![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce parere aveti despre Martorii lui Iehova,chiar acum cateva zile am interactionat cu o asemenea persoana pe strada care impartea pliante,dupa ce am vazut ce scria am refuzat sa primesc,nu ca ar fi avut vreun impact asupra mea,dar poate prin atitudinea asta inceteaza si ei sa mai recruteze persoane in acest mod.
Ce este de facut,pentru aceasta secta,distrug vieti si la propriu si la figurat ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu comentez doctrina lor, caci se stie care e pozitia ortodoxa fata de credinta lor, insa apreciez la ei ca sunt inclinati spre studiul biblic, iar daca tu nu esti pregatit si n-ai o cultura teologica solida, n-are sens sa intri intr-un dialog interreligios cu ei, caci sigur te vor “inchide”, aducandu-ti o multime de argumente, pe care le prezinta cat mai convingator si destul de logic, dintr-un anumit unghi. Ei citeaza un numar limitat de versete, in favoarea unui argument (ex. natura lui Iisus), pe cand invatatura completa a Bibliei asupra acelui subiect ne conduce la o concluzie diferita, insa cum tu nu stapanesti bine textul biblic, nu poti sa-l contrazici si te vei simti confuz. In mod normal, Biblia se interpreteaza in mod inductiv, adica deducem adevaruri generale din fapte concrete, luand in considerare tot materialul biblic privitor la subiect. Ei insa nu fac intotdeauna asta, iar uneori merg pe generalizari pripite (cum e si cea privind transfuzia de sange) , iar alteori confunda exprimarea figurativa cu cea literara. De fapt reprosul pe care ei ni-l aduc noua e acesta: ca interpetam prea mult la sensul figurat/simbolic, in timp ce ei merg pe interpretarea literara, desi aceasta nu e intotdeauna cea corecta. In rest, ce parere sa am? Sunt oameni ok, la fel ca oricare altii, oameni "de treaba" :) Last edited by ioanna; 24.10.2011 at 12:51:45. |
|
|||
|
|||
![]()
Ar trebui ca Statul sa interzica impartirea unor reviste intr-un spatiu care nu e destinat comertului (pe strada, din casa in casa). Asa cum orice marfa se vinde in spatii anume destinate si aceasta "propovaduire"(care nu e facuta prin Duhul Sfant) sa fie restrictionata.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Martorii lui Iehova distrug vieti pentru ca transforma in sclavi pe cei care adera la aceasta religie, practicand spalarea creierului (spun ca singurele informatii adevarate sunt cele care parvin prin canalul lor de comunicare).
|
|
|||
|
|||
![]()
Se poate, acest lucru este comun majoritatea sectelor
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, din pacate mintea le este spalata la multi dintre ei. Dar aceasta se intampla din cauza mandriei.
Cine nu e mandru nu poate sa stea prea mult la ei, caci omul smerit nu se indreptateste pe sine si nici nu poate sa fie prefacut inaintea celorlalti. Falsitatea l-ar alunga repede de acolo. Cat despre atitudinea care sa o avem e destul de complicat, caci daca ii ignoram ei se vor lauda ca au dreptate, caci de aceea tacem. Daca ne luam la vorba cu ei oricum nu ne vor asculta. Asa ca tot ce putem face este sa punem rugaciune pentru ei, sa-i lumineze Doamne, Doamne pe drumul cel bun, iar faptele noastre sa vorbeasca, sa propovaduiasca mai mult decat orice vorba mestesugita.
|
|||
|
|||
![]()
Nu chiar! la alte religii neoprotestante esti liber sa gandesti si personal, insa la martorii lui Iehova nu poti gandi decat strict in limitele impuse de cult, hilar este faptul ca aceste limite se schimba de la o zi la alta ! daca azi ai "crezut" o invatatura, maine aderentul la acest cult demonic trebuie sa fie pregatit sa "creada" aceeasi invatatura insa complet schimbata.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DE CE martorii lui Iehova nu sarbatoresc invierea LUI HRISTOS? | gavriil | Alte Religii | 20 | 05.03.2013 22:18:55 |
Martorii lui Iehova si religia lor | assiris | Generalitati | 25 | 10.03.2011 21:09:21 |
Ce parere aveti despre.... | mihnea45 | Generalitati | 10 | 22.10.2010 15:27:53 |
Ce parere aveti despre OZN-uri? | alexdu | Generalitati | 52 | 04.02.2010 18:46:56 |
|