![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dragii mei decurind am vb cu ai mei in Rom si am aflat ca multi ortodocsi trec la babtisti.Asta ma ingrijoreaza ce nu gasesc ei in ortodosie si ce e de facut.?
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga Hartford,intr-adevar asa este cum ai aflat si zici tu,si anume ca multi romani trec la baptisti(de la bapteme=botez)si nu numai,ci si la alte culte si secte,ei sustin ca nu sunt sectanti,nimeni dintre cei sectari nu va recunoaste ca este sectant ori sectar,cunosc foarte bine destule cazuri,ca sa stiu ce afirm cand afirm ceea ce eu acum afirm aici,ei au alta Biblie,eretica,total diferita de a noastra cea Ortodoxa,cu foarte multe nepotriviri si erezii,am si eu una pe care o tin numai si numai de comparatie,numai ca sa stiu sa ma feresc de ereziile lor si de prozelitismul lor,dar eu sunt o persoana rezervata si distanta cu acestia,si nu prea ma bag in seama si in taina cu privire la religie si credinta lor sau a mea,decat cu cateva mici exceptii,cand vine vorba de o ruda foarte apropiata mie care este la baptisti din pacate,nu as vrea sa fie asa,dar totusi asta asa este din nefericire,si nu mai tine de mine aceasta decat numai si numai de Dumnezeu si de cum ii intoarce EL pe acestia intrucat"misterioase si ascunse de noi sunt caile Domnului"cand vine vorba de intoarcerea ateilor,a neautenticilor crestini,sau a celor sectari la credinta si religia cea adevarata,adica cea ortodoxa.Eu ce pot sa fac pt.acea ruda,este decat sa ma rog pt.ea,si sa ii dau si eu la randul meu Sfanta Biblie cea adevarata,adica ma refer aici la cea Ortodoxa,intrucat si el mi-a dat o Biblie de-a lui,asa ca schimb la schimb cu bucurie,si mai vedem noi cum lucreaza Dumnezeu in bine spre foarte bine,plus de asta,el acum vrea sa mearga la Sfantul Maslu ca sa vada cat de urat reactioneaza cel rau,sau mai precis cei rai,la tot ceea ce este sfant si prea sfant,si anume la Sfanta cruce cu care ei nu se inchina deloc dar prin care sfant semn tot crestinul poate birui si infrange toata puterea cea rea care putere este foarte limitata si decat ingaduita de Dumnezeu,ma refer la cea sataniceasca,care nu are niciun efect asupra noastra,decat numai cu acordul nostru.Ceea ce pot eu sa iti sugerez,este sa nu intri prea mult in taina cu ei,ca nu cumva sa te convinga ei sa mergi la credinta lor cea neadevarata,cea mincinoasa,tu decat ofera-le cadou o Biblie Ortodoxa,roaga-te pt.ei,asa cum ne sfatuieste Mantuitorul sa ne rugam unii pt.altii neincetat,asa cum El se roaga pt.cei pe care Dumnezeu Tatal I-a dat Lui in primire pt.ca sa se roage pt.acestia, si care credinciosi IL accepta pe EL ca Fiu al Lui Dumnezeu, Salvator si Mantuitor al tuturor celor care cred in EL si in Sfanta Sa jertfa pe Sfanta Cruce.Si referitor la Biblia lor cea gratuita dupa Cornilescu sau Corniloiu(nu mai stiu exact eu aceasta,ca mereu ii pocesc si stalcesc numele acestui eretic),gratuita este aceasta Biblie tradusa de el,si scumpa este a noastra cea ortodoxa cu binecuvantarea Patriarhiei iar nu anonima,cum este a lor cea inselatoare si amagitoare si cu foarte multe erezii si minciuni dar si nepotriviri in comparatie cu a noastra,caci "gratuita este caderea,dar scumpa este mantuirea" vizavi de Biblii si de multe altele.Si poate ca frecventand Manastirile,Bisericile si Schiturile cele Sfinte cu slujbele lor,si poate ca vor nimeri fara sa vrea,asa cum de foarte multe ori mi s-a intamplat si mie,la vreo Sfanta Slujba a Sfantului Maslu,una dintre cele 7 sapte Sfinte Taine,unde se tin si se oficiaza slujbe de