Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Parintii sunt impotriva (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18566)

ioan67 09.08.2016 02:47:29

Citat:

În prealabil postat de nacu simona (Post 628160)
Cum iti explici ca nu a avut ca prieten pe niciunul dintre teologii romani contemporani cu el, ca niciunul dintre marii teologi romani, ori straini, nu fac nici cea mai mica referire la el? Oare au orbit cu totii....

ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colec...e%20capete.pdf

apoi
http://www.arsenieboca.ro/

precum si
http://www.arsenieboca.ro/o-abordare...tanar-duhovnic

si inca
http://www.parinteleilarionargatu.ro...-Arsenie-Boca/

sau
http://www.crestinortodox.ro/stiri/c...ca-142840.html

si asa mai departe...

Acum va mai sustineti afirmatia?

*
Ce sa credem? Ca oamenii din lista de mai jos (impreuna cu multi altii), care l-au pretuit in mod cu totul special pe Arsenie Boca si care au vorbit si scris elogios despre el, au fost nestiutori si slabi teologi?

Arhimandrit Teofil Paraianul
I.P.S. Bartolomeu Anania
Mitropolit Antonie Plamadeala
Mitropolit Nicolae Balan
Parintele Ilie Cleopa
Parintele Dumitru Staniloae
NIchifor Crainic
Paulin Lecca
Andrei Scrima
Prof. Mircea Pacurariu
Mitropolit Serafim Joanta
P.S. Daniil Partosanul

ioan67 09.08.2016 03:43:42

Citat:

... el il credea sfant si pe inselatul Sundar Singh. Deci duhul lui nu avea puterea sa discearna intre adevar si inselare, hranindu-se cu filozofii demonice, care in timp l-au acaparat si l-au stapanit.

Din lucrarea ingrijita de Parintele Teofil Paraianu, pe care am indicat-o prin link, veti afla ce zicea Parintele Arsenie Boca in legatura cu Sundar Singh si cu presupusa carte:

"O apocrifa a unui fanatic, incult si mincinos."

Scrie acolo, in "O sinteza...", la pagina 23. Deci duhul Parintelui avea puterea sa discearna intre adevar si inselare.

AlinB 09.08.2016 09:55:52

Ce o ajuns topicul asta ... :)

Ceva de genul:

https://www.youtube.com/watch?v=ritaljhhk7s

AlinB 09.08.2016 10:05:14

Citat:

În prealabil postat de nacu simona (Post 628161)
Mai da-mi un exemplu similar de sfant adormit care a fost duhovnicul unui om viu si unde scrie despre aceasta invatatura in Sfanta Scriptura, sau in scrierile sfintilor?

vsovi e un sectar derizoriu, nu-l lua in seama :)

secta lui pucioasa are si alte "minuni" din astea, chiar si mai mari.

iuliu46 09.08.2016 10:07:27

Nici nu-i de mirare ca oamenii s-au despartit ( daca fata o fi urmat toate sfaturile primite in topicul asta ) :D

AlinB 09.08.2016 10:26:29

Pai daca le urma pe toate, relatia era intr-o stare cuantica, ca pisica lui Schrodinger, nici vie, nici moarta.

Ceea ce de fapt, probabil si este oricum, indiferent de "ajutorul" primit.

Un lucru bun insa, a facut-o sa fie mai prundenta si sa-si dea seama ca problema serioasa nu sunt parintii ci relatia in sine.

Desi n-a dat prea multe detalii, se pare ca relatia e destul de departe de standardele necesare pentru a duce la o casatorie trainica.

vsovi 09.08.2016 12:18:53

Citat:

Nu este vorba de canonizare, ci de dogme. Dumnezeu nu are cum sa fie canonic, canoanele au fost alcatuite de catre sfinti si ele sunt facute pentru oameni, fiind niste legi ecleziale si duhovnicesti, niste norme.
Pentru Hristos au fost alcatuite dogme in sensul de cunostere a naturii (firii) lui divino-umana si alte dogme.

Frate drag, proorociile lui A.Boca sunt o bazaconie. Cu ele sau fara ele, nu conteaza.Ba chiar conteaza de fapt, ca cu ele ne smintim , in sensul ca ne coboram cu mintea la cele lumesti si trecatoare, la povesti de genul cip, cod de bare, bla-bla...navete spatiale :))
Ei, si? Toate astea sunt bazaconii.

Tu chiar nu ai citit.Intai documenteaza-te.
Despre aceste manifestari ale inselarii, modul in care se produc, forma, culoarea luminii, etc, au scris Sfintii si dupa cum au scris reiese ca aparitiile cu care s-a intalnit Boca la Muntele Athos erau de la diavol. Dar daca nu vrei sa crezi, nimeni nu te poate sili, caci e greu sa mai inveti si altceva dupa ce pana acum te-ai hranit cu inchipuiri in care si altii la randul lor au crezut ca unii lipsiti de experiere.

Iar Francisc si Ulfila nu sunt singurii eretici la care se inchina Arsenie boca, caci el il credea sfant si pe inselatul Sundar Singh. Deci duhul lui nu avea puterea sa discearna intre adevar si inselare, hranindu-se cu filozofii demonice, care in timp l-au acaparat si l-au stapanit.

Cum iti explici ca nu a avut ca prieten pe niciunul dintre teologii romani contemporani cu el, ca niciunul dintre marii teologi romani, ori straini, nu fac nici cea mai mica referire la el? Oare au orbit cu totii, sa fie vorba de teoria conspiratiei, sa vrem cu totdinadinsul sa-l denigarm, cand noi ne iubim sfintii si nu avem niciun interes sa ii denigram?! Doamne , Sfinte!

Esti sigur ca nu minti?
Vezi tu pe acei pereti ceva impotriva sistemului comunist? Ce prostii vorbesti?
Si despre ce profetii este vorba, caci toate cate le-a pictat acolo deja existau.Ma faci sa rad. In loc sa nu mai crezi inchipuirile credulilor care in toate vedeau numai minuni si mistere, mai bine ti-a lua valul de pe ochi, sa vezi si singur in ce constau nemaipomenitele "profetii" de la Draganescu. Voi credeti in mituri, in aburi.
Si care este , ma rog, talcul profetiilor acelea importante? Cu ce va ajuta, de ex. pe voi, adeptii lui Boca, in lucrarea mantuirii?

Preot cu mare har travestit in mirean.
Ce tot exagerezi? Citeste viata preotului Constantin Sarbu, sa vezi acolo mucenicie si lupta pe fata a securitatii, nu la vila de la Sinaia. Oare acest preot, Sarbu nu a fost si el inchis? Urmarit? Citeste sa vezi cate a facut pentru Biserica, pentru oameni, cata jertfa, nu plimbari pe munte si 20 de ani sa stai sa mazgalesti o biserica cu erezii si inchipuiri care nu folosesc nimanui in ziua de azi.
A, ba da, folosesc celor care vand "odoare" in cifre de afaceri colosal-infernale[/u], in care s-au bagat si chinezii, care il cred pe Arsenie Boca un altfel de Iisus al crestinilor.

P.S. Tu crezi in cele sapte trambite? Ce-i aia? O alta secta? Eu cred in Dumnezeu si in Cuvantul lui Dumnezeu, nu in cele sapte trambite. Dar tu asteapta-le, vezi sa nu ratezi vreuna!

Era una, care avea duh pionicesc si care ghicea mai ceva ca Arsenie Boca.
Dar a vindecat-o Apostolul Petru. (Nota lui vsovi: Era sf. Ap. Pavel.)

De fapt, Arsenie Boca, chiar asa si-a inceput activitatea de "preot".La inceput ghicea, drept pentru care era numit "popa ghicitorul", dupa cum marturisesc unii preoti , dar chiar si una dintre ucenicele lui indragostite de el.

Mai, omule, chiar si daca nimeni nu ar fi spus nimic despre el, avem marturie nemincinoasa pictura lui de la Draganescu. Ce vrei mai mult?

Doamne ajuta!

Dragă și iubită soră Simona,
N-aș vrea să continuăm discuția la nesfîrșit danga-langa, langa-danga pe lîngă subiectul Bublișor acupînd discuția cu divergențe pe marginea sf. păr. prooroc AB, așa că doar ți-am subliniat niște perle de luat aminte. Sper să nu te superi pe mine că nu eu ci tu însăți le-ai scris.

