Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata
Postat: 11.02.2012 - 0 comentariu(i) [ Comentariu ] - 0 trackback [ Trackback ]
Category: Sfaturi practice

 Mai multe studii au concluzionat ca masajul are numeroase efecte benefice asupra organismului. Cercetatorii au estimat ca circa 80% dintre boli sunt legate de stres astfel ca terapia calmanta si relaxanta prin masaj poate ajuta diminuand aceste efecte. Surprinde-ti partenerul cu un masaj relaxant dupa o zi epuizanta de munca. Creeaza o atmosfera de spatiu in dormitorul tau avand in vedere cativa pasi simpli:



1Organizeaza spatiul

 

Patul reprezinta zona centrala astfel este bine sa-ti indrepti atentia asupra lui. Aseaza asternuturi curate, de preferinta albe, care sa le imite pe cele de la un centru spatiului. 



Totodata, asigura-te ca ai la indemana prosoape curate, vata, servetele umede si alte produse de care crezi ca ai nevoie. Nu uita de uleiurile sau cremele pentru masaj. 


Pentru un efect vizual interesant le poti aseza intr-un cos impletit, pe noptiera sau pe o masuta in imediata apropiere a patului.

 

2Apeleaza la arome relaxante

 

Ca sa creezi o atmosfera relaxanta este foarte important sa faci apel la simturi. 



Mirosul este unul dintre cele mai importante simturi astfel ca pentru a crea o atmosfera potrivita penru un masaj relaxant fa apel la uleiuri esentiale, lumanarele si betisoare parfumate. 



Opteaza pentru eucalipt, levantica, trandafir, iasomie, ylang-ylang sau patchouli, recunoascute pentru efectul lor relaxant.

 3Aeriseste

 

Asigura-te ca dormitorul este bine ventilat pentru ca aromele prea puternice iti pot crea discofort si o stare de nervozitate. 



Tine la distanta de tine betisoarele sau obiectele pentru aromoterapie. 


De asemenea, incearca sa nu folosesti prea multe arome si sa eviti sa amesteci mirosurile.

Postat: 11.02.2012 - 0 comentariu(i) [ Comentariu ] - 0 trackback [ Trackback ]
Category: Naturism

 De ce este bine sa ai mereu in casa, in garaj, in masina sau in poseta un borcanel debicarbonat? Fie ca vrei sa stingi un incendiu, sa scoti o pata sau sa iti cureti mainile, praful magic rezolva aceste probleme in doar cateva secunde. Iata 20 de situatii in care bicarbonatul se dovedeste a fi cea mi buna solutie.

 

Solutii pentru intreaga bucatarie

1 Mirosul neplacut din frigider dispare in doar cateva ore daca asezi in interior un bol cu bicarbonat de sodiu. Aplica aceasta metoda si pentru perioadele in care esti plecat mai mult timp de acasa sau pentru frigiderele care nu functioneaza. De asemenea, atunci cand decongelezi frigiderul, spala-l cu o solutie de apa si bicarbonat sau otet, iar acesta va pierde orice urma de miros.

2 Daca ai tinut ceva prea mult in cuptorul cu microunde si mirosul alimentului a acaparat tot interiorul, atunci amesteca intr-un bol cu apa doua linguri de bicarbonat si cateva picaturi de detergent de vase. Introdu vasul in cuptor pentru 5 minute la o putere medie.

3 Masina de spalat vase isi va pierde orice iz neplacut daca adaugi doua linguri de bicarbonat in recipientul pentru detergent. Totodata, acesta va ajuta si la curatarea si dezinfectarea veselei.

4 Bicarbonatul de sodiu este recomandat si pentru calitatile sale dovedite instingerea incendiilor. Pastreaza un plic in apropierea aragazului sau a gratarului pentru a putea combate un incendiu.

5 Cosul de gunoi trebuie spalat periodic cu o solutie de bicarbonat si apa calda. Aceasta elimina mirosurile, bacteriile si dezinfecteaza recipientul.

6 Cafetiera va arata ca noua daca torni un pliculet de bicarbonat peste apa. Filtrul, cana si recipientul din plastic se vor curata si orice miros de cafea veche sau mucegai va disparea instant. Dupa ce apa cu bicarbonat a curs in vasul cafetierei, toarna apa in chiuveta (bicarbonatul ajuta si la desfundarea chiuvetei). Porneste un alt ciclu al filtrului de cafea, insa de aceasta data folosind apa curata pentru clatire.

7 Petele de grasime, arsura, cafea sau ceai de pe orice vas de gatit (ibric, ceainic, tigaie etc) din orice material (fonta, inox, crom – cu sau fara smalt) vor fi mult mai usor de curatat daca presari bicarbonat si torni apoi o cana de apa fierbinte. Asteapta cateva minute si apoi curata normal.

8 Caserolele de plastic, lada frigorifica sau chiar portelanul pot fi curatate, dezinfectate si improspatate daca sunt spalate cu apa si bicarbonat.

 

Solutii pentru restul casei

9 Obiectele sanitare (cada, vas de toaleta, chiuveta) se curata foarte bine cu bicarbonat, datorita valentelor multiple ale acestuia: scoate pete de grasime,dezinfecteaza si, atunci cand vine vorba de sanitare, desfunda tevile. De asemenea,chitul de rosturi isi recapta culoarea initiala daca e frecat timp de cateva minute cu bicarbonat.

10 Petele de pe mobila lasate de vasele fierbinti, precum si petele de alimente si apa, vor disparea in cateva secunde daca intra in contact cu o solutie formata din apa si bicarbonat. Pentru petele colorate sau pentru cele cu o textura abraziva, adauga in solutie si cateva picaturi de inalbitor.

11 Adauga o lingura de bicarbonat in apa cu care speli sau perii covorul si vei observa ca mirosul de animale sau de tigara dispare imediat, iar culorile devin mai aprinse.

12 Desi pisicile sunt considerate cele mai curate animale, litiera este singurul accesoriu ce ne poate deranja olfactiv. Curata si dezinfecteaza vasul, asteapta sa se usuce bine si toarna un strat de bicarbonat. Deasupra asternenisipul special pe care il folosesti de obicei. Mirosul neplacut va fi absorbit de fiecare data.

13 O solutie din apa rece, bicarbonat si sucul de la o jumatate de lamaie va improspata aerul inchis din camere.

14 Daca speli scrumierele cu apa si bicarbonat, mirosul neplacut va disparea, dar daca presari putin praf  in interiorul acestora, ai sansa ca mirosul de tigara sa nu se mai raspandeasca in intreaga incapere.
 

Trucuri pentru intreaga familie 

15 Hainutele si accesoriile bebelusilor (scutece, jucarii, biberoane) vor fi fierte in apa in care ai adaugat bicarbonat. Acesta igienizeaza, dezinfecteaza si in plus scapi de petele si de mirosurile specifice celor mici.

16. Amesteca 1-2 linguri de bicarbonat cu detergentul in masina de spalat de fiecare data pentru a elimina mirosurile din haine si petele.

17 Argintul devine ca nou daca este frecat cu bicarbonat de sodiu. Pentru suprafete netede foloseste un burete abraziv, iar pentru modele in relief aplica solutia cu o periuta de dinti pe care nu o mai folosesti.

18 Mirosul neplacut al mainilor (benzina, ceapa, usturoi, peste, branza etc) poate fi inlaturat daca te speli timp de 2 minute cu apa si bicarbonat.

19 Presara putin praf de bicarbonat si in acele perechi de incaltamintecare capata miros urat orice ai face. Tu vei transpira mai putin si cu siguranta nu te vei mai simti jenat atunci cand trebuie sa te descalti.

20 Instrumentele de ingrijire a parului (pieptene, perie, agrafe) pot fi curatate periodic cu apa si bicarbonat..

Postat: 11.02.2012 - 0 comentariu(i) [ Comentariu ] - 0 trackback [ Trackback ]
Category: Naturism

 Tinctura de propolis - beneficii si utilizari

Propolisul este recunoscut ca fiind cel mai puternic antibiotic natural si se afla printre cele mai bune remedii naturiste, pentru o serie larga de afectiuni. Cu ajutorul tincturii de propolis, care este un produs la indemana oricui, se poate intari imunitatea, se pot trata raceli, anexite, cistite, dureri in gat, tuse uscata, hipertensiune sau infectii urinare.


