oitza ratacita |
23.06.2015 21:58:35 |
Citat:
În prealabil postat de mirela.t
(Post 593213)
Eu nu înteleg ce fel de credintă practicati, si ce fel de Maslu se slujeste acolo la dvs.!?
Adică fiecare îsi citeste rugaciunile lui, în soaptă sau în gând, în timp ce preotii citesc Evangheliile?
|
Nu, un preot citeste cu voce tare Evangheliile iar ceilalti citesc soptit din Moliftelnic, deci in paralel cu cel ce citeste Evangheliile. Asa se procedeaza la noi in parohie.
Citat:
(Post 593213)
Slujbele de Maslu sunt în special pentru oamenii bolnavi, trupeste sau sufleteste. Si dacă tot ati mers asa des în ultima lună, ati observat schimbări în bine? Că din ce am citit mi se pare că vi se întâmplă taman pe dos.
|
Subiectul l-am deschis acum aproape o luna. Merg in continuare la Sf. Maslu saptamanal pt ca in ziua x la ora y acolo vreau sa fiu si nu in alta parte. Nu merg la Sf. Maslu sau la Sf. Liturghie in scopul de a contoriza ceva ca doar nu merg sa fac troc cu Dumnezeu. Bineinteles ca exista schimbari bune.
Ce anume din cele citite vi se pare pe dos? Ca eu, traindu-mi propria viata, nu-mi dau seama ce e pe dos in faptul ca dupa ani indelungati de ratacire m-am intors la Hristos, merg la slujbe, ma spovedesc/ impartasesc, ma rog in fiecare zi, imi indrept faptele si gandurile spre a fi o buna crestina.
Citat:
(Post 593213)
Căutati că sunt preoti buni si cu îndrăzneală să citească Moliftele Sf. Vasile si în Ardeal. Dar mai ales consultati-vă cu duhovnicul dvs., acesta vă va sfătui cel mai bine ce să faceti. Colegul Igor e mai exaltat de felul lui si vorbeste la modul general, din cărti si situatii ideale.
|
Cand va fi vremea, Dumnezeu va randui sa se intample si asta.
|