Te rog să mă ierți dacă eu ca mirean ortodox din BOR cred și în cele 7 sf. Trîmbițe Apocaliptice ale Domnului. Dacă tu nu vrei sau nu poți... nu te condamn. Mă bucur pentru tine că măcar crezi în Dumnezeu așa de simpatic și frumos cum mărturisești.

Doamne ajută!

PS: Aș vrea să-ți lămurești ție și apoi altora, eventual mie, ce sunt bazaconiile, exagerările, prostiile, secta, eresul, sminteala, teoria conspiratiei, denigrarea, înșelarea, ghicitul și alți termeni pe care îi folosești.

vsovi 09.08.2016 12:59:50

Citat:

În prealabil postat de nacu simona (Post 628161)
Mai da-mi un exemplu similar de sfant adormit care a fost duhovnicul unui om viu si unde scrie despre aceasta invatatura in Sfanta Scriptura, sau in scrierile sfintilor?

În VT scrie de exemplu că regele Saul înainte de ultima lui bătălie, știind că i se proorocise moartea, s-a dus la o ghicitoare care i-a făcut legătura cu sf. prooroc judecător, dreptul Samuel, ca să-l întrebe ce să facă.

Regele Saul, prigonitorul lui David, l-a ascultat pe judecătorul Samuel trecut la cele veșnice, adică s-a dus a doua zi la luptă ca să apere Israelul și a murit pentru țară așa cum prorocise Dumnezeu și așa cum confirmase Samuel.

Hai să discutăm problema lui Bublișor.

vsovi 09.08.2016 13:10:50

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 628099)
Articolul încearcă să arate câteva trăsături ale falsului mistic. Spre exemplu, că nu e liniștit, ci agitat, că nu odihnește, ci obosește și panichează, consideră că are o legătură aparte cu Dumnezeu, el fiind un ales care nu trebuie să supună Bisericii toate revelațiile și viziunile sale.

Așa îl pot vedea cei din afară, care nu sunt prinși în mreaja lui seducătoare. El însuși, însă, foarte greu se va identifica pe sine cu portretul de mai sus. Ar putea-o face dacă s-ar smeri, dacă s-ar spovedi cu toată sinceritatea, încredințându-i duhovnicului toate viziunile, faptele și vorbele sale, precum și faptul că se consideră un ales al lui Dumnezeu, că are o misiune mai aparte. Această misiune ar trebui să o pună sub semnul întrebării și să-l lase pe duhovnic să i-o confirme sau să i-o infirme.

Să ia aminte și la propriile vise, pentru că ele ne transmit adesea ceva despre noi, despre starea noastră lăuntrică. Spre exemplu, dacă mă visez vorbind în mijlocul unei mulțimi, încântarea pe care o resimt este cel mai probabil rodul slavei deșarte.

În general vorbind, ca să te asiguri că nu cazi în această plasă a falsului misticism trebuie să fii în primul rând preocupat de propriile tale păcate, să le identifici și să te eliberezi de ele. Odată începută această lucrare, nu știu dacă vei putea vreodată considera că ai ajuns la capătul ei. Beneficiile ei sunt cunoscute: smerirea treptată și lepădarea de sine.

Dragă CristianR. Ce părere ai, ar trebui să credem sau să ascultăm sau să luăm aminte la o învățătură amestecată formată din îndemnuri și cercetări bazate pe învățătura duhovnicească care are la bază credința cu simptomatologia și tratamentul provenit de la o învățătură medicală (psihologia și psihiatria) care au la bază necredința și ateismul și negarea credinței?

Putem amesteca oare grîul cu neghina ca să etichetăm și să dăm tratamente ce te transformă în legumă prin drogări masive de tip pleavă? Nu ți se pare că metoda asta de speriere și ducere în disperare a credincioșilor prin etichetări diagnosticale amestecate se numește un malpraxis atît la nivel duhovnicesc cît și la nivel medical?

Ce părere ai... de cine trebuie să ascultăm: de grîu sau de neghină? De Calea cea strîmtă a bobului ca să ajungă miez cald de pîine sau de pleava ce se lasă dusă de vîntul melancoliei și lăudăroșeniei ''medicale''?

Eu cred că Bublișor are nevoie de iubire de la Dumnezeu și nu de ''tratamente''... amestecate.

vsovi 09.08.2016 13:21:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628171)
Ce o ajuns topicul asta ... :)

Ceva de genul:

https://www.youtube.com/watch?v=ritaljhhk7s

De ce te miri?.. cam așa ca în film arată ''creierul'' tău după fiecare postare. :)

AlinB 09.08.2016 13:36:04

Taci mai pacalici :)

CristianR 09.08.2016 13:49:08

Eu cred că psihologia este poate cea mai hulită dintre științe pentru că ea are prostul obicei de a ne pune în față o oglindă mai mult sau mai puțin clară, dar în care nu ne place ce vedem și atunci refuzăm să admitem că e chipul nostru. Ni se pare schimonosit sau caricatural, uneori chiar drăcesc. Și îl acuzăm atunci pe cel ce umblă cu oglinda asta care nu poate fi de la Dumnezeu. Că doar Dumnezeu ne-a creat după Chipul Său frumos și așa trebuie să fim și noi, frumoși.

Dar lucrarea duhovnicească oare nu înseamnă în bună măsură același lucru: să vrem să ne vedem necurățiile și să ne îndreptăm chipul schimonosit? Cum să facem asta dacă nu vom admite, mai întâi, că nu suntem frumoși. Ne este rușine să ne vedem în ochii cu desăvârșire curați și limpezi ai lui Dumnezeu așa cum le-a fost rușine lui Adam și Evei după ce au păcătuit și s-au descoperit goi (de har, după o tâlcuire); și continuăm și noi să ne ascundem, să fugim de noi înșine, adică de ochiul Său care ne privește prin adâncul nostru.

Într-un fel, cred că mai blândă este psihologia, care ne găsește scuze pentru felul în care suntem, mângâindu-ne că nu noi purtăm vina. Și ne oferă, atât cât poate, și ajutor. Iar originile ei, ca și ale psihiatriei și medicinei, nu cred că sunt atee, căci sunt foarte vechi, de când e omul preocupat de mișcările sufletului său. S-a eliberat, între timp, de niște superstiții, față de care știu că nici tu nu ai simpatie.

AlinB 09.08.2016 13:59:41

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 628188)
Eu cred că psihologia este poate cea mai hulită dintre științe pentru că ea are prostul obicei de a ne pune în față o oglindă mai mult sau mai puțin clară, dar în care nu ne place ce vedem și atunci refuzăm să admitem că e chipul nostru. Ni se pare schimonosit sau caricatural, uneori chiar drăcesc. Și îl acuzăm atunci pe cel ce umblă cu oglinda asta care nu poate fi de la Dumnezeu. Că doar Dumnezeu ne-a creat după Chipul Său frumos și așa trebuie să fim și noi, frumoși.

Dar lucrarea duhovnicească oare nu înseamnă în bună măsură același lucru: să vrem să ne vedem necurățiile și să ne îndreptăm chipul schimonosit? Cum să facem asta dacă nu vom admite, mai întâi, că nu suntem frumoși. Ne este rușine să ne vedem în ochii cu desăvârșire curați și limpezi ai lui Dumnezeu așa cum le-a fost rușine lui Adam și Evei după ce au păcătuit și s-au descoperit goi (de har, după o tâlcuire); și continuăm și noi să ne ascundem, să fugim de noi înșine, adică de ochiul Său care ne privește prin adâncul nostru.

Într-un fel, cred că mai blândă este psihologia, care ne găsește scuze pentru felul în care suntem, mângâindu-ne că nu noi purtăm vina. Și ne oferă, atât cât poate, și ajutor. Iar originile ei, ca și ale psihiatriei și medicinei, nu cred că sunt atee, căci sunt foarte vechi, de când e omul preocupat de mișcările sufletului său. S-a eliberat, între timp, de niște superstiții, față de care știu că nici tu nu ai simpatie.

Da, pentru unii e mai simplu doar cu duhovnicul care sterge cu buretele listuta cu pacate intocmite "pe propria raspundere" fara sa aprofundeze problema starii sufletesti a persoanei in cauza.

Depresie? Toata lumea are? Pacate? Toata lumea mmai greseste. Certuri? Se mai intampla. De ce? Nu ne intereseaza, inca o pasa magica si au disparut. Pana data viitoare.

