Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Vrajitoria (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5046)
-   -   De ce in Romania ortodocsii trec la babtisti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2187)

Hartford 25.08.2007 04:48:00

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

În prealabil postat de Hartford
Dragii mei decurind am vb cu ai mei in Rom si am aflat ca multi ortodocsi trec la babtisti.Asta ma ingrijoreaza ce nu gasesc ei in ortodosie si ce e de facut.?

Nu stiu de unde ai informatia, dar tin sa te anunt ca biserica noastra ortodoxa este mai puternica si mai unita ca orcand. Tradatori si rataciti, au fost, sant si vor mai fi, dar aceasta nu slabeste in nici-un fel biserica noastra ortodoxa, ci o curateste, o purifica, o intareste. Spune-le celor ce iti dau aceste false informatii sa se abtina de la propaganda mascata . Vino si convinge-te singur de intarirea bisericii noastre ortodoxe. Vino sa vezi numarul mare de biserici construite in ultimii ani si care sunt neancapatoare la SF.Liturghie, SF. Maslu sau cu alte sfinte ocazii. DUMNEZEU SA VEGHEZE ASUPRA BISERICII NOASTRE ORTODOXE ! +

Nu face sora mea propaganda mai ales cu mine. Locuieste vizavi de o biserica babtista si probabil ca stie ce vorbeste .Ortodocsii se pling de preturile cerute de biserica , oamenii batrini le convine sa stea pe scaune si asa mai departe.
Sa dea Domnul sa nu fie asa ortodocsii sa treaca la alte credinte sau secte. Cristiboss am cunostinta si de bisericile care se construiesc in tara si de slujbe si de toate,vin in Romania in fiecare an crede-ma . Sint fericit sa aud ca ortodoxia e mai puternica ca oricind ideie nu ai cit sint de multumit ca m-am nascut ortodox.
Fiti fericiti si multumiti Domnului pentru toate.

Header 24.05.2011 11:49:49

Trecerea unor ortodocsi in randul baptistilor dar si in alte religii are foarte multe cauze.

In primul rand mirenii asi cam pierd increderea in Biserica Ortodoxa de stil nou, oamenii s-au puturosit, lenevit si nu le plac slujbele prea lungi.
Aici din pacate este foarte strigator la Cer cum multe slujbe au fost scurtate intocmai pentru acesti "dezertori" din ortodoxie insa consider ca nu trebuia, taierea din durata slujbelor era o incercare prin a stopa plecarea dar pare-se este inutila.

Este inutila de vreme ce pacatele si greseala oamenilor bisericii au fost extinse ca greseli a intregii biserici ortodoxe de til nou, in mare parte greseala se afla sus acolo intre clerici care nu taxeaza imediat preotii care deschid carti, joaca la rulete, fumeaza etc.
In toate acestea si in faptul ca oamenii sunt tot mai saraci si avizi de bani, preotii n-au dat dovada de intelegere si daca nu are omul sarac bani nu prea vin sa le citeasca la capatiul omului decedeat, sa boteze un copil ti se cer bani si chiar de apa sa fie calda.

Baptistii la boala si vremuri grele se viziteaza intre ei, in ortodoxie nu prea din pacate.
Si totusi, care ortodocsi asi parasesc religia cand bisericile sunt tot mai goale iar barurile si birturile sunt tot mai pline ?
Ar mai fi ceva, faptul ca multe pacate au fost "legalizate" tacit de BOR ceea ce a dus la zminteala in randul oamenilor.

Faptul ca orotocsii tineri fac astazi sex legal de la 15 ani, ca se pot insura / marita cu verisori si veri dar si altele au contribuit la un haos al ortodoxiei la care tot timpul fiecare dintre noi de astazi contribuim, scoatem si adaugam dupa bunul plac.

Poate ca mai sunt oameni care cred in casatorii pe viata, ca juramantul acela e sfant asa ca au fugit la baptisti de vreme ce ortodocsi care divorteaza si tot jura mireselor pe banda rulanta credinta vesnica si din pacate acestia sunt exemple ale societatii care tulbura oamenii de rand.
Noi, fiecare asa zis ortodox contribuim la zminirea altora ce-si tradeaza propria religie, faptul ca acceptam tot cum ni se vad fara sa cernem si dam mai mult afara decat trebuie.

AlinB 24.05.2011 20:12:15

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 39332)
Dragii mei decurind am vb cu ai mei in Rom si am aflat ca multi ortodocsi trec la babtisti.Asta ma ingrijoreaza ce nu gasesc ei in ortodosie si ce e de facut.?

