Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

« Ultima Pagina  |  vizualizare sondaje 1-10 din 17  |  Urmatoarea Pagina »

Creat in 19.06.2011 9 voturi, 0 comentarii, 1502 vizualizari
Prostituţia constituie în întreaga lume un factor de imoralitate care conduce la degradarea fiinţei umane, la eşecul civilizaţiei. Prostituţia nu este văzută de către femei ca o posibilă carieră. Nici o femeie nu îşi doreşte să fie transformată într-o maşină de făcut sex, care îndură orice perversiuni, dacă acestea au fost plătite. Datorită lipsei protecţiei sociale, a ignorantei privind calvarul zilnic al unei prostituate, a ineficientizării aplicării legilor privind proxeneţii, printr-un cinism al clienţilor, femeile sunt silite să intre în prostituţie. Ele îşi vor pierde independenta, îşi vor toci sentimentele, vor fi supuse unui proces cotidian de depersonalizare, sub privirile nepăsătore ale societăţii fiind tratate ca nişte amorale. Majoritatea femeilor traficate nu sunt în cunoştinţă de cauză asupra faptului că ele au drept destinaţie cluburi de strip-tease, bordeluri ori stradă, unde sunt vândute unor cumpărători înverşunaţi. Majoritatea femeilor caută să scape de sărăcie, de violentă si de lipsă de perspective, dar, intrate sub controlul peştilor ori al traficanţilor, ele sunt “călite” de prostituţie prin constrângeri fizice, sexuale şi economice, prin violentă. Fără nici o altă şansă de scăpare, femeile sfârşesc prin a spera într-un eventual câştig de bani, de-ajuns pentru a-si răscumpăra datoria pentru dependenta fiecăreia de pestele său ori în descoperirea unei posibilităţi de evadare. Supunerea femeilor faţă de numeroasele acte sexuale nedorite generează traume ale minţii si ale corpului lor. Supravieţuitoarele sistemului prostituţiei relatează adesea că fiecare act prostituţional este simţit ca un viol. În scopul îndurării multiplelor violuri ale corpului lor, femeile folosesc droguri si alcool pentru a neutraliza efectul injuriilor si al ameninţărilor fizice asupra demnităţii si integrităţii lor corporale. În final, sănătatea fizică si emoţională a femeilor este distrusã.

 
Creat in 3.06.2011 11 voturi, 0 comentarii, 829 vizualizari
Cum putem ajunge la iubirea neconditionata? Este iubirea un Dar divin? Suntem noi iubire insa nu suntem in stare sa o recunoastem / sa o accesam? Cum simtim iubirea? Care este legatura intre Iubire si Credinta?

 
Creat in 15.11.2010 19 voturi, 0 comentarii, 1025 vizualizari
Trei întrebări pentru a afla care este starea la zi a conştiinţei noastre istorice

 
Creat in 3.11.2010 18 voturi, 0 comentarii, 860 vizualizari
Toxicomania ca dependenta de inseamna o inrobire a vietii de aceasta patima. Aspiratiile sufletului sunt sufocate de otrava drogului. Increderea in Dumnezeu este stavilita de , precum oprita este si lucrarea Duhului Sfant, de viata facatorul si mangaietorul, care indreapta faptele omului spre virtute. Sa vedem am indeaproape ce inseamna toxicomania si care sunt repercusiunile ei asupra vietii omului. Din timpuri imemoriale, ori de cate ori omul nu si-a gasit puterea in sine si in comuniunea lui Dumnezeu, a cautat cu insistenta elixirul vietii, ca pe ceva din afara lui, spre a-i fi de ajutor in drumul vietii, nu totdeauna neted si cu flori. De cand a aparut alcoolul, acesta a fost cautat si folosit ca un elixir al vietii, desi datorita lipsei de cumpatare, de multe ori omul i-a devenit victima, ingreunandu-si si complicandu-si viata. Tot astfel, in ultimul timp, in zbuciumul existentei de multe ori dure, omul modern, ca sa poata pluti cu mai multa siguranta pe valurile vietii agitate, pe masura ce s-a departat de Dumnezeu si-a vazut sufletul tot mai gol, iar el tot mai instrainat in lumea pe care vrea sa o stapaneasca tehnologic spre a-si gasi confortul si bunastarea. Grija, necazurile si framantarile de tot felul, sunt insa mai mult decat mult asteptata satisfactie a vietii. Conflictele si tensiunile sociale in competitia vietii, la care daca se mai adauga si esecurile familiare si profesionale, il inconvoaie pe bietul pamantean, facand sa-si "tarasca" de multe ori existenta cu anxietate si angoase. Si fiindca refuza sa-si indrepte ochii spre cer, pamantul in care isi pune toata nadejdea nu-i poate da mai mult decat materie. Aceeasi materie si pentru linistea sufletului sau. Si astfel a aparut industria tranchilizantelor cu indicatii psihoterapeutice cu contraindicatii si mai ales cu efecte secundare... Iar pentru a-si alina durerile au aparut analgezicele... Dar in cautarea elixirului vietii, omul doreste ceva mai mult. Si astfel si-a gasit prabusirea trupeasca si sufleteasca in toxicomanie.

