Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Uniunea Europeana - cel mai mare rau! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6533)

colaps 07.05.2010 11:00:30

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 244173)
Ma-ntreb, ar fi "invadat" vreunul dintre acestia site-ul daca nu s-ar fi deschis discutii in care ortodocsii sa aduca tot felul de comentarii "respectabile" la adresa lor? Dar cand deschizi o discutie si aduci tot felul de comentarii, care poate nici macar nu sunt adevarate, nu e normal sa spuna si ei ce au de spus? Altfel, oricum nu e frumos sa comentezi stramb despre altii in lipsa lor. Se numeste barfa. Eu asa cred.

De exemplu, cineva spune ca o cutare religie este eretica pentru ca..., sau am auzit eu ca aia din cutare religie fac vraji. Stiu eu ca asa e, ca mi-a zis si cutareacu care............. Cel care crede in acea religie, nu isi simte insultata credinta?

Uite aici inca un exemplu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9219

Si alt exemplu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=1123

Daca se simte insultat vreun sectant, eretic sau pagan sa plece de printre noi, nu il obliga nimeni sa stea pe forum.

Mai ales ca forumul este www.crestinortodox.ro. Mai bine sa plece decat sa-si propovaduiasca religia lor falsa. Cine stie? Poate mai intra vreun tanar pe forumul asta si citeste ce scrie vreun eretic si da in pierzanie, mai ales ca s-ar putea sa creada ca tine de ortodoxie.

Doamne fereste sa se intample asa ceva!

maria-luisa 07.05.2010 11:05:09

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 244218)
Daca se simte insultat vreun sectant, eretic sau pagan sa plece de printre noi, nu il obliga nimeni sa stea pe forum.

Mai ales ca forumul este www.crestinortodox.ro. Mai bine sa plece decat sa-si propovaduiasca religia lor falsa. Cine stie? Poate mai intra vreun tanar pe forumul asta si citeste ce scrie vreun eretic si da in pierzanie, mai ales ca s-ar putea sa creada ca tine de ortodoxie.

Doamne fereste sa se intample asa ceva!

nu de ortodoxie vorbeam, ci despre anumite comportamente.

OmuBun 07.05.2010 11:40:46

Citat:

(...) Să nu te împotrivești nimănui în cuvânt, orice ar spune, chiar și unui eretic, dacă va spune o erezie, nu te sfădi cu dânsul, ci spune doar atât: Tu zici". Așa te-ai spălat pe mâini. Asta arată că n-ai răutate și i-ai mai arătat că tu nu ești de acord. Și Mântuitorul așa făcea cu cei ce-l ispiteau.
Chinezii aveau niste principii clare care au supravietuit peste timp. Printre ele si negarea negatiei Si la noi, in seminariile de filozofie se studia candva, pe langa intamplari necesare si necesitati intamplatoare teoria negarii negatiei. E mare lucru sa eviti polemica inutila si sa fii capabil sa nu spui niciodata NU.
Am redat mai sus un mic fragment din interviul parintelui Savatie Bastovoi, dar el merita citit in intregime, fiindca nu gasim asa vorbe de duh prea des in viata noastra!

AndruscaCIM 07.05.2010 12:41:19

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 244173)
Ma-ntreb, ar fi "invadat" vreunul dintre acestia site-ul daca nu s-ar fi deschis discutii in care ortodocsii sa aduca tot felul de comentarii "respectabile" la adresa lor? Dar cand deschizi o discutie si aduci tot felul de comentarii, care poate nici macar nu sunt adevarate, nu e normal sa spuna si ei ce au de spus? Altfel, oricum nu e frumos sa comentezi stramb despre altii in lipsa lor. Se numeste barfa. Eu asa cred.

De exemplu, cineva spune ca o cutare religie este eretica pentru ca..., sau am auzit eu ca aia din cutare religie fac vraji. Stiu eu ca asa e, ca mi-a zis si cutareacu care............. Cel care crede in acea religie, nu isi simte insultata credinta?

Uite aici inca un exemplu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9219

Si alt exemplu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=1123

Am sa citesc mai tarziu link-urile respective, acum nu prea am timp.:1:

Ideea e ca din perspectiva ta suna mai bine sa nu zici nimic, sau sa zici dar sa nu folosesti arhicunoscutele si edificatoarele apelative " secta, erezie...bla bla".

Nu stiu de ce intra sectarii pe acest forum, si mi se pare ciudat ca intra...pentru ca eu nu ii vad ca pe niste suferinzi, care vor sa isi spele imaginea (desi pe alocuri rolul asta il joaca)...dar eu ii vad ca intra ca sa ne anunte ca Ortodoxia e la pamant, ca Sfintii Parinti erau fix ca Ellen White, sfintii nu merita inchinare, cinstirea adusa de noi, asa cum o aducem, ca nu avem darurile pe care le au ei...si ca ne inchinam la idoli, si sarutam cadavre...

Termenii "eretic, secta" nu i-am inventat eu, dar ii folosesc ca pe orice alti termeni care definesc ceva anume...asa cum i-au folosit intotdeauna Sfintii Parinti, Sfintii...si cum ne-au arat ce reprezinta ei, si cum trebuie sa ne ferim sa cadem in erezii.

Acestea fiind spuse, iti inteleg sentimentul...daaaaar ceea ce simti tu poti face in dreptul tau, pentru ca eu de exemplu nu sunt genul care sa zambesc frumos la orice vad, sau aud...nu privesc toate religiile la fel, nu privesc pe toti oamenii la fel, si nu privesc nici tot ce vad, sau aud la fel...

