Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Sinaxa interortodoxa din 4 aprilie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18878)

iuliu46 25.04.2017 00:34:14

Eu nu fac propaganda impotriva vaccinarii, eu le-am facut la timpul lor. Chiar mi-e dor de un vaccin ca nu am mai facut de mult, cred ca o sa ma duc sa-mi fac un antigripal sau antitetanos doar asa ca sa sustin campania. :)

Dar eu vreau sa-i las fiecarui parinte decizia in legatura cu proprii copii. Cu orice risc. Ca daca face un vaccin si ramane infirm intr-un fel sau altul, nu o sa il ajut sa-l creasca, nu inteleg de ce ar trebui eu sa-i impun ce sa faca.

simpllu 25.04.2017 00:34:19

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 647342)
Foarte bine. Sanatate!

Mulțumesc, la fel și ție. Mă surprinde poziția ta față de vaccinare. :)

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 647342)
P. S. Te anatemizeaza Vulcanescu, Primul Hamster al Pireului! :P :))

Să fie sănătos! Să înțeleg că are treabă și cu homeopatia?

iuliu46 25.04.2017 00:37:22

Pai nu a scris acolo in anateme despre homeopati ? Si practicantii de karate ? :)

suslik 25.04.2017 00:46:36

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647347)
Pai nu a scris acolo in anateme despre homeopati ? Si practicantii de karate ? :)

M. V., saracul, da anatemei pe oricine si orice, mai putin propriul fanatism si propria prostie.

simpllu 25.04.2017 00:47:11

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647347)

...:)) După o simplă căutare am găsit. ...:)

iuliu46 25.04.2017 00:51:16

Ce articol scrantit la cap a scris Stanciu ala pe site-ul lui. Te si intrebi cum a reusit sa ajunga preot, asta si daca Papa ar stranuta ar gasi un motiv sa-l injure si sa le scoata ochii "ecumenistilor" :)

suslik 25.04.2017 00:52:06

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647350)
...:)) După o simplă căutare am găsit. ...:)

https://ortodoxiacatholica.wordpress...nica/#comments

Si Serafim ala e la fel de....ca si hamsterul in negru.
De ani de zile fac astia show. Aceleasi nume: Serafim de Piure, Vulcanescu, Tselengidis, etc.

suslik 25.04.2017 00:53:28

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647351)
Ce articol scrantit la cap a scris Stanciu ala pe site-ul lui. Te si intrebi cum a reusit sa ajunga preot, asta si daca Papa ar stranuta ar gasi un motiv sa-l injure si sa le scoata ochii "ecumenistilor" :)

Raspopit, ce vrei? Cred ca arhiconul da petreceri inauntrul sau, drept care, a chemat inca sapte prietenari buni din tagma arhiconica (aluzie la ce zice Domnul).

iuliu46 25.04.2017 00:57:13

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 647352)
Si Serafim ala e la fel de....ca si hamsterul in negru.
De ani de zile fac astia show. Aceleasi nume: Serafim de Piure, Vulcanescu, Tselengidis, etc.

Dar am auzit ca teologul nu a fost de acord cand au dat aia la nu stiu ce sinaxa a lor din Grecia un comunicat cu nepomenirea, el si-a retras semnatura ca a zis ca nu-i in regula. De mult, acum vreo 6 luni. De atunci nu prea am mai auzit de el.

iuliu46 25.04.2017 01:04:10

Uite aici stirea ( bineinteles ca Vulcanescu a aparut imediat sa bage fitile, e acolo la comentarii :) )

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...rii-episcopil/

simpllu 25.04.2017 01:07:22

Păi și în acest domeniu sunt șarlatani, dar nu-i poți băga pe toți în aceeași oală. Sunt medici din alopați care practică în paralel și homeopatia, dar sunt omeni credincioși din Biserică.
BTW: Sunt sfinți care s-au folosit de homeopatie.

suslik 25.04.2017 01:08:50

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647355)
Uite aici stirea ( bineinteles ca Vulcanescu a aparut imediat sa bage fitile, e acolo la comentarii :) )

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...rii-episcopil/

Vazui si eu.
Asta chiar merita, daca si cind l-oi vedea 3D, sa ii zic citeva, in stilul meu. Stii, stilul ala, de care si unui paznic la Moulin Rouge i-ar fi rusine. :)

suslik 25.04.2017 01:10:22

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647356)
Păi și în acest domeniu sunt șarlatani, dar nu-i poți băga pe toți în aceeași oală. Sunt medici din alopați care practică în paralel și homeopatia, dar sunt omeni credincioși din Biserică.