 
Creat in 8.10.2010 23 voturi, 0 comentarii, 988 vizualizari
Studiu despre violenta in scoli Conform unui studiu international efectuat de Organizatia Mondiala a Sanatatii in 37 de tari, Romania este nominalizata pe primele locuri la violenta in scoli. In cealalta parte a balantei se afla Olanda, cu 7%. Studiile au demonstrat ca cel putin unul din patru elevi de clasele VII-VIII se teme sa nu fie atacat sau sa devina victima violentei in scoli. Cel mai mare procent din acest punct de vedere se intalneste in Ungaria (75%), la scor strans aflandu-se Romania. Aproape 70% din elevii romani se afla in aceasta situatie, ducandu-se cu teama la ore. Pe locul trei in topul insecuritatii scolare se afla filipinezii (60%). scolile din Danemarca si Singapore sunt cele mai sigure, deoarece, conform datelor, doar 6% din cursanti se tem de acest lucru, respectiv 8 %. Studiul a fost efectuat de OMS impreuna cu Asociatia Mondiala de Psihiatrie, Asociatia Internationala de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului si asociatiile de profesionisti. El se intituleaza “Violenta scolara: epidemiologie, istoric si preventie”. Tarile in ordine descrescatoare a ratei violentei scolare calculate in functie de raportarile profesorilor privind siguranta lor si a elevilor: Romania (50%), Kuweit, Iran, Columbia, Ungaria, Portugalia, Spania, Grecia, Slovenia, Belgia, Singapore, Islanda, Australia, Hong-Kong, Coreea, Norvegia Cipru, Republica Slovaca, Lituania etc.

 
Creat in 22.01.2010 16 voturi, 0 comentarii, 692 vizualizari
Biserica Ortodoxă Română (BOR) este una dintre bisericile autocefale ale creştinismului ortodox. Majoritatea românilor aparţin Bisericii Ortodoxe Române, dar biserica are şi credincioşi de alte naţionalităţi (romi, ucrainieni, etc.). Numai în România, numărul credincioşilor ortodocşi este, potrivit recensământului din 2002, de 18.817.975, deci 86,8% din populaţia ţării .În cadrul unui sondaj sociologic desfăşurat în Republica Moldova în anul 2000, 21,5% din populaţia totală şi un sfert din populaţia creştină au precizat că aparţin de Mitropolia Basarabiei, o subdiviziune a B.O.R. (aproximativ 720.000 de enoriaşi). După unele surse, printre românii din Ucraina şi Occident, se află încă milioane de ortodocşi care îşi afirmă subordonarea canonică faţă de Biserica Ortodoxă Română. Aceasta face ca numărul total al ortodocşilor români să fie mai mare de douăzeci de milioane. Numele Bisericii Ortodoxe vine din limba greacă, de la ορθο (ortho - drept, corect) şi δοξα (doxa - învăţătură, cunoaştere), traducându-se deci prin „învăţătura dreaptă“, sau „învăţătura corectă“. Sfânta Liturghie în Biserica Ortodoxă Română este rostită în limbile română, ucraineană şi sârbă (şi, sporadic, în limbile maghiară, engleză sau franceză).

 
Creat in 1.01.2010 52 voturi, 0 comentarii, 1998 vizualizari
"Degeaba le-am avea pe toate :inteligenta, cultura ,istetimea ,supracultura, doctoratele, supradoctoratele (ca in profesorul din Lectia lui Eugen Ionescu),daca suntem rai,haini,mojici si vulgari ,prosti si nerozi,doi bani nu facem, se duc pe apa simbetei si inteligenta ,si eruditia ,si supradoctoratele ….” Nicolae Steinhardt

 
Creat in 14.11.2009 47 voturi, 0 comentarii, 765 vizualizari
Natura nu mai poate să-şi ogoaie Durerea pentru munţi fără păduri, Suportă greu imperiul de gunoaie Durat de noi, ingrate creaturi. O-nneacă plânsul ploilor acide Vomită putregaiuri şi micoze, O dor rărunchii, astmul o ucide, Iar noi continuăm să-i facem poze. Tuşeşte gaze de eşapament, Pletele-i verzi au suferit mutaţii, I-s gleznele blocate în ciment, Iar noi ne pierdem în elucubraţii. Şi totuşi ea ne cheamă ca o mamă Şi ne hrăneşte cum-necum pe toţi, Oferă frumuseţi de pus în ramă, Chiar de cămaşa i-o jucăm la sorţi.

 
Creat in 27.10.2009 36 voturi, 0 comentarii, 749 vizualizari

 
Creat in 21.10.2009 41 voturi, 0 comentarii, 692 vizualizari
Cel mai mare pacat al oamenilor e frica, spaima de a privi in fata si-a recunoaste adevarul. MIHAI EMINESCU

« Ultima Pagina  |  vizualizare sondaje 1-10 din 17  |  Urmatoarea Pagina »

Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni