Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Care va fi moda de anul acesta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5358)

silverstar 17.01.2009 22:56:33

Citat:

În prealabil postat de ioanhodean (Post 110077)
moda la femei este fusta pana in pamant cu o bluza cu maineci lungi, si un batic pe cap;
iar la barbati pantaloni de stofa negri si camasa alba si un sacou cu pantofi;
fara machiaje;este anul naturalitatii!
macar de ar fi asa..

[COLOR=green]N-ar fi mai bine ca femeile sa-si puna cenusa in cap, rochie din sac - nu rochie sac! - lungă până-n pământ, legata pe mijloc cu funie de tei și-n picioare cu gumari... Te-ar multumi? [/COLOR]
[COLOR=green]La barbati nu ma intereseaza. Oricum, ii dispretuiesc, mai ales pe cei fanatici care, dupa o anumita varsta, uita ce-au fost...[/COLOR] :24:

http://www.youtube.com/watch?v=OBcOytc0vfw

[COLOR=green]Ca sa va amintiti ce-ati fost odata!...[/COLOR]

Noesisaa 17.01.2009 23:27:18

Citat:

moda la femei este fusta pana in pamant cu o bluza cu maineci lungi, si un batic pe cap;
fara machiaje;este anul naturalitatii!
macar de ar fi asa..

:24: Bine ca dupa codul tau de imbracaminte femeile pot sa aleaga ce culori vor (cred). Dar ce e rau cu pantalonii, sa spunem, gri, sau maro, sau bleumarin la barbati? Mi se par culori decente.

P.S.:
Hai sa iti spun un secret, ca esti tanar si trebuie sa il stii. Foarte multe femei, daca nu majoritatea, gasesc ca barbatii imbracati la patru ace sunt foarte, foarte atragatori. Deci daca vrei, ca barbat, sa nu atragi atentia femeilor, nu purta costume, pantofi dati cu crema, etc. :15:

mirelat 18.01.2009 00:18:56

Citat:

:4: asta-i moda la amish, dragilor! :25:

tigerAvalo9 18.01.2009 00:22:55

NU haina il face pe om ci sufletul.Dupa parerea mea nu conteaza ce culoare are bluza ,ce fel e bluza numai sa fie o tinuta decenta ,nu sa fie aproape om fara haine.Este indicat sa purtati culori cat mai deschise pentru ca iti dau stare de bine,pozitiv,decat culorile alb sau negru .Haina este facuta sa nu iti fie frig si sa nu umbli in costumul Evei sau a lui Adam pe strada nicidecum pentru a face ierarhie .

Anca-Miha 18.01.2009 02:09:06

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 110029)
Anul acesta,la fel ca si in ceilalti ani se poarta:
-inima infranta si smerita,pocainta,milostenia,dragostea,netinerea de minte a raului,iertarea,rugaciunea la orisice ocazie (nu trebuie sa lipseasca:63:) se mai poarta credinta si nadejdea,iubirea aproapelui este din nou de actualitate.Postul si impartasania mai ales in posturi.
-:78:sunt de prost gust;invidia ,rautatea,necredinta.nemilostivirea,barfa neiubirea aproapelui.
In privinta culorilor cred ca albul este la moda"spalama-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi"

Dorina draga, nu cred ca aceasta este MODA anului, ci mai degraba linia clasica a tuturor timpurilor, catre care trebuie sa tindem cu totii. Iar culoarea alba, care mie imi place cel mai mult, nu este preferata multora...inca..din pacate; dar sa speram ca tot mai multi o vor alege, asa cum ne spune si psalmistul.
Dar imi place linia "modei" tale...

Anca-Miha 18.01.2009 02:19:28

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 110083)
[COLOR=green]N-ar fi mai bine ca femeile sa-si puna cenusa in cap, rochie din sac - nu rochie sac! - lungă până-n pământ, legata pe mijloc cu funie de tei și-n picioare cu gumari... Te-ar multumi? [/COLOR]
[COLOR=green]La barbati nu ma intereseaza. Oricum, ii dispretuiesc, mai ales pe cei fanatici care, dupa o anumita varsta, uita ce-au fost...[/COLOR] :24:

http://www.youtube.com/watch?v=OBcOytc0vfw

[COLOR=green]Ca sa va amintiti ce-ati fost odata!...[/COLOR]

Draga Silverstar, daca te referi la cum a fost IoanHodean, atunci trebuie sa ne prezinti moda bebelusilor, caci el acum 16 ani era nounascut.
Noi cei mai in varsta, am purtat tot felul si mini si midi. Eu pana la 14 ani am prins inca moda cu rochiile largi pe jupon: o moda foarte feminina, dar cum se tinde spre uniformizarea aspectului la amebele sexe, stiut fiind ca barbatii vor arata ca femeile, nu e de mirare ca tinuta lor seamana tot mai tare. In plus barbatii au ajuns sa-si lase parul lung si sa-si faca permenent, etaland niste bucle de invidiat, iar femeile, se tund, unele "zero", altele scurt, precum barbatii. Am fost socata sa vad barbati cu cordeluta in par, care pare sa fie f moderna acum.

