Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   In sfarsit stim cum functioneaza gravitatia! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18332)

catalin2 18.02.2016 23:15:29

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 613978)
Personal, eu cred in creatia continua. Ca biolog, pot depune marturie ca in era in care satelitii noii ordini iti numara fasolele din farfurie si matreata din cap (nu e doar o figura de stil, rezolutia a facut progrese enorme,) nu prea mai exista terra incognita, si totusi, se gasesc tot timpul specii noi, si nu ma refer la reevaluari/reincadrari de specii vechi ca alti taxoni.

Speciile noi care sunt descoperite nu sunt aparute atunci, sunt specii care existau dar nu au fost descoperite pana atunci. Daca la asta te referi, sunt surprins ca tu credeai asta, nici cand credeam in teoria evolutiei nu m-am gandit macar ca ar fi vorba de specii aparute atunci.

AlinB 18.02.2016 23:16:40

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 614152)
Pai functioneaza dar legile sunt la cheremul creatorului. Un copac poate sa apara dintr-o samanta sau poate sa apara din neant complet dezvoltat daca asa vrea creatorul. La fel si un om. Prima varianta e o lege fizica pe care noi nu o putem evita - a doua este o minune la indemana creatorului.

Atunci mai dezvoltam ipoteza ta cand ai sa-mi arati copacul ala care apare din neant :)

Adica, pot sa cred varianta cu copacul care creste de 15m in 10 secunde dintr-o samanta, dar neantul..e putin cam mult :)

iuliu46 18.02.2016 23:17:53

Si despre datarea U-Pb care e betooon asa cum spunea cineva pe aici. :21:

"Here, using atom probe tomography, we document the effects of crystal–plastic deformation on atomic-scale elemental distributions in zircon revealing sub-micrometre-scale mechanisms of trace element mobility."

http://www.nature.com/ncomms/2016/16...omms10490.html

Cum adica poate sa scape ceva din zirconiul ala ? :21:

iuliu46 18.02.2016 23:24:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 614154)
Atunci mai dezvoltam ipoteza ta cand ai sa-mi arati copacul ala care apare din neant :)

Adica, pot sa cred varianta cu copacul care creste de 15m in 10 secunde dintr-o samanta, dar neantul..e putin cam mult :)

Bun. Nu esti cu nimic diferit de un naturalist de asta care ar spune ca o sa discute cu tine atunci cand o sa-i arati cum se transforma apa in vin. Sau cum se concepe un copil fara sa ... si asa mai departe.

Ce l-ar opri pe Dumnezeu sa poata face un copac din nimic ? Asta in cazul in care crezi ca a facut universul din nimic. E mai greu de facut un copac ? Scrie undeva ca trebuie sa se supuna legilor create tot de El ? :)

Samanta macar a creat-o din nimic ? :)

DragosP 18.02.2016 23:30:12

Ma, dar Lazăr, de exemplu, cum o fi înviat?

ovidiu b. 18.02.2016 23:40:47

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 614148)
Probabil ca sporii, iti explica Adrian :))

Din câte am înțeles nu-l interesează subiectul. :))
Să înțeleg că excluzi varianta: prima dată planta și apoi sămânța?

catalin2 18.02.2016 23:41:54

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 614093)
Acelasi autor, Serafim Rose (si asta e sfint acum?! pentru mine nu va fi vreodata), acelasi linii directoare ale unui literalism ingust si deseori fanatic, etc. Asta, si atitudinea grobiana aunor anume traditionalisti, care din fericire nu sint aici, m-au indepartat de "cultul primului capitol"sa ii zic asa, si mai ales de literalism, geocentrism, 6 zile de 24 ore, si alte curente la fel de stupide in ingimfarea lor cu pretentii de singular vehicul al mintuirii precum e ateismul militant in rebeliunea sa apostata si sinucigasa pe mai multe niveluri.

Am mai spus asta de cateva ori, nu exista in ortodoxie o controversa/neintelegere cu privire la interpretarea literala si figurata/alegorica a Sfintei Scripturi. Aceasta este o problema strict protestanta, exportata prin ecumenism si in afara lui. In primul rand in ortodoxie nu se face o talcuire libera a Sfintei Scripturi, la fel ca in protestantism, talcuirea exista de sute de ani si e facuta. Pentru ca in protestantism nu conteaza faptele, ei stau sa interpreteze si reinterpreteze Biblia, pentur ca nu au o baza, o talcuire data.
Repet, ca sa se inteleaga mai bine, in ortodoxie deja exista invatatura de credinta, e stabilita de mult, incluzand si talcuirea Sfintei Scripturi. Dezbaterea interpretare literala/figurata este doar in protestantism.

AlinB 18.02.2016 23:48:10

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 614160)
Din câte am înțeles nu-l interesează subiectul. :))
Să înțeleg că excluzi varianta: prima dată planta și apoi sămânța?

Nu exclud nimic atat timp cat nu stiu.
Si tu ar trebui sa faci la fel :)

ovidiu b. 18.02.2016 23:49:48

De ce ar trebui? :)

AlinB 18.02.2016 23:51:34

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 614157)
Ma, dar Lazăr, de exemplu, cum o fi înviat?

Pai poate nu e foarte mult pana cand ai sa afli..poate o zi, poate cateva decenii.. :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:15:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.