Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 02.08.2010, 12:55:58
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit Biserica Crestina Universala

Acest fir de discuție este despre Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu și despre Biserica Creștină și Universală a Lui și nu a omului ce s-a autoînscăunat peste ea (deci nu despre Biserica Catolică sau Ortodoxă sau Neoprotestantă e vorba ci despre BISERICA CREȘTINĂ UNICĂ) și este o continuare firească a firelor de discuție închise de admin (acesta și acesta) căci probabil și-au epuizat argumentele sau cineva a primit ordin de a ascunde în nisip pe Adevărul!

Dumnezeu nu a băgat Lumina sub obroc!

Scopul nu scuză mijlocaele!

Deci vă rog frumos să dialogăm pașnic nu după placul omului ci după plăcera Lui Dumnezeu: cu dragoste, cu smerenie și duhovnicește și fără păcate și fără mândrie și fără viclenie și fără fățărnicie pe cât posibil.

Dacă adminul va șterge sau va închide și acest fir... nu va face decât ca încăodată să demonstreze tristul și crudul adevăr. Se știe despre ce adevăr dureros vorbesc. Oricine poate înțelege!

Last edited by vsovivi; 02.08.2010 at 12:58:10.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 02.08.2010, 13:21:35
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

O luăm de la început:

„Facerea lumii si a omului.

1. Intru'nceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul .
2. Dar pamantul era nedeslusit si ne'mplinit; si intuneric era deasupra genunii; si Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
3. Si a zis Dumnezeu: "Sa fie lumina!" Si a fost lumina.
4. Si a vazut Dumnezeu lumina ca e frumoasa ; si a despartit Dumnezeu lumina de intuneric.
5. Si Dumnezeu a numit lumina "ziua", iar intunericul l-a numit "noapte". Si a fost seara si a fost dimineata: ziua intai .
6. Si a zis Dumnezeu: "Sa fie o tarie prin mijlocul apelor si sa desparta apele de ape!" Si a fost asa:
7. Dumnezeu a facut taria si a despartit Dumnezeu apele cele de sub tarie de apele cele de deasupra tariei.
8. Si Dumnezeu a numit taria "cer". Si a vazut Dumnezeu ca este bine. Si a fost seara si a fost dimineata: ziua a doua.
9. Si a zis Dumnezeu: "Apele de sub cer sa se adune intr'o singura adunare si sa se arate uscatul!" Si a fost asa: apele de sub cer s'au adunat in adunarile lor si s'a aratat uscatul.
10. Si Dumnezeu a numit uscatul "pamant", iar adunarile apelor le-a numit "mari". Si a vazut Dumnezeu ca este bine.
11. Si a zis Dumnezeu: "Pamantul sa odrasleasca verdeata: iarba purtatoare de samanta, dupa felul si asemanarea ei, si pom roditor care dupa felu-i sa dea rod cu samanta'n sine pe pamant!" Si a fost asa:
12. Pamantul a odraslit verdeata: iarba purtatoare de samanta dupa felul si asemanarea ei, si pom roditor care dupa felu-i sa dea rod cu samanta'n sine pe pamant. Si a vazut Dumnezeu ca este bine.
13. Si a fost seara si a fost dimineata: ziua a treia.
14. Si a zis Dumnezeu: "Sa fie 'ntru taria cerului luminatori care sa lumineze pamantul, sa desparta ziua de noapte si sa fie ei spre semne si spre anotimpuri si spre zile si spre ani,
15. si sa fie ei intru taria cerului luminatori sa lumineze pamantul!" Si a fost asa:
16. Dumnezeu i-a facut pe cei doi luminatori mari: luminatorul cel mai mare spre stapanirea zilei si luminatorul cel mai mic spre stapanirea noptii, si stelele.
17. Si le-a pus Dumnezeu intru taria cerului, ca sa lumineze pamantul,
18. sa stapaneasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de intuneric. Si a vazut Dumnezeu ca este bine.
19. Si a fost seara si a fost dimineata: ziua a patra.
20. Si a zis Dumnezeu: "Puiasca apele puita de fiinte vii; si pasari sa zboare peste pamant in largul tariei cerului!" Si a fost asa:
21. A facut Dumnezeu inotatoarele cele mari si toate fiintele vii care misuna, si pe care apele le puiesc dupa felul lor, si toate pasarile inaripate dupa felul lor. Si a vazut Dumnezeu ca este bine.
22. Si le-a binecuvantat Dumnezeu si le-a zis: "Cresteti si inmultiti-va si umpleti apele marilor!; si pasarile sa se inmulteasca pe pamant!"
23. Si a fost seara si a fost dimineata: ziua a cincea.
24. Si a zis Dumnezeu: "Sa scoata pamantul fiinte vii dupa felul lor: dobitoace, taratoare si fiare salbatice dupa felul lor". Si a fost asa:
25. A facut Dumnezeu fiarele salbatice dupa felul lor, si dobitoacele dupa felul lor, si toate taratoarele pamantului dupa felul lor. Si a vazut Dumnezeu ca este bine.
26. Si a zis Dumnezeu: "Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra, ca sa stapaneasca peste pestii marii si peste pasarile cerului si peste dobitoace si peste tot pamantul si peste toate vietatile ce se tarasc pe pamant!"
27. Si l-a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; barbat si femeie i-a facut.
28. Si Dumnezeu i-a binecuvantat, zicand: "Cresteti si inmultiti-va si umpleti pamantul si supuneti-l!; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste toate dobitoacele si peste tot pamantul, peste toate vietatile ce se tarasc pe pamant!"
29. Si a zis Dumnezeu: "Iata, va dau voua toata iarba datatoare de samanta pe fata'ntregului pamant, si tot pomul purtator de rod cu samanta de pom intr'insul; acestea va vor fi voua spre hrana.
30. Si tuturor fiarelor pamantului si tuturor pasarilor cerului si tuturor vietatilor ce se tarasc pe pamant, si care au in ele suflare de viata [le dau] toata iarba verde spre hrana". Si a fost asa.
31. Si a vazut Dumnezeu toate cate facuse: si iata ca erau foarte frumoase. Si a fost seara si a fost dimineata: ziua a sasea.