CristianR 09.08.2016 14:09:00

Păi se pare că și psihoterapeuții întâmpină aceeași problemă: că omul nu vrea să lucreze, ci vrea să primească pastiluța magică. Și de-aia nu ne vindecăm nici în Biserică și nici la psiholog.

vsovi 09.08.2016 15:13:49

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628185)
Taci mai pacalici :)

Firește, tac și scriu, scriu și tac.

Te pomenești însă că tu crezi că vorbesc în timp ce scriu... așa ca tine! N-ar mira pe nimeni la cîte aiureli gratuite poți scrie despre alții folosindu-te de ''logica'' aia a ta.

Iată deci că tu ai tras păcăliciul! Iar. Dacă nu scapi de el pînă la sfîrșitul zilei rămîi așa peste noapte... cu creierii aprinși care-ți bubuie sub formă de varză... exact ca acolo în acvariul ăla din filmuleț. :) :)

AlinB 09.08.2016 15:16:45

Ce mai fac urmasele lu' Verjinica care a dat foc la lanul de porumb si a dat vina pe Dumnezeu, tot somnambule?

ioan67 09.08.2016 15:45:33

Mai Cristiane, o fi n-o fi de bine, da mi-a zis mie un popa psiholog (are doua facultati) ca oamenii care coopereaza cu doctoru coopereaza si cu popa. Iar cei ce sunt rebeli fata de unul sunt potrivnici sau puturosi si cu celalalt.
Him... Curios, nu?

CristianR 09.08.2016 16:01:25

Deloc. Așa bănuiam și eu. Că dacă ești obișnuit ca duhovnicul să te ajute în cercetarea de sine și în vindecare, atunci vei primi ajutor și de la psiholog. Totul e să admitem că nu suntem sănătoși și că pentru vindecare este nevoie și de efortul nostru. Cel mai mare pericol este să ne credem sănătoși; atunci nu avem șanse de vindecare.

vsovi 09.08.2016 16:22:41

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628197)
Ce mai fac urmasele lu' Verjinica care a dat foc la lanul de porumb si a dat vina pe Dumnezeu, tot somnambule?

Le confunzi, Trîmbița de care vorbești e a 4-a, sora Veronica de la Vladimirești. Ea nu a dat foc la lanul de porumb al părinților ei ci a marcat locul unde a ars pămîntul cu o sfîntă Cruce așa cum i-a cerut Dumnezeu, ca să se știe unde a revenit Domnul Iisus prima oară din cer în Duhul... trimis de Tatăl.

Nu era somnambulă Veronica ci i s-a cerut să-și facă o baracă lîngă casa părintească și ea a ascultat și acolo locuia și se ruga.

A fi somnambul înseamnă că în timp ce dormi te ridici din pat și umblii, putînd ajunge în tot felul de locuri periculoase fără să ai habar. Cam așa postezi tu în ciuda oricărei logici.... părîndu-ți-se că e distractiv să rîdem împreună cu tine... de tine. :)

AlinB 09.08.2016 16:31:01

Ok, nu umbla prin somn, vorbea prin somn iar aia din jur erau atat de prosti incat au luat impostura sau posedarea drept ceva profetic.

AlinB 09.08.2016 16:31:35

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 628206)
Deloc. Așa bănuiam și eu. Că dacă ești obișnuit ca duhovnicul să te ajute în cercetarea de sine și în vindecare, atunci vei primi ajutor și de la psiholog. Totul e să admitem că nu suntem sănătoși și că pentru vindecare este nevoie și de efortul nostru. Cel mai mare pericol este să ne credem sănătoși; atunci nu avem șanse de vindecare.

Am incercat sa-i explica ast alui Emilian si a zis ca e defaimat, de parca tare buna faima avea deja :)

vsovi 09.08.2016 16:40:04

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 628202)
Mai Cristiane, o fi n-o fi de bine, da mi-a zis mie un popa psiholog (are doua facultati) ca oamenii care coopereaza cu doctoru coopereaza si cu popa. Iar cei ce sunt rebeli fata de unul sunt potrivnici sau puturosi si cu celalalt.
Him... Curios, nu?

Păi o fi de bine să coopereze omul cu toți?

Tincuța ghicitoarea îi zice că e blestemat și îi sunt legate cununiile și că o să i se întîmple ceva foarte rău, o să moară peste 1 an în accident dacă nu face ea ceva vrăji pe bani.

Psihologul îi zice să meargă la bordel dacă nu mai rezistă căci totul se învîrte în jurul împlinirilor sexuale.

Psihiatrul îi zice să se integreze în lume și să se adapteze și dacă e stresat să ia antideprimante și somnifere.

Medicul îi zice să țină regim alimentar și să mănînce cîte puțin din orice dar cu chibzuință dacă vrea să trăiască mult că oricum după aia, după moarte, nu mai este nimic.

Duhovnicul îi zice să nu meargă la bordel și nici la ghicitoare și să nu se integreze în tot felul de anturaje lumești ci să lepede lumea dacă vrea să ajungă în Împărăția Cerurilor.

Deci despre ce cooperare ar putea fi vorba dacă omul nostru, creștinul s-ar apuca și ar asculta de toți?

Poate o să inventăm noi un nou tip de preot care are specializare și diplomă în toate ramurile astea. E ghicitor, psiholog, psihiatru, medic și duhovnic. Ce fain... Păi ce o fi în mintea lui cu atîtea teorii care se bat cap în cap? Dar în mintea unui credincios care l-ar asculta din pricina atîtor școli absolvite de el cu succes?

Știu că voi țineți mai mult cu medicina decît cu Dumnezeu... așa sunt toți, mai degrabă vor să-și scape pielea decît să-și mîntuie sufletul... și atunci le combină.

nacu simona 09.08.2016 16:41:15

Parintii sunt impotriva

Lidia Staniloae:
a) "Vreau să accentuez încă o dată, cu toată răspunderea, ca una care am fost de față la aceste împrejurări, că tata a ținut mult la părintele Arsenie, atâta vreme cât acesta s-a menținut în limitele îndatoririlor de mai sus, încadrându-se strict în concepțiile și prescripțiile Sfinților Părinți și ale tradiției monahale.

Și a așteptat de la el realizarea unei înnoiri, a unei înviorări a religiozității populare, în acest cadru bine conturat. Dar, de la un anumit moment, când părintele Arsenie a adoptat alt mod de a vedea lucrurile, relațiile dintre ei s-au răcit, tata nu i-a mai aprobat felul de viață, iar părintele Arsenie n-a vrut să accepte critica și observațiile tatei. Și sentimentele lui Stăniloae în urma acestei îndepărtări se pot descrie printr-un singur cuvânt: dezamăgire profundă".

b) "Într-o zi, venind acasă, am găsit-o pe mama cu fața plânsă, cu ochii roșii. „Ce s-a întâmplat?” Fusese în oraș și o întâlnise pe Julieta Constantinescu, respectiv maica Zamfira, fosta stareță de la Prislop. Cum am mai spus, după desființarea mănăstirii se stabilise împreună cu părintele Arsenie la București, în casa părinților ei. „Am auzit c-a murit părintele Stăniloae”, i-a spus ea mamei cu o totală lipsă de tact. „Nu-i adevărat! Niciodată!” „Zâmbea când m-a întrebat!” a adăugat mama cu amărăciune. „A traversat strada ca să vină la mine. Și mi-a strigat de la zece pași, „am auzit că părintele Stăniloae a murit!” „N-a murit! Sunt destui care se bucură să răspândească asemenea vești, dar n-a murit. Știu sigur!” a ripostat mama.

Am plâns amândouă toată ziua și apoi am încercat să ne convingem una pe alta că așa ceva nu era posibil. Nu putea să moară, era dincolo de orice îndoială. „Aș fi simțit, aș fi visat, aș fi aflat într-un fel!” spunea mama. „Sunt sigură că e în viață!“ 21

De aici se vede și calitatea proastă de om a Maicii Zamfira: necompătimitoare, fără sensibilitate duhov-nicească, răspânditoare cu bucurie a zvonurilor ce fac suferință altora (având, deci, caracteristicile invidiei). În timp ce alții sufereau real în închisori din partea comunismului, Părintele Arsenie Boca și Maica Zamfira stăteau, e adevărat că supravegheați, dar având proprietăți personale și bucurându-se de libertatea relativă de atunci, cu salarii atât de consistente încât puteau, mai apoi (din 1969), să-și construiască chiar și o vilă".

.................................................. ...