exorcizari si rugaciuni de dezlegari din Moliftelnic si nu numai(de dezlegari de legaturile cele diavolesti ale celor legati cu ele),si asa vor vedea ce urat se manifesta si fac demonii din cei posedati(cei bolnavi de aceasta boala foarte grava,demonizati,lunatici,fermecati,vrajiti,bleste mati sau indraciti-cum li se mai zice acestora-),la absolut toate obiectele cele sfinte si Numele cele Sfinte ale tuturor celor amintiti incepand cu Dumnezeu Sfanta Treime,cu Prea Sfanta Fecioara Maria de Dumnezeu Nascatoare impreuna cu toti Sfintii si Sfintele cunoscute si necunoscute si cu toate Puterile Ceresti si Pamantesti si la toate pildele si citatele amintite din Sfanta Biblie Ortodoxa,Moliftelnic,Sfanta Traditie dar si alte sfinte carti religioase de rugaciuni si nu numai,bineinteles ca se subintelege aceasta de la sine.Amin! si Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
:)Hartford,stii de ce romanii mai trec la baptisti dar si la alte culte si secte religioase?Numai si numai din ignoranta,din necunoastere,nu cauta sa afle adevarul si adevarata credinta si religie ca Mircea Eliade cu a lui"Istoria religiilor",din indiferenta si mandrie,crezand fals si preconceput ca a lor credinta si religie este cea mai buna dintre toate celelalte,falsa conceptie de altfel,si cum ignoranta este mama prostiei si a indiferentei,asa este si a ereziei si a prozelitismului si a abterilor de la dreapta si adevarata credinta ortodoxa.Asa ca,sincer vorbind,iti spun eu acum cum a fost in cazul meu,am fost educata ca o crestin ortodoxa,am avut abia mai apoi convingeri proprii ortodoxe,numai prin ingaduinta Lui Dumnezeu,cand eu in slabiciunea si vulnerabilitatea mea am cerut semne de la Dumnezeu(acum stiu si realizez foarte bine ca nu trebuia sa cer aceste semne pe care totusi Dumnezeu a binevoit sa mi le dea din mila Lui cea mare pt.intarirea credintei mele si a convingerilor si conceptiilor mele proprii,cele ortodoxe,nu trebuia sa IL ispitesc pe Dumnezeu,nu trebuia asadar sa Ii cer semne,dar care semne,mai apoi cand am zis stop,nu se mai opreau,chiar daca erau de la cel rau sau cei rai,insa,asadar cu ingaduinta si mila Lui Dumnezeu,totusi acum stiu si realizez ca nu este deloc indicat,cerut si recomandat,dar nici bine deloc,sa ceri semne sau minuni de la Dumnezeu sau sa IL ispitesti cumva pe EL,dar vazand ca eu sunt slaba in credinta si vulnerabila dar totodata sincera,a permis si ingaduit sa am tocmai aceste semne si convingeri abia mai tarziu,care auditii si vedenii si nu numai,erau de la cel rau sau cei rai mai exact,tocmai ca sa ma conving ca adevarata credinta este de fapt si ramane cea ortodoxa cu adevarat.Asa ca noi trebuie sa ne rugam mai intai pt.noi insine:"Doctore,vindeca-te mai intai pe tine insuti,si mai apoi pe altii",pt.ca sa putem ajuta pe altii si sa nu fim ca cei orbi:"orb pe orb calauzeste si amandoi cad in groapa",deci trebuie sa luam aminte mai intai la noi insine,la cum stam,si de cat de bine stam daca cumva stam,aceasta este de fapt ideea,si abia mai apoi sa ajutam si pe altii vazand si descoperind noi mai intai pt.sufletele noastre ceea ce trebuie sa descoperim si altora,daca asa permite si ingaduie Domnul Dumnezeu,intotdeauna numai daca asa vrea Dumnezeu,depinde numai de Voia Sa.Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Noesis,da te cred,prima mea Biblie a fost si este sectara,intrucat pe vremea lui Ceausescu numai de aceasta se putea gasi,si aceasta fiind doar pe shest sau pe sub mana,cum mai zic altii,dar asta nu inseamna ca eu nu imi puneam foarte multe intrebari cu privire la icoane si mai multe altele,chiar de la varsta de 12 ani,insa incetul cu incetul,pe mine m-a luminat Dumnezeu la cap si am priceput prin rugaciune si cautari,cercetari si multe intrebari pe care mi le puneam eu zi de zi,sa ajung in final la concluzia ca,numai punand intrebari ca un copil(de ce e asa?si de ce nu este asa?)si fiind curioasa din fire ca unul dintre acestia mai mici,ajungeam sa cunosc si sa aflu raspunsurile de la Dumnezeu la intrebarile mele cotidiene vizavi de sensul existentei mele:de ce existam?,pt.ce existam?,care este scopul nostru pe acest pamant?de ce am venit?si incotro ne indreptam?daca ne indreptam undeva,in vreo directie anume,normal.Cand ma rugau sectantii sa trec la ei,sa vin la adunarile lor,sa particip cu ei,in comuniune fiind cu ei,ceva ma tragea inapoi,parca ma tragea atza in urma,si parca cineva sau ceva imi spunea ca nu este bine daca merg la ei,ca nu e bine de fac asa ceva,si anume sa frecventez lacasurile lor de cult,si cu cat se bagau mai mult in sufletul meu,cu atat retinerea mea si rezerva mea, vizavi de acestia,era mai mare,mai evidenta,mai clara si mai fatisa.Asa ca eu mi-am pus si inca mai continui sa imi pun intrebari referitoare la sensul existentei mele si al manturii mele dar si al altora,evident.Dar am ajuns la concluzia ca,cu cat cunosc mai multe,cu atat mai mica,infima si insignifianta ma simt in fata Divinitatii.Cat despre calea larga,sunt multi care o afla si care pasesc pe ea,iar vizavi de calea cea stramta si usa/poarta cea ingusta,prea putini sunt din cei care o afla,din nefericire.Asa ca, datori suntem noi unii fata de altii sa ne mai tragem uneori si de maneca,din cand in cand macar,iar atunci cand gresim noi sa nu ne suparam pe altii daca fac aceasta spre indreptarea noastra,sau chiar noi sa mai atragem atentia semenilor nostri cand gresesc sau se inseala,se amagesc ei insisi sau sunt amagiti de ceilalti,dar nu cu rautate sa le spunem unele ca acestea,nu cu mustrari,nici cu reprosuri,ci cu Duhul Blandetii,al bunatatii caci"vorba dulce,mult aduce"si vorba frumoasa cucereste mult mai mult decat jignirile,rautatile,insultele,reprosurile,ironiile ,acuzatiile,etc.,sietc.Asa ca nu cartuliile,brosurile,revistele,bibliile eretice(sectare)duc spre calea cea adevarata,insa depinde foarte mult si de noi sa le aratam ca exista diferente intre cele doua Biblii,cea Ortodoxa(cea adevarata)si cea sectara(eretica),chiar daca ei nu cred si nu recunosc unele ca acestea,este de datoria noastra sa ii atentionam intr-un fel sau altul,daruindu-le si noi la randul nostru o Sfanta Scriptura Ortodoxa,adica Una care este cea autentica,cea adevarata si cea mai credibila.Deci,in concluzie,este asa cum spuneam mai sus,intrucat iar ma repet,"gratuita este caderea,dar scumpa si costisitoare este mantuirea",dar nu este imposibila inaintea Lui Dumnezeu aceasta mantuire a noastra,a tuturor,doar ca noi trebuie sa lucram mai mult,sa ne straduim,sa ne dam silinta mai mult pt.aceasta,sa nu deznadajduim,sa nu ne descurajam si nici sa disperam,caci credinta unita cu smerenia,cu faptele bune(de milostenie)si cu stiinta sunt cele mai bune si adevarate surori.