Corect. Sf. Ioan de Kronstadt. Pe linga el, M. V. si Serafim de la Pireu sint niste luzari mai zgomotosi decit toate butoaiele goale din Galaxie.

simpllu 25.04.2017 01:13:14

Sfântul Ignatie Briancianinov, Sf. Teofan Zăvorâtul, Părintele Sofronie, Părintele Rafail Noica.

Uite aici un punct de vedere așezat: https://www.youtube.com/watch?v=IURVfgyG8H0

iuliu46 25.04.2017 01:19:53

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647356)

Sfinti karatisti or fi existat ? :)

suslik 25.04.2017 01:21:52

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647360)

Nu in sinaxarele din Pireu. :)

simpllu 25.04.2017 01:25:41

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647360)

:)) De ce nu?

suslik 25.04.2017 01:37:42

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647362)
:)) De ce nu?

Cred ca pe Vulcanescu l-au batut zdravan unii cind era mic, de asta nu ii inghite pe practicantii de arte martiale.

antoniap 25.04.2017 08:06:18

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 647299)
Exact. Vrednicul de pomenire Patriarh Miron Cristea intrase in stilisti ca un cuirasier in pedestrime, si datorita arhieriei sale, Dumnezeu sa il odihneasca, avem doar un furuncul stilist, pe cind grecii au cu zecile. Ierahia actuala este prea indecisa, prea politicoasa. Schisma este ca si cancerul: nu o stirpesti folosind taisul de laser al legilor canonice disciplinare, va ucide ea credinta sanatoasa din autocefalia respectiva pe care o infesteaza.

Daca săvârșim fapte care se afla sub anateme, ne îndrăcim și nu mai distingem binele de rău.

Atenție mare. Nu noi am făcut cerul și pământul, ci Altcineva. Lui I se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea! Pe El trebuie sa-L ascultam în primul rand!

Dacă avem o credință șubredă, dacă nu depunem un efort sistematic spre a fi curati sufletește, suntem ușor de atras în direcții contrare voinței noastre. E periculos sa judec pe cineva, căci dacă nu iau aminte, căderea mea va fi mai mare. Sa ne smerim cu toții și sa ne rugam sa ne arate Dumnezeu care este voia Sa pentru fiecare dintre noi. Nu toate ne sunt de folos pentru mântuire....

antoniap 25.04.2017 08:34:07

Panereticul papă Francisc îl pune pe Buddha la același nivel cu Hristos!

http://prieteniisfantuluiefrem.ro/wp...ly-300x185.jpg
La adresahttps://katanixis.blogspot.ro/2017/0..._312.html#more sunt detaliile de mai jos:
Se vorbește despre mesajul pe care papa Francisc l-a trimis cu ocazia sărbătorii Vesakh, care este cea mai importantă sărbătoare budistă, în care se prăznuiesc (în 3 mai în Asia de Răsărit și în 10 mai în Asia de Sud) diferite momente din existența pământească a lui Buddha: nașterea, ”iluminarea”, moartea.
Papa spune printre altele în mesajul lui: ”religiile trebuie să colaboreze, pentru că religia este folosită adesea astăzi pentru a justifica violența. Trebuie să se renunțe la orice discurs al urii în mijloacele mass-media.”
Este recunoscută de către ereziarhul papă ”unicitatea religiilor noastre” (papistașă și budistă), însă se subliniază că papistașii (papa zice ”creștinii”, dar papistașii nu sunt creștini, nefiind botezați) și budiștii trebuie să colaboreze în cât mai multe domenii. El spune: ”Iisus Hristos și Buddha au promovat ferirea de violență, pentru că AMÂNDOI au fost niște făcători de pace.” Așadar se face o incredibilă identificare între Dumnezeu Cel adevărat și Buddha, ca și cum ar fi pe aceeași treaptă!
Anathema ție, ereticule Francisc, ocrotitor al homosexualilor și al pedofililor, surpător al ecumeniștilor din adevăr în minciună.
Ecumeniștilor români, acesta este dumnezeul și călăul vostru, de groaza căruia tremurați: papa cel ”infailibil.” Lui vă închinați voi, nedemni urmași în scaunul arhieriei ai Sfinților Ilie Iorest, Sava Brancovici, Simion Ștefan și Iosif al Maramureșului, pe care îi sărbătorim astăzi ortodocșii iubitori de Adevăr. Nu voi conduceți azi B.O.R., nu vă lasă Hristos să duceți Biserica Lui spre iad, ci voi sunteți rupți de Biserica neamului românesc. Hristos așteaptă pocăința voastră. Poporul așteaptă să fie cârmuit în Adevăr, nu doar sărăcit, amenințat, mințit și batjocorit.
Când vă pomenesc preoții cu conștiință ortodoxă, tremură carnea pe ei de frică, de groaza mâniei ierarhului lor. Nu se simt slujind într-un sfânt altar, ci ca și cum ar fi batjocoriți și mutilați sufletește în camera 4 spital de la vechea închisoare din Pitești. O zi dacă ar putea să nu pomenească ierarhul eretic, fără consecințe inchizitoriale pentru ei, ar face-o CÂNTÂND PASCAL, să simtă și ei că slujesc o DUMNEZEIASCĂ Liturghie nemânjită de ereziile din Creta, pe care le-ați semnat ca niște Iude, ca să râdeți ACUM în fața acestui popor care a dat milioane de martiri!
Sfinților Ierarhi Transilvăneni, Sfinților Noi Mucenici din închisorile comuniste, stați împotriva celor care vor să năruie Biserica acestui neam din interior și mijlociți pentru pocăința lor, să le putem săruta și mâinile și picioarele, ca unor adevărați ierarhi ai lui Hristos și mărturisitori ai Adevărului veșnic!
Cu nețărmurită durere, dar și cu nădejde,
pr. Ciprian Staicu

Sursa:
http://prieteniisfantuluiefrem.ro/20...el-cu-hristos/

iuliu46 25.04.2017 09:52:21

Exact ! O mare mizerie ce face Staicu ala acolo. Nici nu-i de mirare ca iti place. E in stilul lui saccsiv.

antoniap 25.04.2017 09:56:31

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647370)
Exact ! O mare mizerie ce face Staicu ala acolo. Nici nu-i de mirare ca iti place. E in stilul lui saccsiv.

,,Albinele se asaza pe flori, iar mustele pe balegar!" - spunea parintele Paisie Aghioritul.

Esti sigur ca ma insulti indirect de la inaltimea florilor?

suslik 25.04.2017 09:56:38

Antonia, zi macar ce crezi tu, bun-rau cum este. Nu mai cita din prietenul tuturor grecoteilor din Arizona sau oriunde, raspopitul Staicu. Ce zici, poti?

suslik 25.04.2017 10:02:03

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647370)

Pai toti sint aglutinati pentru schisma, Izax sa ii ia.

antoniap 25.04.2017 10:03:39

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 647372)
Antonia, zi macar ce crezi tu, bun-rau cum este. Nu mai cita din prietenul tuturor grecoteilor din Arizona sau oriunde, raspopitul Staicu. Ce zici, poti?

De ce denigrezi persoanele? Comenteaza si tu ce au scris acestea in mai mult de un cuvant-eticheta.

suslik 25.04.2017 10:05:46

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 647374)
De ce denigrezi persoanele? Comenteaza si tu ce au scris acestea in mai mult de un cuvant-eticheta.

Nu denigrez. Nu este raspopit, ma rog, caterisit? Este. Legitim si pe merit.

iuliu46 25.04.2017 10:07:58

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 647371)
,,Albinele se asaza pe flori, iar mustele pe balegar!" - spunea parintele Paisie Aghioritul.

Esti sigur ca ma insulti indirect de la inaltimea florilor?

Da, se pare ca tragi la balegar. Asta-i ortodoxia care iti place sa te iei de fiecare gest sau cuvant al adversarului si sa-l umpli de rahat ? Si sa insinuezi ca toti aia care nu au aceeasi parere cu a ta se tem ? Ca altfel ar canta ?
Poate majoritatea preotilor cred ca Staicu asta si ceilalti sunt sariti de pe fix.

antoniap 25.04.2017 10:09:51

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 647375)
Nu denigrez. Nu este raspopit, ma rog, caterisit? Este. Legitim si pe merit.

Cineva, in acest caz, se afla sub anatemele Sfintilor Parinti. Ori parintele Staicu, ori cei care l-au caterisit. In mod cert, nu pot avea toti dreptate in fata lui Dumnezeu.

antoniap 25.04.2017 10:14:11

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647376)
Da, se pare ca tragi la balegar. Asta-i ortodoxia care iti place sa te iei de fiecare gest sau cuvant al adversarului si sa-l umpli de rahat ? Si sa insinuezi ca toti aia care nu au aceeasi parere cu a ta se tem ? Ca altfel ar canta ?
Poate majoritatea preotilor cred ca Staicu asta si ceilalti sunt sariti de pe fix.

Majoritatea preotilor spun ce trebuie de frica ierarhilor. Pare o nebunie sa inoti impotriva curentului!
Daca nu ar fi existat in ortodoxie astfel de ,,sariti de pe fix", de mult eram uniti cu papa! Hristos ne asteapta pe cruce, nu la restaurant!

CristianR 25.04.2017 10:20:52

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 647378)
Hristos ne asteapta pe cruce, nu la restaurant!

Poate nu la restaurant, însă la un ospăț împărătesc, din câte știu eu, ne așteaptă.
Dacă e o greșeală să refuzi suferința, o greșeală măcar la fel de mare este și să nu te bucuri atunci când e timpul pentru asta.

suslik 25.04.2017 10:24:50

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 647379)
Poate nu la restaurant, însă la un ospăț împărătesc, din câte știu eu, ne așteaptă.

Splendid! i-a zis-o cineva, in sfirsit!
Dar tupeul schismatic e mare. Din pacate.

iuliu46 25.04.2017 10:28:48

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 647378)
Majoritatea preotilor spun ce trebuie de frica ierarhilor. Pare o nebunie sa inoti impotriva curentului!
Daca nu ar fi existat in ortodoxie astfel de ,,sariti de pe fix", de mult eram uniti cu papa! Hristos ne asteapta pe cruce, nu la restaurant!

De unde stii ? Ai facut tu un sondaj printre ei ? Poate ca majoritatea gandesc altfel. Poate chiar daca nu le prea place ce s-a intamplat in Creta, isi dau seama ca acolo la voi e si mai rau. Sau poate nu au nici o problema cu ce s-a intamplat in Creta.
Si daca Hristos nu ne asteapta la restaurant ce au cautat aia de la sinaxa voastra la restaurant ? Ca eu acolo i-am vazut pe scaunele alea de fitze. :24:

https://img.youtube.com/vi/fkTQvrhLw2o/0.jpg

antoniap 25.04.2017 10:28:50

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 647380)
Splendid! i-a zis-o cineva, in sfirsit!
Dar tupeul schismatic e mare. Din pacate.

Bine. Roaga-te pentru mine sa ajung si eu la ospat! Nu doar tu!

antoniap 25.04.2017 10:35:20

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647381)
De unde stii ? Ai facut tu un sondaj printre ei ? Poate ca majoritatea gandesc altfel. Poate chiar daca nu le prea place ce s-a intamplat in Creta, isi dau seama ca acolo la voi e si mai rau. Sau poate nu au nici o problema cu ce s-a intamplat in Creta.
Si daca Hristos nu ne asteapta la restaurant ce au cautat aia de la sinaxa voastra la restaurant ? Ca eu acolo i-am vazut pe scaunele alea de fitze. :24:

https://img.youtube.com/vi/fkTQvrhLw2o/0.jpg

Mi-ai zis-o si tu! Sau asa crezi... Mai analizeaza postarea aceasta.

iuliu46 25.04.2017 10:35:29

Acum cica i-a scris celalalt parinte ca intreruperea pomenirii e o inselare ( ce descoperire epocala, de la descoperirea atomului nu s-a mai intamplat una ca asta :) ) si ca nu mai vrea sa discute cu Staicu dar el i-a raspuns ca are coloana vertebrala.

Adica "sorry parinte dar eu si cand gresesc grav persist in greseala, nu imi schimb parerile nici daca ma pici cu ceara". :)

Bine ca macar primul preot a inteles ce mare inselare este sa fii "marturisitor" de asta de tipul lui Staicu. E bine ca e iertat, asa trebuie sa se procedeze.

iuliu46 25.04.2017 10:42:52

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 647382)
Bine. Roaga-te pentru mine sa ajung si eu la ospat! Nu doar tu!