La parintele Arsenie Boca, pictura este facuta dupa condamnarea Sinodala a ereziei papiste(francisc de assisi) si a ereziei ariene si pnevmatomahe la sinoadele I-II Ecumenic si VIII -IX Ec. Deci nu se pune problema ca parintele Arsenie Boca nu stia acest lucru.
Aceasta este o diferenta fundamentala.
Pagina 30 din Cuvinte vii – Arsenie Boca :
"Sundar Singh s-a facut „shadou” , adica invatator sau apostol al lui Iisus Hristos , acum in veacul nostru , ca o marturie a viului Dumnezeu Iisus , de peste veacuri ".
………………………………………………………………
Asadar , Arsenie Boca il considera pe ereticul sundar singh (botezat anglican ) , nici mai mult nici mai putin decat apostol al lui Hristos . Cred ca orice intrebare despre inselarea lui e de prisos.

.................................................. ...

O depozitie data la Securitate in 1955, sub interogatoriu, a calugarului Antonie (Leonida) Plamadeala [2], arata ca in primavara-vara anului 1949, Julieta Constantinescu venise la Manastirea Prislop si statuse acolo continuu 2-3 luni. Depozitia, inregistrata ca proces-verbal de interogatoriu la Securitate si redata in [2]- pag. 49-55, este una foarte graitoare, si o redau aici: ” In anul 1949, sosind la Manastirea Prislop, am gasit la aceasta manastire pe calugarul Boca Arsenie, care era staretul acestei manastiri. Mai erau la manastire fratii Danila Gheorghe si Andrei, veniti de la Manastirea Sambata. Mai era o fata cu numeleConstantinescu Julieta si eu impreuna cu un coleg preot, Stelian Manolache, care in prezent nu stiu unde se afla. Aceasta fata care venise din Bucuresti sa viziteze Manastirea Prislop nu a mai voit sa plece de la manastire, desi eu si colegul meu i-am aratat calugarului B.A. si ei personal, ca sederea unei fete intre calugari si intre noi care eram mai tineri, atata timp (2-3 luni), nu este potrivita si deci am cerut calugarului sa ii spuna sa plece de la manastire. Din aceasta cauza s-au iscat certuri intre noi, fapt pentru care B.A. mi-a pus in vedere mie si colegului sa ne cautam alt loc daca nu ne place acela, iar pana la urma a plecat aceasta fata, Constantinescu Julieta; pe urma am plecat si eu, din cauza ca mereu m-am certat cu calugarul B.A. pentru plecarea acestei fete, iar el fiind mereu trist si suparat. Mentionez ca nu am nici o banuiala de ordin moral asupra prieteniei ce s-a legat intre B.A. si Constantinescu J. La fel am auzit ca dupa plecarea mea de la manastire la Mitropolia Olteniei, aceasta fata s-ar fi intors din nou la Prislop si ca ar fi devenit stareta. Intrebare: Care a fost atitudinea staretei Constantinescu Julieta fata de dumneata cat timp ai fost la manastire? Raspuns: Sosind la Manastire, aceasta fata a manifestat interes pentru chestiunile teologice, fiind si ea absolventa a Teologiei din Bucuresti si admira personalitatea calugarului Arsenie din punct de vedere religios, ca o persoana sfanta. Rugaciunile le facea impreuna cu B.A. in biserica, la plimbare mergeau tot impreuna. La auzul celor spuse de noi, ca ea ar fi bine sa paraseasca manastirea, s-a suparat pe mine si pe colegul meu si nu a mai vorbit cu noi, decat cu calugarul B.A., cu care studiau impreuna toata ziua. Totodata disperata ca va pleca din manastire, i-a spus calugarului B.A. ca daca o va alunga se va sinucide, fapt pentru care B.A. motiva fata de noi retinerea ei in manastire. Mentionez ca tot timpul cat am stat la aceasta manastire, nu am avut relatii prietenesti cu aceasta fata, pe motivele aratate mai sus. “

3. In "Jurnal duhovnicesc" scris de Arhim. Paulin Lecca, care l-a cunoscut personal pe Arsenie Boca. La pagina 71 citim: "Preacuvioase parinte A. [arsenie boca], aveti mila de Sangele pe care Domnul nostru Iisus Hristos L-a varsat pentru noi toti, aveti mila de turma pe care o pastoriti si aveti mila de sufletul sfintiei voastre". Poate mai tarziu o fi ascultat, dar sigur nu sunt, fiindca n-am vazut o lepadare publica a sa de toate acele rataciri spiritiste si erezii steineriene.
La paginile 109-110 citim marturia IPS Mladin despre inselarile lui Arsenie Boca: " Am venit odata cu el aici [la Manastirea Sambata]. Pe cand era inca neimbracat in haina calugareasca, se ocupa cu ghicitul in palma. Femeile din satele vecine ziceau intre ele: "Hai la popa vrajitorul!". Cand Mitropolitul Balan [Doamne apara-ne de astfel de ierarhi!] a vazut ca vine lumea sa-l caute, a zis: "Sa-l facem preot, ca sa foloseasca lumea care vine la el". Si asa l-a facut preot, iar parintele A. [Arsenie Boca] se ocupa in continuare cu chiromantia, dar si cu alte stiinte oculte. In continuare, Arhim. Paulin Lecca spune: parintele A. mi-a dat o carte introdusa in doua plicuri mari, unul in altul, atragandu-mi atentia, in mod special, sa nu le dezlipesc si sa nu umblu inauntru, ci s-o dau in mana parintelui Pandoleon. I-am respectat dorinta, cu toata evlavia si frica. Dar, cand am trecut cu traista prin Govora Bai, militienii m-au crezut colportor. M-au dus la Militie, m-au controlat si apoi m-au intrebat ce se afla in plic. Peste putin mi-au restituit plicul desfacut. Era o carte de Rudolf Steiner, in care se vorbea despre clarviziune, aura, etc. Crestinii din vechime isi incepeau lucrarea cu pocainta, smerenia si dragostea, ajungand la sfintenie. E de mirare, deci, ca cel ce isi incepe lucrarea cu practici oculte poate ajunge un impostor? Arhim. Paulin Lecca a fost staret la Manastirea Arnota si este cunoscut pentru traducerea Sbornicului si a Pelerinului Rus. Secta lui Arsenie Boca a inceput sa ia amploare dupa moartea parintelui Cleopa. Cat a trait parintele Cleopa nu au avut curaj sa iasa asa pe fata. Secta a luat amploare dupa ce a murit parintele Ioanicie Balan, Arsenie Papacioc si Parintele Iustin Parvu. Toti duhovnicii batrani si batranii ierarhi care l-au cunoscut pe Arsenie Boca au spus intr-un glas ca: Arsenie Boca era VRAJITOR!!! Caseta pe care este convorbirea parintilor Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan, este 100% reala, am ascultat-o inca din anii '90 . Cineva a primit-o de la Manastirea Sihastria si apoi a ajuns pe net! In spatele sectei sunt cei ce vor compromiterea si distrugerea BOR, dar si preoti si ierarhi din Ardeal mai ales care profita de fluviul de bani ce curge de la Prislop si murdareste BOR!!! Dezbinarea creata de calendar este nimic, fata de cea care vine prin (...) Arsenie Boca! Rugati-va la Domnul nostru Iisus Hristos, la Maica Domnului si la vechii sfintii ai Bisericii Ortodoxe sa se stinga aceasta secta!

https://sfintiinugresesc.wordpress.c...iu-draganescu/

https://sfintiinugresesc.wordpress.c...tre-clerici-c/

https://sfintiinugresesc.wordpress.c...-arsenie-boca/

https://sfintiinugresesc.wordpress.c...m-cleopa-ilie/

https://sfintiinugresesc.wordpress.c...eofil-paraian/

https://www.youtube.com/watch?v=Fj-c-obgut8

https://www.youtube.com/watch?v=WxgZdqb5FsU

https://www.youtube.com/watch?v=ffQbX1wlNH8

AlinB 09.08.2016 16:41:56

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 628214)

Tincuța ghicitoarea îi zice că e blestemat și îi sunt legate cununiile și că o să i se întîmple ceva foarte rău, o să moară peste 1 an în accident dacă nu face ea ceva vrăji pe bani.

Psihologul îi zice să meargă la bordel dacă nu mai rezistă căci totul se învîrte în jurul împlinirilor sexuale.

Psihiatrul îi zice să se integreze în lume și să se adapteze și dacă e stresat să ia antideprimante și somnifere.

Medicul îi zice să țină regim alimentar și să mănînce cîte puțin din orice dar cu chibzuință dacă vrea să trăiască mult că oricum după aia nu mai este nimic.