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si atunci ce e de facut? Eu am o carte Viata St Nectarie si o dau cu imprumut la rominii care ii cunosc. Apoi am hotarit ca Dumineca viitoare sa impart toate cartile care sint la noi la biserica aduse de un enorias din Romania cu scopul de a fi vindute pe o suma de. Eu o sa le cumpar pe toate si o sa le impart. Acolo in Romania ar fi bine facut la fel de ascoristi si alti credinciosi . Sa sponsoreze cineva cartile si chiar daruite la oameni la iesire din biserica. Zic si eu nu stiu daca e bine? Ce tinerii credinciosi ortodacsi nu pot umbla pe strada sa distribuie carti? Asta e gresit noi ortodocsii nu ne propovaduim credinta . Eu vad la mine aici unde traiesc nu pot dechide gura sa vorbesc ceva de ortodoxie la lucru nici atit.Ma simt cao floare intre spini, ori Pr Papacioc spune cu orice pret trebuie aparata ortodoxia . Cum sa apar eu cind sint incojurata numai de babtisti si catolici si alte care nu le mai stiu . Astept mai multe idei de la voi care sinteti in Romania. De aici as fi in stare sa sponsorez cartile de la una din biserici. Doamne ajuta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
..nu numai ortodocsii trec la baptisti ci si baptistii la ortodocsi...pentru ca exista atata diversitate...in tarisoara noastra..pentru ca ei stiu sa se prezinte mai imbietor,sunt cu lectia facuta,sunt platiti pentru asta,pentru ca vin cu niste argumente,pe care noi nu le avem (ca nu prea citim Biblia)..si astfel oamenii se simt mai atrasi de o marfa prezentata de o fata frumoasa sau de un tanar chipes,curat,bine imbracat..decat sa cumpere marfa de la unul deslanat,care bajbaie si el cu cate un citat in mana..si nu stie sa-si prezinte marfa
|
|
|||
|
|||
![]()
..si stii ceva nu numai ca nu li se arata ce sa caute in ortodoxie,dar mai sunt si repeziti in biserici de femeia de la lumanari,de unul de altul...normal ca se lipesc si ei de un om care macar pare ca are duhul blandetii si al rabdarii(ca mimeaza bine sectarii)......iar daca vor sa se intoarca inapoi cine ii primeste cu bratele deschise ca pe fiul ratacitor....nimeni..toti aruncati cu pietre si judecati.sunt cativa care au citit biografia vreunui parinte si au ramas marcati de cuv.lui le-au luat litera de lege,fara sa probeze,sa mai caute spre comparatie un altul sa vada ce parere are si acesta....e in firea noastra...asa incat nu este nevoie decat de un pic de intelegere si de adevarata dragoste frateasca..ca pt.multi cuvintele astea sunt debitate mecanic.:..Doamne ajuta..ne smintim,vai!....fratilor si surorilor....bla,bla,bla...
|
|
|||
|
|||
![]()
:)..si nu ne pasa cu adevarat de semenii nostrii,nu-i ascultam,nu-i ajutam,nu ne interesam de ei,fiecare isi vede doar interesull lui egoist,dac un copil cade,il ridici,..dar tu crestinule daca un copil cade ii dai in cap!cam astea sunt reactiile observate pe forum...poate m-oi fi inselat daca asta e societatea romaneasca reprezentata de noi...e jale..la capitolul dragoste suntem deficitari
|
|
|||
|
|||
![]()
Cunosc un caz concret, cel al unei foste colege de liceu ai carei parinti erau mama baptista si tatal ortodox, iar parintii au pus-o sa aleaga, iar ea sarmana a ales baptismul.
In principal orice forma de secta este mult mai soft, mai lejera, neimbracata in preconceptii de catre altii, neatacata in media si astea fac ca multi dintre fratii nostri sa plece din Adevar si sa-si piarda sufletul. Cunosc si oameni care s-au intors ce-i drept :satisfied: |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ortodocsii si Biblia | Andreea2012 | Intrebari utilizatori | 5 | 09.09.2012 19:31:12 |
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! | elenavioletacocos | Generalitati | 22 | 22.11.2009 22:58:28 |
Mormint de la sfrsit de sec. XIX; cum il trec in mostenire ca nu am acte pe el. | BalaurulPBC | Generalitati | 3 | 30.07.2009 23:00:48 |
ortodocsii baricadati sub pamint | cozia | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 01.04.2008 22:11:31 |
|