![]() |
Citat:
Citat:
Aka papa il excomunicase de-a binelea si Luther nu mai era calugar in in 1525 cand maicuta Khaterina l-a somat sa se incurce cu ea in modul cel mai legal cu putinta: casatoria. (recomand aceasta metoda tuturor domnisoarelor care au de-a face cu niste printisori mai tontalai si mutalăi care nu se mai hotarasc odata sa le ceara in casatorie) Apoi Luther a curvit cumva cu propria nevasta si au facut sase copii. Faptul ca au mai infiat inca patru nu se pune pentru ca, in cazul acestora din urma, nu a fost implicata curvia lor, personala. Cum ar veni, curvia lui Luther era la fel ca a noastra, a tuturor celor casatoriti care „ne-am incurcat” cu nevestele noastre. Si avem poate si niscaiva copii. S-ar putea ca in cazul lui Luther verdictul sa fie: Not Guilty! Nu a incalcat nici un juramant. Dimpotriva a fost un model de sanatate si virtute. Credeti voi ca degeaba vrea actualul vicar pamantesc al lui Dumnezeu sa-l reabiliteze pe fostul calugaraș? |
Citat:
Pe urmă, noi nu am depus jurământ de castitate perpetuă și nu am îmbrăcat haina sfântă a traiului în sărăcie, feciorie și ascultare. În sfârșit, nevestele noastre nu sunt călugărițe. Citat:
|
Citat:
Salue ! |
Citat:
|
Citat:
Pentru marturie mincinoasa (curvia lui Luther, incalcarea juramantului, incurcarea cu o femeie, etc) si divagatii inutile. Voi propune Congregatiei pentru Doctrina Credintei sa ia in discutie cazul dvs. Citat:
Fr. Benedict s-a facut ca lucreaza ceva dar daca s-o fi razgandit intre timp, treaba lui. Si asa nu era decat politica lumeasca, Luther rade din Rai de astfel de initiative. |
Luther rade din Rai de astfel de initiative.[/quote]
ce gluma buna! |
S-ar putea sa nu fie totusi o gluma , ca tot pe acest forum odata citisem ca un parinte ar fi scris ca vom fi mirati de ce "fete" vom zari in Rai, si ce alte "fete" vor lipsi ! Numai bine!
|
Citat:
cel care ia din Biblie doar ceea ce ii convine iar restul pentru el sunt EPISTOLE DE PAIE si CARTI BUNE DE ARUNCAT IN RAUL ELBA da-mi voie sa ma indoiesc ca Luther se afla in Rai.Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Invataturile lui John Wycliffe pt care a fost declarat eretic:
Învațăturile lui Wycliffe pot fi sumarizate în următoarele puncte, preluate din predicile sale: - Sfânta euharistie, după rugăciunea de consacrare, nu este chiar trupul lui Cristos; - Biserica Romei nu este mai importantă decât orice altă Biserică, și lui Petru nu i-a fost dată mai multă putere de către Cristos decât altor apostoli; - Papa nu are mai multă putere decât orice alt preot; - Evanghelia este suficientă fiecărui om, fără alte reguli adăugate de oameni și fără adăugiri la Evanghelie; - Nici Papa și nici o altă față bisericească nu are puterea sau dreptul de a pedepsi pe păcătoși. NB.În 1415 Sinodul de la Constanz l-a declarat eretic notoriu pe Wycliffe, care a murit în erezia sa și s-a dispus mutarea oaselor sale din pamântul sfințit. În 1425 ramașițele sale au fost deshumate, oasele i-au fost arse si aruncate în râu, Cuvântul lui Dumnezeu și adevărul învățăturii lui John Wycliffe nu vor fii nimicite niciodată. |
Citat:
Sfantul Apostol Pavel ne spune clar, in 1 Corinteni cap. 7, cum este cu casatoria si necasatorirea. Cititi acel capitol. |
Citat:
In legatura cu capitolul din 1 Corinteni, ai vazut recomandarea lui Pavel? "Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi. Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul așa, altul într-alt fel. Celor ce sunt necăsătoriți și văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca și mine." (I Corinteni 7,7-8) Deci Pavel recomanda castitatea, dar nu obliga! Daca calugarul doreste sa duca o viata austera, ce este rau in asta? Doar omul are liberul arbitru. La fel faceau si ucenicii lui Ioan. Le-a reprosat cumva Hristos pentru faptul ca ei posteau cu toate ca nici lor Dumnezeu nu le ceruse asta? Nu! Le-a criticat modul lor de viata si faptul ca stateau mai mult in locuri pustii? Nu! Asta fac si calugarii acum. Doamne ajuta! |
