![]() |
pt. Igor
Așa că dragul meu prieten ortodox așa ca mine, căci eu sunt mirean din BOR, iată că ți-am răspuns prin mila Domnului așa cum m-am priceput mai bine și mai drept spre folosul mîntuirii tale, la toate cele 6 postări ale tale date ca să ne lămurim.
Nu te supăra dacă te-am mai jignit pe alocuri constatînd ce josnicii rezultă din scrierile tale. Deci iată că ți-am răspuns la tot ce mi-ai cerut și sper că te-ai lămurit cine are dreptate... și cine te minte. Dacă nu te-ai lămurit atunci cercetează și citește (mesajul lui Dumnezeu prin cele 7 Trîmbițe Apocaliptice și viața lor) și aprofundează și te lămurește mai bine ca nu cumva să te mai ia gura pe dinainte și să te ducă din rău în mai rău. Nu te lăsa dus pe apa Srîmbetei ci leapădă duhul gLumii și caută ceea ce este bine și vei găsi, bate și ți se va deschide căci orcine caută găsește și cui bate i se va deschide. Deci persistă în urmarea Adevărului și El te va face liber... de strîmba ta necredință.... lăudăroasă și plină de ''grija'' de a-ți ''mîntui'' aproapele cu de-a sila otrăvind memoria colectivă cu teroare și vrăjeală. Iubește pe Dumnezeu mai înainte și mai mult și atunci vei birui împreună cu El... vei birui necredința ta prin Cruce ca să poți iubi pe aproapele tău cu Adevărat! Amin. |
Pentru Cristiboss56.
Citat:
Mă bucur că te ascultă colegii de forum în speță prietenul meu Copăcel, dar am impresia că ei o fac de frică... și nu de Dumnezeu ci de altceva, nu-s lămurit, că de le-ar fi fost frică de Dumnezeu nu mă făceau sectant și bolnav una-într-una în disprețul învățăturii ortodoxe și nu mă trimiteau ei la medicul psihiatru doar pentru că eu Cred în plus față de clasica credință ortodoxă și în Cuvîntul lui Dumnezeu ci aveau ei decență să respecte măcar Constituția dacă nu vor să respecte dreptul la libertate a fiecărui individ. Asta ca să nu mai vorbesc de prietenul meu cel mai bun Igor care m-a făcut la fiecare postare îndrăcit și satanizat și posedat și mîndru și rău și eretic și sectant și cum e mai rău pentru un creștin și asta tot din același motiv, pentru că eu Cred și în cele 7 Trîmbițe Apocaliptice: 1. Păr. Iosif Trifa și Oastea Domnului condusă de Traian Dorz. 2. Petrache Lupu și Moșul Dumnezeu de la Maglavit. 3. Păr. Porooroc Arsenie Boca de la Prislop și de la Drăgănescu și din pușcăriile securiste. 4. Stareța Veronica și 5. preotul Ioan Iovan de la Vladimirești și de la Recea care au protestat pe față împotriva regimului comunist făcînd pușcărie pentru Hristos. 6. Trîmbița Verginica de la Maluri prin care a proorocit Domnul în regimul comunist de tristă amintire în care ea a dus o viață creștin-ortodoxă mucenicească făcînd pușcărie și fiind dusă la securitate și la spitalul de nebuni și fiind supusă ca un cobai experiențelor de tot felul pe ea. Apoi sora Sa Maria care a continuat Trîmbițarea așa ca o punte a suspinelor spre: 7. Sfînta Cetate a noului Ierusalim de la Pucioasa sau cetatea Cuvîntului unde stareța Mihaela aude Cuvîntul și îl scrie iar preotul Nicușor îl citește pentru poporul Domnului și pentru tot fiul omului. Deci iată cum pentru credința mea am fost etichetat sectant, nebun sau îndrăcit de bunii mei prieteni și colegi de forum, neștiind ei că sectanții batjocuresc pe Maica Domnului Maria susținînd ei sectanții că a avut copii cu Iosif sau că a avut păcate ca o desfrînată sau alte blestemății despre ea... iar eu nu fac așa ceva ca mirean din BOR și nici poporul lui Dumnezeu de la Pucioasa. Deci măcar și atît și ar fi fost suficient ca să deosebească ei sectele de credina curată și dreaptă. Deci mă bucur că i-ai cerut lui Copăcel să se oprească din glumele lui totuși nevinovate dar sper nu pentru ca să mă osîndești tu mai ''orotodox''. Sau nu? Că văd că postările tale sunt în aceiași logică și în același sens cu ale lor: că am nevoie de psihiatru sau ca trebuie să-mi scot duhurile rele sau că trebuie să mă lepăd de Dumnezeu că altfel sunt declarat satanizat sau sectant și de către domnia ta care prin postările alea, citate fără ghilimele și fără să știu cine le-a scris, vrei să mă faci să înțeleg că eu am o problemă dacă cred și că dacă nu vreau să recunosc că sunt îndrăcit citind 6 luni de zile ce mi-ai dat tu ca ''tratament'' atunci să mă adresez medicului psihiatru ca să-mi bage el mințile în tărtăcuță. Te întreb atunci și pe tine care pari un lider al forumului: Oare am eu dreptul să cred în Dumnezeu? Tu ce părere ai de Credința mea ortodoxă în cele 7 Trîmbițe Apocaliptice și în Cuvîntul lui Dumnezeu căci cred în ele în plus față de credința ortodoxă clasică pe care o cunosc din părinți și bunici și ca mirean din BOR și citind de la unii duhovnici ortodocși? Tu crezi că Petrache Lupu și toate minunile de la Maglavit au existat? Dar că Iosif Trifa a întemeiat Oastea Domnului crezi? Dar că eu am întrebat preotul ortodox de oastea Domnului dacă sunt sectanți și el mi-a răspuns că nu sunt sectanți ci că sunt în biserica ortodoxă și i-am și văzut cum vin și se adună în biserică cînd nu e slujbă și se roagă și discută, deci preotul a lăsat biserica pe mîna lor, deci crezi tu ce am văzut și am întrebat eu personal? Dar de proorociile și Minunile făcute de Arsenie Boca ai auzit? Dar de Stareța Veronica de la Vladimirești sau de preotul Ioan Iovan ai auzit? Și Dacă ei toți au avut o interacțiune directă cu Dumnezeu și cu Domnul Iisus așa cum au mărturisit... de ce nu crezi că și prin Tîrmbița Verginica ar putea sufla Domnul Cuvîntul lui Dumnezeu? Păi sunt atîția martori. Și poți citi din Cuvînt să vezi dacă s-a împlinit sau nu. Iar dacă crezi și în Verginica și în sora sa Maria ca o punte a suspinelor, atunci de ce nu poți crede și în grămătica Mihaela și în cititorul pr. Nicușor și în Sfînta Cetate a Noului Ierusalim că sunt de bună credință? Păi ar putea altcineva decît Dumnezeu să Cuvinteze atît de frumos? Dacă prin absurd, să zicem că ar cuvînta omul, deși nimeni nu ar putea scrie așa ceva atît de frumos și bun și minunat, dar totuși să presupunem că ar putea și ar scrie o astfel de carte minunată... păi atunci nu ar merita cele mai mari premii ale omenirii pentru o astfel de carte atît de înălțătoare? Voi de ce o denigrați? Ați citit-o și nu v-a plăcut? Ați găsit ceva neadevărat sau nedrept acolo? Deci dacă eu am citit din ea și citesc din ea și vă mărturisesc că e o minune Dumnezeiască această carte: Cuvîntul lui Dumnezeu de la Maluri sau de la Pucioasa, atunci voi care nu ați citit din ea aveți voi dreptul să mă socotiți îndrăcit sau nebun ca să mă trimiteți la psihiatru? Vă iert, nu-i bai că m-ați făcut în fel și chip pe mine... dar rămîn întrebările pe care ți le-am pus: Crezi tu în cele 7 Trîmbițe Apocaliptice că mărturisirea și mesajele lor minunate pline de duh sfînt și proorocie dreaptă sunt de la Dumnezeu? Spune cinstit.... dacă nu te superi iar. Cărțile celor 7 Trîmbițe Apocaliptice și mesajele lor minunate pot fi ele de la alticineva decît de la Dumnezeu? Ce crezi? Dar te rog să răspunzi cinstit, așa ca un lider al forumului... căci dacă vei fi nedrept atunci după tine s-ar putea să se ia și ceilalți care poate că te respectă din pricina mesajelor tale frumoase și înălțătoare și a bunelor îndemnuri. Dacă mie mi-ai dat să citesc din înșelările satanelor fără să citezi din cine sunt ele deși eu le-am citit acum aproape 10 ani, totuși dacă eu am să recitesc pentru ca să-ți fac pe plac, vei citi și tu la rîndul tău din mesajele celor 7 Trîmbițe Apocaliptice ca să ne lămurim? |
Oare se crede ca oamenii vor fi judecati dupa religia in care s-au nascut (ortodox, catolic, protestant, neo-protestant, alte culte, etc) si am crescut? Domnul Hristos a transmis mesajul ca oamenii vor fi judecati dupa faptele lor, nu dupa religie sau grupare.
Gruparile exista pentru ca oamenii au interpretat diferit si nu s-au inteles, nu au cazut de comun acord in anumite detalii privind dogmele. Dar baza este aceeasi, e vorba despre esential. Nu am citit tot topicul, asadar nu stiu ce si cum exact, dar fiecare are dreptul la lumea lui interioara in care se simte bine cu el si implinit. Nu in totalitate, dar macar in mare parte. Si pe langa credinta afirmata, eu cred ca mai tine si de cum e omul, in primul rand trebuie sa avem respect reciproc. La mine la munca, o perioada de 3 luni a fost angajat un baiat care era crestin dupa evanghelie. Am mancat cu el la masa, am vorbit, ne-am inteles, am fost si cu el la un joc de volei cu grupul lor (eu nu am jucat ca nu sunt amator), si am discutat de cateva ori si pe tema credintei. Parerile au fost impartite, dar respectul a existat intre noi. Am fost chiar si la ei intr-o Duminica, am fost invitat sa vad cum se boteaza ei. Oamenii sunt normali, nu au exagerat cu nimic, cu exceptia ca la ceremonie au pus accentul un pic mai mult pe emotiv. Nu a insinuat nimic sa ma convertesc sau chestii de genu asta, iar eu nu am avut nici un fel de strabatere in privinta asta, pentru ca stiam unde ma duc. Am fost doar odata, nu frecventez, si am fost acolo din curiozitate si bun simt. Nu inteleg de ce trebuie sa ne acuzam mereu sau sa acuzam pe altii din cauza crezului. Problema apare doar daca omul este rau intentionat, este agresiv, insistent in anumite privinte, etc. So, faith in humanity restored, somehow. |
De ce nu se amintește nimic de Sfântul Vasile de la Poiana Mărului, unul din cei mai mari isihaști români?
Sau mai ales de Sfântul Paisie Velicikovski de la Neamț, cu peste 2000 de monahi ucenici, întro singură mănăstire, mai mulți ca în Athos pe vremea aceea ? De minunatul Sfânt Andrei Șaguna, convertit din romano-catolicism, ajuns ierarh ortodox, și luptând împotriva ereziilor apusului catolic, dezvoltând Ortodoxia minunat în Transilvania... despre acest Sfânt, spun cei de la pucioasa... nimic... Nici de Sfântul Mucenic Sava Brancovici, Sfântul Mucenic Simion Ștefan, Sfântul Mucenic Sofronie de la Cioara, Sfântul ierarh Antim Ivireanul, Sfânta Teodora de la Sihla și alții mari, coloși, titani, adevărați Sfinți ai Bisericii... Despre ei "oamenii farmecului" spun... nimic... Ciudat... Foarte ciudat... Personal, eu așa-mi dau seama că părintele Arsenie Boca nu-i sfânt, când e pus alături de "moșu dumnezeu", adică ne arată cei ce doresc euforia ca minuni cu nebunie fermecată, că Arsenie Boca e doar un ieromonah simplu, caterisit de Biserică timp de 35 de ani, adică Anatema, afară din Biserică, umblând în pantaloni scurți și maieu prin București, pe timpul caterisirii; se confirmă că nu e sfânt când oamenii farmecului și euforiei, îl pun pe monahul Arsenie Boca, alături de "Moșu' dumnezeu" și "verginica" și "trâmbițele" pucioasei și alți oameni cu experiențe euforice... Iar despre Sfinții cei mari ai Bisericii, nimeni nu spune nimic... E doar o părere, părerea mea... Așa simt, că ceva nu-i în regulă, lipsesc multe din cele duhovnicești, care țin de Biserică și comuniunea cu Biserica, la monahul Arsenie Boca, pucioasa, la "moșu dumnezeu" și "verginica", "trâmbițe", etc. ... Personal, cunosc un caz, un om a mers la Arsenie Boca să ceară să se lase de fumat, s-a lăsat de fumat, apoi la o lună după aceea, soția lui se îmbolnăvește de chisturi ovariene, și o operează, îi scoate tot uterul și toată feminitatea... Nu știu, e ceva suspect cel puțin la "minunile" de la Arsenie Boca... Când Hristos vindeca pe cineva spunea: "Dute și să nu mai spui nimănui", vindeca pe ascuns și Însuși Domnul se ascundea după aceea, se ruga prin pustiuri, prin munți, noaptea, să-l vadă cât mai puțini, să știe cât mai puțini... Noi la fel, suntem învățați, când ne rugăm să ne încuiem înăuntrul cămarei noastre și să ne rugăm în ascuns și Cel ce vede, ne va răsplăti în ascuns, spune... Ori din experiențele oamenilor euforiei și farmecului, lipsește smerenia, ascunderea, discernământul, dreapta socoteală, trezvia... lipsesc... prea multe... Acest post nu îți este adresat ție "vsovi", ție îți voi răspunde la posturile tale ca răspunsuri pentru mine, cu mila Domnului, în zilele ce vor urma, după Postul Maicii Domnului, dacă voi mai trăi. Deci te rog, dacă tot vrei să răspunzi acestui post al meu, deși nu îți este adresat ție, ci celor ce mai trec și citesc pe aici, te rog totuși aici și mereu, să scrii cuvintele corect, scrie încet, cu răbdare, că nu te grăbește nimeni, niciunde. Doamne ajută. |
Citat:
|
Citat:
Cele două aripi ale creștinului sunt frica de moarte și frica de Dumnezeu, spune Părintele Cleopa Ilie, și minunat spune... Iar Sfântul Apostol Pavel spune: "Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege." - Filipeni 1, 21-22. Bucurii în Domnul, copăcel youtubel ... |
Citat:
Citat:
Citat:
Deci Baza e necesară dar nu suficientă ci e musai să primești de la Dumnezeu și pe Iisus-Calea și pe Iisus-Adevărul care duce la Dreapta și Curata Viață în Credință Sfîntă și Mîntuitoare așa cum o vedem pe ea rodind iubire și bunătate în toți trimișii Sfiintei Treimi și în sfinți și în drepți și în ucenici și mucenici. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Personal, eu nu-l văd sfânt... și nu e sfânt Arsenie Boca, din multe, prea multe motive... un ultim argument: Sfântul Ignatie Briancianinov, în cartea sa "Despre înșelare" spune că luminile dracilor, sunt arătate omului colorate, iar pictura Sfântului Ioan Botezătorul din Biserica mănăstirii, pe lângă că are chipul lui Arsenie Boca, are lumini colorate... http://www.romanialibera.ro/special/...e-boca--379763 |
Citat:
Cum să nu se amintească... păi pentru că e plin pămîntul acesta de sfinții Domnului de aia e numită Țara strălucirii. Citat:
Citat:
Oare de ce nu îi mai urmăm și nu-i mai ascultăm pe sfinți și ne luăm după amestecurile din lume, noi cei care avem credință Apostolică și Tradiție Ortodoxă întemeiată pe mărturia atîtor sfinți? Citat:
Tu iar minți și dezinformezi ''știind'' tu că ei nu vorbesc, zici așa pentru că tu n-ai citit și de aia crezi că musai ei sunt vinovați că cică zici tu că nu pomenesc de ei. Deci sigur pomenesc. Sau nu ai văzut că portul lor este portul sfinților români? Citat:
Ciudat e faptul cum de poți să continui să minți și să dezinformezi după toate răspunsurile mele la toate întrebărilor tale josnice? Citat:
Citat:
Ai fi văzut cum îi zice paraliticului în mijlocul mulțimilor de săraci ''Fiule, iertate îți sunt păcatele tale, ia-ți patul tău și umblă'' și ai fi strigat: ''Înșelare, e de la satana, face minuni în public... nu e adevărat, noi avem ortodoxia noastră a fiilor lui Avraam, nu ne trebuie minuni''... Nu te vezi că așa faci acum în ciuda mărturiilor atîtor români ridicați de pe patul de moarte sau cărora li s-a întărit Credința ieșind ei din moarte și din păcătuire? Ce ai fi făcut dacă ai fi fost pe vremea lui Iisus și ai fi văzut cum la Cuvîntul Său se ridică fiul unei văduve din scriul dus spre îngropare? Și minunea făcîndu-se în public, între toți cei din cortegiul funerar. Ai fi sărit și atunci în sus să excalmi: ''Hulește, blasfemiază, își bate joc de ortodoxie... nu are voie să învie morții în zi de Sabat! Nu are voie să le ierte păcatele. Nu are voie să mîntuie pe nimeni... sunt minuni drăcești.'' Ai fi fost oare în stare? Dacă nu, atunci de ce despre cele 7 Trîmbițe nu vrei să crezi cînd Domnul a spus: ''Mai mari decît acestea veți vedea.''... de ce? Ți-e frică să nu te creadă ca pe mine nebun sau sectant? Ți-e frică să nu te interneze? Ți-e frică să nu te aresteze securiatatea? Ți-e frică să nu-ți dea cumva afurisenie sau anateme biserica ortodoxă? De ce ți-e frică? Păi nu păcătuiești crezînd în Dumnezeu ci necrezînd în El dacă minți și păcătuiești. Citat:
Citat:
Citat:
Păi nu pricepi că sute de mii de oameni au fost pe la Maglavit și la Prislop și sute de oameni au văzut cum grăia Domnul prin glasul sf. Verginica cînd ea dormea în somn profund? Nu pricepi că astea sunt fapte și întîmplări reale a căror consecință a fost însănătoșirea în Credință a poporului român căzut în apostazie? Tu pur și simplu negi realitatea, negi faptele, negi mărturiile și ridici la rang de adevăr minciunile comuniste lansate prin BOR și prin mînăstiri de securiști... căci ce susții tu susținea și partidul comunist care îl ancheta și îl socotea dușman de clasă pe Păr. Prooroc Arseni Boca... la fel și pe sora Veronica sau pe sf. Verginica. Mă întreb dacă îți dai seama că ești în concordanță și la unison cu interesele regimului de tristă amintire care mai are încă mulți puișori roșii sau negrii... din ăia acoperiți. Deci ești român dragă Igore sau măcar ești tu cu adevărat ortodox? De ce urăști Trîmbițele, pentru că sunt din ortodoxia română? continuarea mai jos |
Rugăciunea în extaz e una și euforia trăită ca o stare, zi de zi, e alta. Extazul e antonim cu euforia.
Una-i de la Domnul, durează puțin, alta-i de la draci, durează mereu, ca să țină legat pe om. Îți voi mai răspunde după post. |
continuare pt. Igor
Citat:
Tu n-ai citit și zici că nimeni nu spune nimic... N-ai citit și dezinformezi fiindcă crezi în ceea ce nu știi de parcă ai știi. Citat:
Mă bucur că ai curajul unei păreri și nu dau cu parul, nu te condamn pentru ea dar te-am sfătuit să te lămurești... să cercetezi viețile lor, a celor 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice, faptele lor, mesajele lor... descoperind mucenicia lor în vreme de prigoană și treptat înțelegîndu-i mai bine pe fiecare dintre ei nu vei mai emite păreri nefundamentate făcîndu-i în toate felurile. Crede-mă că eu am citit despre fiecare cîte ceva și citesc și din Cuvînt și ți-am mărturisit că nu am văzut și nu am auzit în ultima 100 de ani o viață mai jertfelnică pentru Dumnezeu, din iubire de Iisus și de poporul român ca a acestor 7 Trîmbițe Apocaliptice. Și tu îi crezi amăgiți sau fermecați sau căutători de minuni și vrăjitorii ca să farmece și să înșele credincioșii? Păi nu ei făceau minunile ci Dumnezeu prin Credința lor. Iar minunile sunt mărturisite de foarte mulți și nu sunt păcăleli sau iluzii sau altceva ci sunt defapt MILA DOMNULUI!.. pentru săracii din poporul romîn care nu aveau bani de doctori. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Te rog nu-mi mai răspunde mie mereu ca unui nebun sau unui îndrăcit că pînă la urmă sigur te mîncă pe tine toate alea pe care le tot pomenești, te mîncă sectele, ereziile, demonizările, farmecele, falsele minuni, satanele, mîndriile, neascultările și toate răutățile pe care le arunci asupra mea și a altora din pricina necredinței tale care vine din puțina ta cercetare și cunoaștere și din nedreapta ta mărturisire crezînd că aduci ''apărare'' ortodoxiei. Ți-am mai spus, mai drept-ortodoxe ca cele 7 Trîmbițe Apocaliptice nu a fost nimeni în ultima 100 de ani așa că mărturiile tuturor celor care au văzut și au crezut ar trebui să te tempereze și să te ajute să poți și tu citi și crede în Cuvîntul lui Dumnezeu din mesajul Apocaliptic al tuturor celor 7 sfinte Trîmbițe... să te lămurești de la Cine ar putea fi. Citat:
Nu le confunda cu falsele minuni ale lui antihrist care se arată printre știri la rubrica noutăți cît este el de vrednic, cu fața lui aia spurcată și mîrșavă... așa cum se arăta Ceaușescu... între orele 8 și 10 dînd prețioase indicații: mai des, mai adînc, adică să muncești de 6 ori mai mult și bobul de grîu sau de porumb să iasă mai mic și mai mucegăit încît să nu-ți iasă la hectar nici pe sfert... dar de frica memorie colective și a înfierării proletare în ședința patriotică să declari rezultate record la hectar. Măcar în post mă bucur că te oprești de la a tot ridica mărturie mincinoasă împotriva Trîmbițelor lui Dumnezeu. Dar asta nu înseamnă că n-ai putea să și mai răspunzi. Dar decît să continui discuțiile pe postările anterioare ca să nu se mai înțeleagă nimic, mai bine scrie maxim 20 de rînduri cu nelămuririle tale dar fără să aduci înjosiri înjositoare la adresa cuiva. Ok? Așa ne ferim să păcătuim discutînd. |
Sărăcuțul de tine, ce iad trăiești, ce iad e în tine...
Din cauza mândriei și neascultării de Biserică și Sfinți, lipsa blândeții, a smereniei, a răbdării, așa înnebunește vrăjmașul pe om, întro stare aparent normală, dar îi leagă în răzvrătirea lor, pe unii în trâmbițe, pe alții, în jocuri de noroc, pe alții în adultere, pe alții în exploatarea umană pentru bogăție, etc... Doamne Iisuse... sunt atât de mulți... Iar eu sunt marele prost că vreau să-ți răspund, fiindcă cred în vindecarea ta. Și o să-ți răspund, fiindcă cred în vindecarea ta... Doamne Iisuse... |
Citat:
Nu te mai da acuma și mare postitor căci postul nu interzice discuțiile cuvioase. Sau poate ți-a cerut duhovnicul să nu mai discuți pe forum sau ți-ai luat singur această nevoință? Dacă ți-ai luat-o singur atunci să știi că exact în euforia de care vorbești ajungi... fiindcă o să te mîndrești și o să te lauzi și cu postul... și obijnuindu-te așa vei crede că ai ajuns la extaz mistic cînd colo vei fi doar vrăjit, fermecat de marile tale nevoințe. Deci nu uita că prin post te recunoști în fața lui Dumnezeu, cu umilință, un păcătos... și atunci mă rog să te și ierte Dumnezeu fiindcă asta e pocăință, dragul meu prieten mereu foarte nelămurit care crezînd că are dreptate îți cam permite prea multe josnicii la adresa eroilor... români. |
Citat:
ps: amice vsovi, cred ca ti-ai dat seama ca am glumit! |
Citat:
Citat:
Tu nu ai discernămînt ci lansezi mereu cîte o vrăjeală cu care încerci să sperii oamenii... defapt cu ce? cu satana vrei să îi sperii... deci ești un fel de unealtă de a lui căci noi ortodocșii nu ne temem de nimic!.. afară de Dumnezeu ca să nu păcătuim. Dar tu bagă vrăjeală înainte... și plînge-mă de milă... ca să păcălești. Nu mă tem de diversiunile tale... ''înduioșătoare''. Citat:
Știi tu cum fac pirandele... îți zice cîte una că ești blestemat, că ești bolnav, că ți-s legate cununiile, că alea-alea, că o să suferi de un cataclism și vor ele să te vindece și să te ajute.. pe bani, tu iată că pe gratis procedînd exact ca ele, deși sunt convins că faci asta de frică să nu-ți pierzi privilegiile. Nu mulțumesc, dragul meu, de un asemenea ''ajutor''. Te-am întrebat dacă ești romîn sau Basarabean sau Moldovean și te mai întreb și de ce religie ești... de ce parohie aparții... ești călugăr sau mirean din BOR așa ca mine? Ți-am spus că tu nu crezi în vindecarea mea ci tu crezi în necredința ta cea strîmbă și fermecătoare și foarte lăudăroasă!.. pentru că ești în stare să te folosești de orișice pe lume și din scripturi și din sfinți și din biserica ortodoxă ca să ți-o auto-îndreptățești... invocînd mereu nevoia mea de vindecare, de eliberare de posedare, de ce știu eu ce mai poți inventa... știind tu mai bine ca toți, inclusiv ca Dumnezeu de ce anume sufăr eu. Citat:
Păi discută cu mine și eu îți spun ce știu dar tu nu mai face afirmații josnice gratuite. Ok? |
Citat:
Dar să vii cu josnicii de joasă factură pe care le arunci cu nepăsare ca să susții ceea ce susții din pricina necredinței tale bazată iată: pe lumini colorate... păi toate icoanele și toate picturile sunt colorate. Sfîntul Brancianinov zice bine, că dracii sunt în stare să ia chip de înger al luminii și al dreptății, licărind în orice lumină colorată, colorată sau nu... dar pentru că ei sunt în stare de orice ca să înșele pe om atunci nu înseamnă că lumina sau că dreptatea e vinovată sau că e vinovat cineva dacă e pictat în lumină colorată. Păi dracii știu că omul căzut în ispita ochiului pentru trufia vieții se bucură de culori, de o viață de lux colorată și de o vorbire ''colorată'' deci iată ei folosindu-se înclusiv de asta înceracă să ți se arate și să te păcălească. Dar dacă tu știi asta de la sfîntul Brancianinov atunci musai nu ți se vor arăta în lumini coloroate decît ca să facă diversiune să crezi că cei ce se arată în lumină albă sau neagră atunci musai ar fi îngeri veritabili. Cît ești de ușor de păcălit și tu vrei să mă păzești pe mine de draci și de demoni? Păi oricît ne-am păzi noi unii pe alții ''mîndrindu-ne'' tot ne-ar păcăli drăcușorii dacă n-ar fi Dumnezeu să ne păzească. Pentru mine toate cele 7 Trîmbițe Apocaliptice sunt sfinți care au trăit în Duhul Sfînt, Duhul Proorociei, Înainte mergătorul Domnului... și doar se vede din pictura de la Drăgănescu că nu era prooroc mincinos... și din mărturiile mulțimilor care au asistat la tot felul de minuni taince și de vindecări prin Credință. Așa că dacă Arsenie Boca nu e prooroc mincinos și nu e, atunci așa ca orice mare prooroc e sfînt din moment ce a dus o viață smerită, curată și sfîntă în Duhul Proorociei... fiind prigonit ca orice mucenic de regimul totalitar și fiind omorît prin otrăvire de către necredincioși. |
Citat:
Pe mulți îi înșală însă cu pămîntul plat... căci ei cred că e plat așa ca o farfurie, adică așa ca o planetă farfurie, neștiind ei din ce pricină e plat și care sunt motivele și argumentele și nici de ce din scripturi rezultă că e plat... ei doar cred orbește că e plat pentru că le-a spus un ''mare'' predicator al unei secte neo-protestante (Domnul nu urăște nici sectele, nu urăște oamenii trupești și care nu sunt duhovnicești ci iubește toți păcătoșii chemîndu-i la pocăință însă ele din pricina încăpățînării lor nu intră în Împărăție fiindcă batjocuresc pe Maica Domnului prin răstălmăcirea scripturilor) și care i-a speriat cu Apocalipsa ca un fel de cataclism și de frică ei gata cred și urmează viața neo-protestanților lipsită de Har și de Tainele Credinței... doar pentru că le-a spus el că pămîntul e plat. Chiar eu însumi mă pot păcăli cu pămîntul plat dacă uit că el a apărtut din Cuvîntul lui Dumnezeu, încercînd să mă rezum la cunoștiințele fizico-matematice așa cum fac ereticii. E plat pămîntul pentru că Dumnezeu iubește Dreptatea!.. iar Cine face dreptate în Adevăr fără să caute la fața omului acela musai împlinește Voia lui Dumnezeu... așa cum ne-a Învățat Domnul Iisus Hristos... ''poruncile alea mari să le faceți!.. și pe alea mici să nu le lăsați.'' |
Citat:
|
Citat:
Iar piticii ăștia numiți mikiduți apar din necredință sau din beția iubirii de sine pe nedrept. Știi cum fug piticii cînd le reamintesc de pămîntul plat? Fug mîncînd pămîntul... de groază. Crapă în ei toată mîndria ''științifică'' și se prăbușesc apoi la picioarele Sfintei Cruci.... eliberați de minciună, mirîndu-se de rugăciunile sfinților. Sigur că sunt piticii mei... cei foarte colorați... vorba lui Igor. :) Cînd lepăd gLumea ieșind din necredință și din beția iubirii de sine... pier și dispar încît am impresia că se dau pe autostradă departe de mine întrecîndu-se ca la raliu. Cînd iar am o idee lumească, o grijă păgînă sau ceva poftă necurată... degrabă dau buzna ''săracii mikiduți'' ca să abereze și să abuzeze pe cîte cineva... prin intermediul meu. Ei sunt: piticii de pe creier ai mei, ai tăi, ai altuia, ai cui or fi. |
Citat:
Adica na, ultima ta "dogma" este ca citez din semnatura ta: "toate drumurile spre sfîntul Cer trec direct prin NIP sau via FB." Deci na, ai nevoie de medicamente. A da , inca o chestie: Udrea a pompat bani in voi ? Ca sa nu fi facut o spalare de bani negri pe la pucioasa pe acolo. Va treziti cu DNA ca este intersat de "dogma" voastra.Cine stie poate ajungeti si la puscarie din cauza "martirei". |
Eu nu cred ca Pamantul este plat, dar daca vsovi crede asta, nu vad care-i problema, atata timp cat el e multumit cu asta.
Eu la piticii pe creier le zic fluturasi. Dar na, acum fiecare cum prefera.:10: |
Citat:
Atunci, o să-ți amintești că n-a fost o dogmă de-a mea ci un Adevăr de Credință... a omenirii, după Cuvîntul: ''Îl vor vedea și cei ce L-au străpuns.''. O să zici ca Vadim (Doamne Iartă-l) : ''medicamente, medicamente, da' halatu', halatu', cît costă halatu?... vă rog retrageți-mi permisu', eu am nevoie de medicamente și n-am luat la timp persiflîndu-l pe Trimisul care mi-a spus și nu am crezut, mi-a tot repetat și nu am crezut...''. . Asta-i bună poantă, să te pună boala să crezi că Elena Udrea și-a băgat banii la Noul Ierusalim ca să mă plătească pe mine (mirean din BOR care n-am fost încă pe acolo) s-o scot eu martiră pe forum doar așa din ''texte''... și apoi ca să-i facem noi (eu din BOR și NIP) spălătură la imagine... Păi dacă chiar era așa cum insinuezi tu ascunzîndu-te după coppăcel atunci oare nu ne făceam o mînăstire cît China de mare și o catedrală cît Casa Poporului sau Casa Albă?.. ca să fie mai mare ca și catedrala mîntuirii neamului? Păi ne făceam un chivot cît Taj Mahal-u' ca să se vadă de pe Lună. Domnul e sărac și nu-i trebe bani, ne-a făcut acolo un chivot mititel ca o floricică, sau ca o floare cu trepte... așa ca o căciulă ce poate fi pusă pe capul unui cubuleț. Știi tu, trebuie să ai capul acoperit dacă chiar ești drept-credincios. . Apoi respectiva mea ''dogmă'' nu este o dogmă propriu-zisă ci este defapt o parafrază făcută după celebra zicere foarte adevărată cîndva: ''toate drumurile duc la Roma.'' . Iar martira e nevinovată că de aia ea e chiar o martiră și uită-te pe FB cît de frumos ține ea post. Deci citiți voi pe FB să vedeți cum anume se ține post cu Adevărat și învățați de la martiră ce înseamnă pocăința. Ea e un fel de Jana D'Harc modernă: tot DNAul și tot binomul i-ar face dosar peste dosar căci nu pot de ciudă cum de mai rezistă la atîtea atacuri de peste tot și nu întră nicicum în panică... păi de aia că Domnul e cu toate desfrînatele și cu toți tîlharii care se pocăiesc!.. darmite atunci cu o fată așa de drăgălașe ca ea? Ei vor întra în Împărăție înaintea voastră iar voi veți reacționa așa ca Vadim: medicamente, medicamente, unde mi-ați ascuns medicamentele?.. dați-mi și halatu'... și halatu', da' halatu', cît costă halatu'? . Acuma serios Copăcele, de ce anume o acuzi și tu, că purta poșete și tocuri în an de criză sau că dădea ciocolată copiilor sinistrați din merțan? Păi avea bani de la soțul... iar asta nu e o vină, să-ți dea soțul bani din afacerile lui supervizate ani dea-rîndul de SRI-ul condus de Maior și de Coldea și de DNA-ul condus de Covesi. Deci nu-i o vină să-ți cheltui banii primiți de la soțul tău. Iar ea spre deosebire de tine, după cele 6 luni de pușăcrie unde putea să fie executată și molipsită de HIV sau de altceva, la ieșirea din pușcărie și-a cerut iertare poporului român pentru că și-a dat seama acolo că în ani de criză trebuia să nu-și etaleze ținutele de lux ca să sfideze cinic săracii care mureau de foame. Dar tu nu ai văzut că ea e micuță de înălțime așa ca BOC și atunci musai din complexul ei de inferioritate purta tocuri de 10 cm și ținute de lux și poșete ca să-și trateze cumva complexul respectiv... care e o boală. Deci cu banii respectivi ea defapt își trata o boală foarte dureroasa... se simțea prea micuță, așa cum alții se simt prea urîți cînd au pistrui sau coșuri juvenile, sau au chelie sau sunt prea grași sau prea slabi... și vor ei mult să fie consolați de cineva și în loc de asta primesc dispreț. Deci dacă n-ai inimă atunci tu nu-ți dai seama că sărmana Elena Gabirela e defapt nu numai o martiră ci o martiră bolnavă de un complex de inferioritate care te poate face foarte trist și deprimat... și iată că de aia soțul ei îi dădea atîția bani... ca ea să poată să se simtă mai normală, mai veselă așa ca toți ceilalți oameni mai înalți necomplexați și netimizi din pricina asta. Și nu vedeți cum ea mereu își învinge timiditatea și toate complexele și merge înainte indiferent ce-i rezervă soarta? Iată că însfîrșit a găsit Calea cea bună a consolării și se va vindeca înaintea multora. Intrați pe FB să vedeți ce spune, ce face și apoi uitați-vă la voi cei care o tot criticați și o judecați și o scoateți pe ea corupta națiunii așa cum vă îndeamnă puii de viperă și de năpîrcă din interese politice mereu: șo pe ea! . Pentru că nu o iubiți nu puteți să vedeți cît e ea de dreaptă și Adevărată în tot ce spune... iar acum e singură dar nu de tot... Domnul este împreună cu tot păcătosul care, vrînd să se întoarcă la viață, strigă după El. . Voi credeți că denigrîndu-mă pe mine, mirean din BOR care vă spune adevărul sau denigrînd Lucrarea lui Dumnezeu prin cele 7 Trîmbițe Apocaliptice veți fi auziți, veți fi ascultați... de Dumnezeu? O să vorbim noi mai tîrziu sau o să vorbiți voi direct cu Iisus... sper că nu prea tîrziu ca să ajungeți ca acel Vasile al Tîrgoviștei care n-a vrut să creadă oricîte i s-au întîmplat așa cum a zis el însuși spre a putea el crede. Nu vreau să mai repet povestea care nu este o poveste frumoasă ci tristul lui adevăr. Deci cine nu se trezvește la vreme ca să-și dea seama că ''Toate drumurile duc nu la Roma ci la NIP'' se va ''trezi'' ca Vadim strigînd : Doamne ce-am făcut, dac-aș fi știut... iartă-mă c-am fost bolnav... Medicamente, medicamenteeeeeee!... și halatu', halatu' dacă se poate, că aici e cam frig... prea frig. |
Citat:
E problema ta dacă nu crezi că e plat cînd îți spun eu că e fiindcă așa e: PLAT. Dar e așa fiindcă Dreptatea lui Dumnezeu e dreaptă și fiindcă toată creația a fost făcută prin Cuvînt și nu din alte motive și teorii. Și orice om mai deștept, studiind care ar fi diferențele și consecințele între: 1. Pămînt Plat, Soare și Lună semisferice, Lumină și Întuneric și imagine care merge în curbă din pricina fenomenului refracției... și Creație Finită, mică și frumoasă și bună... care funcționează prin credință de 7500 de ani... și ceva, și 2. Pămînt, soare, lună sferice care se învîrt unele în jurul altora și lumină care merge numai drept în ciuda refracției și creație infinită întîmplătoare și care funcționează din pricina hazardului în mod complet haotic de miliarde de ani-lumină. ... atunci ar putea face deosebirea corectă între Adevăr și minciună. Deci oricine și-ar putea da seama de diferențe și de consecințe dacă ar face o banală analiză a fenomenelor observabile. N-am eu niciun merit dacă mi se pare acuma evident fizico-matematic că așa cum este scris în scripturi este în realitate Creația. |
Dar in Biblie nu am vazut sa scrie undeva ca Pamantul este plat. Insa, stiu ca ori in Pildele lui Solomon sau in Ecleziast scrie ca la inceputuri, intelepciunea lui Dumnezeu se juca pe rotundul Pamantului. Acum poate ai sa spui ca e ca un disc, dar eu cred ca e sfera.
Si nu zic asta bazandu-ma pe teoria haosului si a evolutiei sau Big Bang, ci pe varianta Creationista. Dumnezeu si-a desavarsit creatia pe forma perfecta a sferei. |
Citat:
De sus, partea luminată a pămîntului plat se vede ca un disc sferic luminos, deci iată că și la asta se face trimitere dacă ne gîndim la simbolismul luminii ca înțelepciune. Restul pămîntului plat se află în întuneric. Citat:
Pămîntul e plat pentru că dreptatea e ca un cîmp în care cresc tot felul de grîne și de flori așa ca și crinii. Iar apele s-au scurs ca să se arate uscatul numit pămînt... deci să se arate DREPTATEA. De ce nu e farfurie sau sferic? Pentru că din pricina finității Creației... finității trupești a creației... rezultă că în orice direcție ai merge în ea tot drept ai ajunge exact de unde ai plecat iar din asta nu trebuie să tragi concluzia că ești pe o sferă, căci dacă mergi în sus vei apare după 100.000Km ieșind din pămînt. E obligatoriu într-o creație finită. Iar dacă nu e finită ci infinită atunci nu e creație fiindcă nu s-ar putea crea așa ceva, un trup infint și nici n-ar avea niciun rost, iar ceva infinit e practic nemărginit... dar după cum se vede, toate trupurile sunt finite, mărginite... deci creația ca un trup neputînd fi infinită e mărginită... sferică... așa cum ai văzut poate în unele icoane că sf. Arh. Mihail și Gavriil țin în mînă o sferă deasupra căreia e o sfîntă cruce. Sfera întru care a zidit Dumnezeu și și-a desăvîrșit toată Creația reprezintă tocmai întreaga creație și nu ''planeta'' pămînt. Deci scripturistic, dacă Dumnezeu folosește un acolo sus, un aicea jos sau un în apele de sub pămînt ne obligă să nu relativizăm lucrurile ci să credem că ce e deasupra pămîntului e sus, că ce e pe pămînt e aicea jos și ce e sub pămînt e dedesub în pămînt sau în apele de sub pămînt... iar cu un pămînt sferic așa ceva ar fi absurd și relativ și aiurea. Ar rezulta o minciună căci te-ai putea oricînd contrazice ca să susți că la o aceiași distanță față de planeta sferică pentru unii e sub pămînt și pentru alții deasupra pămîntului... și ar avea dreptate să contrazică și să susțină că din scripturi se poate înțelegi și așa dar și invers... Din scripturi se poate înțelege numai întrun singur fel: ceea ce este da e Da și ceea ce este nu e Nu... și tot ce excede această înțelegere dreaptă vine de la cel rău care vrînd să relativizeze lucruruile te ''învață'', te ispitește să negi Cuvîntul ca prostul și să păcătuiești... ca naivul și ca fraierul... ca să te strici și să cazi în Necredință, pînă la urmă și să stai în nepăsare foarte adîncă apoi... la nesfîrșit dacă s-ar putea. Ferească-ne Dumnezeu de o stare atît de decăzută... în mîndrie. |
Te-am întrebat aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=18566&page=34 dar poate n-ai văzut postul, sau n-ai vrut să răspunzi ?
Te întreb pe topicul tău, acesta, oficial : La semnătura ta de la profil, spui așa: "Oricît ar fi de greu de crezut toate drumurile spre sfîntul Cer trec direct prin N.I.P. (Noul Ierusalim Pucioasa) sau via FB (Facebook) (Sunt vsovivi bannat, vsovivivi bannat și Trimisul bannat si aveți aici și aici o interpretare științifică la Facerea." La modul cât se poate de serios: Rațiuni argument-întrebări 1: Toate drumurile duc spre sfîntul Cer, numai dacă trec direct prin N.I.P. sau via FB.? Direct pe la proorocița mihaela, care vorbește în fiecare dimineață cu hristos? Ce să facem la ea? Să ne spovedim? Să urmăm învățătura ei? Dar învățătura episcopilor, preoților, diaconilor noștri din celelalte orașe din România sau din Rusia și Grecia, de exemplu, dacă le urmăm și nu trecem direct prin N.I.P. sau via FB., nu ne vom mântui? Rațiuni argument-întrebări 2: În baza "rațiuni argument-întrebări 1", ce s-a întâmplat cu oamenii, înainte de a exista N.I.P. sau via FB ? Nu au mai ajuns în sfîntul Cer? Se mântuiau sau mergeau în iad? Iar acum, la existența N.I.P. via FB, oamenii din Grecia, America, Rusia, România, care NU trec direct prin N.I.P. sau via FB, se mântuiesc sau nu se mântuiesc? Iar acum, la existența N.I.P. via FB, oamenii care resping și nu vor să creadă cele de la N.I.P. via FB, se vor mântui sau nu? Rațiuni argument-întrebări 3: În baza "rațiuni argument-întrebări 1 și 2", dacă se mântuiesc și oamenii care nu ajung în Sfântul Cer direct prin N.I.P. via FB, fiindcă ori nu vor sau ori nu pot, ce rost mai are existența N.I.P. via FB ? Ultimă întrebare, să-i zic, de cultură generală: Există un raționament de folos spre mântuire, al numelui "vsovivi"/"vsovivivi"? Că sunt multe "vivivivi"... Nu-i găsesc scopul de ajutor spre mântuire. Iar ca încheiere, ce spui tu la semnătura ta, că se numește interpretare științifică la Cartea Facerii, din Biblie, nu este deloc științifică, ci în cel mai fericit caz, o părere laică, iar dacă are pretenție mântuitoare, e erezie, fiindcă contrazice ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur, în volumele psb 21 și 22, unde tratează în câteva omilii excepționale, Cartea Facerii. |
Citat:
Dacă nu ești mulțumit de răspuns te rog să nu începi iar acuzînd ''din dragoste creștină'' cu toate sectele, eresurile, demonii, duhurile rele, smintelile, neascultările, mîndriile, schismele, ruperile, dezbinările, nebuniile, rătăcirile, și tot ce-ți mai trece ție prin minte ca stîrnind furtana fricii oamenilor de marea inchiziție ''ortodoxă'' să ți se pară că ai dreptate cînd torni toate josniciile astea în capul meu sau al altora avînd impresia că așa se apără și se mărturisește ortodoxia. Te-am rugat să te cercetezi dacă ești în Credință atunci cînd discuți și să nu te mai delași în discuții pe forum ca să aluneci în necredința aia foarte lăudăroasă și batjocoritor-jignitoare care e în stare de frică oarbă să calce pentru a se îndreptății peste credința și peste sufeltul oricui dintre cei cu care discuți. Nu e frumos să am mereu impresia că te-ai erijat la infailibilitatea cea rea pe care ți-o arogi punîndu-te laolaltă cu sfinții și vorbind tu în numele lor, dînd lecții, ștind tu mai bine cine se mîntuie și cine nu, dînd sentințe, verdicte, văitîndu-te și folosind un limbaj dulce-mieros dar ipocrit făcut doar pentru ca să-ți îndreptățești osîndirile tale și închipuirile tale josnice la adresa altora prin tot felul de citate și de deducții logice ''absurde'' cu care practic singur te osîndești. Îți spun asta ca să te corectezi singur în discuțiile pe forum, ca unui frate ortodox bun și cuminte care fiind foarte silitor a studiat de mic copil foarte mult despre Dumnezeu și depsre Ortodoxie dar sper că nu pentru a acuza și a osîndi pe alții direct sau prin tot felul de vaiete viclene sau dorințe viclene de a-i chema înapoi la dreapta credință cu insistență și silnicie pe cei la care te referi ci sper că a studiat și știe multe ca să asculte mai întîi el însuși și să facă el însuși ceea ce e mai greu ca nu cumva să pună vreo povară nedreaptă sau nefolositoare pe umerii altora... și doar ca să se laude el ca un hoț cu meritele altora. Un ortodox veritabil nu judecă și nu condamnă pe nimeni pentru că nu îl lasă Dragostea de Dumnezeu și nici nu-i amintește mereu aproapelui cu care discută toate spaimele sale dorind cică să-l păzească sau să-l întoarcă pe aproapele lui din erezii, sectarisme, anateme, schisme, dezbinări, afurisiri, înșelări drăcești ca să-l cheme ca ipocritul înapoi la ''noi'' în ''ortodoxie'' unde ''noi'' în mintea lui e o instituție divino-umană lumească din care a fugit demult adevărata și smerita Dreaptă Credință împreună cu toți sfinții care rabdă cu umilință pînă la sfîrșit toate neajunsurile aproapelui. Deci nu e invers așa cum ți se pare ție și dacă persiști și mă mai chemi mult acolo la ''voi'', unde sunteți ''voi'' stăpâni în stil terroris de parcă ai chema pe cineva la Dumnezeu cînd defapt îl amăgești cu vorbe dulci acuzîndu-l de toate alea-alea atunci îți răspund așa cum a răspuns Domnul cărturarului: ''Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi dar fiul omului n-are unde să-și plece capul''... căci casa lui e plină de tîlhari... și vai aceluia căzut între tîlhari! Așa că ''acolo unde doi sau trei se adună în numele Meu acolo sunt și Eu'' și ''asta e Biserica Mea pe care o zidesc în oameni.'' (N.I.P.) Și încă ceva, dragul meu... crede-mă că sincer te iubesc creștinește și sincer n-aș vrea s-o pățești alunecînd fără să-ți dai seama din rău în mai rău... deci sigur îți doresc tot binele ca să te liniștești și să te mîntui și asta presupune să cauți să nu mai rănești pe aproapele tău. Dacă nu-ți dai seama, atunci pune-te în pielea altora și închipuie-ți că tu ai fi cel care crede altfel decît tine și empatizînd astfel citește ce e în stare să scrie un anume Igor-Emilian despre credința ta făcîndu-te nonstop sectant, eretic, înșelat de demoni, pierdut... și toate josniciile pe care tu le consideri argumente valabile pentru a convinge pe cineva că ai tu dreptate în ceea ce spui. Oricîtă dreptate ar avea cei ce au scris toate cărțile sfinte tu trebuie să pricepi că din DRAGOSTE de Dumnezeu și de oameni au fost scrise și nu pentru ca să se apuce cineva să le folosească la o chemare de tip inchizitorial ultra ortodox căci nu oamenii sunt chemați să le respecte mai întîi ci mai ales înaltele fețe bisericești... oamenii sunt chemați să se întoarcă la Dumnezeu, adică să CREADĂ căci nu lor le-a cerut Dumnezeu Credincioșie ci maimarilor în timp ce oamenilor, creștinilor simplii nu le-a pus în spate niciun jug greu ci un jug foarte ușor și El însuși a scos orice duh necurat și nu cu postul și cu rugăciunile lor ci cu Postul și cu Rugăciunile Apostolilor... pe care dacă nu le-au avut la ei atunci i-a mustrat pe ei și nu pe cei ce strigau după ajutor ca din gură de șarpe. Deci ''Milă voiesc și nu jertfe'' din sectanți, eretici, înșelați de demoni, nebuni, atei... făcute de către ultra ortodocșii care se erijază în mod exclusivist să formeze inchiziția ''ortodoxă''. Și ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție... sper! Dar asta nu înseamnă că vre-o cirtă sau vreo iotă din Legile Vieții nu e valabilă pentru toți ortodocșii sau creștinii, inclusiv canoanele și așezămintele tuturor sfinților... e valabil totul fiindcă nimic nu va trece, nici o virgulă sau vreun punct, din prooroci sau din Legea Vieții pînă ce toate se vor împlini așa cum le împlinește Cuvîntul... dar asta nu înseamnă că cineva fără dragoste le poate folosi ca să ''taie și să spînzure'' în numele lui Dumnezeu osîndindu-se singur ca prostul... adică așa ca fraierul care crede că zboară cînd defapt cade și se duce pe topogan ca o avalanșă. Altă dată nu-ți mai amintesc și nu te mai dojenesc ci sper că ți-a fost suficient ca să te ridici înapoi la locul tău. |
Trîmbița Ap. nr. 1 Părintele ortodox Iosif Trifa (3 martie 1888 - 12 februarie 1938)
Asta găsim pe wiki.
Doar un citat: Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Am nevoie să-mi răspunzi concret, la Rațiuni argument-întrebări 1, 2 și 3. Te rog. Mulțumesc. (iar părintele Iosif Trifa, e un om minunat, nu l-a stins nimeni, e și acum viu în inimile noastre și în Ceruri, dar nu mihaela n.i.p). Aștept răspunsul. |
Citat:
Poți aștepta mult și bine căci nu meriți niciun răspuns, cu atît mai mult că ți-am răspuns la toate întrebările tale josnice prin multe postări îndestulătoare. După toate astea, încă mai vii tu să-mi scrii Mihaela cu M mic și N.I.P. cu litere mici ca să bagi în capul altora necredința ta lașe și obedientă pe care o numești credință vrînd să păcălești lumea că ar mai fi ea și ortodoxă? Păi dacă nu vrei să respecți nimic din ce ți-am zis și te-am rugat cum de ai tupeul să vii să-mi ceri mie încă un răspuns? Du-te cărturarule inchizitorial, du-te de învață ce înseamnă ''Milă voiesc și nu jertfe căci n-am venit să chem la pocăință pe cei drepți ci pe cei păcătoși'', care uită-te la tine, ca o pisică abea ai deschis ochii și te-ai speriat și de frică faci tu pe inchiziția ortodoxă crezînd că așa scapi de consecințele păcatelor tale... Ți-am zis să nu mai batjocurești credința celor cu care vorbești pe forum ci s-o respecți dacă vrei să discutăm, dacă nu vrei atunci du-te și discută cu cine vrei dar nu te mira dacă aluneci pe topogan... eu nu te mai țin de mînă ci-ți dau drumul să faci ce vrei dacă-ți permiți să fii sectant, eretic, înșelat de demoni și cu toate astea să te dai mare teolog care ne îndrumă el cine e de la Dumnezeu și cine nu. Cînd o să înveți cu adevărat Teologia aia pe care te lauzi că ai făcut-o, de fapt pe care ai făcut-o în batjocură, atunci mai discutăm. Dacă vrei să discutăm citește bine ce ți-am răspuns și ce ți-am spus ca să pricepi bine și ia aminte și nu fușerli auto-îndreptățindu-ți aberațiile ce-ți vin din necredința cu care te-ai orbit luînd în același timp toate prefăcătoriile cu care te vopsești să pari așa ca înșelătorii un înger al dreptății! Nu-mi pune mie întrebări aiurea ci pune-ți ție: De ce calci tu peste credința creștină a altora? Cum îți permiți să judeci, să osîndești, să batjocurești inclusiv pe față interlocutorul cu care discuți? Asta ai învățat la Teologie? Asta te-a învățat ORTODOXIA? Niciîntr-un caz astea căci și eu sunt ortodox și le cunosc foarte bine și n-am văzut nici la mireni un astfel de comportament darmite la teologi sau la preoți deci tupeul ăsta nu ortodoxia te-a învățat ci te-a învățat SEMEȚIA! Cînd o să nu-ți mai permiți cu atîta nonșalanță să calci peste sfinți și peste Credințele celor cu care vorbești o să mai stăm de vorbă, pînă atunci ar fi mai bine să recitești asta căci este scris: ''Să nu iei în deșert numele Domnului Dumnezeului Tău căci nu vei rămîne nepedepsit''... pentru josniciile tale! Deci oprește-te din mărturisirea asta a ta ortodoxă pe sfinvers! Adică vii să-mi lauzi o Trîmbiță dar în același timp îmi batjocurești pe alta, care e mult mai mare și mai îndumnezeită? Cum îți permiți să ai un astfel de comportament rău și crud și spurcat? Deci nu mai pot discuta cu tine findcă dacă o fac păcătuiesc! |
Citat:
Citat:
Ia aici cate trompete vrei ca sa nu mai plangi: http://4.bp.blogspot.com/_0ReWnbY92R...rtisan_faq.png Uite si cum sa canti la trompeta: http://cliparts.co/cliparts/kcK/o4M/kcKo4Moxi.gif Gata esti inger care canta la trompeta. |
Să ne reîntoarcem la Tr. Ap. nr. 1 și la OD
Citat:
|
Citat:
Tu nici nu știi ce înseamnă eres, sau eretic sau erezie dar o dai înainte ca un fricos cu ereziile... așa ca un cîine mort de pe care au sărit puricii și pe care s-au înmulțit viermii. Așa că ia-o tu mai repede... din loc dacă ai venit doar să faci și tu pe marele inchizitor ''ortodox''. Nu pricepi că ceea ce faci se numește EREZIE? Ești defapt căzut din ortodoxie! Ești un călcător de porunci! Un om fără iubire de Dumnezeu care calci în picioare credința ortodoxă a aproapelui! Citat:
|
"Iar cei șapte îngeri, care aveau cele șapte trâmbițe, s-au gătit ca să trâmbițeze.
Și a trâmbițat întâiul înger, și s-a pornit grindină și foc amestecat cu sânge și au căzut pe pământ; și a ars din pământ a treia parte, și a ars din copaci a treia parte, iar iarba verde a ars de tot." Ia uite avem de-a face cu ingeri nu cu oameni. Iar acum avem din belsug merinde peste tot.Sunt asa de eftine incat le gasesti la orice colt de strada.Nicidecum urmarile unui parjol. Vezi ca esti ratacit-ametit rau de tot. Citat:
Unde este Sfantul Antimisul ? Ca eu in primul clip, vad o chestia care se vrea a fi altat dar nu vad Sfantul Antimis, unde este Sfantul Antimisul ? Ce-s cu ratacitii astia ? De cand oaia are voie sa provaduiasca la fel ca pastorul ? De cand ? |
Citat:
Cei 7 îngeri defapt sunt oameni... adică oameni cu viață și credință de sfinți îngeri... iar cînd zic îngeri mă gîndesc la slujitori foarte credincioși lui Dumnezeu... așa ca sfinții cei mari, statornici, fideli, răbdători pînă la sfîrșit. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Rezultă că noi știm de ortodoxii diferite, eu știu de una care a fost întotdeauna prigonită pentru Dreapta Credință iar tu știi de una care corcindu-se cu gLumea prigonește și judecă și confiscă drepturile credincioșilo deci înseamnă că dacă tu osîndești și condamni și judeci și faci eretic și sectant în timp ce Dumnezeu ne-a poruncit să ne iubim și să nu judecăm pe nimeni atunci e clar că tu s-ar putea să urmezi pe altcineva și nu pe Domnul Hristos. E treaba ta... nu te condamn că mă condamni pe mine sau pe ei. Poate că merităm deși nu știu să-ți fi făcut ceva rău OD sau eu care stau de vorbă mereu cu tine... bucurîndu-mă cînd văd un Copăcel care mereu crește spre Cer. |
Ce zice Apocalipsa?.. despre cele 7 sf. Trîmbițe Apocaliptice.
Găsim aici.
Mai înainte, după ce Duhul le grăiește celor 7 Biserici, e vorba de tronul Dreptății, tronul lui Dumnezeu și de Cartea Lui: Cuvîntul lui Dumnezeu pe care Mielul s-a făcut vrednic s-o destăinuiască. Apoi ni se arată că atunci cînd Mielul a rupt a 7-a pecete a Cărții au trîmbițat cele 7 Trîmbițe Apocaliptice care sunt oameni-îngeri ce stau înaintea lui Dumnezeu. Cînd Domnul Iisus a rupt a 7-a pecete s-a ținut în Cer un moment de tăcere, un moment foarte solemn... de jumătate de ceas. După care... a urmat trîmbițarea celor 7 Trîmbițe Apocaliptice care s-au gătit pentru asta. Citat:
|
Citat:
Una destul de ortodoxa, care poate n-a lepadat in totalitate vechile naravuri dar face ascultare de Biserica si una sectara, cu lupi in blana de oaie (Simeria), care o folosesc ca si cal troian pentru a face prozelitism neoprotestant in BOR. Faptul ca isi predica unul altuia nu e atat de rau pana la urma, de obicei la intalnirile lor este macar un preot, unii sunt chiar membri ai organizatiei. Faptul ca sectarul nostru i-a integrat in talmacirea lui personal-sectara a Apocalipsei si in masina de marketing pentru secta, e partea a doua. |
Citat:
1. Păi nu e tălmăcirea mea ci de sus vine tălmăcirea asta în care cred și este exact ceea ce s-a întîmplat în ultima sută de ani cu Biserica Ortodoxă și cu Țara Strălucirii (România) și așa se tălmăcește Apocalipsa privind la ce este scris în scripturi și la România din ultima 100 de ani... căci cele 7 Trîmbițe Apocaliptice sunt cei mai semnificativi reprezentanți ai dreptei credințe ortodoxe așa cum este ea la Dumnezeu și nu la oamenii care se dau ei și se țin ei ca mai mari peste alți oameni că cică ar fi vorbind ei din dreptul și din partea lui Dumnezeu. Din partea lui Dumnezeu au trîmbițat și trîmbițează cele 7 Trîmbițe Apocaliptice care au avut și au viață sfîntă și mucenicească, smerită, umilă, bună, curată... fiind ei plini de iubire de Dumnezeu. 2. Dacă aș avea interese materialiste sectare de marketing așa cum repeți diversiunea ca Stalin în speranța că minciuna poate să devină adevăr prin credulitatea maselor atunci aș primi bani sau privilegii de la cineva pentru o muncă vicleană și periculoasă, dar eu nu primesc nimic de la nimeni decît de la Dumnezeu căruia îi fac reclamă fără să aștept sau să-I cer să mă plătească pentru asta. Și îi fac reclamă fără niciun interes ascuns și doar pentru că eu cred că ăsta este purul Adevăr... deci nu mă poți învinovăți că aș fi angajatul cuiva cu intenții rele căci nu sunt angajatul nimănui pe linie bisericească ci sunt mirean din BOR și cred că ți-am repetat asta ori de cîte ori ai repetat diversiunea cu secta și cu marketingul și interesele ce ar decurge de aici în tălmăcirea Apocalipsei după model Pavlovian prin tactică Stalinistă. Și cum aș putea fi de-al vostru dacă aș fi sectar?.. asta nu s-ar putea realiza decît dacă voi înșivă ați fi defapt sectarii! și m-ați converti la secta voastră.. voi închiziția ''ortodoxă'' încropită pe forum din tot felul de neghine. Deci iată o nouă perlă a ''logicii'' tale.:71: Eu fiind mirean din BOR și mărturisind voi ca fiind eu al vostru atunci rămîne pentru a fi dreaptă logica afirmației tale (eu al vostru și voi ai mei) ca și voi să vă lepădați de ''secta'' acoperită în care activați și să reveniți la sfînta ORTODOXIE!.. mărturisind așa ca mine pe toate cele 7 Trîmbițe Apocaliptice și că pămîntul e Plat așa cum am explicat Facerea pe înțelesul tuturor... în semnătură. Am văzut că un fel de inchiziție ''ortodoxă'' de călugări îl atacă acuma pe Patriarhul Daniel și pe alți ierarhi din BOR. Insă practic dacă a început să se joace hora-mare cu toți eretici și sectanții și cu toți păgînii atunci ei vor tîrî și drept credincioșii pe calea cea largă care duce la pierzare: Calea pierzătoare 1 - Unii vor deveni creștini doar cu numele în timp ce viața lor va fi complet gLumească, un amestec toxic între minciună și adevăr. Calea pierzătoare 2 - Iar ceilalți, exclusiviștii semeți, se vor erija în inchiziția ''ortodoxă'' judecînd și condamnînd și făcîndu-i sectanți și eretici și păgîni pe toți afară de ei înșiși dovedind o infailibilitatea rea și absurdă. Aceste ambe căi greșite nu sunt cu Adevărat Ortodoxe ci Ortodoxia înseamnă să mergi pe Calea cea stîmtă și îngustă și să nu judeci pe nimeni. După aceste ''sfinte'' sinoade se va merge în ''ortodoxie'' pe calea cea largă eretică și sectantă și păgînă făcîndu-se acel amestec toxic de care vorbeam și se vor și erija să mai și formeze și unii și alții inchiziția ''ortodoxă'', ei decăzuții care vor judeca și osîndi cu cruzime tocmai pe cei mai mari drept-credincioși ortodocși care se află în comuniune directă cu Dumnezeu ca sfinții și care merg pe cea mai dreaptă și îngustă și bună Cale Ortodoxă........ și astfel, după aceste ''sfinte'' sinoade și aruncări reciproce de anateme, corciți complet cu gLumea sau cu exclusivismul terorist și nepocăindu-se în ciuda multelor semne Apocaliptice așa cum este scris, vor fi ambele tabere defapt o capcană pentru credincioși, pentru oamenii care caută spre Dumnezeu cu credință. Domnul însă va lucra tainic și oamenii pînă la urmă Îl vor căuta și Îl vor cunoaște... căci după anii aceștia de amestec toxic și de inchiziție ''ortodoxă'' se va găsi și se va urma Adevărata Lumină a lumii. Sper să fie bine pînă la urmă... pentru toți, deși nu are cum fii bine decît pentru cei ce Ascultă de Dumnezeu... din iubire de Dumnezeu... răbdînd pînă la sfîrșit ambele tabere. |
Citat:
ps: dar Carol 2 ce a facut cand Stalin ne-a luat Basarabia in 1940? (intreb asta pt ca stiu ca esti monarhist) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:50:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.