![]() |
Citat:
Revelatia existentei Lui Dumnezeu am avut-o singura ,acasa, in urma citirii unui roman necrestin, ba chiar antireligios. Abia dupa ce Duhul Sfant mi-a revelat jertfa Domnului Iisus Hristos pentru mine am cautat sa cunosc mai multe despre acesta si atunci am avut parte de acel"nenea cu Biblia in mana" care sa ma 'educe'. 2.-Nu am gasit in Ortodoxie o "hrana mai buna".Am gasit o noua viata, o noua existenta,o cu totul si cu totul alta mentalitate, alta viziune a crestinismului, viziunea "Predicii de pe Munte", baza adevaratului crestinism.Am gasit o cu totul si cu totul alta esenta a cuvintelor scrise in Sf. si scumpa mea Biblie, o alta dimensiune spirituala.A fost ca atunci cand treci de la cele citite la cele traite, vii, reale, adevarate si constati ca cele pe care tu doar ti le-ai imaginat, ti le-ai prefabricat mental nu seamana nicidecum cu cele reale, tangibile.La fel cum cafeaua nu are nimic comun cu nechezolul decat e neagra si fierbinte. Nu este normal sa va spun si dvs. sa va treziti?Sa va "cercetati singuri daca sunteti in credinta" adevarata? Daca ceea ce am primit atunci ar fi ADEVARUL ar trebui sa-mi fie rusine sa "musc mana", dar avand in vedere ca am primit doar "iluzii", baloane de sapun frumos colorate, lozinci "zambeste, Iisus te iubeste", "Crede numai"(chiar frumoase si chiar versete luate din Biblie ca sa fie cat mai credibili predicatorii) am datoria de onoare in numele Adevarului sa demasc toata aceasta structura piramidala care nu are nimic de a face cu Duhul Sfant de la Cincizecime si nici cu lucrarea tainica a acestuia pana in zilele noastre.Si inca ceva! Tot ceea ce vi se spune despre SF.Credinta Ortodoxa e :CEA MAI MARE SI PENIBILA MINCIUNA POSIBILA, CELE MAI MARI ABERATII NEFONDATE PE NIMIC, E ATAT DE USOR DE VERIFICAT. |
3.- Aceasta este valabil , intr-adevar, si pentru altii. De aceea este atat de important sa-ti cunosti parintii, de aceea Biserica Ortodoxa are un respect si o consideratie pentru toti cei ce au fost in stare sa "biruie lumea" si chiar sa moara pentru Domnul nostru. Nu intamplator Sf. Apostol Pavel zice :"Calcati pe urmele mele ca si eu calc pe urmele Lui Hristos".
Oare Dumnezeu DUhul Sfant care este prezent intre noi si lucreaza in lume acum ,putea sa-si lase mireasa Sa, Scumpa si Sfanta Sa Biserica distrusa de erezii pana pe la anul 1800 cand au aparut sectele?Detin ele adevarul?Daca da, care adevar?!? Chiar credeti asta? |
Citat:
Analizeaza cele 7 biserici descrise in apocalipsa. |
Erezii au existat,exista si vor exista pana la sfarsitul veacurilor, dar Sfanta Biserca,Mireasa Domnului este "fara zbarcitura si fara pata" pentru ca ea este Tupul tainic si nevazut inca de ochii nostri al Domnului nostru Iisus Hristos si ea a trait, traieste si va trai prin toti cei sfinti ce alcatuiesc madularele Trupului Sfant.
