![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Apostolul Pavel a spus-o inaintea noastra:"Cine nu vrea sa lucreze, nici sa nu manance" (2 Tesaloniceni 3:10).
Sunt multe zicale care-si au originea in Cuvantul lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar asta este o problema pe care o pot rezolva numai cu ajutorul lui Dumnezeu (cum bine spusese Sofia- cred ca nu ma insel). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dar vine ceasul, si acum si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste Tatal. Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa se inchine in duh si in adevar"(Ioan 4:23,24). Nu veti gasi, in Sfanta Scriptura, indreptatirea lui Dumnezeu si inchinarea conditionate de vre-o persoana, cladire sau obiect. Dumnezeu este prezent si pe o insula pustie. Noi nu avem de ce ne ridica impotriva propriului pastor sau prezbiter (ma refer la motivul dvs.) Nici un om nu are voie sa se dea drept preot. Ar fi o jignire adusa Adevaratului Preot. Toti sunt simpli slujitori in Biserica lui Dumnezeu. Cu cat ai o "functie" mai mare cu atat ai mai multe sarcini. |
|
|||
|
|||
![]()
Sperati degeaba. Vreau sa raspund la ceea ce spui dumneata, nu la articole kilometrice.
Va rog sa punctati anumite idei care credeti ca ar trebui discutate. Sunteti student la teologie (pe domeniu), nu copiator. |
|
|||
|
|||
![]()
vedeti ca in pagina 34 am postat niste versete...dar se pare ca le-ati trecut cu vederea cum faci de obicei cand va simtit incurcat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si apropo ..parca vroiai ceva documnetat...cand iti pun la dispozitie ce ceri te eschivezi. Frumoasa tactica, n-am ce zice.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragi și scumpi adventiști ,
Vă propun pentru studiu biblic următorele versete din Biblie: Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu”! (Evrei 4, 7-9) Întrebare de 100 de puncte: Despre ce “altă zi de odihnă” și “altă sărbătoare” vorbește Pavel? (Sper că nu veți spune că e vorba de Sabat…m-ați dezamăgi profund… dar adânc totuși…) Maria Margareta |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3]
Citat:
[SIZE=3]Ai citat versetul de la Evrei 7.24 din biblia sectanților, biblia Cornilescu unde este falsificat:[/SIZE] [SIZE=3]Traducerea corectă este: Dar, findcă el rămâne în veac are o preoiție neschimbătoare (adică veșnică)[/SIZE] [SIZE=3]La fel este tradus și în King James Version:[/SIZE] [SIZE=3]“But this man, because he continueth ever, hath an unchangeable priesthood”.[/SIZE] [SIZE=3]Și în International Standard Version:[/SIZE] [SIZE=3]“But because Jesus lives forever, he has a permanent priesthood.”[/SIZE] [SIZE=3]Varianta greacă: [COLOR=windowtext]ο δε δια το μενειν αυτον εις τον αιωνα απαραβατον εχει την ιερωσυνην[/COLOR] (o de dia to menein auton eis ton aiōna aparabaton echei tēn ierōsunēn)[/SIZE] [SIZE=3]Grecescul “aparabaton” folosit de Pavel semnifică neschimbător, adică veșnic. Sintagma “care nu trece de la unul la altul” este o invenție a lui Cornilescu care nu există în traducerile serioase.[/SIZE] [SIZE=3] Citat:
Citat:
[SIZE=3]Domnule, de ce scrii doar ce îți convine ție? Acolo sf Pavel se referă la desființarea preoției leviților, a legii vechi:[/SIZE] [SIZE=3]Evrei 7.11 “Dacă deci desăvârșirea ar fi fost prin preoția Leviților, căci sub ea I s-a dat poporului Legea, ce nevoie mai era de un alt preot să se ridice după rânduiala lui Melhisedec”?[/SIZE] [SIZE=3] Citat:
[SIZE=3]Ți s-a explicat de multe ori că în Epistola către Evrei, apostolul Pavel îi învăța pe EVREI că preoția iudaică, preoția leviților a luat sfârșit odată cu venirea marelui preot: IIsus Hristos. Pavel nu se referă acolo la preoția creștină. Preoția creștinilor era la începuturi. Din acest motiv, sf Pavel așează taina hirotonirii preotilor alături de celelalte mari taine ale crestinismului[/SIZE] [SIZE=3]Evrei 6.2 “să ne îndretpăm atenția supra aceea ce este desăvârșit, fără să mai punem din nou temelia învățăturii despre pocăința de faptele moarte, a invătăturii despre botezuri, [COLOR=red]despre punerea mâinilor[/COLOR], despre invierea mortilor si despre judecata vesnică. Si aceasta vom face-o cu voia lui Dumnezeu.”