![]() |
Usere Erethorn, nu eu zic ca imparatul Traian s-a mantuit, ci Sf. Damaschin, nu Lucian (vad ca acum Lucian e fanatic, nu mai sunt eu, depinde pe care prindeti sa vorbiti) spune ca mantuire e doar in Biserica, ci toata Biserica. Am observat ca de obicei ecumenistii eterodocsi (probabil si cei ortodocsi, dar Adriana 3 a inteles pana la urma ce cred ortodocsii) au un stil de a izola pe cel care spune ceva ce nu convine conceptiei lor, ca acela are o conceptie diferita de ortodoxie, e fanatic sau mai stiu eu ce le trece prin cap. Nu doar userul Erethorn face asa, penticostalul facea inainte de el, si observ ca la fiecare ii aplica eticheta asta, separat, ca nu spun despre ortodocsi ca altfel ar intra in divergente cu regulamentul site-ului.
|
Oamenii sfinti din hinduism se duc in raiul imaginat de hindusi, cei musulmani in raiul imaginat de musulmani, martorii in cel imaginat de ei, catolcii in raiul catolic. Bineinteles ca nu exista tot ce isi imagineaza oamenii, exista un singur adevar si un singur Rai. Am uitat de raiul ecumenist.
|
Citat:
|
Citat:
|
Sf Ioan Gura de Aur spunea ca din 1000 de preoti unul singur va fi mintuit .
Inseamna ca exista doua mintuiri , una de la ceva alta de la altceva . Una in chip desavirsit si alta inca nedesavirsit. |
Da, asa este..cat a fost in viata si a dat seama de greseala lui pe cand Sfantul Anton de Padova ar fi blamat ortodoxia toata viata..!voi vorbi cu parintele meu duhovnic si ma va lamuri si el mai bine. nu vreau sa fac niste afirmatii fara sa am o documentatie inainte. aceste este si motivul pentru care v am intrebat pentru ca vad ca foarte multi ortodocsi ca se inchina acestui Sfant desi el nu a iubit ortodoxia....este o antiteza pe care sincer nu o inteleg si nu vreau sa cad in pacat afirmand lucruri care sunt peste puterea mea.
|
si va spun sincer...sa ma ierte Dumnezeu dar nu ma pot inchina la Sfinti Catolici, asa imi spune inima....nu pentru ca nu ar fi buni..sau nu judec eu puterea LUI Dumnezeu...dar eu ma rog la Sfintii nostri si va marturisec ca nu am nimic cu cei care sunt catolici sau alta religie...trebuie sa fim frati si sa ne iubim ...dar eu ma inchin la BISERICA ORTODOXA...si voi marturisi acest lucru pana voi muri.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Concluzia ? Logic vorbind, pot fi doar două concluzii: Fie Sf. Damaschin nu e în Biserică, fie Traian s-a mântuit în Biserică. Alegeți. |
Citat:
Iar cei ce auzeau au zis: „Și cine poate să se mântuiască?“ Iar El a zis: „Cele ce sunt cu neputință la oameni sunt cu putință la Dumnezeu“. Luca 18:25-27. Si daca nu va suparati sa raspundeti si unde am stabilit eu criteriile de sfintenie sau daca nu va rog sa nu mai faceti afirmatii fara acoperire. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Martea care a trecut eu am fost la biserica. Cind am intrat am vazut o gramada de lume. M-am intrebat daca nu o fi vreo sarbatoare despre care eu am uitat, pentru in zilele de lucru nu e chiar atit de multa lume la biserica. Apoi am vazut un barbat care s-a apropiat de altar, a facut cruce si mai multe metanii, asa cum se obisnuieste la ortodocsi. Mi-am amintit atunci ca e marti si iata ce mare e puterea acestui sfint, ca atrage atitia oameni la biserica. Intimplator martea care a trecut a fost si sfintul Antonie cel Mare. Asa ca acei crestini ortodocsi au avut ocazia sa auda un fragment din Vechiul Testament, un fragment din Noul Testament, un psalm si sa mai si auda despre viata lui Antonie cel Mare, un sfint care e cinstit si in Biserica Ortodoxa. Daca sfintul Anton nu le-ar indeplini rugaciunile oamenilor, acestia nu ar mai continua sa se roage la el. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
2. Intr-adevar, exista confuzie intre cei doi sfinti. Dar pot sa constat ca datorita sfintului Anton de Padova este cinstit mult mai mult sfintul Antonie cel Mare, iar asta spre gloria Domnului nostru. Oricum, credeti ca are un merit mai mare o persoana care si-a sacrificat o ora intr-o marti pentru a-l cinsti pe sfintul Antonie cel Mare intr-o biserica catolica, sau o persoana care nu a facut nimic? Pina la urma acei oameni ii dau slava Domnului pentru binefacerile pe care le-au primit prin intermediul sfintului la care s-au rugat. 3. Este posibil ca multi sa alerge la sdintul Anton asa cum alearga unii sa sarute moaste sau sa prinda apa sfintita, ca sa fie in rind cu lumea. Pe de alta parte, asa cum i-a relevat Domnul nostru sfintului Francisc de Assisi, intemeietorul ordinului franciscan din care a facut parte si Anton de Padova, acest ordin va dura pina la sfirsitul lumii. Va sugerez sa procedati ca Gamaliel in Faptele Apostolilor: nu va grabiti sa aruncati cu pietre in cei care s-au consacrat lui Dumnezeu (si in speta in sfintul Anton de Padova in cazul de fata). Daca acel lucru nu e de la Dumnezeu va trece de la sine. Daca este de la Dumnezeu veti constata ca faceti o mare greseala luptind impotriva slujitorilor trimisi de Domnul pentru mintuirea noastra. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Si nu imi spuneti ca sunt radical. Asta e invatatura Bisericii. As fi putut sa fiu "diplomat" (adica ipocrit si sa nu marturisesc ceea ce cred pentru a nu ii ofensa pe ceilalti, dar astfel nu as asculta de porunca Mantuitorului) si sa spun ca asta e o parere. Dar nu e o parere, e adevarul. Si nici nu poti sa iti iei marja de siguranta si sa spui poate e altfel. Poate e sfant si Hristos ma va mantui desi are dreptate BC pentru ca eu am spus ca poate e asa. E un principiu bolnavicios si mai mult, fals si oportunist. Biserica invata un adevar si daca cineva crede in el crede pana la capat. Daca nu, ne putem lua marja ca poate pana la urma si sectantii care spun ca Fecioara Maria nu e Nascatoare de Dumnezeu si ar putea avea dreptate. Si noi i-am acordat o slava care nu se cuvenea unui om. Dar pentru ca am spus ca poate au dreptate sectantii Hristos ma va ierta. Nu merge asa, nu merge cu jumatati de masura. |
Canonizarea Sfintilor dupa invatatura Bisricii ORTODOXE !
|
Citat:
A. - Conditii de fond: 1. Ortodoxia neindoielnica a credintei celui despre care se trateaza, ortodoxie pastrata pana la moarte, fie in tot timpul vietii, fie in timpul de la oare a imbratisat credinta ortodoxa. 2. Proslavirea lui de catre Domnul, cel putin printr-unul din urmatoarele daruri sau puteri: a) puterea de a suferi moartea xnartirica pentru dreapta credinta ; b) .puterea de a infrunta orice primejdii sau suplicii, pentru marturisirea dreptei credinte pana la moarte ; c) puterea de a-si inchina viata celei mai desavarsite trairi imorale si religioase; d) puterea de a savarsi minuni in viata sau dupa moarte - sau, in fine; e) puterea de a apara si de a sluji cu devotament eroic credinta si Biserica Ortodoxa. 3. Raspandirea miresmei de sfintenie dupa moartea lui si confirmarea acesteia, prin cultul spontan pe care i-l acorda poporul credincios, nuimarandu-l in rand cu sfintii. Cultul acesta poate fi organizat sau difuz, manifestandu-se printr-o cinstire simpla, prin faima sau numele de sfant. De la indeplinirea acestei conditii pot face exceptie mucenicii dreptei credinte. Existenta conditiilor de fond, si anume, existenta neindoielnica a primei si a celei de a treia, - care poate lipsi numai in cazul martinilor -, ca si a oricareia dintre cele enumerate la cea de a doua, indreptateste autoritatea bisericeasca sa procedeze la actul de canonizare. In baza cercetarii istoriei mai vechi a canonizam sfintilor, a tuturor actelor formale de canonizare cunoscute pana acum, precum si a tipicului observat cu ocazia canonizarii, se poate de asemenea conchide ca, pe langa conditiile de fond, pentru savarsirea intocmai a actului de canonizare mai trebuie observate o seama de randuieli de natura rituala ce constau in acte formale de savarsit cu ocazia canonizarii solemne, dupa cum urmeaza. Clar prima conditie il exclude pe Anton de Padova. |
Citat:
Încă ceva, ca să nu uit: Ați rămas dator cu o definiție. Ceea ce s-a expus sunt criteriile de canonizare în BOR, dar nu ați spus ce este un sfânt. |
Citat:
Eu cred ca e destul de evident tinand cont de criteriile de canonizare ce este un sfant: este un om cu merite deosebite, care a murit in credinta ortodoxa (si nu ma refer la confesiune, ca sa nu aduceti ulterior exemplu sfintilor primelor secole) caruia Dumnezeu i-a acordat una dintre puterile de la punctul doi al criteriilor de canonizare. |
Na, începem să ne înțelegem.
Acuma, din punct de vedere catolic, un sfânt este un om despre care Biserica învață că se află în Rai, cu Dumnezeu. O să vedeți că, de fapt, și din punct de vedere al Bisericilor Ortodoxe Răsăritene, din care faceți parte, tot așa e. Iată de exemplu, cei 14.000 de Sfinți prunci uciși de Irod: http://www.crestinortodox.ro/diverse...od-128032.html Sunt sfinți ? Sunt. Sau Sfântul Dismas, tâlharul din dreapta Domnului. Îndeplinesc oare aceștia cele trei criterii ? |
Citat:
Pentru ca au suferit moparte martirica nu este obligatoriu criteriul 3. Iar al doilea criteriu practic include orice traire sfintitoare. Talharul si-a inchinat viata (cat ii mai ramasese) celei mai desavarsite trairi morale si religioase, dar a si aparat dreapta credinta si pe Hristos in fata ponegrelilor celuilalt talhar, iar pruncii au a suferit moartea martirica pentru dreapta credinta. Si oricum ati lua-o in nici un caz nu e sfant un om care nu marturisea dreapta credinta. |
Citat:
Acuma, vis-a-vis de definiție: biserica ne învață ca sfânt este acela care este, cu certitudine, mântuit. Biserica Ortodoxă Română învață, după cum ne arată domnul Cătălin 2, că împăratul Traian a fost mântuit. Întrebare: Împăratul Traian este sfânt sau nu ? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Daca acel lucru nu e de la Dumnezeu va trece de la sine...hmmm....doamna istoria ne denonstreaza ca nu este tocmai asa. Hinduismul are cam 5000 de ani si nu a "trecut de la sine". Nici Apostolul Toma nu a reusit sa-l faca uitat. Mai este si Islamul. Si asta e tot de la Dumnezeu? Dupa toate statisticile acesta religie este in expansiune, care in cativa ani v-a ajunge religia dominanta in Europa. Vedeti, nu tot ce nu este de la Dumnezeu "trece de la sine". Doamne ajuta! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Eventual pentru ca este o alta discutie voi deschide si un nou totpic pe acesta tema. |
Citat:
Foarte pe scurt: învățătura BC îmi permite să mă rog la Dumnezeu prin intermediul oricărui sfânt creștin, inclusiv unul care a făcut parte dintr-o Biserică Ortodoxă răsăriteană, aflată în stare de schismă cu Sfântul Scaun. Ceea ce nu mi se permite este să aduc cult public, adică instituționalizat în cadrul Bisericii. |
cu privire la un aspect pe care l a afirmat unul dintre postanti...ca s a dus intr o marti la Bisrica Sfantul ANTONIE CEL MARE si a avut mirarea sa vada pufoi de oameni..si a fost chiar de ziua sfantului.....Bun...!cineva a afirmat ca cei care sa se inchine sfantului anton de padova ..in fiecare marti...chiar si ortodocsi au un ritual...in fiecare marti...si anume 9 marti la rand?......asta stiu si eu din diferite surse...! ce mi se pare paradoxal este ca la biserica Sfantul Antonie cel mare din capitala....se urmeaza acelasi ritual...stiu pentru ca si eu am fost...in fiecare marti...iar te duci de 9 ori consecutiv si pui acatist pe care ti l citeste preotul in biserica de fata cu tine....iar in a 9 a marti aduci multumire Sfantului...paine,faina,ulei,orez...! bun...eu nu fac nicio afirmatie....doar ca sunt aceleasi practici si la Bierica oRTODOXA SI LA CEA CATOLICA?...CU PRIVIRE LA UN sFANT CARE INTAMPLATOR SE NUMESC LA FEL...dar care au existente total diferite...unul a trait cu cel mult 8oo de ani inaintea celui catolic...! am doar o intrebare? este doar o practica comuna ambeleor biserici? sau se face o mare, mare confuzie....! astfel de practici sunt ortodoxe? eu stiu ca tre sa mergem la biserica de sarbatori, in zilele sfinte date spre cinstire sfintilor si sa ne rugam si sa ne inchinam...sau poate in acest caz..cand se tin rugaciuni pentru Sfinti...nu stiu....nu vreau sa gresesc afirmand lucruri care sunt peste puterea mea...si va cer un sfant...voi ce credeti?
|
si cu privire la ...un aspect care s a tot discutat pe forum... Este doar o opinie a mea si un crez totodata..Toti Sfintii au fost lasati sa fie descoperiti de Dumnezeu prin marea Sa Putere si iubire de oameni....!Daca nu ma inseala memoria....Sfantul Dimitrie Basarabov ocrotitorul Bucurestului a Adormit Intru Domnul intr o pestra si cu timpul aceasta a fost inundata si trupul sau a fost gasit in acelasi loc.... iar cand Dumnezeu a hotarat, Sfantul s a aratat noaptea unui copil bolnav dintr un sat din apropierea locului care i a zis ca daca va spune unde vor gasi Sfintele Moaste...se va vindeca...si asa a fost! nu noi alegem Sfintii...ci Dumnezeu... si ni i descopera prin marea SA PUTERE! MARE ESTE DUMNEZEU!
|
Citat:
|
Citat:
Pe de alta parte, in Evanghelie era mentionat despre un om care scotea diavoli, insa nu facea parte din ucenicii Lui Isus. Apostolii I-au cerut permisiunea Lui Isus sa-l opreasca, dar Isus nu le-a dat voie, pentru ca acela nu era impotriva Lui (nu-mi amintesc exact unde, daca vreti am sa caut). Deci nu oricine nu este cu Domnul nostru Isus Cristos e impotriva Domnului nostru. Unii au avut nesansa sa nu-L cunoasca. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Si nu sunt de la Dumnezeu. Cand una invataturile islamismului este reperezentata de juhad nu prea e vorba de a nu promova raul. Dar asta e doar unul dintre aspecte. Si daca nu ar fi asa orice religie care nu il marturiseste pe Hristos si dreapta credinta nu este de la Dumnezeu. Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:15:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.