![]() |
Citat:
Identic ar trebui facut si pentru eliminarea credintelor de care se spune ca nu au adevar in credinta lor, (neo)protestantii, musulmanii, budustii, hindusii, iudeii, catolicii si ortodocsii. TOTI sa fie sigilati si PE RIND pusi la test. Sa vedem din ruga cui se vor deschide usile! INSA ( AICI ESTE CHEIA, daca din ruga nimanui nu se vor deschide atunci TOTI sa se respecte si sa acepte ca adevarul este impartit LA TOTI!..sau la niciunul! Nu unii sunt mai cu mot iar restul niste eretici! |
Citat:
Vezi , Andrei, nu oricine se poate juca ,,De-a Dumnezeu''! Unii ar vrea sa imparta adevarul frateste ca sa nu supere pe nimeni. Totusi, Iisus ne spune : ,,Eu sunt Calea, Adevarul si Viata." Daca suntem crestini, suntem datori sa-L ascultam pe El. Eu inca nu-mi cunosc bine credinta ortodoxa, mai am multe de invatat. Cei mai intelepti, care cunosc mai bine tainele credintei ortodoxe pot spune mai multe. Dar nu cred ca ar fi bine ca probleme atat de delicate sa fie dezbatute de niste ignoranti care nu vor sa pretuiasca Ortodoxia pentru ca le da peste cap interesele! Nu se pune problema sa ne declaram noi insine mai cu mot, ci sa acceptam, asa cum au acceptat oamenii pe vremea Sfantului Ilie, adevarul. Crezi ca nu s-ar gasi si astazi un pustnic ortodox care sa fie placut lui Dumnezeu si sa infaptuiasca aceasta minune, daca lumea l-ar cere prin rugaciune? Problema este ca un asemenea rugator nu ar fi acceptat ca ierarh! Multi deja nu mai sunt interesati de adevar si acest lucru e grav. Inghit pe nemestecate orice minciuna ecumenista ca sa le mearga bine si atat. Judeca totul prin prisma intereselor lumesti. Daca au ce manca , ce bea si cu cine se distra, li se pare ca au gasit raiul... Dumnezeu sa ne lumineze pentru a gasi Calea, Adevarul si Viata. |
Canoanele Sinodului III Ecumenic si Canoanele Sinodului Trulan
Citat:
,,Dupa ce s-au citit acestea,sfantul sinod a oranduit ca nimanui sa nu-i fie ingaduit sa dea la iveala,sau sa scrie,sau sa intocmeasca alta credinta decat aceea care s-a oranduit de catre Sfintii Parinti,care,impreuna cu Duhul Sfant s-au adunat in cetatea Niceenilor.Iar cei ce intraznesc fie sa intocmeasca o alta credinta,fie sa o aduca,sau sa le-o infatiseze celor ce voiesc a se reintoarce la cunoasterea adevarului,fie ca sunt din paginism sau din iudaism sau din orice fel de erezie,acestia,daca ar fi episcopi sau clerici sa fie instrainati,episcopii de episcopie si clericii de starea clerului;iar daca ar fi laici,sa se dea anatemei." 1Trul Invatatura Primelor Sase Sinoade Ecumenice sa se tina nestramutata ,,Randuiala cea mai buna pentru cel care incepe vreun cuvant sau vreo lucrare este,dupa cuvantul teologului,sa inceapa de la Dumnezeu si sa se incheie cu Dumnezeu.Drept aceea,si dreapta credinta s-a propovaduit de noi la mare departare,si Biserica la temelia careia sta Hristos neincetat creste si sporeste,incat ea se intinde deasupra cedrilor Libanului. Facand si acum inceput sfintelor cuvinte,oranduim cu dumnezeiescul har ca aceea credinta care ne-a fost predanisita noua de catre martorii vazatori si de catre slujitorul Cuvantului(Luca1,2),adica de catre Dumnezeu si alesii apostoli,sa se pastreze fara innoire si nestramutata. Si pentru a vorbi pe scurt,statornicim ca credinta tuturor barbatilor care au stralucit in Biserica lui Dumnezeu si care au fost luminatori in lume,avand intr-insii cuvantul vietii-sa se tina tare si sa ramina neclintita pina la sfarsitul veacului,precum si scrierile si invataturile predanisite lor de Dumnezeu,-lepadand si noi si dand anatemei pe cei pe care ei i-au lepadat si i-au dat anatemei,ca pe vrajmasii adevarului si ca pe cei care s-au intaritat in desert impotriva lui Dumnezeu si care s-au straduit sa ridice nedreptatea intru inaltime. Iar daca cineva dintre toti nu ar tine si nu ar primi invataturile pomenite mai inainte ale dreptei credinte si nu va gandi si nu va propovadui astfel,ci ar incerca sa se ridice impotriva acestora,sa fie anatema-dupa oranduirea acum asezata de catre sfintii si fericitii parinti aratati mai inainte,si sa fie scos si sa cada din starea crestineasca ca un strain.Iar noi,dupa cele mai inainte oranduite,am priceput desavirsit ca nici nu este a se mai adauga ceva,nici a se scoate ceva,care lucru pentru nici un cuvant nu l-am putut face." |
Citat:
In fiecare an la Ierusalim cand noi crestinii ortodocsi serbam invierea Domnului, Sfanta Lumina a invierii este trimisa doar crestinilor ortodocsi de catre Domnul Iisus Hristos, Dumnezeul nostru si fratele nostru, exact cand se termina Sfanta Rugaciune a Patriarhului Ortodox. (celelate confesiuni crestine iau lumina de la ortodocsii crestini). |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:33:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.