Intrarea Vagonului |
18.02.2016 21:33:06 |
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
(Post 614117)
Și atunci tâlcuirile Sfinților Părinți la Cartea Facerii ce sunt, basme? Ținem cont de revelație sau de cercetarea științifică? Eu tind să cred că știința este neputincioasă pentru că ceea ce s-a întâmplat în săptămâna creației din Cartea Facerii au avut loc sub incidența unui set de legi aparte, diferit de cel pe care noi astăzi îl cunoaștem. Și aici cred că este punctul în care apare contradicția dintre teologi și oamenii de știință. :)
|
Acele tilcuiri nu sint obligatorii de crezut. Si da, nu te supara, dar pentru mine sint basme, sincer. :) Saptamina?! Nu putem sti cit a fost. Intelege ca miturile despre creatie, la toate popoarele, sint intr-un limbaj primitiv, cu imagini simple, mustind de hiperbole. Habar nu avem cum a fost atunci.
Si sincer sa fiu, nu ma intereseaza. Tot ce pot si voi spune e ca nu cred si nu voi crede vreodata in Facere. Nu asa cum e descrisa acolo si cum o interpreteaza unii. Indiferent cine sunt aceia. (Sper ca intelegi ca NU e un atac la adresa ta si a lui Iuliu; doar nu va credeti in istoria Bisericii sau in sinaxar :) ).
|