Tu te axezi pe atitudinea ortodocsilor, dar sunt sigura ca ai si tu atitudinile tale, in alte domenii( daca nu in acesta)...si vis a vis de alte aspecte, deci fiecare cu criteriile lui de evaluare, si cu modul sau de a actiona....mai dur, mai direct, mai bland, mai diplomat...

AndruscaCIM 07.05.2010 12:46:20

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 244219)
nu de ortodoxie vorbeam, ci despre anumite comportamente.

Poti trage si ideea centrala a comportamentului de exemplu...

Faptul ca tu critici anumite comportamente, denota chiar faptul ca nu ai respectul in care bati, pentru ca atunci nu ai critica nici tu, comportamentul altora, sau atitudinea lor...

Nu ai de unde sti tu ce l-a indemnat pe respectivul/ii sa critice ceva, sa arate lipsa de respect fata de o anumita conceptie/doctrina/atitudine....pentru ca si tu cum critici o atitudine la randul tau, si nu o respecti...ci condamni, deci?

Daca ai fi atat de respectuoasa si toleranta, atunci tu insuti nu ai critica acum nimic...:22:

AndruscaCIM 07.05.2010 12:53:58

* Tu insati.....:10:

eodor nastasa 07.05.2010 13:19:28

Uniunea Europeana - cel mai mare rau!
Raspuns: Da. Si urmatorul rau: guvernantii nostri in frunte cu base!

maria-luisa 07.05.2010 13:41:28

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 244283)
Am sa citesc mai tarziu link-urile respective, acum nu prea am timp.:1:

Ideea e ca din perspectiva ta suna mai bine sa nu zici nimic, sau sa zici dar sa nu folosesti arhicunoscutele si edificatoarele apelative " secta, erezie...bla bla".

Nu stiu de ce intra sectarii pe acest forum, si mi se pare ciudat ca intra...pentru ca eu nu ii vad ca pe niste suferinzi, care vor sa isi spele imaginea (desi pe alocuri rolul asta il joaca)...dar eu ii vad ca intra ca sa ne anunte ca Ortodoxia e la pamant, ca Sfintii Parinti erau fix ca Ellen White, sfintii nu merita inchinare, cinstirea adusa de noi, asa cum o aducem, ca nu avem darurile pe care le au ei...si ca ne inchinam la idoli, si sarutam cadavre...

Termenii "eretic, secta" nu i-am inventat eu, dar ii folosesc ca pe orice alti termeni care definesc ceva anume...asa cum i-au folosit intotdeauna Sfintii Parinti, Sfintii...si cum ne-au arat ce reprezinta ei, si cum trebuie sa ne ferim sa cadem in erezii.

Acestea fiind spuse, iti inteleg sentimentul...daaaaar ceea ce simti tu poti face in dreptul tau, pentru ca eu de exemplu nu sunt genul care sa zambesc frumos la orice vad, sau aud...nu privesc toate religiile la fel, nu privesc pe toti oamenii la fel, si nu privesc nici tot ce vad, sau aud la fel...

Tu te axezi pe atitudinea ortodocsilor, dar sunt sigura ca ai si tu atitudinile tale, in alte domenii( daca nu in acesta)...si vis a vis de alte aspecte, deci fiecare cu criteriile lui de evaluare, si cu modul sau de a actiona....mai dur, mai direct, mai bland, mai diplomat...

da, fiecare le are pe-ale lui de invatat si nimeni nu poate face drumul acesta in locul lui. Fiecare e liber sa-si aleaga drumul pe care vrea sa mearga. :)

colaps 07.05.2010 13:50:15

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 244323)
da, fiecare le are pe-ale lui de invatat si nimeni nu poate face drumul acesta in locul lui. Fiecare e liber sa-si aleaga drumul pe care vrea sa mearga. :)

De ar fi dupa mine i-as lasa sa faca ce vor ei atata timp cat nu-i abat pe credinciosii adevarati de la drumul lor.

Sa se inchine si lui Scarabuta dar sa nu cumva sa vina la noi (pe forum sau in viata reala) si sa incerce sa ne converteasca sau sa ne vorbeasca despre nebuniile lor.

Radu32 07.05.2010 18:14:03

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 243941)
Eu ma tin de cuvant, insa nu am auzit pe nimeni in afara de tine sa-mi spuna sa dau steagul jos. Ceilalti si-au spus doar parerea despre o tara ca unitate politica. Inca e valabila oferta..

Da cum sa nu, daca vrei sa te iei de cineva pe motiv ca ar simpatiza comunismul sau bolsevismul, ia-te de Andrei Cozia asta.

Si ce tot vorbesti acolo?? Impotriva intereselor nationale? Adica ce eu ca zic un adevar despre Dictatura Europeana care a sclavagit poporul roman sunt impotriva intereselor nationale ??
Poate impotriva intereselor clasei politice indracite, dar in nici un caz impotriva intereselor neamului romanesc.

Imi retrag cuvintele zise, si acuma vad ,ca ai dat jos steagul,deci ai cuvant ! Oricum,dincolo de disputele noastre, pari un om de inteles pana la urma !
Iar eu ziceam de sua,sunt mai degraba pro-american, decat pro-european !
Sunt de acord, ca UE, mai degraba profita de noi,decat sa castigam noi ceva ,si daca era dupa mine, puteam sta f bine, si in afara UE !
Iar despre clasa politica, cred ca ti-am mai zis, ca de fpat oporul face treaba in tara, nu 10 sau 100 de politicieni,corupiti desigur !
Am si eu cateva intrebari : de ex, mai ntreb daca romanul nostru e chiar cel mai harnic din europa ? sau cel mai cinstit ? sau cu simtul comunitatii locale ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:08:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.