Nu ortodocsi, pretinsi ortodocsi.
Botezul ortodox nu e o formula magica.

ElisabetaM 24.05.2011 20:32:50

Am o prietena baptista si ma tot invita la 'intruniri'.
Am fost o singura data la o asemenea intunire: un concert de Craciun la care a cantat Paula Seling!
De atunci am tot refuzat-o si nu a mai insistat.

ai2 26.05.2011 10:03:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 363622)
Nu ortodocsi, pretinsi ortodocsi.
Botezul ortodox nu e o formula magica.

http://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman

pretinsi ortodocsi devin pretinsi baptisti :)

anita 26.05.2011 11:58:11

Citat:

În prealabil postat de Header (Post 363446)
Trecerea unor ortodocsi in randul baptistilor dar si in alte religii are foarte multe cauze.

In primul rand mirenii asi cam pierd increderea in Biserica Ortodoxa de stil nou, oamenii s-au puturosit, lenevit si nu le plac slujbele prea lungi.
Aici din pacate este foarte strigator la Cer cum multe slujbe au fost scurtate intocmai pentru acesti "dezertori" din ortodoxie insa consider ca nu trebuia, taierea din durata slujbelor era o incercare prin a stopa plecarea dar pare-se este inutila.

Este inutila de vreme ce pacatele si greseala oamenilor bisericii au fost extinse ca greseli a intregii biserici ortodoxe de til nou, in mare parte greseala se afla sus acolo intre clerici care nu taxeaza imediat preotii care deschid carti, joaca la rulete, fumeaza etc.
In toate acestea si in faptul ca oamenii sunt tot mai saraci si avizi de bani, preotii n-au dat dovada de intelegere si daca nu are omul sarac bani nu prea vin sa le citeasca la capatiul omului decedeat, sa boteze un copil ti se cer bani si chiar de apa sa fie calda.

Baptistii la boala si vremuri grele se viziteaza intre ei, in ortodoxie nu prea din pacate.
Si totusi, care ortodocsi asi parasesc religia cand bisericile sunt tot mai goale iar barurile si birturile sunt tot mai pline ?
Ar mai fi ceva, faptul ca multe pacate au fost "legalizate" tacit de BOR ceea ce a dus la zminteala in randul oamenilor.

Faptul ca orotocsii tineri fac astazi sex legal de la 15 ani, ca se pot insura / marita cu verisori si veri dar si altele au contribuit la un haos al ortodoxiei la care tot timpul fiecare dintre noi de astazi contribuim, scoatem si adaugam dupa bunul plac.

Poate ca mai sunt oameni care cred in casatorii pe viata, ca juramantul acela e sfant asa ca au fugit la baptisti de vreme ce ortodocsi care divorteaza si tot jura mireselor pe banda rulanta credinta vesnica si din pacate acestia sunt exemple ale societatii care tulbura oamenii de rand.
Noi, fiecare asa zis ortodox contribuim la zminirea altora ce-si tradeaza propria religie, faptul ca acceptam tot cum ni se vad fara sa cernem si dam mai mult afara decat trebuie.

Trecerea ortodocsilor la secte are o singura cauza:
Necunoasterea ortodoxiei ,a ceea ce inseamna sa fii ortodox.
Ortodocsii de care vorbiti au doar botezul ortodox.
Sa le dam copiilor nostri o educatie sanatoasa sa stie ca atunci cand se casatoresc trebuie sa respecte aceasta sfanta taina.
Eu nu sunt de acord cu generalizarile pe care le-ati scris .
Bisericile sunt pline de credinciosi ,preotii iau atitudine fata de anumite erezii.

Adriana-Simona 26.05.2011 12:41:27

Din pacate ortodocsii nostrii tind tot mai mult spre comoditate si lucruri materiale. Nu e de mirare ca prefera o religie caldicica, care sa ne le ceara prea mult, ba din contra sa le si ofere ceva suport material.
In ortodoxie pe langa ca una zice popa si alta face popa (si asa zisi credinciosi) rigorile sunt mult mai mari. In ortodoxie ti se cere jertfa si lupta continua, nu doar sa faci act de prezenta duminica.
Atunci de ce ne mai mira ca omul modern adera la ceva comod si placut?
Daca ne apucam noi sa facem propaganda, si de ar veni in Biserica, ar vedea ca cei de acolo nu sunt asa cum spunem in reclama (blanzi, buni, iubitori si intelegatori), ci in mare parte chiar pe dos (nu de putin ori am vazut cum se judeca oamenii in biserica unii pe altii, si chiar pe preot).
Daca vrem sa le fim cu vreun folos prietenilor, rudelor care au luat-o pe cai nepotrivite, oricare ar fi acelea, trebuie sa le aratam bunatate si rabdare, si sa ne rugam pentru ei, iar de se va potrivi momentul atunci sa incercam cu tact sa aratam unde e buba, sa le dam vreo carticica sau vreun sfat.