|
Citat:
|
Citat:
Daca tot vreti sa luati taierea imprejur, ca argument al botezului nebiblic a pruncilora am trei intrebari: - de ce nu sunt botezati numai pruncii de parte barbateasca (asa cum se facea la taierea imprejur)? - cum ramane cu invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli, care ne invata ca botezul trebuie precedat de marturisirea Evangheliei, credinta, pocainta si marturisirea credintei in cele propovaduite? - cum ramane cu afirmatiile Sfantului Apostol Pavel din 1 Corinteni7:19 sau Galateni 5:6 ? „Tãierea împrejur nu este nimic si netãierea împrejur nu este nimic, ci pãzirea poruncilor lui Dumnezeu.” „Cãci în Isus Hristos, nici tãierea împrejur, nici netãierea împrejur n-au vreun pret, ci credinta care lucreazã prin dragoste”. Dupa cum vedeti, Sfantul Apostol Pavel vorbeste despre „pazirea poruncilor” si despre „credinta care lucreaza prin dragoste”. Credeti ca acestea sunt caracterisitice bebelusilor sau persoanelor care au un grad de maturitate? Citat:
Citat:
Sper ca v-ati saturat sa tot veniti cu argumente de genul celor de mai sus (am observat ca atat dvs. cat si altii useri se tot agata de ele). Astept, atat de la dvs., cat si de la cei ca Mari's, Danut7, etc. momentul cand veti catadicsi sa luati in seama si invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli (asa cum le-au lasat EI, nu talmacite "duhovniceste" de alti oameni). |
Spune-mi ce credinta au toti pruncii evreilor circumcisi?
Botezul este similar cu circumcizia(taierea imprejur) de aceia Pavel il numeste "taierea imprejur a lui Hristos" .. Nu e taierea imprejur a carnii ci taierea imprejur a inimii, a sufletului, nefacuta de mana omeneasca ci de insusi Hristos in Duhul Sfant.. Aceasta taiere imprejur a inimii se poate da oricui, spre deosebire de taierea imprejur a carnii.. |
Citat:
Bine ai venit, omule, stai la masa mai intai si-om vedea ce facem dupa aceea! P.S. "Imparati pe care lumea nu putea sa-i mai incapa/ Au venit si-n tara noastra de-au cerut pamant si apa." Asta se aude in fundal, la radio probabil... sau o fi in mintea mea... nu stiu! |
Citat:
|
Citat:
Scuza-ma, n-ai prins esenta acelei "certari cu blandete": deja am raspuns, nu crezi, nu? |
Pt. nereprezentativ
Scuza-ma din nou! Nu te-am invitat la masa!
No, șezi și mâncă! E slană de la noi! |
Citat:
Acuma, ca tot mancam impreuna, zi-mi si mie, mata esti ortodox ca ii spui fratelui neo-protestant (poate:65:) sectar? |
Tot cu "nereprezentativ" vorbesc
Omule al lui Dumnezeu, iarta-ma, plec un pic. Trebuie sa vorbesc cu cineva!
|
In camera de rugaciune!
Iarta-ma Maica mea cea preabuna, acum cateva posturi am strigat la tine spunandu-ti "Marie". Te-am mai pus si sa-mi aduci de-ale gurii pentru strainii astia, ca pe o slujnica... Iarta-ma! Cand o sa ma invat minte sa nu te mai folosesc. Iarta-ma!
Acum plec, ca astia de dincolo cine stie ce-or mai dori (la masa)! Aaaa... iarta-ma din nou! Nu ti-am multumit pentru darul de bucate! Multumesc, Maica, ai grija de toti românii, te rog! |
Inapoi la masa!
No mă, ăstia or mâncat din slana de la șoareci, nu din aia de pe masă! Ptiu, amu s-or țîpat pe jos! Mă, numa de n-or da ortu' popii, că popa nost ii plecat!
|
Citat:
Botezul nu este similar cu circumcizia, apostolul Pavel face doar o paralelă: 11. "În El ați și fost tăiați împrejur, cu tăiere împrejur nefăcută de mână, prin dezbrăcarea de trupul cărnii, întru tăierea împrejur a lui Hristos. 12. Îngropați fiind împreună cu El prin botez, cu El ați și înviat prin credința în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morți." (Coloseni 2) Dacă ar fi o similitudine identică (ca să folosesc un pleonasm), ar trebui ca botezul să fie efectuat la vârsta de opt zile și doar la băieți. Or se știe că nu e așa... Dacă tot aduci vorba de această "tăiere împrejur" a lui Hristos, ar trebui să se respecte botezul la maturitate așa cum l-a făcut El și nu la vârsta de câteva zile. Ce "dezbrăcare de trupul cărnii" (renunțarea la poftele firii pământești) poți pretinde de la un bebe și ce "credință în lucrarea lui Dumnezeu" manifestă un prunc pentru a putea fi botezat?:106: |
Botezul acorda discernamantul spiritual.
|
Citat:
|
Citat:
Te-as invita la masa, dar "slana" aceea de la Maica "so gătat". Tre' sa mai cer! Oricum m-ai fi refuzat, cred, ca ziceai ca-i de porc si-i spurcat! Mai bine-asa! Ca am mai facut binete cu doi azi si n-au spus nici "saru'mana pentru masa" macar; ba poate ca vor sa ma dea si pe la "trebunal" ca, cica i-am otravit! Pai eu i-am pus sa manace slana aia pentru soareci? Aia le-o fi placut lor. Si nici macar eu n-am otravit-o, ca mi-i mila si de soareci; vecinu ala rau, vrasmasu' meu, cred ca a facut asta! Da ei, de ce oare le-o fi placut aia mai mult? |
Părinte, noi discutăm pe aici lucruri serioase și matale îți arde de șagă. Bine măcar că v-a revenit simțul umorului. Sărumâna (pentru masă, să nu fiu înțeles greșit:65:), dar poate sunt vegetarian și am milă și de alte vietăți nu doar de șoricei...:1:
|
Citat:
Amin! Last edit: Cand discut "lucruri serioase" ai vazut ce iese. Ia stai asa un pic, "pezevenghiule"! Inca n-ai repetat dupa mine ce ti-am zis! Tu ai pierdut!!! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Deși pot exista deosebiri între noi, în felul în care ne înțelegem datoria față de Dumnezeu, dacă vom cultiva acceptarea, respectul și dispoziția de a învăța unii de la alții, vom ajunge să fim mai apropiați." (Rezumatul studiului Școlii de Sabat de săptămâna aceasta) |
Cum ziceam, e slana la vedere, da la gust.... Sau ar fi cam asa: eu sa-ti dau slana buna si mata, mie, de-aia de la soareci, adica sa mancam unu de la altu'. Nu se poate, ca se supara Imparatul!
Citat:
Ca sa nu ma lasi sa presupun ce vreau eu trebuia sa postezi tot textul... dar ne place sa luam bucatele, bucatele si sa le vopsim repede cum vrem noi. Sa nu intelegi gresit, nu te invit sa postezi tot textul, s-ar putea sa fii "bannat" pentru regula aia... ultima din regulament! Pe buna dreptate! |
Citat:
Citat:
|
Taina Sfantului Botez
Intr-o zi, un sectant, om ratacit de la dreapta credinta, a vrut sa-l contrazica pe un preot, spunandu-i: - Chiar daca in Biblie Mantuitorul spune sa ne botezam, eu nu cred ca e bine sa-i botezam pe copii, ci doar pe oamenii mari. Trebuie sa astepti ca cei mici sa creasca si de-abia atunci sa ii intrebi daca vor sau nu sa fie botezati. Doar asa, ca oameni in toata firea, pot hotari cu adevarat. Cum puteti voi, ortodocsii, sa-i botezati pe copii ? - Spune-mi, ii zise preotul, dupa ce il asculta cu rabdare, stiu ca dumneata ai copii; cand erau mici, i-ai dus la doctor sa ii vaccineze ? - Da, ii raspunse omul. - De ce nu ai asteptat sa creasca si sa-i intrebi mai intai daca vor sau nu sa fie vaccinati ? - il mai intreba preotul pe om. - Fiindca nu vroiam sa se imbolnaveasca si stiam ca e bine pentru ei. - E, vezi, tot asa si noi stim ca Sfantul Botez este bun pentru copii si nu avem de ce astepta. Asa cum vaccinezi un copil micut, ca sa nu se imbolnaveasca trupul lui fragil, tot asa il si botezi, pentru a nu se "imbolnavi" sufletul lui tanar. Prin puterea Duhului Sfant, prin harul Sau, coborat astfel peste prunc, acesta e un om nou, pregatit pentru o viata noua si luminoasa: viata crestineasca. - Da, dar comparatia nu e prea buna, spuse sectantul. Ar insemna ca botezul ar feri pe om de cel rau, asa cum vaccinul te fereste de boala. Totusi vad oameni botezati de mici prin santuri si prin carciumi, prin puscarii, discoteci si case de toleranta, deci "vaccinul" botez nu si-a facut efectul dorit, pentru ca nu e administrat corect, conform Sfintelor Scripturi. Preotul pleca ochii rusinat si se indeparta, gandindu-se la cele spuse de sectant. Am editat aceasta povestire si in varianta NP, ca sa fie egalitate :) Daca am suparat pe cineva cu asta, imi cer iertare! |