Antonia daca o sa te trezesti vreodata si o sa ai remuscari, sa-ti aduci aminte ca oricate rele ai fi facut tot poti fi iertata. Daca Dumnezeu l-a iertat pe Pavel care facuse rele mai mari decat tine ba chiar l-a facut apostol, atunci o sa te ierte si pe tine chiar daca ai spus o gramada de prostii.
Pana si saccsiv poate fi iertat...sper. :)

antoniap 25.04.2017 11:07:53

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647385)
Antonia daca o sa te trezesti vreodata si o sa ai remuscari, sa-ti aduci aminte ca oricate rele ai fi facut tot poti fi iertata. Daca Dumnezeu l-a iertat pe Pavel care facuse rele mai mari decat tine ba chiar l-a facut apostol, atunci o sa te ierte si pe tine chiar daca ai spus o gramada de prostii.
Pana si saccsiv poate fi iertat...sper. :)

Pana nu ma vad dincolo de usa Raiului, nu m-as grabi sa cred. Daca ucenicii Sfantului Antonie au auzit cum sfantul era intrebat, eu ce voi face? Că eu nu am viata ca a lui... Trecerea prin vamile vazduhului e deosebit de dificila. Habar nu avem. Ca ortodocsi, nu trebuie sa credem ca ne mantuim cu usurinta. Majoritatea celorlalte confesiuni cred ca mantuirea li se cuvine pentru ca vorbesc despre Hristos...

Iata sfarsitul vietii Sfantului Macarie. La o astfel de smerenie trebuie sa ajungem:

"Fericitul Macarie sarutand pe toti cei ce erau langa dansul si pentru dansii rugandu-se, si-a ridicat ochii si mainile in sus, zicand cel mai de pe urma cuvant: In mainile Tale, Doamne, imi dau duhul meu. Si astfel si-a dat fericitul sau suflet, lasand multa plangere ucenicilor. Apoi, adauga Serapion si aceasta, pe care a auzit-o de la Cuviosul Pafnutie, care era unul din ucenicii lui Macarie: ca acel sfant suflet, fiind ridicat de heruvimi si spre cer suindu-se, unii din parinti priveau cu ochii sufletesti spre diavolii cei din vazduh cum stau departe si strigau: "O! de ce slava te-ai invrednicit, Macarie".

Iar Sfantul le raspundea: "Nu, caci inca ma tem, pentru ca nu ma stiu de am facut vreun lucru bun". Apoi vrajmasii cei ce erau in vazduh, strigau: "Cu adevarat ai scapat de noi, Macarie". Iar el le zicea: "Ba nu, caci imi mai trebuie ceva ca sa scap". Si fiind acum inauntrul portilor ceresti, diavolii plangand, strigau: "A scapat de noi, a scapat!". Iar el cu mare glas le-a raspuns: "Cu adevarat am scapat de mestesugirile voastre, cu puterea Hristosului meu fiind ingradit". Astfel a fost viata, sfarsitul si mergerea la vesnica viata a Cuviosului parintelui nostru Macarie.”

Sursa:http://www.crestinortodox.ro/calenda...nul-98815.html

GMihai 25.04.2017 11:37:30

Eu nu prea înțeleg ce legătură au frumoasele fragmente de hagiografie cu mizeriile pe care le debitează Staicu ăla.

iuliu46 25.04.2017 11:56:44

Astia seamana din ce in ce mai mult cu adventistii. Bine, le lipsesc deocamdata profetii care sa anunte sfarsitul lumii dar nu-i bai, apar si aia. :)
Dar numai adventistii se iau de Papa si cand ala respira. Imi aduc aminte ca imediat dupa revolutie, cand am primit prima brosurica de la adventisti, citeam in ea si nu intelegeam ce vor de la mine. Imi spuneau acolo ce rau e papa, adusesera propaganda lor din occident inca nu aveau materiale facute pentru zona asta, nu stiau ca nici noi nu credem ca ar fi prea bun. :D

suslik 25.04.2017 12:06:18

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 647388)
Astia seamana din ce in ce mai mult cu adventistii. Bine, le lipsesc deocamdata profetii care sa anunte sfarsitul lumii dar nu-i bai, apar si aia. :)
Dar numai adventistii se iau de Papa si cand ala respira. Imi aduc aminte ca imediat dupa revolutie, cand am primit prima brosurica de la adventisti, citeam in ea si nu intelegeam ce vor de la mine. Imi spuneau acolo ce rau e papa, adusesera propaganda lor din occident inca nu aveau materiale facute pentru zona asta, nu stiau ca nici noi nu credem ca ar fi prea bun. :D

"Sfinta Leana de la Radeni, Vazatoarea cu duhu' a proorocit caderea din har a tuturor autocefaliilor. Doar noi, raspopitii ingraditi si fratii stilisti avem adevarul".

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:56:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.