Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata
Pelerinaj-noiembrie 2010

Manastirea Tutana, sau Voronetul Argesului, asa cum mai este cunoscuta, se poate mandri cu faptul ca se inscrie în seria acelor locuri incarcate de istorie. Situata in apropierea vechii Cetati de Scaun a Tarii Romanesti, Curtea de Arges, a pastrat tacerea asupra secretelor domnitorilor care i-au trecut pragul.
Manastirea a fost ridicata intr-o zi de 1 aprilie
La 8 km de Manastirea Cotmeana, se afla ansamblul monastic Tutana, in comuna Baiculesti. Acesta este compus din biserica, turnul clopotnita, casa domneasca a lui Mihnea Turcitul si chiliile de la limita incintei. Zona se afla direct pe linia energetica si strategica a lantului de manastiri de pe traseul turistic. Documentele istorice o identifica in timp pe 1 aprilie 1497, iar astazi se mai pastreaza doar Turnul Domnesc din tot ansamblul. In urma modificarilor facute de parohie, a fost descoperit un fragment de apeduct si parti din fundatia unei cladiri de mari dimensiuni. Ce-i drept, descoperirea a ramas si azi învaluita în mister. Tot cu acest prilej, au iesit la suprafata si niste pereti de pivnita, cât si niste tunele despre care se spunea ca, în caz de pericol, se retragea toata suflarea în ascunzisurile din padure, iar altele aveau legaturi cu sfintele manastiri Cotmeana si Cozia. Tot în pivnita au fost descoperite niste cahle dintr-o pasta ordinara, omogena si bine framântata.
Grajdurile lui Vlad Tepes au existat pe vremuri în Tutana
Minunata Vale a Tutanei ofera calatorilor si alte surprize. Marii domnitori ai tarii obisnuiau sa vina la aceasta manastire. Aici sunt foarte multe troite si cruci despre care se spune ca ar fi dispuse asemeni unei harti care ar ascunde intrarea spre un loc tainic. Troitele si crucile din Valea Tutanei stau enigmatice la marginea drumului, fara sa le fi descifrat cineva secretul. Pe vremuri, aceasta zona era foarte cautata pentru ca era ideala pe post de loc de aparare. Aici, vestitul Vlad Tepes si-a ridicat grajdurile hergheliei sale, aici îsi antrena armata si stabilea strategia de lupta.
sursa-artline

« Ultima Pagina  |  vizualizare rezultate 1-20 din 116  |  Urmatoarea Pagina »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
« Ultima Pagina  |  vizualizare rezultate 1-20 din 116  |  Urmatoarea Pagina »
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni