![]() |
Citat:
Nu pot fi foarte activa decat maxim odata pe zi pe acest site deoarece am un program incarcat si nu pot sta pe net.Eu nu ii judec pe cei ce o duc bine si nici nu le vreau raul,oricat de cu inima de gheatza ar putea fi o persoana nu i-as putea dori raul ci as vrea sa se indrepte,insa ma gandesc de ce sistemul asta.Cum spunea si o persoana mai sus,de ce cu cat esti mai sensibil la problemele celor din jur,cu cat incerci sa fi om bun suferi mai mult decat ai suferi daca nu ti-ar pasa de nimic,daca ai avea inima rece.Si un exemplu conceret ar fi..sa luam o situatie ipotetica in care femeia este inselata de sot.In cazul acesta sotia este una devotata dar sotul o raneste,o inseala si o paraseste.Femeia ramane cu inima franta,trista pentru o perioada lunga de timp,insa barbatul,cel care nu ii pasa de cuvantul lui Dumnezeu traieste in continuare fericit.Si acum intrebarea mea vine,cum de este posibil ca sa se intample una ca asta cand Dumnezeu promite ca daca avem incredere si mergem pe calea lui ne fereste de necaz?Am dat acel exemplu pentru a fi inteleasa mai bine.Si multumesc pentru faptul ca ti-a pasat si mi-ai dat un raspuns.O zi buna,Dumnezeu sa te binecuvanteze. |
Citat:
Poate ne spuneti si noua care este acel lucru pentru care va rugati. Va este cu adevarat util? Sunteti sigura ca Dumnezeu nu are poate alte planuri mai bune pentru dvs.? Un an nu vi se pare cam putin? Stiu pe cineva care spunea ca s-a rugat 7 ani ca Dumnezeu sa-i dea un copil. Ce s-ar fi intamplat daca dupa primul an ar fi cazut in deznadejde? Citat:
Asta nu inseamna ca peste noapte toate razboaiele dintre oameni vor inceta - asta se va intampla abia dupa a doua venire. Dar s-ar putea ca anumite lucruri rele sa fie mai putin rele decat daca nu s-ar ruga nimeni. Citat:
Adica sunteti perfect convinsa ca ati experimentat o credinta atat de mare si puternica incat sa faceti astfel de afirmatii? |
Citat:
Dumnezeu nu te poate feri de consecintele propriilor alegeri mai ales cand ti-a spus ca anumite cai nu sunt chiar asa bune. |
Citat:
|
Nu stiu daca se pot numi " nelamuriri ", sau doar aspecte naturale ale vietii si ale fiintei noastre in relatie cu aceasta. Suntem, mai mult sau mai putin asemenea cu cei pe care-i iubim si cu cei pe care-i detestam, scapam din vedere acest lucru, ori ne trezim dezamagiti de unii sau, mai degraba, de perceptia proprie asupra acestora. Totul pare o iluzie, daca este sa ne axam pe un obiectivism capabil sa asimileze si pro si contra lucrurilor interioare in relatie cu cele inconjuratoare.
Necredinta fata de lucrurile ce am sperat sa se desfasoare altfel, consider ca nu reprezinta decat o necredinta fata de sine, sunt trasaturi echivalente si inseparabile, din punctul meu de vedere . Intr-o lume in care totul capata forme atat de relative, in care principiile se adapteaza dupa o latura a individualitatii, in care intelesurile diferite capata forme din ce in ce mai proprii, tind sa cred ca dezamagirea nu poate fi decat un lant de evenimente intre sine si exterior . Desi credem adesea ca noi nu suntem cei care initiem rautatea, ignoranta ne copleseste mai mult decat tendinta de-a face rau si astfel devenim partasi mai aprigi ai acestui rau generat subtil si sigur. Increderea in sine si veridicitatea experientelor, educatia si trasaturile native ne masoara gradul de supunere fata de ceilalti, dar si de manipulare cu care incercam sa-i abordam si sa-i tratam, echilibrul dintre acestea reprezinta tocmai echilibrul propriilor trairi. Tocmai am facut astazi un amplu eseu despre placerea in viziunea lui Tudor Arghezi, o placere pe care o cauta , nu in lucrurile mici si trecatoare, ci intr-un tot natural si universal din care, inteles si rationat asa cum trebuie, nu ai cum sa nu-i sustragi placerea din fiecare eveniment intampinat, mai ales din cele aparent nesemnificative. Poetul, ingnorand in mod voit perceptia asupra adevarului si al erorii, considera fundamental sa vedem in nou, in Universul care se perpetueaza prin fiinta intr-un permanent nou, intr-o descoperire zilnica fantastica a vietii din care sa sustragem in mod constient placerea de-a simti, vedea si cugeta toate acestea. Deci, placerea tine, mai degraba de sine, de cat sunt eu capabila sa inteleg in jur, sa infaptuiesc in jur, sa simt in masura in care pot pricepe toate acestea. Sa nu mai ignoram lucrurile simple alergand si visand spre himere, fiindca nici nu ne imaginam cate legaturi deosebite fac acestea intre sentimentele si lucrurile din fiecare zi. Nu este nici o nelamurire, ci doar o stare pe care ti-o contabilizezi cum crezi tu mai bine, bucurandu-te ulterior de roadele acestui calcul inevitabil. |
Citat:
Si eu am fost dezamagit de multe ori pentru ca Dumnezeu nu mi-a ascultat cererile,si nu mi-a rezolvat unele din problemele mele.Insa eu cred ca lipsa de rugaciune,de care si eu sunt atins,se datoreaza firii noastre slabe ,fire care a slabit si datorita vremurilor de acum,cand credinta e din ce in ce mai putina. Nu stiu ce e de facut,multi se pricep sa dea sfaturi,dar ei insisi au aceleasi probleme,mai mici sau mai mari. Deci nu de sfaturi ai nevoie,cat de impartasirea in comun a durerii si ispitelor prin care treci. In ce priveste pacea in lume,iarasi rugaciunea nu este in zadar,pentru ca fara rugaciune lumea s-ar fi sfarsit de mult.Dar nu este o pace desavarsita,pentru ca multi oameni continua in rautatea lor.Pacea desavarsita va fi dupa moarte,si acolo nu va mai fi nedreptate. Insa viata ,pe care tu o negi,este o trecere de aici dincolo.In cer va fi vesnica si mereu linistita,in pace si armonie,dar ca rezultat al eforturilor depuse acum. Daca vom putea trai cu mintea mai mult la cer decat pe pamant,vom capata o parte din linistea de atunci si acum,si nu vom mai fi tulburati de ceea ce se intampla in jurul nostru. |
Citat:
Nu reiese faptul ca Dumnezeu e nedrept,fiecaruia rasplateste in functie de faptele sale si daca esti incercata si indurerata sa stii ca Dumnezeu e langa tine Noi suntem cei care uitam de Dumnezeu, nu Dumnezeu! Noi suntem cei care Il tradam facand "pact" cu diavolul si apoi normal ca vine si urmarea tradarilor: suferinta, care este urmarea faptelor noastre! Draga mea, mama Fericitului Augustin 18 ani s-a rugat Lui Dumnezeu pentru intoarcerea fiului ei la credinta! Sa avem rabdare si incredere in Dumnezeu caci nu face nimic impotriva noastra si chiar de nu intelegi acum cu siguranta mai tarziu iti vei da seama si Ii vei fi recunoscatoare. Pace si bucurii! HRISTOS A INVIAT! |
Citat:
|
Citat:
In acest fel se aleg oamenii si cresc, cei buni in cele bune, cei rai in cele rele. Eu cred ca Dumnezeu i-a dat totusi semne ca nu e o alegere buna, dar ea a preferat sa le ignore. In primul rand i-a dat minte, daca ea era credincioasa si totusi a neglijat sfaturile ratiunii si criteriul credintei si s-a condus doar dupa inselatoare sentimente, poate fi Dumnezeu invinovatit pentru asta? Oare sa nu fi stiut ca bunatatea omului fara Dumnezeu este inselatoare si ca fara Dumnezeu omul nu face fatza onorabil greutatilor si ispitelor vietii? Macar daca s-ar fi rugat fierbinte inainte, "Doamne, faca-se voia ta, daca nu e de mine nu-l iau". Dar de obicei o femeie in situatia asta se gandeste: "Asta e cel mai cel mai, altul mai bun nu gasesc, sa fac tot ce pot sa nu-mi scape..", "o sa-l schimb cu timpul", "nu conteaza ca nu e credincios, e de treaba, mai bun ca altii care cica sunt credinciosi" etc. Asta nu ca barbatii ar fi feriti de greseala asta desi cica ei gandesc mai mult cu mintea si mai putin cu inima.. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:45:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.