[/SIZE] [SIZE=3]Și de ce nu spuneți nimic de versetele pe care le-am dat noi: [/SIZE] [SIZE=3]Fapt.6.5,6 “Si a plăcut cuvântul inaintea intregii multimi, si au ales pe Stefan, ... pe Filip, si pe Prohor, si pe Nicanor...[/SIZE] [SIZE=3]Pe care i-au pus inaintea apostolilor, si ei, rugându-se si-au pus mâinile peste ei.”[/SIZE] [SIZE=3]Demn de remarcat e un lucru aici. Alegerea celor sapte bărbati ca diaconi o face toată comunitatea, dar hirotonia (gr. „heirotonia” sau punerea mâinilor) o săvârsesc numai unii, adică apostolii, desi in comunitatea de crestini existau si oameni mai in vârstă decât apostolii.[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Tit 1.5. “în fiecare cetate să așezi preoți cum ți-am poruncit eu”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]La fel si la 1 Tim 4.14:[/SIZE] [SIZE=3]"Nu fi nepăsător fată de harul care este intru tine, care ti s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preotilor". [/SIZE] [SIZE=3]2 Tim 1.6 “E pricina pentru care te îndemn să reînsuflețești harul care este in tine prin punerea mâinilor mele”[/SIZE] [SIZE=3]Un alt exemplu este:[/SIZE] [SIZE=3]Fapte 14.23. “Si hirotonindu-le preoti in fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au incredintat pe ei Domnului in Care crezuseră.”[/SIZE] [SIZE=3]varianta greaca a acestui verset: "heirotonesantes de aytois kat ekklesian presbyterois proseyxamenoi meta nesteion parethento aytoys to kyrio eis on pepisteykeisan"[/SIZE] [SIZE=3]1 Petru 5.1-4 “Pe preoții cei dintre voi îi rog ca unul ce sunt împreună-preot și martor al patimilor lui Hristos și părtaș al slavei celei ce va să se descopere: 2.Păstoriți turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o, nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câștig urât, ci din dragoste; 3.Nu ca și cum ați fi stăpâni peste Biserici, ci pilde făcându-vă turmei. 4.Iar când Se va arăta Mai-marele păstorilor, veți lua cununa cea neveștejită a măririi. 5.Tot așa și voi, fiilor duhovnicești, supuneți-vă preoților; și toți, unii față de alții, îmbrăcați-vă întru smerenie, pentru că Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriți le dă har.”[/SIZE] [SIZE=3]Pavel si Barnaba au intemeiat Biserici locale, preotii acestora au fost desemnati direct de către apostoli si hirotoniti prin punerea mâinilor.[/SIZE] [SIZE=3]Dacă nu există preoție cum susțin sectanții atunci de ce le spune Hristos ucenicilor săi:[/SIZE] [SIZE=3]Ioan 20. 22-23 „Așa cum tatăl m-a trimis pe mine, așa vă trimit și eu pe voi. Cărora le veți ierta păcatele vor fi iertate, cărora le veți ține, vor fi ținute ” ???[/SIZE] [SIZE=3]Iar acest lucru le-a spus numai ucenicilor săi, nu tuturor creștinilor. De ce nu i-a investit pe toți creștinii cu acest har?[/SIZE] [SIZE=3]Dacă nu există preoție la creștini cum spuneți voi sectanții atunci la cine se referea Isaia când a profețit:[/SIZE] [SIZE=3]Isaia 66.18 “iată voi aduna neamurile și limbile, iar ele vor veni și slava mea o vor vedea…21 Și voi lua dintre ei preoți și leviți, zice Domnul. Că precum cerul cel nou și pământul cel nou pe care le fac, rămân în fața Mea, așa va rămânea seminția voastră și numele vostru.” ?[/SIZE] [SIZE=3]Domnule Vasinec, eu am explicat versetele pe care le tot oferiți voi sectanții din epistola căte Evrei. De ce nu răspunzi și d-ta la ce se referă Hristos și apostolii în versetele pe care le-am dat noi?[/SIZE]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Evrei 4:7 El hotărăște din nou o zi: "Astăzi", - zicând, în David, după atâta vreme, cum s-a spus mai sus: "Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!" Evrei 4:8 Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi. Evrei 4:9 Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu." Din aceasta cauza este imposibil ca adventistul sa inteleaga ce spune ortodoxul, caci ii desparte biblia Cornilescu. Imi pare foarte rau ca trebuie sa constat acest lucru in mod repetat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor | Erethorn | Secte si culte | 400 | 28.03.2012 20:49:41 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Despre Sabat | georgeval | Secte si culte | 1108 | 28.07.2010 18:45:00 |
Despre Duminica sau ziua Invierii! | alecsandru | Secte si culte | 25 | 06.11.2007 19:26:52 |
despre ziua aliturgica | NiCcoleta | Sfanta Liturghie | 1 | 02.03.2006 09:58:33 |
|