nutucutu 26.05.2011 13:40:06

Citat:

În prealabil postat de Adriana-Simona (Post 364052)
Din pacate ortodocsii nostrii tind tot mai mult spre comoditate si lucruri materiale. Nu e de mirare ca prefera o religie caldicica, care sa ne le ceara prea mult, ba din contra sa le si ofere ceva suport material.
In ortodoxie pe langa ca una zice popa si alta face popa (si asa zisi credinciosi) rigorile sunt mult mai mari. In ortodoxie ti se cere jertfa si lupta continua, nu doar sa faci act de prezenta duminica.

Cred ca cunoasteti Biserica Catolica doar din auzite. Eu sint catolica de ceva vreme si in afara de perioada de dupa revolutie cind s-au adus niste pachete cu haine si alimente, nu am avut de la biserica noastra nici un "avantaj material". Pe de alta parte, in Biserica Catolica orice crestin stie ca viata este o lupta continua cu cel rau. Si pentru ca credinciosii sa fie invingatori, biserica ne pune la dispozitie biserici deschise, posibilitatea de a participa la sfinta liturghie zilnic, posibilitatea de a ne spovedi zilnic, posibilitatea de a ne impartasi zilnic. Acestea sint lucruri foarte importante in lupta pe care o avem de dus. Iar Biserica Catolica se implica si ajuta credinciosii sa iasa invingatori. Iata ceea ce nici o alta confesiune nu ofera credinciosilor sai: ajutor continu in lupta zilnica pe care o au de dus. Ajutor tacut, fara galagie si fara tam tam.

Scotland The Brave 26.05.2011 13:55:21

Citat:

Nu e de mirare ca prefera o religie caldicica, care sa ne le ceara prea mult, ba din contra sa le si ofere ceva suport material.

Ciudat ce spuneti.Miscarea baptista datoreaza destul de mult anabaptistilor(in Transilvania anabaptistii ajungeau prin 1762)care au fost haituiti prin toata Europa tocmai datorita modului lor radical de viata.In 1856 vin primii baptisti germani in Bucuresti din ce stiu,si acestia,din cunostiintele mele,erau exact adversarii unei abordari facile a vietii credinciosului,chiar exagerand de multe ori cu asprimea lor.Una dintre principalele lor cerinte este aplicarea zilnica a celor din Scriptura,un standard moral destul de ridicat si strict,mai ales in ziua de azi.S-au schimbat? How abouth that :)

anita 26.05.2011 13:58:37

Citat:

Atunci de ce ne mai mira ca omul modern adera la ceva comod si placut?
Daca ne apucam noi sa facem propaganda, si de ar veni in Biserica, ar vedea ca cei de acolo nu sunt asa cum spunem in reclama (blanzi, buni, iubitori si intelegatori), ci in mare parte chiar pe dos (nu de putin ori am vazut cum se judeca oamenii in biserica unii pe altii, si chiar pe preot).
Daca vrem sa le fim cu vreun folos prietenilor, rudelor care au luat-o pe cai nepotrivite, oricare ar fi acelea, trebuie sa le aratam bunatate si rabdare, si sa ne rugam pentru ei, iar de se va potrivi momentul atunci sa incercam cu tact sa aratam unde e buba, sa le dam vreo carticica sau vreun sfat.

Nu numai ortodocsii tind spre lucruri materiale ,este o tendinta generala.
In biserica ortodoxa sunt tot felul de oameni ,fiecare cu neputinta sa.
E bine sa nu ii bagam in seama.
Tendinta de a judeca aproapele este prezenta la foarte multe persoane ,chiar si cei mai induhovniciti sunt ispititi sa judece pe aproapele in anumite momente.
Un sfant parinte spunea ca unele patimi pot fi mai usor lepadate ,dar de osandirea aproapelui sau de mandrie nu scapam pana la moarte .Chiar daca sunt mai putin evidente.Dar ne ridicam prin spovedanie.
La sectanti nu sunt persoane care judeca ?
Sau sunt ei desavarsiti?
Nicidecum .Lumea merge la ei caci larga e calea care duce spre pieire.
Ortodoxia cere lepadare de sine ,recunoasterea pacatelor in fata unui preot ,ceea ce pentru cei mandri e foarte greu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:48:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.