Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   tinuta in biserici (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=555)

24.04.2007 13:57:14

Citat:

În prealabil postat de Colors
Hristos a-nviat! Cu moartea pre moarte calcand, si celor din mormant viata daruindu-le.

A venit sarsaila pe forum sa-si bage coada. Si umbla cu vechile viclenii, doar doar mai agata cate un ratacit. Ai tai sunt sectantii si cei care fac avorturi si homosexualii si toate "papusile".
Tu fa-ti lucrarea ta, ne folosim si noi vazandu-ti rautatea.
Nu mai trimite mesaje in particular intunecatule ca nu le citesc, imi cunosc stapanul.

Bun e Dumnezeu si nadajduiesc la mila Sa.

Ce a fost de spus s-a spus in privinta imbracamintii. Am observat un lucru prea evident. Oamenii cu nadejde la Dumnezeu de mantuire, deci care se preocupa dupa puteri si iau aminte a se feri de pacate, au deja acelasi de set de valori in orice privinta ai discuta cu ei, nu numai strict legat de credinta.
Prin asta se vede lucrarea Duhului Sfant. Iar ceilalti pururea ratacesc si se pleaca cand intr-o parte cand in cealalta, dupa influentele din jur. Si mai sunt unii care l-au luat pe satan in brate. Vai de ei!

Primii asteapta pe Hristos si Imparatia Sa vesnica, ceilalti traiesc pentru lumea aceasta, iar ultimii se silesc sa-l aduca pe Antihrist la putere.

Iarasi am observat ca nimeni nu-si va schimba de bunavoie viata in bine. Cei putini alesi nu-i cunoastem, acoperiti fiind de Duhul Sfant. Pentru ceilalti drumul spre mantuire e presarat cu lacrimi si suferinte in aceasta viata. Iar cei care fug de lacrimi si suferinte aici si se dau cu lumea nu vor avea parte de mangaiere. Nu toti cei ce zic Doamne, Doamne vor intra in Imparatia cerurilor, siliti-va de impliniti poruncile! Credinta si implinirea ei zilnica e una si discutiile desarte despre Dumnezeu e alta.
De-ati fi in credinta tare nu v-ar mai interesa agitatia acestei vieti desarte si ati astepta cu nerabdare ziua cand Mirele va veni. Nu vopsitul parului si epilatul sa va fie voua preocupare. Au ametit bietii crestini si au uitat ca viata asta e doar un fum si dincolo de ea se intinde vesnicia. Si cum vom recupera timpul pierdut in zadar cu lucruri fara valoare?

Nepasarea naste uitarea si aceasta duce la necredinta. Mantuirea e scopul vietii, si cum o vom castiga-o oare? Falindu-ne cu frumusetea si cu hainele si celelalte podoabe? Cu ambitiile desarte sa avem case si masini si functii? Toate acestea sunt pana la mormant. Zadarnica truda. Alergand pentru lume nimic nu foloseste si sufletul cum il vom curata sa fim ca cele cinci fecioare intelepte?

Iata sminteala a venit in lume si nu mai este mult si toate se vor incheia. Fericit cel ce a pazit poruncile lui Hristos si asteapta de la EL mantuirea. Iar pe ceilalti sa-i mantuiasca lumea ca pe ea au iubit-o mai mult.

multumim!!!

ionita 24.04.2007 20:46:12

Citat:

În prealabil postat de tudor2012
Hai ma fratilor ca mi se pare absurd. De ce nu poti sa mergi in biserica imbracat cum vrei fara sa se ia nimeni de tine? de ce trebuie ca femeile sa isi acopere capul? din cauza unor preoti libidinosi care nu mai pot daca vad parul suav al unei tanti.. sa fim seriosi. daca ei asa o considera.. ca o ispita atunci de ce nu o iau ca atare. si sa o infrunte nu sa o inlature. astfel devin mai puternici din punct de vedere spiritual. nu zic sa merem tati in costumul lu adam la biserica. da zic ca unele chestii is deadreptul absurde. si iara.. daca meri cu un tricou cu "cap ghe mort" la biserica se uita toti urat la tine. de ce? pentru ca oamenii is slabi si nu vor sa se intareasca. le place acolo sa se scalde in mocirla slabiciunii si nu vor sa se intareasca cu experiente noi care le sunt fara indoiala benefice . asta ii parerea mea si puteti sa imi dati in cap daca aveti argumente. Pace!