Duhovnicul îi zice să nu meargă la bordel și nici la ghicitoare și să nu se integreze în tot felul de anturaje lumești ci să lepede lumea dacă vrea să ajungă în Împărăția Cerurilor.

Deci despre ce cooperare ar putea fi vorba dacă omul nostru, creștinul s-ar apuca și ar asculta de toți?

Poate o să inventăm un nou tip de preot care are specializare și diplomă în toate ramurile astea. E ghicitor, psiholog, psihiatru, medic și duhovnic. Ce fain... Păi ce o fi în mintea lui cu atîtea teorii care se bat cap în cap? Dar în mintea unui credincios care l-ar asculta din pricina atîtor școli absolvite cu succes?

Știu că voi țineți mai mult cu medicina decît cu Dumnezeu... așa sunt toți, mai degrabă vor să-și scape pielea decît să-și mîntuie sufletul.

Pai nu, sa aculte de puciosi care ii zic sa mearga la urmasele lui Verjinica si ca o sa se vindece cand o sa creada ca Soarele e o semisfera si Pamantul o clatita.

vsovi 09.08.2016 16:50:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628210)
Ok, nu umbla prin somn, vorbea prin somn iar aia din jur erau atat de prosti incat au luat impostura sau posedarea drept ceva profetic.

Cea prin care vorbea Domnul în timp ce ea dormea era Trîmbița a 6-a și nu era posedată de nimic din moment ce nu a făcut nimănui nimic rău niciodată. Domnul nu o poseda ci vorbea prin glasul ei și vorbea frumos și duhovnicește și martorii auzeau și scriau și apoi treceau în Carte ce au auzit cu urechile lor, adevăruri și proorocii care aveau să se întîmple și care multe s-au și întîmplat.

Despre ce impostură vorbești? Păi ea nu se dădea altcineva decît este? Era o credincioasă umilă prin a cărei voce Cineva grăia cît timp ea dormea în somn profund.

Tu ai citit ce s-a zis prin glasul ei și martorii au notat? Este pe site-ul NIP chiar în primii ani. Citește și apoi spune sincer de la Cine ți se pare că ar fi Cuvîntul.

vsovi 09.08.2016 16:54:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628217)
Pai nu, sa aculte de puciosi care ii zic sa mearga la urmasele lui Verjinica si ca o sa se vindece cand o sa creada ca Soarele e o semisfera si Pamantul o clatita.

Ai tu ce ai cu NIP. Și faci cîte o caricatură stranie prin care îți bubuie mintea sub formă de varză exact ca în filmulețul ăla dat de tine... nu știu dacă e de rîs. Mi-e jenă să rîd de tine mereu. Deci nu mai rîd.

AlinB 09.08.2016 16:55:08

Pai de unde sa fie, de la draci.

Avem pilda cu ispitirea din pustie, pe drac sa nu-l crezi nici sa-l urmezi, nici daca recita din Scriptura.

Cu atat mai putin cand sunt fantezii personale, fie ca e Ellen White, Verjinica, Marinica, etc.

BTW, tanti White cred ca le aduce din condei cu oleaca mai mult gust, ce au insa in comun, sunt seci, fade si e nevoie de o falsa evlavie pentru a ingera maculatura asta.

CristianR 09.08.2016 16:57:53

Citat:

Medicul îi zice să țină regim alimentar și să mănînce cîte puțin din orice dar cu chibzuință dacă vrea să trăiască mult că oricum după aia, după moarte, nu mai este nimic.

Asta-i o bună mostră de vulgarizare a științelor. La fel se întâmplă și când „științificii”, cum le spui tu, vulgarizează credința și o caricaturizează.

Un psiholog, din câte știu, nu te va sfătui împotriva credințelor tale, pentru că îți va genera un conflict major cu tine însuți și în loc să te echilibreze, te va face să te clatini mai tare. El te ajută să-ți găsești drumul tău, nu pe al lui sau pe al altuia. De aceea ar putea să nu conteze credința sau necredința lui.

Dar cred că ne temem de psiholog sau psihiatru ca de unii care ne-ar putea face să ni se risipească credința și să ne inoculeze, în schimb, „adevărul” lor. Dacă, însă, credința mea e falsă, ducă-se; cu atât mai bine. Dacă e adevărată, ea nu va dispărea decât dacă eu însumi mă voi îndepărta de adevăr. Iar o minte mai limpede și mai sănătoasă, mai lucidă, o mai bună cunoaștere de sine nu poate decât să mă ajute să mă apropii de adevăr și, prin urmare, să devin un credincios mai bun.

Dar s-ar putea să mă opun din pricină că am o părere fixă privind credința mea, sunt atașat de ideile mele și mă tem să nu îmi fie afectate. Ei bine, atunci când ceva este fix, e rigid, adică mort; e un idol, nu o credință vie într-un Dumnezeu viu.

Igor_Paslusnik 09.08.2016 17:30:14

Părinte Arsenie Boca, chiar dacă nu esti canonizat, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi păcătosii.

vsovi 09.08.2016 17:40:01

Dragă soră... nu știu de ce-ți mai răspund. Și Bublișor?

Citat:

În prealabil postat de nacu simona (Post 628215)
...Și sentimentele lui Stăniloae în urma acestei îndepărtări se pot descrie printr-un singur cuvânt: dezamăgire profundă".

Înseamnă că Stăniloae chiar îl iubea pe păr.A.B.

Citat:

"Într-o zi, venind acasă, am găsit-o pe mama cu fața plânsă, cu ochii roșii. Fusese în oraș și o întâlnise pe Julieta Constantinescu, respectiv maica Zamfira, fosta stareță de la Prislop. „Am auzit c-a murit părintele Stăniloae”, i-a spus ea mamei cu o totală lipsă de tact. „Nu-i adevărat! Niciodată!” „Zâmbea când m-a întrebat!”
De aici rezultă că și păr. A.B. îl iubea pe păr. Stăniloae din moment ce a trimis-o pe stareța Zamfira să bată apropoul despre Credință căci de aia zîmbea!

Citat:

Pagina 30 din Cuvinte vii – Arsenie Boca :
"Sundar Singh s-a facut „shadou” , adica invatator sau apostol al lui Iisus Hristos , acum in veacul nostru , ca o marturie a viului Dumnezeu Iisus , de peste veacuri ".
Păi dacă acest credincios creștin anglican a mers în India, în patria sa natală ca să propovăduiască credința în Iisus și acolo a suferit pentru Iisus moarte mucenicească de la compatrioții lui... oare cum ar trebui el privit? Nu ca o mărturie peste veacuri? Pe deasupra a făcut și niște afirmații profetice deci se pare că era în Duhul proorociei acel ''înșelat'' mucenic al lui Hristos.

Citat:

O depozitie data la Securitate in 1955, sub interogatoriu, a calugarului Antonie (Leonida) Plamadeala [2], arata ca in primavara-vara anului 1949, Julieta Constantinescu venise la Manastirea Prislop si statuse acolo continuu 2-3 luni. ...Totodata disperata ca va pleca din manastire, i-a spus calugarului B.A. ca daca o va alunga se va sinucide, fapt pentru care B.A. motiva fata de noi retinerea ei in manastire.
Nu știu cîtă credibilitate poate oferi o delațiune, dar ai fi vrut s-o alunge ca să se sinucidă?
Citat:

3. In "Jurnal duhovnicesc" scris de Arhim. Paulin Lecca, care l-a cunoscut personal pe Arsenie Boca.... n-am vazut o lepadare publica a sa de toate acele rataciri spiritiste si erezii steineriene.
Păi dacă el îl acuza și cerea lepădare publică și dacă el n-a văzut o lepădare publică atunci A.B. urma acestor erezii? Păi ce-ar fi să te acuz eu de satanism sau de comunism sau de hitlerism și dacă nu văd o lăpădare publică de ele atunci să susțin că ești satanistă și comunistă și hitleristă. Nu merge așa. Nu poți acuza un om pe baza necredințelor tale de care vrei să te lepezi punîndu-l pe el să facă ce vrei tu. A.B. nu credea în tot felul de prostii dar avea dreptul să citească și să se informeze căci războiul călugăresc e dur și trebuie să știi și să cunoști tot ce este necesar.