Anca-Miha 18.01.2009 02:30:28

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 110101)
:4: asta-i moda la amish, dragilor! :25:

Moda la amish noua nu ne impresioneaza prea mult, caci avem si noi sectarii nostri. Sa nu facem precum preotul acela canadian, care se imbraca precum un catolic, pentru ca oamenii nu ar fi stiut ca e ortodox si sa evitam o tinuta clasica, doar pentru ca acestia o folosesc. Sa nu uitam ca la ei si barbile au un foarte mare rol de identificare, precum si carutele lor la fel de performante, ca si pe vremea Razboiului de Independenta.
Camasa alba si pantalonul negru se va purta vesnic si nu poate fi demodat. tinuta sobra spune ceva.

Dar, mirela, tu ne poti spune cu adevarat ce se poarta anul acesta. Exista si tinere pe forum si poate ar vrea sa stie.
Si poate ne explici, caci eu nu inteleg, de ce tinerele pun pe deasupra obiecte de vestimentatie, care alta data se purtau pe dedesupt. Noi inca din anii Ž80 am inceput sa umblam in desuurile de alta data ale femeilor: rochii cu volanase si cu bretelute. Acum s-a ajuns chiar la a purta doar sutienul colorat pe sub o bluza cu decolteu adanc. Ca sa nu mai vorbesc de buricul, cu care toate tinerele sunt f mandre si il expun indiferent de vreme sau ocazie.

Traditie1 18.01.2009 02:30:37

Cred ca trebuie sa te îmbraci comod si optimist, sportiv. Fusta lunga pâna în pamânt e ceva deprimant si pentru cea care o poarta si pentru cei din jur iar sacou si pantofi e ceva batrânicios. Acoperirea exagerata a corpului genereaza tulburari psiho-emotionale, corpul are nevoie de aer iar omul trebuie sa se simta bine fizic si social, altfel stresul provocat de îmbracaminte se rasfrânge asupra vietii duhovnicesti.

Anca-Miha 18.01.2009 02:41:02

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 110089)
:24: Bine ca dupa codul tau de imbracaminte femeile pot sa aleaga ce culori vor (cred). Dar ce e rau cu pantalonii, sa spunem, gri, sau maro, sau bleumarin la barbati? Mi se par culori decente.

P.S.:
Hai sa iti spun un secret, ca esti tanar si trebuie sa il stii. Foarte multe femei, daca nu majoritatea, gasesc ca barbatii imbracati la patru ace sunt foarte, foarte atragatori. Deci daca vrei, ca barbat, sa nu atragi atentia femeilor, nu purta costume, pantofi dati cu crema, etc. :15:

asa este, Noesis, noua femeilor ne place ca barbatii sa fie imbracati ingrijit si curat.
Curatenia aceasta este insa de mai multe feluri. O haina curata e o buna carte de vizita; dar daca adaugam si curatenia sufleteasca, catre care inclina IoanHodean, atunci e si mai bine. Acum depinde in ce sens sa atraga atentia femeilor. Ar fi bine sa atraga atentia propriei sotii, ca sa nu se ajunga la atatea divorturi si despartiri dureroase. Eu, ca femeie, m-as stradui sa-mi imbrac barbatul frumos, curat, dar nu l-as face prea atractiv pentru privirile tot mai pofticioase ale femeilor de azi, ca sa nu ma fac si eu vinovata de urmarile inevitabile, caci este stiut ca barbatii nu prea stiu sa zica nu unei priviri languroase.

Anca-Miha 18.01.2009 02:54:51

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 110115)
Cred ca trebuie sa te îmbraci comod si optimist, sportiv. Fusta lunga pâna în pamânt e ceva deprimant si pentru cea care o poarta si pentru cei din jur iar sacou si pantofi e ceva batrânicios. Acoperirea exagerata a corpului genereaza tulburari psiho-emotionale, corpul are nevoie de aer iar omul trebuie sa se simta bine fizic si social, altfel stresul provocat de îmbracaminte se rasfrânge asupra vietii duhovnicesti.

Traditie1, mi-ai amintit de cele povestite de o prietena draga mie si de o varsta cu mine, care si-a petrecut o perioada din viata intr-una din Tarile Arabe, sotul ei fiind angajat temporar acolo. fiind cald umbla cu fosta midi si o bluza peste fusta, considerand ca este mai mult decat decenta. A observat insa ca toti barbatii se uitau la ea si dupa ea, comentand in araba. Mai tarziu a aflat, ca asa se imbracau si prostituatele din Rusia, care isi facea veacul pe acolo. Vezi, cate odata e buna si fusta lunga.
Poate fi si un mijloc de a te face mai longilina. Am vazut multe femei, carora fusta lunga pana la maleole le statea f bine, fara ca acestea sa apartina vreunei secte. Cred ca nu degeaba se imbracau alta data femeile cu fuste lungi. Acoperi ceea ce nu e de dat oricand si oricui. Acum cam totul e pe "taraba"; mai ales acum cu moda, cu talia lasata la femei, prin care se expune mult mai mult decat este decent. Moda din dormitor a iesit pe strada...

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:47:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.