Citat:
În prealabil postat de maria-luisa
(Post 244173)
Ma-ntreb, ar fi "invadat" vreunul dintre acestia site-ul daca nu s-ar fi deschis discutii in care ortodocsii sa aduca tot felul de comentarii "respectabile" la adresa lor? Dar cand deschizi o discutie si aduci tot felul de comentarii, care poate nici macar nu sunt adevarate, nu e normal sa spuna si ei ce au de spus? Altfel, oricum nu e frumos sa comentezi stramb despre altii in lipsa lor. Se numeste barfa. Eu asa cred.
De exemplu, cineva spune ca o cutare religie este eretica pentru ca..., sau am auzit eu ca aia din cutare religie fac vraji. Stiu eu ca asa e, ca mi-a zis si cutareacu care............. Cel care crede in acea religie, nu isi simte insultata credinta?
Uite aici inca un exemplu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9219
Si alt exemplu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=1123
|
Am sa citesc mai tarziu link-urile respective, acum nu prea am timp.:1:
Ideea e ca din perspectiva ta suna mai bine sa nu zici nimic, sau sa zici dar sa nu folosesti arhicunoscutele si edificatoarele apelative " secta, erezie...bla bla".
Nu stiu de ce intra sectarii pe acest forum, si mi se pare ciudat ca intra...pentru ca eu nu ii vad ca pe niste suferinzi, care vor sa isi spele imaginea (desi pe alocuri rolul asta il joaca)...dar eu ii vad ca intra ca sa ne anunte ca Ortodoxia e la pamant, ca Sfintii Parinti erau fix ca Ellen White, sfintii nu merita inchinare, cinstirea adusa de noi, asa cum o aducem, ca nu avem darurile pe care le au ei...si ca ne inchinam la idoli, si sarutam cadavre...
Termenii "eretic, secta" nu i-am inventat eu, dar ii folosesc ca pe orice alti termeni care definesc ceva anume...asa cum i-au folosit intotdeauna Sfintii Parinti, Sfintii...si cum ne-au arat ce reprezinta ei, si cum trebuie sa ne ferim sa cadem in erezii.
Acestea fiind spuse, iti inteleg sentimentul...daaaaar ceea ce simti tu poti face in dreptul tau, pentru ca eu de exemplu nu sunt genul care sa zambesc frumos la orice vad, sau aud...nu privesc toate religiile la fel, nu privesc pe toti oamenii la fel, si nu privesc nici tot ce vad, sau aud la fel...
Tu te axezi pe atitudinea ortodocsilor, dar sunt sigura ca ai si tu atitudinile tale, in alte domenii( daca nu in acesta)...si vis a vis de alte aspecte, deci fiecare cu criteriile lui de evaluare, si cu modul sau de a actiona....mai dur, mai direct, mai bland, mai diplomat...