Propolisul este un produs al albinelor si are proprietati  curative deosebit de puternice, fiind cunoscut pentru efectele sale bactericide, bacteriostatice si antifungice.


Acest medicament si antibiotic natural are la baza ingrediente cum ar fi ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenti, microelemente, substante antibiotice, rasini, acizi aromatici, acizi, derivati flavonici, acid ferulic. Toate aceste ingrediente combinate propulseaza propolisul in topul celor mai bune si puternice tratamente naturale. Un aspect foarte important este faptul ca specialistii in medicina naturista sunt ferm convinsi de faptul ca metoda cea mai eficace de administrare a propolisului ramane tinctura. Tinctura de propolis se gaseste in orice mahazin naturist, dar si in unele farmacii, iar pretul produsului este in jur de 9 ron.


Iata cateva dintre afectiunile care pot fi tratate cu ajutorul propolisului:


Tensiune arteriala


Propolisul, polenul si pastura scad, in timp, riscul instalarii bolilor cardiovasculare, prin indepartarea radicalilor liberi incriminati de aparitia aterosclerozei. Mai mult decat atat, studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca tinctura de propolis reduce considerabil tensiunea arteriala si are efect sedativ in cazul durerilor.


Se consuma zilnic, timp de o luna, 5 picaturi de propolis amestecate intr-un pahar cu ceai de galbenele, indulcit cu putina miere.


Anexita


Anexita este o boala care afecteaza 4 din 5 femei active sexual si se manifesta prin senzatii de usturime si durere la urinare, incontinenta urinara, tensiune si arsura locala, dureri de spate, sangerari intre menstruatii, dureri in timpul contactului sexual, febra, diaree, stari de voma etc.


Timp de doua saptamani, consuma in fiecare seara cate 25 de picaturi de tinctura de propolis amestecate intr-un pahar cu suc de portocale, compot sau ceai neindulcit. Gustul tincturii nu este deloc placut, insa este garantat ca efectele se vor vedea intr-un timp foarte scurt.


De asemenea, la plafar se gasesc ovule cu propolis care se pot utiliza seara, dupa baie, timp de 10 zile. Acestea vor ajuta tinctura sa elimine mai repede simtomele si intr-un final boala.


Atentie! Nu intrerupe tratamentul chiar daca simtomele dispar. 


In timpul tratamentului, contactele sexuale sunt interzise si este recomandat ca ambii parteneri sa urmeze tratamentul.


Infectii urinare


Infectia urinara se manifesta prin usturimi la urinare, urinari frecvente si senzatie locala de usturime, urina cu sange, greata, varsaturi, dureri localizate in bazin etc.


Tinctura de propolis poate fi utilizata in infectii reno-urinare (1 lingurita de tinctura de 3-4 ori pe zi, pe o perioada de 15 zile. Avand in vedere ca in cazul infectiilor urinare se recomanda consumarea unor cantitati foarte mari de apa, poti adauga tinctura de propolis in apa plata sau diverse ceaiuri.


Raceala


Pe langa o baie fierbinte la picioare si eventual un paracetamol, bea o cana de ceai in care ai pus o felie de lamaie si 10 picaturi de tinctura de propolis. Consuma acest produs de 3 ori pe zi, iar in cel mult doua zile, iti vei reveni complet.


Propolisul mentine la distanta virusii si intareste sistemul imunitar intr-o perioada scurta de timp.


Acnee


Acneea poate fi si ea tratata cu ajutorul tincturii de propolis. In fiecare seara, dupa curatarea tenului cu un gel bland, special pentru tenul acneic, se sterg fata cu o discheta de bumbac imbibata in tinctura de propolis. Dupa 10 minute se repeta tratamentul si se lasa sa actioneze jumatate de ora dupa care se clateste tenul cu apa calduta.


De asemenea, tinctura de propolis are efect dezinfectant si antibacterian, motiv pentru care se poate utiliza in dezinfectarea ranilor, dar si pe post de compresa in cazul unor arsuri usoare, varice, edeme.

 


Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni