Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce parere aveti despre Martorii lui Iehova (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13970)

stefan florin 28.05.2013 09:50:19

Citat:

În prealabil postat de claudiu 75 (Post 520488)
nu cred ca trebuie criticat atit de dur ,eu am stat de vorba cu ei ,cunoaste foarte bine biblia dar ca toate religile din lume si acestia respecta doctrina dupa bunul plac al conducatrilor au modificat biblia spre interesul lor dar cel putin sint cuminti,decenti in viata ,curati nu creaza probleme pe cind in religia ortodoxa sint 99% oameni rai (betivi .curvari,hotii,profitori,pupatori de oase si lemne)si ma intreb cum au curajul sa se numeasca crestini

nu stii ce vorbesti amice. Ai uitat cum ii compara Hristos pe farisei cu mormintele varuite? Asa sunt si martorii lui Iehova. Ai idee cum se comporta ei cu unul care a fost exclus din Societatea Turnul de Veghe?
ps: spuneai ca martorii cunosc Biblia? Cunosc doar acele versete necesare in prozelitismul lor, dar si acele versete sunt trecute prin "filtrul" Societatii Turnul de Veghe

Dumitru73 28.05.2013 17:44:05

apropo de "martori"

știe cineva care este raționamentul lor privind interzicerea transfuziilor de sânge?

Dumitru73 31.05.2013 17:16:32

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 520541)
știe cineva care este raționamentul lor privind interzicerea transfuziilor de sânge?

chiar nu știe nimeni?
chiar nu am chef să caut pe site-urile lor ... brr ...

bluester 31.05.2013 18:47:56

Citat:

din cate stiu eu, afirmatiile lor se bazeaza pe niste versete biblice ce privesc canibalismul.

stefan florin 03.06.2013 09:16:39

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 520896)
chiar nu știe nimeni?
chiar nu am chef să caut pe site-urile lor ... brr ...

am sa-ti raspund eu, dar spre seara cand o sa am mai mult timp

Mani 03.06.2013 09:31:36

Citat:

Levitic 7.26,27: "Nici un fel de sange sa nu mancati in toate cetatile voastre, nici de pasari, nici de dobitoace. Tot cel ce va manca sange, acela se va starpi din poporul sau."
Desi acest text interzice israelitilor sa manance sangele animalelor, martorii extind semnificatia acestui text si asupra transfuziilor de sange facute pentru salvarea vietii. Inteles care evident lipseste la Moise.
Evreii ortodocsi de astazi, care respecta cu strictete regulile cu privire la taierea carnii si scurgerea sangelui, nu au obiectii religioase asupra transfuziilor de sange.
De altfel, la Levitic 3.17 scrie "Este lege vesnica si pentru toti urmasii vostri din toate asezarile voastre, ca toata grasimea si tot sangele sa nu-l mancati." Dar Martorii mancanca grasime.

stefan florin 03.06.2013 12:09:08

Citat:

În prealabil postat de Mani (Post 521156)
Levitic 7.26,27: "Nici un fel de sange sa nu mancati in toate cetatile voastre, nici de pasari, nici de dobitoace. Tot cel ce va manca sange, acela se va starpi din poporul sau."
Desi acest text interzice israelitilor sa manance sangele animalelor, martorii extind semnificatia acestui text si asupra transfuziilor de sange facute pentru salvarea vietii. Inteles care evident lipseste la Moise.
Evreii ortodocsi de astazi, care respecta cu strictete regulile cu privire la taierea carnii si scurgerea sangelui, nu au obiectii religioase asupra transfuziilor de sange.
De altfel, la Levitic 3.17 scrie "Este lege vesnica si pentru toti urmasii vostri din toate asezarile voastre, ca toata grasimea si tot sangele sa nu-l mancati." Dar Martorii mancanca grasime.

ei zic asa: daca Dumnezu interzice sa nu mamanci ceva, noi bagam acel lucru in corp prin vene? Asa si la sange, daca Dumnezeu a interzis consumul de sange, ne este interzis sa ni-l administram intravenos. Asta e rationamentul lor defectuos.

Dumitru73 04.06.2013 17:52:32

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 521170)
ei zic asa: daca Dumnezu interzice sa nu mamanci ceva, noi bagam acel lucru in corp prin vene? Asa si la sange, daca Dumnezeu a interzis consumul de sange, ne este interzis sa ni-l administram intravenos. Asta e rationamentul lor defectuos.

mulțumesc Mani și Ștefan.
dar din cât îmi aduc aminte VT are tot felul de reglemantari ce ne par ciudate acum.
le tin pe toate?

stefan florin 04.06.2013 18:35:54

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 521298)
mulțumesc Mani și Ștefan.
dar din cât îmi aduc aminte VT are tot felul de reglemantari ce ne par ciudate acum.
le tin pe toate?

tin doar ceea ce are legatura cu invataturile Turnului de Veghe (nvataturi care se schimba cam din 10 in 10 ani)

Mani 04.06.2013 18:37:12

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 521298)
dar din cât îmi aduc aminte VT are tot felul de reglemantari ce ne par ciudate acum. le tin pe toate?

Nici vorba.
Au mai preluat numele de Jehova, ei se considera a fi martorii Lui, insusindu-si textul in care Dumnezeu se adreseaza evreilor.
Apoi, au interpretari si rastalmaciri la profetiile lui Daniel, dupa care au facut tot felul de calcule cu privirea la venirea Domnului, care au dat, evident, gres.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:37:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.