![]() |
Stai linistita, te-am reperat dincolo....
Asta sa fie tot necazul tau! |
Citat:
|
Citat:
Particip la Sfanta Liturghie fiind certat cu o persoana sau poate cu mai multe. Hristos se jertfeste la fiecare Sfanta Liturghie pentru a ne impaca pe noi cu Tatal, dar, si intre noi, iar eu ma arat nepasator in fata Jerfei Sale. Hristos iarta, insa eu nu iert. Din acest motiv darul nostru nu este primit, iar cel ce participa, intr-o astfel de stare, la Sfanta Liturghie, nu poate primi Sfanta Euharistie. Cearta, vrajba, dusmanie, ura, invidie, toate acestea se sting in fata iertarii izvoarate dintr-o inima iubitoare. Hristos nu cere de la noi lucruri imposibile. El cere numai sa aratam, ca putem iubi, maii mult decat putem uri. |
Am vorbit odata cu un preot despre acestea. Mi-a spus sa cer iertare si sa arat iubire, iar daca nu sunt primite, atunci problema nu este la mine , ci la acela. Nu ne ramane decat sa ne rugam pentru cei cu inimile impietrite. Prin iertare si aratarea iubirii ne-am apropiat de Hristos, chiar daca gestul nostru sincer si curat a impietrit si mai mult inima cuiva.
|
Studiu de caz
La serviciu am un coleg care e tipul nonconformist care injura constant, rocker, rasist samd. Am avut cateva conflicte cu el de-a lungul timpului, din cauza lui, ca nu ma iau eu de oameni pe gratis si din senin, si de la o vreme observ ca nici nu raspunde la salut, nu da mana cu mine, imi vorbeste numai in interes de serviciu cand e obligat cumva sa deschida gura. De la o bucata nu ma mai obosesc sa-l salut, ca e penibil.
Intrebare: eu ce sa-i fac daca e asa? Pot sa-i scot eu prostia din cap? Am voie sa merg saptamana asta la spovedanie in conditiile astea? Veti zice: roaga-te pentru el. Pai ce sa faca rugaciunea cuiva, fie si a Sfintilor din Ceruri, pentru un om cu inima impietrita? Daca omul nu vrea sa scoata raul din el, nici Dumnezeu nu-l obliga. |
Citat:
|
Citat:
"2.Grăit-au împotriva mea cu limbă vicleană și cu cuvinte de ură m-au înconjurat și s-au luptat cu mine în zadar. 3.În loc să mă iubească ,mă cleveteau iar eu mă rugam. 4.Pus-au împotriva mea rele în loc de bune și ură în locul iubirii mele"Ps.1o8) Cunosc persoane care ar face cele mai grele canoane fără să cârteasc dar, când e vorba să ierte pe cineva care regretă sincer greșeala sau care nici măcar nu a greșit, nici nu vor să audă despre aceasta întorcându-ți spatele când încerci să faci pace. |
Citat:
|
Citat:
Este suficient să devin prieten cu un dușman al cuiva pentru ca și eu să devin dușmanul aceluia.Tot ce am fost până în acel moment devine nul și în loc de a te împăca cu cel învrăjbit mai adaugi pe lista celor cu care nu ești în armonie un nume. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:19:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.