Citat:
|
''Iar Iisus i-a chemat la Sine, zicând: Lăsați copii să vină la Mine și nu-i opriți, căci împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia. ''(Luca, 18,16)
"Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29) Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
“Domnul a spus: ‘Să nu-i opriți de la Mine’. Să vină dar la Domnul când se fac mari, să vină când deja pot învăța, când vor înțelege la cine trebuie să meargă; atunci să devină creștini când Îl pot recunoaște pe Hristos. Această vârstă inocentă de ce s-ar grăbi pentru iertarea păcatelor? Oare, legea civică să fie mai prudentă față de prunci, că nu le dă în sarcină administrarea de bunuri pământești, iar noi să le punem în seamă pe cele dumnezeiești? Cel puțin să ajungă până acolo să poată fi capabil să ceară mântuirea, și să apară că i se dă aceasta unui solicitant” (Tertullian, De baptismo, XVIII, 5) |
[quote=Pr.Gheorghe;291529]Nici doctor (medic) daca erai, nu o ziceai asa frumos. Frumos, frumos, da' bine nu-i! Pentru ca vaccinu' nu te apara de toate bolile si oricum nu minimiza puterea lui Dumnezeu! Lucrarea Botezului este in plan spiritual iar acolo Domnul binecuvanteaza! Crezi ca se aseamana cu ce face omul cu vaccinul?
Nu eu am creeat acesta poveste. A fost postata de un ortodox chiar in primul post al topicului. Eu doar am modificat finalul. Sincer nu prea inteleg ce vreti sa spuneti. Cu ce am gresit? |
Citat:
Copii de care vorbeste Mantuitorul, cel putin mergeau in picioare. Si ei nu vroiau sa ajunga la Iisus ca sa fie botezati. Scoate-ti textul din context si faceti din el un pretext? Noi nu oprin pruncii sa se boteze. Sa spuna ca vor sa fie botezati si vor fi botezati. Eu chiar nu inteleg: Intreaba pruncul si raspunde matusa. Atunci de ce mai intreaba pruncul? Sa intreba matusa... |
Citat:
|
Citat:
Spun acestea ca sa scot in evidenta ca logica aceasta are continu "doua taisuri". Eu am spus doar ca nu se poate compara cireasa cu cioara chiar daca au prima litera identica. Si mai spun ceva: dincolo de aceste, clar, certuri de cuvinte fara rost, se scapa din vedere faptul ca vointa se solicita spre fapta cea mantuitoare, conform Sfintei Scripturi; mai spun o data: fapta cea mantuitoare! Adica orice act de vointa, in cadrul biblic nu poate fi despartit de Mantuire (ca act spiritual ce este administrat doar de Dumnezeu). Sau mai... altfel spus: lasati-l pe Domnul sa se ocupe de botez si vedeti ce faceti cu viata de dupa acesta! Daca ai primit botezul cand esti prunc si te comporti toata viata ca un misel, nu botezul este de vina; daca nu intri in comuniune prin fapta ta cu El (sa faci ce face Domnul) poti sa mai primesti an de an cate un botez ca tot baie se "numeste". Si reversul: poti sa ai botezul de la trei zile chiar (se poate, botezul de urgenta) si cand ajungi la 11 -12 poate 13 ani sa devii martir al lui Hristos (Sf. Mucenita Filofteia de exemplu). Oricum ar fi, am vorbit doar ca sa nu tac, fiindca un crestin ortodox stie ca asa este bine, iar un eretic va cere continuu dovezi de tot felul nu ca sa afle ci doar ca sa sminteasca. De ce stie ortodoxul ce este bine? Asta nu-ti spun, e Taina! Daca esti curios totusi, ai posibilitatea sa te faci ortodox. Daca nu esti curios, taci si nu mai incerca sa smintesti! Ai spus ce aveai de spus, nu? Ca si mine pe aceasta tema, dealtfel. Ce-i mai mult este de la diavol! |
