![]() |
1 atașament(e)
Mai bine ne spui tu Vlad cine este Parintele, nu reusim sa ne dam seama. Pentru ca am recunoscut doi din cei trei Parinti, prin curaj sa postez in continuare :-)
|
Citat:
|
Citat:
Dacă e vorba de părintele din dreapta - după puțina mea greacă am înțeles că îl cheamă Filotheu. :) |
Citat:
|
Citat:
|
Si cum il cheama pe parintele " care l-a trimis Maica Domnului în SUA ca să îi întoarcă pe americani la ortodoxia curată " ?
|
Citat:
|
1 atașament(e)
Desi Ekaterina n-a confirmat inca, am sa postez in continuare si va invit sa ghiciti ce parinte este...
Indiciu : este un părinte american, f. cunoscut dealtfel. :) |
nu se încumetă nimeni?? :106: măcar cu google images, cred că îl descoperiți.
Să vă mai dau un indiciu: a scris cartea "Sufletul după moarte". |
1 atașament(e)
Citat:
Propunerea mea e o persoana care a scris articole profunde despre ortodoxie si despre felul in care e ea inteleasa de neamul nostru. A fost un om patimas dar zbaterile lui se vede ca nu au fost total lipsite de rod. |
Nae Ionescu.
Posteză în locul meu cine dorește. |
Citat:
|
1 atașament(e)
Ceva ușor, pentru a continua jocul...
|
Principesa Ileana, devenită maica Alexandra, arăta așa în adolescență:
http://farm1.static.flickr.com/188/4...aa0e3cc08f.jpg |
Da, așa este. Ai onoarea mai departe !
|
1 atașament(e)
Un ierarh despre care am citit ca are darul de a vorbi in limbi sau, ma rog, de a sluji Liturghia in dialectul fiecarei regiuni, fara a-l fi invatat in prealabil.
|
Nimeni? Nu vreau sa blochez topicul.
Va dau un indiciu: este grec, dar nu slujeste in Grecia. |
Este Patriarhul Theodoros al II-lea al Alexandriei și a toată Africa.
Este născut în Grecia, în insula Creta. Iar mâine 25 Nov. împlinește 59 de ani. Din 2004 este Patriarh al Alexandriei. http://en.wikipedia.org/wiki/Patriar..._of_Alexandria |
1 atașament(e)
Mai departe, o ghicitoare nu foarte grea. Un sfânt al veacului nostru.
|
Mă mir că nu l-a recunoscut nimeni pe Sf. Luca al Crimeii..
|
1 atașament(e)
o ghicitoare noua - pentru cine se anima :)
|
Citat:
|
Citat:
|
1 atașament(e)
Au cantat pentru Suveranitate si Independenta la Marea Adunare Nationala.
|
Doina si Ion Aldea Teodorovici. Erau artisti deosebiti, pacat ca au avut asa moarte tragica.
|
Citat:
|
1 atașament(e)
Un calugar controversat.
|
Calugarul rus Rasputin. Oare sunt adevarate cele spuse despre el sau a fost denigrat pe nedrept?
|
El este, bravo! Despre acuzele ce i se aduc, n-aș putea să mă pronunț.
|
Am auzit un basarabean care povestea ca Iusupov (nush daca am scris corect) ar fi fost un pedofil si ca clica de boieri care i=a facut felul lui Rasputin erau doar oameni de cea mai joasa speta care deranjati, si incapabili sa inteleaga, influenta pe care o avea asupra reginei au inventat toate povestile alea si dupa i-au facut felul.
Personal habar nu am ce sa cred. Pe de o parte, Alexandra și Nicolai erau persoane credincioase, au avut sfarsit mucenicesc si au fost canonizati. Pe de alta parte, asta nu inseamna ca au fost sfinti toata viata lor, ca nu ar fi putut sa se insele in privinta cuiva, mai ales ca Alexei suferea de hemofilie si ei aveau o mare vulnerabilitate aici. Mie nu prea imi place figura lui din poze dar asta iarasi nu este un argument....chiar nu stiu ce sa zic |
1 atașament(e)
O personalitate dintre cele mai controversate...Am citit tot felul de lucruri despre Rasputin, unele mai uimitoare ca altele, dar cine stie cat din tot ce s-a spus si s-a scris este adevarat.
O sa propun un Parinte cu viata sfanta destul de cunoscut. |
Părintele Selafiil. Am găsit această carte despre domnia sa :
http://str.crestin-ortodox.ro/foto/1...odata_w180.jpg http://www.crestinortodox.ro/parinti...mt-141233.html |
Asa este Mirela, este vorba de Parintele Selafiil. Postez un cuvant al Parintelui Savatie Bastovoi, autorul acestei carti:
Parintele Selafiil nu a scris niciodata nimic. Cartea de fata este o ofranda adusa celui a carui viata a fost o stradanie continua de a se ascunde de ochii oamenilor, de lauda lor. Viata lui insa a intrat in vietile celor care l-au cunoscut, umplandu-i de nadejde si de dragoste, deschizandu-le inimile spre a dori binele, schimbandu-i in adancurile lor. O asemenea viata este vrednica de a fi povestita. Totodata, prin iconomia dumnezeiasca, s-au pastrat mai multe inregistrari din chilia Parintelui, care ne indreptatesc sa punem numele lui pe cartea de fata. Cititorul are fericita ocazie sa parcurga un secol de experienta si sa se impartaseasca de belsugul dragostei care izvoraste din cel care a fost si ramane Parintele Selafiil. |
1 atașament(e)
Și acum o propunere nouă... sper să ghiciți cine este.
|
nimeni nu se incumeta?
|
Stefan cel Mare
|
Citat:
|
Citat:
|
Taaare Ekaterina!
Bravo!:77: |
1 atașament(e)
Iata propunerea mea
|
| Ora este GMT +3. Ora este acum 01:35:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.