iertati-ma dar raspunsul tau mi-a pus capac!! asa ceva nu se poate..nu pot sa cred ce-mi vad ochii!!"Doamne intoarce fata Ta de la pacatele noastre" Doamne da-ne putere sa nu ne smintim..intareste-ne Doamne!!
Frate, pt tine ce reprezinta biserica?? cum definesti Tu casa Domnului?? cum intri te pregatesti sa in ea?? cu pantaloni 1/3, cu fusta indecent de scurta, cu parul valvoi, cu mii si mii de culori pe fata?? cu 4-5-6 cercei in urechi?? sau chiar si in nas...? nu vreau sa-ti dau lectii(ori asa ceva)dar TREZESTE-TE!! Se apropie ziua judecatii de apoi...
iertati-ma si mai ales iarta-ma frate dar mi se pare scandalos sa vb astfel de casa Domnului!!
IERTATI-MA SI NU VA SMINTITI!!!

tudor2012 28.04.2007 01:09:30

Io tot nu inteleg de ce se scandalizeaza oamenii asa cand vad pe cineva imbracat mai ciudat in biserica. In loc sa se bucure ca au venit si ei la biserica si sunt pe drumul cel bun, ei se gandesc cum sa ii scoata afara mai repede. Asta mi se pare ca e cea mai mare tampenie care exista in lumea ortodoxa. Esti crestin bun dar de ce ii intorci spatele celui mai slab cu duhul decat tine?

vorbeati de implinirea poruncilor.. unde se incalca acestea venind la biserica imbracat cum vrei si cu droduri in nas si cu cuie in cap?

dreptate are colors (desi nu se referea in sensul asta) ca lucrurile materiale nu conteaza. nu te intereseaza cu ce esti imbracat atata timp cat ai credinta. si daca ai catusi de putin respect nu vii in fusta mini si in maieu. dar nu inteleg de ce sa nu mergi cu pantaloni de piele sau cu geaca de motor sau cu lanturi si cu cercei. Ce conteaza aspectul exterior (atata timp cat este decent - problema discutabila)? cine merge in lumea de dincolo? sa zicem in rai.. ala care are geaca si pantaloni de piele sau aia care se imbraca cu fusta lunga pana in pamant si cu batic pana pe ochi? io zic ca

SUFLETUL NU ARE HAINE

deci, daca nu am dreptate va rog sa imi spuneti.

ah da.. si pentru ionita.. biserica - pentru mine - e locul unde se intalnesc doua sau mai multe persoane in numele Domnului. Asa ca si daca ma duc pe un deal inflorit in pantaloni scurti cu un prieten care vrea sa faca o liturghie io tot in biserica is.

cristiboss56 29.04.2007 01:32:16

Citat:

Io tot nu inteleg de ce se scandalizeaza oamenii asa cand vad pe cineva imbracat mai ciudat in biserica. In loc sa se bucure ca au venit si ei la biserica si sunt pe drumul cel bun, ei se gandesc cum sa ii scoata afara mai repede. Asta mi se pare ca e cea mai mare tampenie care exista in lumea ortodoxa. Esti crestin bun dar de ce ii intorci spatele celui mai slab cu duhul decat tine?

vorbeati de implinirea poruncilor.. unde se incalca acestea venind la biserica imbracat cum vrei si cu droduri in nas si cu cuie in cap?

dreptate are colors (desi nu se referea in sensul asta) ca lucrurile materiale nu conteaza. nu te intereseaza cu ce esti imbracat atata timp cat ai credinta. si daca ai catusi de putin respect nu vii in fusta mini si in maieu. dar nu inteleg de ce sa nu mergi cu pantaloni de piele sau cu geaca de motor sau cu lanturi si cu cercei. Ce conteaza aspectul exterior (atata timp cat este decent - problema discutabila)? cine merge in lumea de dincolo? sa zicem in rai.. ala care are geaca si pantaloni de piele sau aia care se imbraca cu fusta lunga pana in pamant si cu batic pana pe ochi? io zic ca

SUFLETUL NU ARE HAINE

ah da.. si pentru ionita.. biserica - pentru mine - e locul unde se intalnesc doua sau mai multe persoane in numele Domnului. Asa ca si daca ma duc pe un deal inflorit in pantaloni scurti cu un prieten care vrea sa faca o liturghie io tot in biserica is.

