Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   In sfarsit stim cum functioneaza gravitatia! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18332)

ovidiu b. 18.02.2016 21:15:41

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 614101)
Sigur ca nu, dar nici teologii nu se prea pot pronunta in chestiunea asta :)

Și atunci tâlcuirile Sfinților Părinți la Cartea Facerii ce sunt, basme? Ținem cont de revelație sau de cercetarea științifică? Eu tind să cred că știința este neputincioasă pentru că ceea ce s-a întâmplat în săptămâna creației din Cartea Facerii au avut loc sub incidența unui set de legi aparte, diferit de cel pe care noi astăzi îl cunoaștem. Și aici cred că este punctul în care apare contradicția dintre teologi și oamenii de știință. :)

Intrarea Vagonului 18.02.2016 21:33:06

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 614117)
Și atunci tâlcuirile Sfinților Părinți la Cartea Facerii ce sunt, basme? Ținem cont de revelație sau de cercetarea științifică? Eu tind să cred că știința este neputincioasă pentru că ceea ce s-a întâmplat în săptămâna creației din Cartea Facerii au avut loc sub incidența unui set de legi aparte, diferit de cel pe care noi astăzi îl cunoaștem. Și aici cred că este punctul în care apare contradicția dintre teologi și oamenii de știință. :)

Acele tilcuiri nu sint obligatorii de crezut. Si da, nu te supara, dar pentru mine sint basme, sincer. :) Saptamina?! Nu putem sti cit a fost. Intelege ca miturile despre creatie, la toate popoarele, sint intr-un limbaj primitiv, cu imagini simple, mustind de hiperbole. Habar nu avem cum a fost atunci.

Si sincer sa fiu, nu ma intereseaza. Tot ce pot si voi spune e ca nu cred si nu voi crede vreodata in Facere. Nu asa cum e descrisa acolo si cum o interpreteaza unii. Indiferent cine sunt aceia. (Sper ca intelegi ca NU e un atac la adresa ta si a lui Iuliu; doar nu va credeti in istoria Bisericii sau in sinaxar :) ).

ovidiu b. 18.02.2016 21:37:40

Nu te obligă nimeni să crezi. Purtam un dialog cu Alin. :))

AlinB 18.02.2016 22:13:59

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 614105)
Nu-i adevarat, nu e neaparat sa fie nu stiu ce proces fizic. De exemplu apa sa treaca prin diferite stari in timp ce se transforma in vin. E foarte posibil ca amoeba sa apara din neant sau o tumoare sa dispara in neant. Sau ca apa sa dispara in neant si vinul sa apara din neant. :p

Sigur, daca nu vrei sa te doara capul..poti sa crezi si asa :)

AlinB 18.02.2016 22:24:09

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 614116)
Despre asa zisul fizicalism al miracolelor eu va rog sa va ganditi la cele mai mari miracole - intruparea si invierea. E chiar ridicol sa-ti inchipui ca ar fi vorba de vreun proces fizic acolo.

Argumentul "e ridicol" aruncat in lipsa de ...argumente?

AlinB 18.02.2016 22:27:07

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 614117)
Și atunci tâlcuirile Sfinților Părinți la Cartea Facerii ce sunt, basme?

Cred ca MihailC a spus-o deja, desi poate mai voalat din cauza limbajului sofisticat :)

Citat:

Ținem cont de revelație sau de cercetarea științifică?
Si demonstratia conform careia talcuiri = revelatii ?

Sa nu uitam ca pana si in Sf. Scriptura exista anumite prezentari aparent conflictuale puse in seama..elementului uman.

Deci, atentie la elementul uman :)

Citat:

Eu tind să cred că știința este neputincioasă pentru că ceea ce s-a întâmplat în săptămâna creației din Cartea Facerii au avut loc sub incidența unui set de legi aparte, diferit de cel pe care noi astăzi îl cunoaștem. Și aici cred că este punctul în care apare contradicția dintre teologi și oamenii de știință. :)
Aha, deci era pana la urma un set de legi nu desene animate :21:

iuliu46 18.02.2016 22:32:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 614133)
Argumentul "e ridicol" aruncat in lipsa de ...argumente?

Pai spune-mi de ce anume crezi ca e neaparat vreo chestie fizica in spatele fiecarei minuni ? ( de exemplu legi pe care nu le cunoastem sau orice altceva ). Care e baza acestei credinte ? De ce e imposibil ca un lucru sa apara din neant ?

iuliu46 18.02.2016 22:39:04

In afara de univers care probabil a aparut din neant... in urma vreunui proces fizic. :21:

ovidiu b. 18.02.2016 22:48:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 614134)
Aha, deci era pana la urma un set de legi nu desene animate :21:

Ce a fost prima dată, sămânța sau planta?

iuliu46 18.02.2016 22:50:43

Ia uite-i pe astia - Canioanele de pe Marte au aparut in urma unui potop.

http://www.livescience.com/45219-mar...us-chasma.html

Deci acolo unde nimeni nu a vazut vreo picatura de apa e posibil sa apara canioane foarte rapid in urma unor inundatii gigantice. In schimb la noi unde e apa cata vrei, asa ceva e imposibil. :24:

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:25:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.