Citat:

La paginile 109-110 citim marturia IPS Mladin despre inselarile lui Arsenie Boca: " Am venit odata cu el aici [la Manastirea Sambata]. Pe cand era inca neimbracat in haina calugareasca, se ocupa cu ghicitul in palma.
Păi dacă încă nu era călugăr și nici preot putea ghici și în stele și în cafea dacă vroia... un mirean oarecare... îl poți acuza de ceva cu ce toată lumea se ocupă?

Citat:

Femeile din satele vecine ziceau intre ele: "Hai la popa vrajitorul!". Cand Mitropolitul Balan [Doamne apara-ne de astfel de ierarhi!] a vazut ca vine lumea sa-l caute, a zis: "Sa-l facem preot, ca sa foloseasca lumea care vine la el".
Deci nu era nici preot nici călugăr pe vremea aia.
Citat:

Parintele A. mi-a dat o carte introdusa in doua plicuri mari, unul in altul, atragandu-mi atentia, in mod special, sa nu le dezlipesc si sa nu umblu inauntru, ci s-o dau in mana parintelui Pandoleon. .... Era o carte de Rudolf Steiner, in care se vorbea despre clarviziune, aura, etc.
E clar că a vrut să-l ferească de sminteală căci cartea era pentru părintele Pandoleon. (fie i-o înnapoia fie i-a cerut-o și acela să se lămurească.)
Citat:

E de mirare, deci, ca cel ce isi incepe lucrarea cu practici oculte poate ajunge un impostor?
Sau poate ajunge sfînt... dar A.B. nu era nici călugăr și nici preot în relatări și abea apoi a pus început bun.

Citat:

Secta lui Arsenie Boca a inceput sa ia amploare dupa moartea parintelui Cleopa.
Adică te pomenești că le era frică oamenilor de păr. stareț. Cleopa Ilie și au așteptat ca el să moară ca să ia amploare ''secta''.

Citat:

Cat a trait parintele Cleopa nu au avut curaj sa iasa asa pe fata. Secta a luat amploare dupa ce a murit parintele Ioanicie Balan, Arsenie Papacioc si Parintele Iustin Parvu. Toti duhovnicii batrani si batranii ierarhi care l-au cunoscut pe Arsenie Boca au spus intr-un glas ca: Arsenie Boca era VRAJITOR!!!
Eu nu știu să fi făcut el vrăji sau să fi lăsat vreo vrajă ci știu că a fost preot creștin ortodox și călugăr stareț și a făcut multe minuni reale.

Citat:

Caseta pe care este convorbirea parintilor Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan, este 100% reala, am ascultat-o inca din anii '90 . Cineva a primit-o de la Manastirea Sihastria si apoi a ajuns pe net! In spatele sectei sunt cei ce vor compromiterea si distrugerea BOR, dar si preoti si ierarhi din Ardeal mai ales care profita de fluviul de bani ce curge de la Prislop si murdareste BOR!!! Dezbinarea creata de calendar este nimic, fata de cea care vine prin (...) Arsenie Boca! Rugati-va la Domnul nostru Iisus Hristos, la Maica Domnului si la vechii sfintii ai Bisericii Ortodoxe sa se stinga aceasta secta!
În afara unor bîrfe și denigrări și etichetări cu secta... nu este decît o gogoriță și o acuzare de intenție, un proces de intenție făcut nu lui A.B. cît ucenicilor. După care se îndeamnă ca la PCR, fariseic, la a se face o rugăciune comună prin care să se dorească stingerea ''sectei''.

Maica Domnului a fost și este în Mînăstirea Prislop la loc de cinste. Deci mai bine rugați-vă Ei să vă ajute să vă revină mintea la cap!

Mă iartă... iară.

GMihai 09.08.2016 17:49:17

Eu nu pricep un lucru: daca fenomenul AB este intr-adevar o secta, ce ne spune asta despre BOR care nu face nimic oficial pentru a se delimita de o secta care, iata, exista si activeaza in sanul sau ?!

AlinB 09.08.2016 18:02:39

Intr-o astfel de chestiune cel mai bine e sa astepti sa treaca timpul ca sa se lamureasca lucrurile.

Acum e greu de vazut care e realitatea, s-a declansat un motor comercial urias care impinge lucrurile, trebuie sa treaca putin ca sa se limpezeasca apele.

vsovi 09.08.2016 18:06:42

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 628222)
Asta-i o bună mostră de vulgarizare a științelor. La fel se întâmplă și când ''științificii'', cum le spui tu, vulgarizează credința și o caricaturizează.

Ți se pare, eu nu am vulgarizat și nici nu le-am caricaturizat ci am scos în evidență firul roșu, esența lor. Pe de altă parte le contest chiar din cadrul lor căci am făcut o facultate tehnică și am trăit între medici și trăiesc într-o facultate de medicină ca personal auxiliar în suportul tehnic. Deci așa ți se pare ție că vulgarizez, adică înjosec științele? Eu defapt lupt cu minciuna și cu crima duhovnicească produsă de ele. Și o fac mai mult pentru voi.

Citat:

Un psiholog, din câte știu, nu te va sfătui împotriva credințelor tale, pentru că își va genera un conflict major cu tine însuși și în loc să te echilibreze, te va face să te clatini mai tare. El te ajută să-și găsești drumul tău, nu pe al lui sau pe al altuia. De aceea ar putea să nu conteze credința sau necredința lui.
Tu crezi că el te ajută să mergi pe drumul tău? Păi chiar și așa, ai impresia că drumul pe care merge orice om ar duce la Mîntuirea și împlinirea lui?

Citat:

Dar cred că ne temem de psiholog sau psihiatru ca de unii care ne-ar putea face să ni se risipească credința și să ne inoculeze, în schimb, ''adevărul'' lor.
Firește că ne temem și ne străduim să ne apărăm Adevărul nostru de Credință!

Citat:

Dacă, însă, credința mea e falsă, ducă-se; cu atât mai bine.
Păi asta te învață tincuța, psihologul și psihiatrul că Credința ta e falsă.
Tu zici că ducă-se? Așa de ușor reununți la Hristos? Înseamnă că ești ușuratic.

Citat:

Dacă e adevărată, ea nu va dispărea decât dacă eu însumi mă voi îndepărta de adevăr.
Păi dacă te ''educă'' medicul psiholog și psihiatru și piranda cu adevărurile lor tu crezi că nu-ți va dispărea credința ta, adevărul tău? Păi școala și facultatea și lumea te-au învățat ele să crezi în Hristos și în Cuvîntul lui Dumnezeu? Și te crezi de nepăcălit și de neatins de toate teoriile și ''adevărurile'' lor?

Citat:

Iar o minte mai limpede și mai sănătoasă, mai lucidă, o mai bună cunoaștere de sine nu poate decât să mă ajute să mă apropii de adevăr și, prin urmare, să devin un credincios mai bun.
Păi o astfel de minte ți-o poate da numai Duhovnicia și Dumnezeu. De ce atunci tu accepți să o capeți de la cei ce n-au vindecat niciodată pe nimeni căci la ei nebunia ca boală e nevindecabilă?

Citat:

Dar s-ar putea să mă opun din pricină că am o părere fixă privind credința mea, sunt atașat de ideile mele și mă tem să nu îmi fie afectate.
Iar amesteci psihiatria cu duhovnicia vorbind de idei fixe ca de ceva rău. Păi orice idee cînd devine Adevăr se fixează!

Citat:

Ei bine, atunci când ceva este fix, e rigid, adică mort; e un idol, nu o credință vie într-un Dumnezeu viu.
De ce crezi tu că o idee fixă, o credință fixă este una moartă... adică un idol? Că așa te-a învățat psihiatria? O credință fixă ca să fie vie trebuie să fie Adevărată... adică să vină de la Dumnezeu și nu de la oamenii care pot ei crede în oricine și în orice crezînd ei că asta înseamnă credință vie întrun Dumnezeu viu... adică în unul care își schimbă ideile și credințele după cum bate vîntul păcatelor.

Ca să-i aperi pe medici și pe științifici văd că ești în stare de orice, dar eu nu pe ei îi acuz ci minciuna lor pe care ne-o servesc ca adevăr de credință mîntuitoare și științifică... și de aia lupt cu ea fiindcă aduce păcatul și moartea în credincioși.

Dacă ai fi mai atent la ce este în joc, mîntuirea ta sau a mea, nu ai mai fi atît de primitor cu toate minciunile și teoriile gLumii care fatalmente ne duc pe amîndoi la pierzare ci te-ai aduna și ai pricepe mai bine ce ai tu de apărat... fără vulgaritate!