Citat:
Daca intreb ceva, intreb ca sa aflu de ce ganditi asa. Unele lucruri nu mi se par Biblice. Deci considerati ca botezul este un lucru folositor copilului asa cum e folositoare si mancarea sau imbracamintea. Dar eu sincer nu inteleg la ce-i foloseste. Chiar va rog sa-mi dati un raspuns daca doriti. Vad ca si dumneavoastra considerati ca botezul fara comuniune prin fapta cu El e doar o "baie". Cu asta sunt si eu deacord. Copilul mic nu poate intra in comuniune prin fapta cu El! Ce fapte poate sa faca un copil? Deci e o "baie" in cazul asta sau nu? Oare botezul nu trebuie sa fie un act public prin care persoana respectiva declara ca a ales sa se increada in Domnul Isus si sa-L slujeasca? |
Citat:
Tot spunundu-se ca smintim sau ca suntem smintiti de cel rau, am cautat in dex sa vad daca nu cumva am luat-o razna.... OPRÍ, opresc, vb. IV. 1. Tranz. A întrerupe (brusc) o mișcare, o acțiune, un proces, un fenomen în desfășurare, a face să înceteze, să stea pe loc; a stăvili, a curma. Ca sa opresc pe cineva, acea persoana trebuie sa faca ceva, sa-si doreasca ceva, altfel nu am ce opri. Renunt la aceasta discutie.... |
Citat:
Vrei sa afli de ce gandesc asa, intrebi mai sus. Daca as fi nesimtit din clasa de jos ti-as spune doar ca "nu-i treaba magarului de unde beau oile apa!". Dar eu sunt un nesimtit din clasa de mijloc, asa ca mai incerc inca sa fiu elegant, cu toate ca stiu ca nu se merita si te intreb mai intai de a-ti da un raspuns: de ce vrei sa afli cum gandesc eu, vrei sa te faci ortodox cumva? Sau esti interesat doar de cum poti sa devii un nesimtit (sectar) mai mare dupa ce vei tropai cu picioarele peste tot ce am eu mai sfant? Daca-i prima, zic ca bine faci, dar trebuie sa te duci la un duhovnic bun sa te calauzeasca. Daca-i a doua, zic ca o astfel de apucatura este clar de la belzebul si nu de la Hristos! Ptiu, drace!!! Numai Domnul te mai scapa, de-i asa! |
Citat:
Citat:
On topic: nu mi-ati spus ce parere aveti despre invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli referitoare la botez si conditiile acestuia (propovaduirea Evangheliei, ascultarea celor propovaduite, credinta si marturisirea credintei, pocainta)? |
Citat:
Despre "on-topic": N-are rost sa mai scriu inca o data ce-am postat in postul de mai inainte! E si pentru tine valabil, chiar si pentru toti neoprotestantii mult prea insistenti. Last Edit: Sa dau un "paste" totusi ca mi-e ca citesti altceva!!! -------- Vrei sa afli de ce gandesc asa, intrebi mai sus. Daca as fi nesimtit din clasa de jos ti-as spune doar ca "nu-i treaba magarului de unde beau oile apa!". Dar eu sunt un nesimtit din clasa de mijloc, asa ca mai incerc inca sa fiu elegant, cu toate ca stiu ca nu se merita si te intreb mai intai de a-ti da un raspuns: de ce vrei sa afli cum gandesc eu, vrei sa te faci ortodox cumva? Sau esti interesat doar de cum poti sa devii un nesimtit (sectar) mai mare dupa ce vei tropai cu picioarele peste tot ce am eu mai sfant? Daca-i prima, zic ca bine faci, dar trebuie sa te duci la un duhovnic bun sa te calauzeasca. Daca-i a doua, zic ca o astfel de apucatura este clar de la belzebul si nu de la Hristos! Ptiu, drace!!! Numai Domnul te mai scapa, de-i asa! -------- |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:30:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.