Scandalizare ? ! Cam mult spus. Indignare mai merge. Am mai scris si mi sa cam acrit, ca in general bunul simt face pe om sa se-nbrace mai ales cind vine in Casa Domnului, decent si cu bun simt. Nu trebuie facut acum un capat de tara din aceasta problema. Trebuie sa ne bucuram pentru oricine care vine la biserica , fie el si ultimul "boschetar", rupt in fund si descult. Este cea mai mare bucurie cind numarul celor ce vin la biserica creste. Repet, atunci cin ne permitem si avem ceva bun simt sa nu venim imbracati ca la discoteca sau strand. Exceptiile sa nu devina reguli, cam asta e problema tinutei noastre la intrarea in SF.Biserica.

tudor2012 29.04.2007 11:42:30

Vorbeai de scandalizare. Nu am zis ca aici pe forum. Am vazut cazuri concrete.

Si aceste exceptii de ce nu ar fi acceptate?(normal, sa nu devina reguli)
Multa lume care stie sa isi traiasca viata nu functioneaza pe baza de date, zile si planuri. Ei fac ce simt ei atunci. In acel moment. Si daca iasa saracu om de la discoteca si ZBANG ! i se nazare sa mearga la biserica. De ce nu ar fi acceptat? Daca prieteni lui il vad si se dic si ei, in aceleasi haine de discoteca. Se umple lumea de oameni veniti de la discoteca si imbracati ca atare. Incidentul asta a devenit o regula?

Tot ce conteaza este sa se duca la discoteca dintr-um notiv. Spiritual sau nu. dar sa se duca ca sa se roage si stiti voi mai bine pentru ce se merge la biserica.

ionita 30.04.2007 15:05:04

Citat:

SUFLETUL NU ARE HAINE

Tudor2012, dragul meu...iartama pt ca am o mentalitate putin diferita de a ta..
eu nu cred ca se cade ca cineva sa intre in casa Domnului imbracat "mai ciudat". in biserica, vestimentatia trebuie sa reflecte starea ta duhovniceasca...nu?? si totodata sa nu sminteasca pe ceilalti participanti la Sfanta Liturghie.. ori tu daca mergi imbracat neadecvat fi sigur ca vei sminti pe altii...si nu cred ca scopul tau este acesta...
frate, mersul la biserica nu e ca iestiul la plimbare, el trebuie sa aibe un scop... MANTUIREA sufletului... asta trebuie sa fie scopul mersului la biserica...nu altul...
cat despre a merge la biserica cu tot felul de accesorii(cuie in cap sau mai stiu eu ce ai mai scris tu pe acolo) oare tie ti-ar placea daca cineva ti-ar batjocorii figura,chipul?? banuiesc ca nu, atunci tu (nu o lua personal!!!!!!!) dece batjocorestii chipul lui Dumnezeu???
SUFLETUL NU ARE HAINE-spuneai tu- da, nu are haine pt ca el e gol si nu il are pe Hristos in el...e pustiit... ori el nu trebuie sa fie asa.. in mintea ta trebuie sa fie intotdeauna chipul si jertfa Mantuitorului pt tine si mai ales, trebuie sa ai intotdeauna minte, dorinta mantuirii... Dumnezeu sa te intareasca si sa-ti indrepte pasii spre drumul mantuirii...

ioana_ema 20.07.2007 17:35:30

Citat:

În prealabil postat de Clausemi
Si credeti ca daca veti umbla cu fusta pana in pamant si cu baticul pana pe ochi Dumnezeu va asculta rugaciunile mai mult decat uneia care vine cu capul descoperit si in pantaloni???
Asta este problema...se face prea mult caz si prea multa parada de aspecte exterioare...cum sa te imbraci,cum sa stai,cum sa te misti si de cate ori sa te uiti in sus sau in jos,eventual si sa numeri daca ai facut un anume numar de Sf.cruci in timpul slujbei...iar esenta,adica vorbirea si simtirea prezentei lui Hristos o lasam de-o parte...asta este realitatea mai ales la ortodocsii romani
Eu cred ca poti veni asa cum simti...important este de ce vii la biserica...si sunt convinsa ca cine vine pt Hristos stie si cum sa se imbrace...de fapt exteriorul tau este reflexia propriului interior.

Recunosc ca nu am avut rabdarea sa citesc toate raspunsurile aduse la aceasta tema de discutie, dar parerea mea este ca tinuta noastra in Biserica tine atat de respectul pe care il avem fata de Dumnezeu, in fata caruia ne aflam in acel moment, cat si de faptul ca aceasta(tinuta) nu trebuie sa-i sminteasca pe ceilalti care se afla in Biserica. Atat, si nu de faptul ca tinuta noastra ar interveni in puterea rugaciunii noastre. Iar daca Dumnezeu a hotarat ca femeile sa aiba capul acoperit si barbatii capul descoperit atunci cred ca pe cat posibil asa ar trebui sa facem.

cristiboss56 21.07.2007 13:14:44

Pina la urma urmei cei sau cele ce nu considera tinuta ca ceva esential la intrarea in Biserica , nu-i indeamna sau obliga nimeni sa vina in Casa Domnului. Da ,doamnelor sau domnisoarelor, un pantalon strimt care scoate in evidenta formele corpului nu are decit un singur scop, acela de a atrage atentia sexului opus si nu cred ca de asta se intra intr o Biserica. Ispitele sint peste tot, dar macar la usa Bisericii sa fie oprite .

Viconia 10.09.2007 01:17:55

Mi se pare mie sau chestia cu tinuta in biserica este una din multele atacuri pe care doctrina crestina le indreapta inmotriva femeilor. Cum adica "capul femeii este barbatul"? Adica ea n-are voie sa faca nimic singura, nici macar sa gandeasca. Adica nu-i apartine nimic din ceea ce este mai propriu unei fiinte? Ideea e de nedescris si probabil neinteleasa de majoritatea. Foarte aproape de sclavie.

Si-apoi chestia cu acoperitul capului, de cand e parul asa o sursa de ispita. Adica atunci cand merg in biserica trebuie sa arat in ultimul hal ca nu cumva sa-i ispitesc pe saracii barbati, care nu-si pot purta singuri de grija?

anita 10.09.2007 09:00:09

Citat:

În prealabil postat de Viconia
Mi se pare mie sau chestia cu tinuta in biserica este una din multele atacuri pe care doctrina crestina le indreapta inmotriva femeilor. Cum adica "capul femeii este barbatul"? Adica ea n-are voie sa faca nimic singura, nici macar sa gandeasca. Adica nu-i apartine nimic din ceea ce este mai propriu unei fiinte? Ideea e de nedescris si probabil neinteleasa de majoritatea. Foarte aproape de sclavie.

Si-apoi chestia cu acoperitul capului, de cand e parul asa o sursa de ispita. Adica atunci cand merg in biserica trebuie sa arat in ultimul hal ca nu cumva sa-i ispitesc pe saracii barbati, care nu-si pot purta singuri de grija?

Dumnezeu a creat femeia din Adam ,deci existenta femeii e conditionata de existenta barbatului.
Asta nu inseamna ca femeia nu are voie sa faca nimic singura sau sa ceara voie barbatului ,ci sa sa respecte vointa barbatului.
La crestinii de pe vremea sf.Pavel barbatii nu se imabatau ,nu isi inselau nevestele erau vrednici de respect si adevarati stalpi ai casei,de aici aceste precepte religioase.
Daca cititi mai departe sf.Pavel spune si cum trebuie sa se poarte barbatii cu femeile ,un respect total.
Deci sf.Pavel a vorbit pentru crestini.
Acum foarte putine familii mai sunt crestine cu adevarat si acolo intr-adevar femeia isi respecta barbatul si tine cont de parerea lui ,nu domneste anarhia intr-o asemenea
familie. Dar si barbatul sa fie cum trebuie.
In familiile din ziua de azi ,in multe familii domneste duhul discordiei ,ficare tine la parerea lui ,din mandrie fiecare vrea sa aiba dreptate desi privind retrospectiv ne dam seama ca toate aste nu isi aveau rostul.
Copiii aud si ei ,si de ce sa ne mai miram ca sunt sunt sunt ,nervosi, dezorientati.
Noi le oferim de toate dar liniste nu prea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:17:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.