Igor_Paslusnik 09.08.2016 18:13:04

Am mai găsit un text, care e... expresiv:

– s-a ajuns astăzi să se considere mormântul pr. Arsenie Boca mai important decât mormântul Mântuitorului de la Ierusalim.
– multe schisme și erezii au apărut fiindcă monahi, preoți, ierarhi, din Biserica Ortodoxă au zis altceva decât învățătura de veacuri a Bisericii.
– pr. Anitulesei vorbește despre înșelările pr. Arsenie Boca, după un bagaj solid de cărți citite, a ținut cont de părintele lui duhovnic și dialogurile cu pr. Antim de la Bistrița, cu pr. Arsenie Papacioc și pr. Pimen.
– fenomenul de la Prislop a apărut datorită credinței căldicele a românilor, a dorinței de senzațional ce caută minuni, semne, dar Hristos când vindeca pe cineva, spunea: "mergi și să nu spui nimănui cine te-a vindecat".
– este promovat mult la TV pr. Arsenie Boca pt că se câștigă audiență și mulți bani în urma lui și pelerinaje, vânzării de cărți și pr. Arsenie Boca e ca o mănușă pentru interesele ecumeniste și oculte mondiale, prin digital; massmedia lovește Biserica din stânga când critică și din dreapta răspândind ecumenismul ce vrea să prindă teren.
– cei mai mulți dintre cei care se duc la Prislop umblă dupa minuni, nu mântuire, nu-i interesează păstrarea dreptei credințe ortodoxe, fiindcă nu o cunosc, n-au conștiința dogmatică a Bisericii Ortodoxe, caută miracole, minuni, nu înțeleg că mai importantă e o boală ce se rabdă și te transformă sufletește mai mult dacă o rabzi, decât dacă ceri să te vindeci de ea; cum a avut și Sf. Ap. Pavel și alții; deci oamenii trebuie să se roage și dacă Dumnezeu vrea să-I vindece de boli bine, altfel să-I ceară răbdare să ducă Crucea până la capăt.
– pr. Arsenie Boca, din multe texte ale lui vedem că avea forme diverse de ispitiri diavolești ale mândriei încă de copil.
– în cartea "Părintele Arsenie Boca - Mărturia mea", pr. Petru Vamvulescu găsim la p. 17: "Zicea pr. Arsenie, când era copil: "eu sunt Zian și vă voi duce la Hristos uite-așa, deci îi vorbea Duhul Sfânt", la p. 51: "l-a văzut cineva îmbătrânit și pr. Arsenie Boca i-a zis: "și sfinții mor".
– zice pr. Dumitru Staniloae despre pr. Arsenie Boca, că avea o siguranță de sine pe care el nu și-a permis s-o aibe și n-a avut-o niciodată.
– d-na Lidia Staniloae, fiică pr. Dumitru Stăniloaie, în cartea sa "La Bursa Adevărului": "Pr. Arsenie Boca era bolnav de sine, nu primea sfaturi de la nimeni, niciodată și de aceea tatăl meu pr. Dumitru Stăniloae, nu a mai colaborat cu el la un moment dat, de atunci, niciodată."
– la p. 125: "un ucenic de-al pr. Arsenie Boca când s-a dus la Sâmbăta l-a vazut pe pr. Arsenie urcat pe o masă și spunea: "când Dumnezeu o să judece lumea eu o să fiu de-a dreapta Lui". Deci pr. Arsenie era sigur de mântuirea lui, avea o siguranță tipic sectară, fără fundament biblic"; pe de altă parte Sfinții Părinti nici pe patul de moarte nu știau dacă se vor mântui, aveau smerenie vie și lucrătoare în fiecare clipă.
– în cartea despre pr. Arsenie Boca, pr. Pantelimon, la p. 70 spune: "Pr. Arsenie spunea: să știți că mai mult o să vă ajut după ce plec la Domnul decât acum". Deci el se credea deja sfânt și credea că obligatoriu v-a fi sfânt lângă Dumnezeu și va ajuta din Ceruri pe toți, se vedea deja în Ceruri.
– în cartea "Despre pr. Arsenie Boca - Lăsați-vă în grija lui Dumnezeu", d-na Mărioara Steluța, la pag. 68 face o mărturie cutremurătoare, din care se vede o mândrie a pr. Arsenie Boca ieșită din comun: "Azi trebuie să fac o slujbă specială, fiindcă îl scot pe Mitropolitul Bălan din iad, îi ajung 25 de ani cât a stat acolo, că l-a dezbrăcat de hainele preoțești pe pr. Iosif Trifa". Iată că și România a avut un papă în Ardeal, pe pr. Arsenie care dădea indulgențe către cei din iad; deci putea să îl lase în iad mai mult pe Mitropolitul Nicolae Bălan, dar s-a gândit pr. Arsenie că a stat destul în iad și că îl scoate el de acolo cand vrea.
– în cartea despre pr. Arsenie Boca, mărturia pr. Pantelimon, p. 66: "pr. Arsenie Boca spunea păcatele pe față în public la mulți oameni, dar tainele le spunea în pilde doar unora” – așa ceva nu se întâlnește la nici un Sfânt al Bisericii Ortodoxe, care spunea păcatele oamenilor în taină, pe ascuns, ca să nu-l facă de rușine pe om, ca să se îndrepte, nu să fugă,0 iar tainele în pilde, le spunea tuturor, spre înțelepțire.
– Sfântul Ioan Scararul, în cartea "Scara Raiului": "diavolul slavei deșarte, pe cei înșelați repede îi face prooroci".
– există și proorocii false, sau fabricate, proorocirea adevarată este un avertisment, noi nu credem în predestinație, nu suntem condamnați la împlinirea proorociei, ci în îndreptare și pocăință.
– "proorocița" din Bulgaria, baba Vanga, o mireană excomunicată, a făcut proorocii chiar și pentru anul 7000 după Hristos, când spune că pământul nu va mai fi de locuit din cauza lipsei resurselor și poluării și oamenii atunci vor avea deja colonizate multe planete din galaxia noastră și alte galaxii... Asta vrea Dumnezeu? Asta spune Scriptura? Prin asta ne mântuim noi? Așa dobândim rugăciunea neîncetată și îndumnezeirea? Și "proorocul" Nostradamus la fel și "proorocul" Arsenie Boca. Proorocia nu e un criteriu a-l sfințeniei.
– în "Obiectivul Bratu", p. 89: "în anul 1947, Arsenie Boca a vizitat-o pe mama lui Ion Antonescu, și îi recomanda ca duhovnic pe Gala Galaction". Un mason. Dacă Arsenie Boca avea daruri, cum de îi recomandă mamei lui Antonescu ca duhovnic un mason? Știm că masoneria este dată anatemei, condamnată ca înșelare, de Sfântul Sinod al B.O.R., în 1936.
– din declarațiile pr. Arsenie Boca date Securității Comuniste, înțelegem de ce Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" și-a dat acordul către B.O.R. în 2014, pt. canonizarea lui Arsenie Boca: pentru că această canonizare, (ferească Dumnezeu să se întâmple), poate bloca canonizarea unor sfinți ca Ilie Lăcătusu, Valeriu Gafencu, Mircea Vulcanescu, Ioan Ianolide, și alții, considerați stricați de pr. Arsenie Boca, în declarațiile către securitate, unde spunea: "De legionari atârnă păcate grele și sunt stricați".
– pr. Arsenie Boca făcea gravă "confuzie" între Ortodoxie și eresul catolic: Nichifor Cranic a tradus pentru pr. Arsenie Boca "Exerciții spirituale" de Ignațiu de Loyola, se vede că a studiuat teologie catolică, iar teologie Ortodoxă nu prea, dacă spunea mereu că: "greco-catolicii și ortodocșii sunt același lucru"; același lucru să spui Crezul cu "filioque" sau fără, să accepți primatul și infailibilitatea papală, purgatoriul, azimele, indulgențele și alte stricăciuni hulitoare?
– pr. Arsenie Boca îi primea pe greco-catolici la Spovedit și Împărtășit, cu binecuvantarea Mitropolitului Bălan, fără trecerea lor la Ortodoxie prin taina botezului, când avem citatul din Pidalion al Sfântul Marcu al Efesului care a zis așa: "Noi pentru nimic nu am vrut dezbinare de Latini, dar pentru că sunt nu numai schismatici, ci și eretici, pentru aceasta nu se cuvine a ne uni cu dânșii."
– nebotezați sunt toți latinii, pentru că nu fac cele trei afundări și scoateri din apă, după Apostoleasca Predanisire, ci prin stropire sau turnare, lucru care e stricat și erezie, deci latinii, ca niște eretici, botez nu pot da, pentru că au pierdut "darul cel începător desăvârșiri", al botezului și pe lângă aceasta, au răsturnat și apostolescul botezul.
– "Mărturii din Țara Făgărașului", despre pr. Arsenie Boca care spune: "se vorbește despre unirea bisericilor, dar de ajungere la sobornicitate bisericii ajung doar cei ce renunță la confesionalitate ca normă strictă".
– în ”Cărarea Împărăției" la p. 123: "trebuie să se oprească toți din cearta confesională".
– în altă parte Arsenie Boca zice: "Biserica Ortodoxă și cea catolică sunt ca două strane ale aceeași biserici". Ortodoxia este jumatate din Trupul lui Hristos? Și altă jumătate e altă biserică? Nu e sobornicească și întreagă Biserica? Trebuie să renunțăm la dogme, adică la confesionalitate, ca să ajungă întreagă? Rătăcire cumplită, minim dogmatic vor și ecumeniștii.
– când pr. Arsenie Boca vorbea despre ereticii ecumeniști că sunt "cozile de topor ale apusului" se referea și la catolicism? De ce nu spune niciunde clar și limpede de eresul catolic?
– în sprijinul acestor afirmații stă pictura de la Biserica Drăgănescu unde găsim pictați cu aureolă de Slavă de Sfinți, pe ereticii: arianul Ulfila și papistașul Francisc din Assisi, iar Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol, alături de pseudo-biserica de la Vatican. Sfântul Ioan Botezătorul și Hristos, are chipul lui Arsenie Boca și aripile Sfântului Ioan, au o paletă de culori, iar Sfântul Ignatie Briancianinov, spune că demonii când imită Lumina Necreată, o fac colorată, și sclipiri de multe culori peste tot.
– de asemenea exista pictură cu Mântuitorul la Cina cea de Taină, pictat ca o fantomă, pictură ezoterică interzisă de erminia de pictură a canoanelor Bisericii și de Sfinții Părinți.
– în cartea Pr. Petru Vamvulescu: "Părintele Arsenie Boca, Mărturia mea", p. 56: "Părintele Arsenie Boca, vedem că și-a îngăduit să-l picteze pe Francisc de Assisi (nu Biserica Ortodoxă a îngăduit, ci el însuși)".