Ziua odihnei Domnului. Omul in mijlocul lumii si al raiului. Intaia familie.

1. Asa s'au implinit cerul si pamantul si toata podoaba lor .
2. Si'n ziua a sasea Si-a implinit Dumnezeu lucrarea pe care o facuse; iar in ziua a saptea S'a odihnit de toate lucrurile Sale pe care le facuse.
3. Si a binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ea S'a odihnit El de toate lucrurile Sale, cele pe care Dumnezeu le-a izvodit facandu-le .
4a. Aceasta-i cartea facerii cerului si a pamantului, de la facerea lor.
4b. In ziua cand Domnul Dumnezeu a facut cerul si pamantul,
5. pe pamant inca nu era nici un copacel, si nici o buruiana inca nu odraslise, pentru ca Domnul Dumnezeu nu trimisese inca ploaie pe pamant si inca nu era om ca sa lucreze pamantul;
6. ci numai abur iesea din pamant si umezea toata fata pamantului.
7. Si Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din tarana luata din pamant, si a suflat asupra lui suflare de viata si s'a facut omul intru suflet viu.
8. Si Domnul Dumnezeu a sadit un rai in Eden , spre rasarit, si l-a pus acolo pe omul pe care-l zidise.
9. Si Domnul Dumnezeu a facut sa rasara din pamant tot soiul de pomi placuti la vedere si buni la mancare, precum si pomul vietii in mijlocul raiului si pomul cunostintei binelui si raului.
10. Si din Eden iesea un rau care uda raiul, iar de acolo se impartea in patru brate.


Caderea primilor oameni. Pedeapsa si fagaduinta

1. Sarpele insa era cel mai viclean dintre toate fiarele de pe pamant, pe care le facuse Domnul Dumnezeu. Si a zis sarpele catre femeie: "Dumnezeu, a zis el oare: Sa nu mancati roade din tot pomul care este in rai?..." .
2. Iar femeia a zis catre sarpe: "Noi putem manca din roada pomilor raiului,
3. dar din roada pomului care este in mijlocul raiului, ne-a zis Dumnezeu: "Din el sa nu mancati si nici sa va atingeti de el, ca sa nu muriti !"
4. Atunci sarpele a zis catre femeie: "Nu, nu veti muri;
5. dar Dumnezeu stie ca'n ziua'n care veti manca din el vi se vor deschide ochii si veti fi ca niste Dumnezei, cunoscand binele si raul".
6. Si femeia a vazut ca pomul e bun de mancat si ca placut le este ochilor la vedere si ca e de dorit spre castigarea priceperii. Si a luat din roada lui si a mancat; si i-a dat si barbatului sau, care era cu ea, si el a mancat.
7. Atunci amandurora li s'au deschis ochii si au cunoscut ca erau goi; si au cusut frunze de smochin si si-au facut sorturi.
8. Si au auzit glasul Domnului Dumnezeu purtandu-se prin rai in boarea amurgului; si de la fata Domnului Dumnezeu s'au ascuns Adam si femeia sa printre pomii raiului.
9. Si Domnul Dumnezeu l-a chemat pe Adam si i-a zis: "Adame, unde esti?" ”

Pe scurt Cerul și Pământul a apărut brusc fără timp din Dumnezeu sub forma unui cub ce conținea o sferă de apă limpede și cristalină și foarte adâncă și foarte curată până în mijlocul ei, dar nu era lumină în Cer ci întuneric era în CUB, deasupra sferei de apă și în adâncul apei era întuneric și Duhul lui Dumnezeu se purta pe deasupra apelor prin CER. Apoi a început Dumnezeu să tocmească prin sfântă Lucrare toată Creația și a zis Dumnezeu să fie Lumină și tot globul de apă lumina nespus de frumos și a văzut Dumnezeu că Lumina era Bună și Frumoasă!

Apoi a despărțit apele de ape din mijlocul lor, prin mijlocul lor, din mijlocul globului de apă până ce cubul ce la început era în exterior a devenit cub interior, și l-a numit Dumnezeu CER, adică Tăria ce despărțea apele de sus de apele de jos, iar Tăria a numit-o Cer.

Apoi a luat Lumina din ape și a pus-o în luminătorul cel Mare și în cel Mic și în Stele. Luminătorii i-a așezat pe Tărie, mergând prin mijlocul Tăriei și stelele pe firmament, pe bolta plină cu apă ce este deasupra CUBULUI.

Totul este o inimă și ca un ochi drept al Lui Dumnezeu. Soarele și Luna aleragă pe deasupra Edenului în mișcări drepte ce își schimbă unghiul când se lovesc de marginile Cubului aflate spre poli.

Pământul a ieșit din apele limpezi de jos și șade pe apele de jos care se adună în adunările lor formând mările. Apele de sus, de deasupra Cerului, umplu întregul spațiu dintre stele și ele nu se strâng în adunările lor.
Deci apele limpezi și luminoase de jos, de sub Cer au dat naștere pământului cu tot ce conține el (aur, păcură, lavă, minereuri, gaze...). Deci nu există nici un glob de pământ și nici un univers și deci pământul stă fix pe ape, nu se învârte în jurul nimănui ci soarele și luna și stelele au mișcarea lor pe deasupra mărilor și pământului... prin Cer.

Mai departe e clar dacă ai să citești cu luare aminte căci fiecare virgulă contează și punctul înseamnă Amin! Totul a durat 7 zile și în fiecare zi s-a odihnit Dumnezeu după ce a Lucrat lucrarea Sa pentru Om ca la sfârșit să se odihnească Dumnezeu și toate ale Sale în Omul pe Care l-a făcut viu după chipul și asemănarea Sa... și l-a Binecuvântat pe Omul pe Care l-a creat și l-a pus să slujească Împărăției Cerurilor în Raiul Desfătării 6 zile iar ziua a 7, acum Duminica, este odihna Domnului Dumnezeu.

Last edited by vsovivi; 02.08.2010 at 14:04:44.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 02.08.2010, 14:13:19
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit Continuare

„18.Si a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine sa fie omul singur; sa-i facem ajutor pe potriva lui" .
19. Si din pamant a mai zidit Domnul Dumnezeu toate fiarele campului si toate pasarile cerului si le-a adus la Adam ca sa vada cum le va numi; si oricum va numi Adam toata fiinta vie, ea asa se va numi.
20. Si a pus Adam nume tuturor dobitoacelor si tuturor pasarilor cerului si tuturor fiarelor campului; dar pentru Adam nu s'a gasit ajutor pe potriva lui.
21. Atunci Domnul Dumnezeu a adus asupra lui Adam un somn adanc, si el a adormit; si a luat una din coastele lui si locul ei l-a plinit cu carne.
22. Iar coasta pe care Domnul Dumnezeu o luase din Adam a prefacut-o in femeie si a adus-o la Adam.
23. Si a zis Adam: "De data aceasta iata os din oasele mele si carne din carnea mea!; ea se va numi femeie, pentru ca a fost luata din barbatul ei".
24. De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de femeia sa si cei doi vor fi un trup.
25. Adam si femeia lui erau amandoi goi si nu se rusinau.”

Deci după ce au mîncat din pomul cunoștinței Binelui și a răului, deci și a răului, atunci li s-au deschis ochii și s-au văzut goi și s-au rușinat căci nu mai aveau Credință! Erau goi de Credință căci goi erau ei de cînd au fost făcuți! (Așa ne arată pe undeva Cuvântul lui Dumnezeu că trebuie pricepută goliciunea omului, goliciune de credință și desfrânare spre pofte și plăceri ce vin din neascultare și slavă de la oameni, slavă a deșertăciunii deșertăciunilor ce ispitește cu goliciuni.)

Last edited by vsovivi; 02.08.2010 at 14:18:54.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 02.08.2010, 14:39:00
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Deci după ce au mîncat din pomul cunoștinței Binelui și a răului, deci și a răului, atunci li s-au deschis ochii și s-au văzut goi și s-au rușinat căci nu mai aveau Credință! Erau goi de Credință căci goi erau ei de cînd au fost făcuți!
Dupa pacat au cunoscut ca sunt goi de Duhul Sfant. Aceasta trebuie sa fie alungarea din Rai: pierderea comuniunii cu Dumnezeu din cauza pacatului, caderea din extaz catre placerile lumesti.

Nu poate fi vorba de necredinta la cei doi pentru ca ai eu vorbit cu Dumnezeu dintru inceput, El le era o prezenta reala, deci credinta nu-si are sensul aici, asa cum nici pentru ingeri credinta nu este necesara, pentru ca ei STIU ca Dumnezeu exista.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 02.08.2010, 15:15:05
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Să nu uităm că ei nu L-au văzut pe Dumnezeu niciodată, căci Domnul nu s-a arătat Omului chiar dacă l-a făcut cu mâinile Sale pe Om, și era nevăzut pentru Om ci Adam doar L-a auzit ăe Dumnezeu, pe Creatorul Său și a toată Creația, atunci când i s-a dat porunca. Iar Eva cum a început să se îndoiască cum satana a auzit și apoi prin șarpe a ispitit-o pe Eva... deci Omul începea să-și piardă credința, ascultarea, slujba în care fuseseră bine tocmiți de Dumnezeu. Deci era nevoie de Credință ca să locuiască ei în Raiul Lui Dumnezeu. Au păreferat se pare ca să lepede Credința și necrezând că vor muri și crezând în minciuna șarpelui iată li s-au deschis ochii și s-au văzut goi... goi de Credință, căci și până atunci se văzuseră ei goi, că doar nu ni-i putem închipui că ar fi fost orbi... dar atunci li s-au deschis ochii din necredință, din curâiozitate, din minteres viclean, din duhul minciunii măririi de sine și au mâncat din pomul cunoștinței Binelui și al răului, nu numai a binelui ci și a răului care era numai a Lui Dumnezeu nu și al omului... căci omul nu trebuia el să ia locul Lui Dumnezeu ca să-și facă el griji și probleme și să judece el, omul... ci trebuia să facă și să mănânce numai binele... căci era făcut să fie veșnic așa ca Dumnezeu și una cu Dumnezeu căci era suflare din suflarea de Viață a Lui Dumnezeu...

Dar nu a crezut și în clipa în care a mâncat a murit duhovnicește și peste 1000 de ani a murit și trupește căci fără Credință omul este numai trup și trupul se reîntoarce în pământul din care a fost luat.

Deci e necesară Credința Credincioasă pentru orice Credincios Creștin dacă vrea să fie reprimit în Raiul lui Dumnezeu, dar e vorba de una Tainică, sinceră, curată, căci o credință ce se laudă cu ea însăși e o credință moartă care caută doar să fie plăcută de oamenii ce slujesc deșertăciunii deșertăciunilor.

Iar Raiul era plasat în România spre răsărit față de Pucioasa, a fost la Pătlăgeanca Tulcea și va fi pe undeva prin România iar locul descris de Moise este o echivalență, o echivalență prin Edden căci toate lucrurile au o echivalență ce ține de Dumnezeu în Creația Sa. Deci Raiul era în România și avea o echivalență față de centrul Tăriei, de centrul Creației, de centrul Cubului.

Last edited by vsovivi; 02.08.2010 at 15:24:31.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 03.08.2010, 12:52:01
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Soarele luminează spre jos, spre pământ iar Luna spre sus, spre stele. Noi vedem Luna ca fiind luminată de Soare nu direct ci prin reflexie din oglinda plană a suprafeței apelor de jos ce sunt așezate ca straturile peste mări și peste pământul ieșit din ape. Luna nu se învârte, pământul nu e glob și nu se învârte, soarele nu se învârte! La eclipsa solară, Soarele și Luna formeză o sferă perfectă, și preț de o clipă nu mai există Lumină de la cei doi luminători. La eclipsa de lună cu siguranță nu pământul se interpune între Soare și Lună cum au născocit „savanții” gLumii ci este un efect al depășirii graniței, astfel se poate observa cum din pricina ieșirii din unghiul de reflexie, lumina de la Soare apare dinspre partea cealaltă și se reflectă iarăși din oglinda plană după momentul culminant, din aceiași oglindă plană. Apusul și Răsăritul Soarelui sunt efecte vizuale, care se datoreză unghiului de refracție a razelor prin medii diferite, căci Soarele și Luna nu apun și nu răsar niciodată și nu schimbă distanța față de planul denivelat al pământului și mărilor ci doar se apropie și se depărtează de locul unde ne aflăm noi având și o mișcare spre lateral ce dă naștere anotimpurilor. Dacă se depărtează suficient de mult în timpul unei zile, nici o rază de lumină nu mai ajunge în zona noastră din pricina unghiului de refracție și se instalează noaptea. Iar noaptea, ceea ce vedem pe boltă sunt steluțe mici și multe luminate de Lună și care reflectă lumina spre noi în jos, sau poate că există și stele luminoase care ard și ele asemenea Soarelui. Dar toate stelele sunt mici, căci jumătate din toată Creația este sub Cer, adică aici la noi, deci deasupra Cerului este jumătatea cealaltă.

La potopul de pe vremea lui Noe, s-au deschis izvoarele adâncului și jghiaburile Cerului și astfel s-a strâns atâta apă de s-au acoperit cei mai înalți munți. Căci omul nu mai avea Credință ci au ajuns numai trupuri și toată născocirea și visarea și închipuirea îi era spre rău. Își furau unii altora averile pământești și apoi și le apărau unii de alții uitând complet de Dumnezeu și necrezând timp de 40 de ani cât timp s-a auzit Toaca lui Noe care lucra în pustiu la Arcă.

Explicația e simplă: Dacă s-ar interpune un corp între suprafața luminoasă a Soarelui și Lună atunci ar trebui să avem în zona luminată a lunii, o vizibilă descreștere a strălucirii, adică o micșorare treptată deoarece tot mai puține puncte strălucitoare din suprafața soarelui ar vedea direct Luna. Lucru care nu se întâmplă ci luna are o strălucire constantă în zonele unde ea este luminată.

Deci Luna și Soarele și Stelele vor pierde o treime din lumina lor.

Și greșala explicaționiștilor gLumii „științifice” provine din faptul că ei au considerat Soarele punctiform dar Soarele fiind o SUPRAFAȚĂ incandescentă, deci o putem asimila cu multe becuri dispuse pe o suprafață circulară, și ar fi trebuit să apară vizibil efectul scăderii treptate a strălucirii pe zona luminoasă a Lunii întrucât se acopereau tot mai multe becuri. Deci efectul eclipsei de lună nu se poate explica prin interpunerea „globului” Terra între Soare și Lună.

Last edited by vsovivi; 03.08.2010 at 12:59:14.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 05.08.2010, 11:42:31
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Și Dumnezeu mereu îl mângâia pe Omul din Raiul din Edden pe care l-a făcut cu mâinile Lui și i-a suflat din suflarea Lui, Bărbat și Femeie l-a făcut, și îi cunoștea Omul prezența și existența și știa Omul de Dumnezeu chiar dacă nu Îl vedea omul căci nu i se arăta Dumnezeu Omului, dar vedea Omul urmele pașilor Lui Dumnezeu și auzea glasul lui Dumnezeu și simțea mângâirea suflării Lui Dumnezeu și vedea toată Lucrarea Lui Dumnezeu cea văzută... deci nu avea motive de îndoială... și Omul plinea porunca și nu fura și nu mânca din pomul din mijlocul Grădinii din care li se spusese ca povață că dacă vor mînca, negreșit vor muri chiar în clipa în care vor mânca. Deci Omul o vreme a trăit cu Dumnezeu în Raiul lui Dumnezeu dar încet încet duhul minciunii măririi de sine al egoismului și răutății îndreptată împotriva Lui Dumnezeu l-a băgat în sminteală... și n-a mai rezistat omul și a sinucis tot ceea ce a creat Dumnezeu. A sinucis ca să nu moară dracul... sau să nu moară el însuși. Probabil s-a lăcomit ca nu numai în Rai să veițuiască ci să umple tot Eddenul... și l-a umplut cu carcase... cu carcase de o specie mai josnică decât porcul... porocul misteț ispistețit.

Last edited by vsovivi; 05.08.2010 at 11:48:55.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 05.08.2010, 12:51:58
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Mă, și așea gdie binie știe să imitie săracu', Doamnie Doamnie... cum știe să imitie.., că parcă-i băgat în slujbă la fățarnicu' lu' fățarnicu' lu' fățarnicu' lu' spiînu' spiînilor. Și toți cică-s savanți și mi-l mângâie pă chelie... săracu'!?! ... și să-l vezi ce fericit vine acasă... nu mai știe nimic afară de vorba aia mare... aia care i-o spus-o și lui când i sa înmânat și lui diploma... diploma aia gdie carton... carton din ăla de calitatie superioară. Și gdie atunci o ținie pă păerete și se face că nu se mândrește cu ia ci că cică nu contează pentru el minunia asta. Și cum știe săracu' să imitie, Doamnie Doamnie... cum știe să imitie.

Apeși parcă pă buton și intră parcă în transă și-l vezi cum știe să imitie... și Doamnie Doamnie cum știe să imitie. Dar nu pă cine trăbă... ci el imită mereu tot aia ce o imitat... știți voi... fățarnicu' lu' fățarnicu' lu'... ca un fel de schimbare la față... numa' nu a Domnului ci a omului.

Last edited by vsovivi; 05.08.2010 at 13:07:47.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 06.08.2010, 10:54:17
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Mesaje: 386
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Să nu uităm că ei nu L-au văzut pe Dumnezeu niciodată, căci Domnul nu s-a arătat Omului chiar dacă l-a făcut cu mâinile Sale pe Om, și era nevăzut pentru Om ci Adam doar L-a auzit ăe Dumnezeu, pe Creatorul Său și a toată Creația, atunci când i s-a dat porunca.
Eu cred ca Adam si Eva,inainte de cadere, il vedeau pe Dumnezeu ...ma gindesc la una din Fericiri...Fericiti cei curati cu inima,caci aceia il vor vedea pe Dumnezeu.Ca erau fara de pacat,deci curati cu inima...cred ca nu incape indoiala.Iar de pierdut,L-au pierdut pe Duhul Sfint ( moartea sufletului ),de aceea s-au si vazut goi,apoi le-a murit si trupul...

Cum aratau ei " imbracati" inainte de cadere...poate ca aici:

" Marturisirea lucrarii de impartasire din lumina dumnezeiasca, asa cum a cunoscut-o si de care s-a invrednicit Sfantul Serafim, este luata din scrierea lui, Convorbire cu Motovilov. Iat-o:

"-Si totusi, eu nu inteleg cum pot sa am siguranta ca sunt in Duhul Sfant. Dupa care semne pot eu sa cunosc singur ca harul Sfantului Duh se afla in mine?

Parintele Serafim raspunde: Dar ti-am spus ca-i foarte simplu: Iata, acum, suntem amandoi in harul Sfantului Duh... Dar de ce nu ma privesti?"

- Parinte nu pot sa te privesc; ochii sfintiei tale arunca fulgere de lumina. Fata sfintiei tale e mai arzatoare decat soarele si ma dor ochii. Si Serafim urma: Te afli in plinatatea Sfantului Duh, altfel n-ai putea sa ma vezi in starea aceasta.

Si, apropiindu-mi-se de ureche imi sopti: Multumeste lui Dumnezeu pentru milostivirea Lui catre noi. Vezi, n-am facut nici macar semnul crucii, in adancul inimii m-am indreptat, insa, catre Dumnezeu, zicand: Doamne, fa pe omul acesta vrednic sa vada, cu ochii lui trupesti, aratarea Preasfantului Duh. Si iata, Dumnezeu a auzit rugaciunea smeritului Serafim...

- Dar bine, de ce nu te uiti la mine? Nu-ti fie teama, Dumnezeu este cu noi...
Incurajat, incercai sa ridic ochii si o spaima sfanta imi cuprinse toata fiinta. Inchipuiti-va fata unui om care va vorbeste din mijlocul soarelui; ii vezi miscarea buzelor, infatisarea ochilor, ii auzi glasul, simti ca te tine de umeri, dar nu-i vezi nici bratele, nu vezi nici trupul tau, nici al celui ce-ti vorbeste, ci vezi numai o lumina stralucitoare, o lumina orbitoare, luminand intinsul zapezii, pana departe, imprejur, luminand fulgii de zapada, care nu incetau sa cada, pe mine si pe marele staret.

Si parintele Serafim urma: Daca numai presimtirea, arvuna aceasta a bucuriei viitoare, umple inima noastra de atata mangaiere si atat inviorare, ce vom spune de bucuria insasi, care ne este pregatita in ceruri, tuturor celor ce plang aici pe pamant? Si dumneata, dragul meu, ai plans destul in viata pamanteasca. Dar, iata, cu cata bucurie te mangaie Dumnezeu... Dar acum e vremea luptelor, a stradaniilor neincetate, e vremea dobandirii unor puteri din ce in ce mai mari, ca sa crestem pana la masura deplina a inaltimii lui Hristos... si mostenitor al scaunului sau, dupa dansul. Atunci, insa, bucuria aceasta, pe care o simtim acum, in parte si un timp scurt, se va arata in toata plinatatea ei si ne va covarsi toata fiinta cu desfatari negraite, pe care nimeni nu va mai putea sa le ia de la noi."

Canonizat in anul 1903, pomenirea Sfantului Serafim traieste in evlavia credinciosilor, ca un mare stalp al sfinteniei crestine, ca un inger pazitor al crestinatatii. Dumnezeului nostru, marire!Citat:
Iar Raiul era plasat în România spre răsărit față de Pucioasa, a fost la Pătlăgeanca Tulcea și va fi pe undeva prin România iar locul descris de Moise este o echivalență, o echivalență prin Edden căci toate lucrurile au o echivalență ce ține de Dumnezeu în Creația Sa. Deci Raiul era în România și avea o echivalență față de centrul Tănu mairiei, de centrul Creației, de centrul Cubului.
Aceasta este o gLuma ?
__________________
Singura dragoste adevarata este cea care încredinteaza aproapelui viata vesnica! Sfintul Iustin Popovici
Reply With Quote
  #10  
Vechi 06.08.2010, 13:03:22
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Citat:
Să nu uităm că ei nu L-au văzut pe Dumnezeu niciodată, căci Domnul nu s-a arătat Omului chiar dacă l-a făcut cu mâinile Sale pe Om, și era nevăzut pentru Om ci Adam doar L-a auzit ăe Dumnezeu, pe Creatorul Său și a toată Creația, atunci când i s-a dat porunca.Eu cred ca Adam si Eva,inainte de cadere, il vedeau pe Dumnezeu ...ma gindesc la una din Fericiri...Fericiti cei curati cu inima,caci aceia il vor vedea pe Dumnezeu.Ca erau fara de pacat,deci curati cu inima...cred ca nu incape indoiala.Iar de pierdut,L-au pierdut pe Duhul Sfint ( moartea sufletului ),de aceea s-au si vazut goi,apoi le-a murit si trupul...

Cum aratau ei " imbracati" inainte de cadere...poate ca aici:

" Marturisirea lucrarii de impartasire din lumina dumnezeiasca, asa cum a cunoscut-o si de care s-a invrednicit Sfantul Serafim, este luata din scrierea lui, Convorbire cu Motovilov. Iat-o:

"-Si totusi, eu nu inteleg cum pot sa am siguranta ca sunt in Duhul Sfant. Dupa care semne pot eu sa cunosc singur ca harul Sfantului Duh se afla in mine?

Parintele Serafim raspunde: Dar ti-am spus ca-i foarte simplu: Iata, acum, suntem amandoi in harul Sfantului Duh... Dar de ce nu ma privesti?"

- Parinte nu pot sa te privesc; ochii sfintiei tale arunca fulgere de lumina. Fata sfintiei tale e mai arzatoare decat soarele si ma dor ochii. Si Serafim urma: Te afli in plinatatea Sfantului Duh, altfel n-ai putea sa ma vezi in starea aceasta.

Si, apropiindu-mi-se de ureche imi sopti: Multumeste lui Dumnezeu pentru milostivirea Lui catre noi. Vezi, n-am facut nici macar semnul crucii, in adancul inimii m-am indreptat, insa, catre Dumnezeu, zicand: Doamne, fa pe omul acesta vrednic sa vada, cu ochii lui trupesti, aratarea Preasfantului Duh. Si iata, Dumnezeu a auzit rugaciunea smeritului Serafim...

- Dar bine, de ce nu te uiti la mine? Nu-ti fie teama, Dumnezeu este cu noi...
Incurajat, incercai sa ridic ochii si o spaima sfanta imi cuprinse toata fiinta. Inchipuiti-va fata unui om care va vorbeste din mijlocul soarelui; ii vezi miscarea buzelor, infatisarea ochilor, ii auzi glasul, simti ca te tine de umeri, dar nu-i vezi nici bratele, nu vezi nici trupul tau, nici al celui ce-ti vorbeste, ci vezi numai o lumina stralucitoare, o lumina orbitoare, luminand intinsul zapezii, pana departe, imprejur, luminand fulgii de zapada, care nu incetau sa cada, pe mine si pe marele staret.

Si parintele Serafim urma: Daca numai presimtirea, arvuna aceasta a bucuriei viitoare, umple inima noastra de atata mangaiere si atat inviorare, ce vom spune de bucuria insasi, care ne este pregatita in ceruri, tuturor celor ce plang aici pe pamant? Si dumneata, dragul meu, ai plans destul in viata pamanteasca. Dar, iata, cu cata bucurie te mangaie Dumnezeu... Dar acum e vremea luptelor, a stradaniilor neincetate, e vremea dobandirii unor puteri din ce in ce mai mari, ca sa crestem pana la masura deplina a inaltimii lui Hristos... si mostenitor al scaunului sau, dupa dansul. Atunci, insa, bucuria aceasta, pe care o simtim acum, in parte si un timp scurt, se va arata in toata plinatatea ei si ne va covarsi toata fiinta cu desfatari negraite, pe care nimeni nu va mai putea sa le ia de la noi."

Canonizat in anul 1903, pomenirea Sfantului Serafim traieste in evlavia credinciosilor, ca un mare stalp al sfinteniei crestine, ca un inger pazitor al crestinatatii. Dumnezeului nostru, marire!

Citat:
Iar Raiul era plasat în România spre răsărit față de Pucioasa, a fost la Pătlăgeanca Tulcea și va fi pe undeva prin România iar locul descris de Moise este o echivalență, o echivalență prin Edden căci toate lucrurile au o echivalență ce ține de Dumnezeu în Creația Sa. Deci Raiul era în România și avea o echivalență față de centrul Tănu mairiei, de centrul Creației, de centrul Cubului.
Aceasta este o gLuma ?
Eu am scris așa:

„Deci Raiul era în România și avea o echivalență față de centrul Tăriei, de centrul Creației, de centrul Cubului.”


Adică ai bănuieli crezând că eu te-aș minți și vi cu două argumente: Slava Duhului Sfânt ce se vedea într-o ființă umană îndumnezeită de către o altă ființă umană mai puțin îndumnezeită... și gata, ajungi la concluzia că așa era în Rai văzut Dumnezeu și că eu spun și glume...

Păi bănuielile îndoielilor spre răzbunare nu sunt bune mă că voi vă răzbunați mereu nu pe păctele pe care le faceți voi ducându-le în neființă, ci voi, și așa pățesc și eu, mă răzbun cel mai adesea pe Dumnezeu trecînd repede de la Har la slava de la oameni pentru nădejdea în nebunia de pe urmă cu care o să mă îmbrac singur prin cioplire de către mine a propriei mele statui de pe scena gLumii... că cică mă cheamă cineva la muncă.

Deci așa e cum îți spun eu de la Dumnezeu, cghiar dacă nu mă crezi, Omul nu l-a văzut pe Dumnezeu dar îi auzea glasul, îi simțea prezența, îi ve3dea creația, îi știa porunca, îi mînca roadele, și omul era plin de Credință!

La sfântul Serafim Sarovski e vorba de focul rugăciunii inimii, e cu totul altceva, el se făcuse Har și se unise cu Harul Credinței în Dumnezeu și așa exista El probabil, dacă erau conștienți de El, Odihna Lui Dumnezeu în Adam și Eva... Dar Dumnezeu nu li se arăta lor decît în urmele pașilor, în glasul dulce din adierea vântului serii, în desfâtarea gustului cu fructele pomilor din Rai afară de pomul cunoașterii binelui și a răului, în dragostea dintre Om și celelalte viețuitoare, deci Omul nu L-a văzut pe Dumnezeu și nici pe îngeri în Rai ci trebuia să respecte cu Credință porunca Sfântă și așa Omul și Dumnezeu se desăvârșeau odihnindu-se Unul în Altul.

Iar cu Raiul ți-am explicat foarte frumos..: Ce a văzut Moise și a auzit de la Dumnezeu (căci nici Moise nu a văzut pe Dumnezeu decât îi auzea glasul și o singură dată din spate) era despre Raiul Echivalent față de mijlocul Cubului... căci locul exact al Raiului pe Pământ era păstrat ca Taină... Dar pentru cei înțelepți, din ce a scris Dumnezeu prin prooroci în scripturi se poate foarte ușor pricepe unde era Raiul, deci era păstrat ca Taină ascunsă pentru a putea fi descoperită de înțelepți prin Credință, dar descrierea este făcută despre o echivalență căci toata lucrurile Create au o echivalență prin Dumnezeu, față de mijlocul Cubului. Deci Raiul descris fizic de Moise este echivalența Raiului cel Adevărat care a fost și va fi în România... și dacă ai să cauți să găsești cu aproximație mijlocul cubului, atunci ai să găsești și locul echivalent descris de Moise, real și el până astăzi. Caută și vei afla. Bate și ți se va deschide... dar dacă tu ai din start vagi bănuieli bazate pe necredință și mă și scoți mincinos și glumeț dându-mi exemple ce parcă parcă te-ar confirma în presupunerile tale, atunci firește că drumul tău va fi mai lung și mai greu.

Deci dragul meu detectiv particular... fără Credință s-ar putea să ajungem câini prepelicari sau niște copoi de soi ce aleargă după pisoi, pisoiul ce aleargă după șoarece, șoarecele ce dă gaură la hambar, hambarul ce ne-a băgat în bar, barul care ne-a dat bere, ca să prindem putere... putere ca să hulim firește... să hulim pe Dumnezeu, să nu fie. Dar îndată ce vei dobândi Credință ca Dar de sus... sau ca stăruniță după smerenie și rugăciune... ori postind ca să asculți, atunci cu siguranță ochii tăi ținuți se vor limpezi...

Dar vezi dumneata zice și sfântul Serafim Sarovski, zice că e nevoie de lacrimi și ucenicul acela mai îndoielnic plînsese foarte mult și nu mai era sigur că e Har sau înșelare drăcească.

Dar e simplu, Harul iubește pe Dumnezeu cu sfințenie și se roagă cu suspine negrăite pentru noi păcătoșii... iar înșelarea vine de la cafea.

Last edited by vsovivi; 06.08.2010 at 18:03:43.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57