bisericii, episcopii puși și chemați de Dumnezeu pentru apărarea credinței, trebuie să adopte atitudinea mărturisitoare a Sfinților Părinți în apărarea Ortodoxiei față de cei care o vând și o supun pe placul lumii acesteia care zace în rău”.

Redacția noastră publică întregul mesaj al Epistolei Patriarhului Irineu în română și în greacă:

„Smerenia Noastră se adresează turmei Noastre și către toată pleroma dreptslăvitoare a Ortodoxiei Universale, către frații noștri – întâistătători ai Bisericilor Ortodoxe, către frații noștri întru Hristos – părinții Sfântului Mormânt.

Având în vedere faptul că răsturnarea și îndepărtarea Noastră silnică de la conducerea Patriarhiei Ierusalimului ce a avut loc în anul 2005 este necanonică și nelegitimă, Noi declarăm că suntem unicul adevărat și legitim Patriarh al Ierusalimului.

În legătură cu faptul că sîntem acuzați de erezie, ecumenism, schismă, considerăm necesar a atrage atenția asupra unui fapt binecunoscut în Biserică: cuviosul Agaton a acceptat liniștit toate jignirile, însă când a fost numit „eretic”, el s-a împotrivit spunând: „acele jigniri eu le-am acceptat pentru că ele sînt folositoare sufletului meu, iar pe aceasta nu o primesc, pentru că a fi eretic înseamnă a fi despărțit de Dumnezeu”.

Astfel procedau Sfinții noștri Părinți, astfel ne învață să procedăm Mama noastră Biserica.

De aceea, considerăm că este de datoria noastră să declarăm următoarele:

Smerenia Noastră niciodată nu am fost și nu sînt eretic și ecumenist. Ecumenismul e un mozaic compus din erezii și schisme. Ecumenismul este erezie.

E o întreagă colecție plină de toate ereziile și pervertirile de credință, fiindcă ecumenismul adună și unește într-un tot întreg pe toți: de la cei care stau în Adevăr până la eretici, îi aderă la sine pe demult căzuții și pervertiții în propria credință schismatici, chiar și pe păgâni. Aici nici nu se pune în discuție problema pocăinței, dar ei toți se consideră egali în cinste în fața lui Dumnezeu. Unde poate fi adevăr în această adunătură scârboasă? Poate oare pe un arbore să crească și fructe comestibile și fructe otrăvitoare? Fructe dulci și fructe amare? Biserica ecumenistă nu este vie, ci moartă, căci minciuna ucide în sine tot adevărul.

Smerenia Noastră nu am introdus din nou Patriarhia Ierusalimului în Consiliul Mondial al Bisericilor, care este o gloată ecumenistă.

Sînt total de acord, am susținut și susțin în orice mod posibil decizia veșnic-pomenitului Patriarh al Ierusalimului Diodor, care în anul 1979 a scos Patriarhia Ierusalimului din Consiliul Mondial al Bisericilor.

Teoria ramurilor, răspândită și recunoscută în Consiliul Mondial al Bisericilor, este lipsită de temei, odată ce comunitățile care s-au despărțit de Biserică nu sînt ramuri vii, ci ramuri rupte și uscate. „De nu rămâne cineva întru Mine, se scoate afară ca vița și se usucă și o adună pre ea și în foc o aruncă și arde” (Ioan 15,6).

Cu referire la Soborul Panortodox preconizat a se desfășura în anul 2016.

Preasfinția sa, Patriarhul Constantinopolului, pregătește împreună cu Bisericile Locale Sinodul Pan-ortodox, cică pentru a soluționa problemele nerezolvate cu care se confruntă Biserica Ortodoxă.

Dar, în primul rând, majoritatea întrebărilor de pe ordinea de zi a Sinodului Pan-ortodox deja au fost rezolvate în cadrul Bisericii Ortodoxe: ecumenismul, relațiile cu cei de altă credință, postul, calendarul, botezul ortodox, căsătoria ș.a.m.d. De aceea, este un mare pericol ca la acest Sobor să aibă loc revizuirea perfidă a teologiei și antropologiei ortodoxe.

Iar, în al doilea rând, Preafericitul Patriarh al Constantinopolului și întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe ignoră în totalitate faptul comiterii în anul 2005 a Infracțiunii Universale în privința Noastră. Ori ei și-au împăcat conștiința crezând că eu din proprie voință m-am „zăvorât”, cerșind și implorând locul pe tron?

Însuși Patriarhul Constantinopolului, „stând în locul cel sfânt” a stârnit Schisma în Sfântul Sion, în sânul Bisericii Mame, de unde a strălucit Adevărul și Lumina în lume.

Sfântul Duh lucrează doar în creștinii ortodocși care stau în adevăr. El nu poate conlucra cu faptele nelegiuiților. De aceea, ignorarea de către întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe a problemei nerezolvate în legătură cu răsturnarea Noastră anticanonică de pe scaunul patriarhal face imposibilă de-Dumnezeu-insuflata desfășurare a Sinodului și, în acest caz, el va fi lipsit de Har și neplăcut lui Dumnezeu.

Ca niciodată, la această etapă decisivă, întâistătătorii Bisericii, episcopii puși și chemați de Dumnezeu pentru apărarea credinței, trebuie să adopte atitudinea mărturisitoare a Sfinților Părinți în apărarea Ortodoxiei față de cei care o vând și o supun pe placul lumii acesteia care zace în rău.