„În pustnicie, au ajuns, asemenea lui Malpas, la cea mai vârtoasă înșelare demonică și Francisc de Assisi și Ignațiu de Loyola si alții ca ei, nevoitori latini, după căderea Apusului, de la Biserica din Răsărit, dar recunoscuți de latini ca sfinți. Atunci când Francisc de Assisi a fost rapit la cer, spune scriitorul vieții acestuia, că Dumnezeu Tatăl, văzându-l pe Francisc, S-a întrebat Domnul: cui să dea întâietate, Fiului Său Celui după Fire, Hristos sau fiului Său după har, Francisc?" Iată ce cumplită este această hulă, ce poate fi mai întristător decât această amagire?" - Sfântul Mitropolit Ignatie Briancianinov, "Despre Înșelare".

Însă eu zic să ne rugăm ca Biserica Ortodoxă să rămână cu hotărârile în Adevăr, să ne rugăm să fim feriți de ereziile de tot felul și să mulțumim Domnului.

Dumnezeu să-l odihnească pe Arsenie Boca, că a fost destul chinuit pe pământ... eu asta spun...

AlinB 09.08.2016 18:13:42

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 628230)
Ț

Vorbesti prostii cat tine de mari, nu ca ar fi prima data deci..

Paralel in ortodoxie, paralel la fizica, paralel la psihilogie, este ceva lacare sa te pricepi cat de cat pana la urma?

A da. la facut conturi noi pe forum dupa ce depasesti cu insistenta limitele extreme ale penibilului.

Bublisor 09.08.2016 18:49:34

Nu va suparati,dar de la ce a inceput acest topic si unde s.a ajuns. Nu inteleg ce vreti sa va demonstrati unul altuia?!

vsovi 09.08.2016 18:49:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628232)
Citat:

În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Ț
Vorbesti prostii cat tine de mari, nu ca ar fi prima data deci..

Paralel in ortodoxie, paralel la fizica, paralel la psihilogie, este ceva lacare sa te pricepi cat de cat pana la urma?

A da. la facut conturi noi pe forum dupa ce depasesti cu insistenta limitele extreme ale penibilului.

Lăsînd la o parte atacurile la personă... foarte simpatice dealtfel, dacă tincuța și psihologul și psihiatrul susțin ei că Credința ta e bună și dreaptă, atunci de ce nu te învață ei să crezi în ea urmînd și ei un mod de viață creștin-ortodox și duhovnicesc ci te învață să crezi mai degrabă în minciunile lor ca să le iei drept adevăruri?

Deci mă contrazici total ilogic și contrazicîndu-ți credința ta singur... nu că ar fi prima dată. Deci?

Se pare că tu nu ești paralel ci perpendicular deci chiar te pricepi foarte bine să nu te pricepi la nimic.

Eu tocmai pentru că le știu prea bine dedesubturile și minciunile și teoriile și demonstrațiile și pentru că intuiesc pericolul care vine din minciunile lor, de aia vă sfătuiesc să nu vă încurcați în amestecările smintitoare care vă duc la necredință și la o viață lumească și păcătoasă... de aia tac și scriu.

Dar iată că se reîntrunește cociulul inchizitorial ''ortodox'' și în loc să discutăm despre problema lui Bublișor ne preocupă judecata și osîndirea mucenicilor lui Hristos: A.B... martir otrăvit de regimul comunist.

Bine că ne etalăm talentele de mari necredincioși și cu atît mai mari osînditori.

Păi creștinii nu judecă pe nimeni și BOR nu și-a făcut încă inchiziție... dar iată că niște copii drăgălași ca Igor-Emilian și ca Simona sau ca AlinB o pun ei de o inchiziție.

Astăzi ardeți pe rug pe A.B., ieri pe sora Veronica de la Vladimirești, alaltăieri pe Elena Gabriela D'Harc, răsalaltăieri pe mine și cel 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice... dar mîine pe cine aveți de gînd să-l acuzați că e: toate alea-alea... știți voi... în ciuda poruncii Domnului:

''Voi să nu judecați căci cu judecata și cu măsura cu care!... ci voi iubiți-vă unii pe alții precum v-am iubit Eu ca văzînd oamenii faptele voastre bune să dea slavă lui Dumnezeu.''

-sectar, eretic, nebu

vsovi 09.08.2016 18:52:36

Citat:

În prealabil postat de Bublisor (Post 628238)
Nu va suparati,dar de la ce a inceput acest topic si unde s.a ajuns. Nu inteleg ce vreti sa va demonstrati unul altuia?!

Păi vor să te judece și să te ardă pe rug dacă nu te supui și nu vrei să faci obligator ceea ce spun ei... hotărîri venite de la conciuliul lor inchizitorial ''ortodox'' (AlinB, Simona, Igor-Emilian și alții). :)))

Bine ai revenit dragă Bublișor, mai bea prietenul tău bere? Ce te mai nemulțumește, căci dacă am văzut că îl iubești cu adevărat eu nu-ți urez decît să vă ajute Dumnezeu ca să vă iubiți și pe mai departe ca să vă mîntuiți.

Dumnezeu, fiindcă sunteți cuminți, sigur vă iubește mai mult ca oricine. Așa că în El puteți crede cel mai mult. El vă vrea cu adevărat binele și numai binele.

ioan67 09.08.2016 18:58:38

Citat:

........:))))))

Igor_Paslusnik 09.08.2016 19:05:00

Citat:

În prealabil postat de Bublisor (Post 628238)

Surioară nu băga în seamă, așa se mai întâmplă pe unele topicuri... Așa-i pe forum... când n-ai ce face, îți ucizi timpul mântuirii pe aici... e un rău mai mic, decât dacă mergi la discoteci de exemplu...

Aici pe topicul ăsta, de exemplu, userul "vsovivi" a dat foc la casă, iar ceilalți s-au adunat în jurul focului, unul c-o bere, altul c-o găleată de apă, altul c-o sarcină de lemne în spate, pentru foc... Cu ce poate fiecare...

Iartă-mă și iartă-ne.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:57:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.