Te poți mântui numai prin întoarcerea la Dumnezeul-Om prin pocăință cu toată osârdia și sub toate aspectele, și prin asumarea credinței ortodoxe a Sfinților Apostoli, Sfinților Părinți, a Sfintelor Soboare Ecumenice.

Inima Noastră părintească nu mai suportă să vadă Trupul sângerând al Bisericii lui Hristos din pricina nelegiuiților și apostaților, și îndeamnă și roagă pe toți membrii Bisericii-Mame a Sionului și a întregii Ortodoxii, precum și pe toți reprezentanții organelor competente, să vină și să ajute, cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste, la restabilirea ordinii canonice în Patriarhia Noastră, ca, odată cu izgonirea satanei și a îngerilor săi din turma lui Hristos, să ne împărtășim în Adevăr împreună cu Biserica-Mamă întemeiată de însuși Hristos, spre slava credinței și spre slava poporului Dumnezeului nostru.

Vă trimitem din belșug a noastră binecuvântare, așteptând oricare muncă cirineică, rugându-ne ca de Viață Dătătorul Dumnezeu să-i lumineze pe toți cu Lumina neapusă a Luminei Sale.

Din Sfântul Oraș Ierusalim, anul 2015, iunie, ziua a 20-a

Al vostru, întemnițatul Patriarh al Ierusalimului,

Irineu I

http://lumea-ortodoxa.ro/patriarhul-...-tot-adevarul/
Reply With Quote
  #5  
Vechi 08.06.2016, 21:39:22
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Mai multe ONG-uri i-au trimis Sinodului Bisericii Ortodoxe Române un text cu nemulțumirile referitoare la Sinodul panortodox din Creta


http://www.activenews.ro/stiri-socia...n-Creta-133877

http://www.activenews.ro/documente/S...od%20final.pdf
Reply With Quote
  #6  
Vechi 08.06.2016, 23:48:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.084
Implicit

Iar "societatea civila" se baga unde nu-i fierbe oala?
De partea aialalta insa?
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 09.06.2016, 01:35:57
Romowe
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Aline, se prabusesc carutele cu fraieri, worldwide.
Antonia, chiar crezi ca acele petitii, memorandumuri, etc., au vreun nu zic efect, dar macar auditoriu?
Reply With Quote
  #8  
Vechi 09.06.2016, 08:05:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.084
Implicit

Dl Pop se pare ca are o atractie fatala pentru cifra 7 :))
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 10.06.2016, 11:11:36
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Antonia, chiar crezi ca acele petitii, memorandumuri, etc., au vreun nu zic efect, dar macar auditoriu?
Eu nu stiu ce efect vor avea. Si eu sunt curioasa. Vom rezista oare tentatiei de a ne moderniza? Numai catolicii sa aiba infailibili? Iaca, se pare ca vor si unii ortodocsi! Daca la sinod se aproba toate enormitatile, sa vezi cati ,,infailibili" va avea si Ortodoxia!
Reply With Quote
  #10  
Vechi 10.06.2016, 13:57:28
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

De acord cu textele scrise s™i citate de fratele Ion Pop, afară de faptul că a scris "Isus" cu un i, nefiind biblic corect.

Nu avem nevoie de încă un sinod. Ereziile romano-catolice (franco-latine) au fost condamnate la Sfintele Sinoade Ecumenice (nu ecumeniste) al 8-lea s™i al 9-lea, pe care le putem numi sinoade panortodoxe, apoi din nebuniile catolicilor au ies™it protestantii si neo-protestantii, stim deja, noi rămânem sub paza lui Hristos Domnul Slavei, nu avem nevoie de niciun sinod.

Da, Sfânta Biserică în dragostea s™i discernământul ei, poate să ridice în numele Sfintei Treimi, un Sfânt Sinod, dar numai dacă va fi nevoie. Si slavă Domnului că nu e nevoie. Decât de Sfinte Sinoade locale,nsă fie biblico-dogmatico-patristice, la nivelul fiecărei Patriarhii, ca să se combată ereziile s™i demonii hristos™i mincinos™i ai frăt›iorilor nostri preaiubiti si risipitori în eresuri.

Eventual să se înfiinteze mai multe Patriarhii, cres™tin ortodoxe si canonice, recunoscute autocefal s™i să participe orice cleric sau mirean ca audientă sau cu cuvântul înt›elept, smerit si iubitor, la Sfântul Sinod, în adunarea natională sau adunarea poporului, asa cum place Domnului. Dacă nu este, să se înfiinteze, slavă Domnului. Iar hotărârile mântuitoare, în sfatul poporului, să fie luate de episcopii nostrii preaiubiti.
Atât. S˜i asumarea, trăirea, practicarea preadulcelui crestinism fără erezie, numit ortodox. E tot cat avem nevoie.

Domnul sa aibe milă de noi, să nu ajungem si noi dezbinat›i ca miile de tălmăciri si mărturii neo-protestante, sărăcut›ii dei ei si de noi tot›i oamenii, că suntem chinuiti cu totii îngrozitor din pricina mândriei s™i neiubirii...

Doamne miluieste...
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 10.06.2016 at 14:30:25.
Reply With Quote
Răspunde