Citat:
Cat priveste trairea in pustie ... si Domnul Iisus si Ioan Botezatorul au facut acest lucru, cu un scop. Si, scopul nu era acela de a fugi de lume. Activitatea lor se desfasura printre oameni, nu ascunsi prin diferite locuri. In plus, ei veneau la oameni nu oamenii la ei. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
1. Calugarii nu sunt "ascultatori de Tatal pana la moarte si inca moarte de cruce"; 2. Domnul Iisus Hristos a fost printre oameni iar pe ucenicii Sai i-a trimis tot printre oameni ("in lume"). Nu i-a sfatuit sa se retraga in vre-un locas. |
Citat:
Normal, atunci era necesar sa se raspandesca cuvatul evangheliei.Faptul ca un calugar se retrage intr-un locas cu ce incalca cuvantul Domnului? Dar voi adventistii plecati in lume? Tu de ce nu faci asta? |
Citat:
Citat:
Citat:
Ai, mai jos, niste exemple edificatoare, cu niste romanasi de ai nostri. Au infiintat si o scoala misionara, la Vama, in jud. Suceava. Poate te inscrii. Asta, numai daca ai chef sa faci cunostinta cu eschimosii sau poate cu ceva canibali. http://www.libertatea.ro/detalii/art...ia-149868.html http://video.google.com/videoplay?do...19371358612814 http://video.resursecrestine.ro/misi...stian-tartarau |
Citat:
Destul! căci toată adunarea, toți sînt sfinți, și Domnul este în mijlocul lor. Pentruce vă ridicați voi mai pesus de adunarea Domnului? Vedem, deci, afirmată cu claritate teza respingerii preoției sacerdotale ca tip special de preoție, ca ordin sacru, deosebit de preoția universală. Ce a urmat de la această contestare, scrie în Carte. |
Citat:
|
Citat:
Se pare ca nu va plac protestantii. Si Domnul Iisus Hristos a fost un protestant. Si EL a avut probleme cu "preotia sacerdotala". |
Un preot catolic, un protestant și un rabin, după o obositoare conferință asupra religiilor, s-au hotărît să petreacă seara pe marginea unui lac. Zis și făcut. Merg ei la locul cu pricina, discută vrute și nevrute, după care hotărăsc să facă o baie în lac. Se dezbracă ei, lasă hainele pe margine, și – goi pușcă – se aruncă în lac. După ce ies, nici nu apucă să se îmbrace și trei femei trec prin zonă, venind spre ei. Din reflex, preotul catolic și protestantul își acoperă zonele intime, însă rabinul își acoperă fața. Contrariat, preotul catolic întreabă:
- Bine, măi rabine, de ce nu faci și tu ca noi, să îți acoperi cu mîinile părtile intime? La care rabinul răspunde: - Nu știu cum este în comunitatea voastră, însă în a mea eu sunt recunoscut după față... |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Satana este INVINS!
Shalom,
Nu are nimeni de ce sa priveasca la incercarile diavolului de a ne chinui pentru ca acest diavol este invins si are capul praf! Nu stiu cum cititi Sfintele Scripturi dar eu stiu sigur ca la CRUCE DUMNEZEU FIUL L-A INVINS PE SATAN! Ce sens are sa va concentrati pe acest element al dezordinei , diavolul, care nu mai are nici o putere asupra voastra??? Promisiunea din Geneza cap.3:15 s-a implinit! Si vrajmasie voi pune intre tine ( sarpe) si femeie si intre samanta ta si samanta ei; ea ( samanta femeii) iti va zdrobi capul si tu ii vei zdrobi calcaiul. Tineti minte ca evreii cand mergeau in desert cu Moise sau mai corect spus cu Dumnezeu, au fost la un moment dat muscati de serpi veninosi si Moise , la indicatia lui Dumnezeu a facut un sarpe de arama, un sarpe spanzurat de o prajina si evreii muscati se uitau la sarpele acela si erau vindecati. In NT Fiul lui Dumnezeu aminteste acest fapt si iata ce scrie Sfantul Evanghelist Ioan cap 3: 13. Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a pogorât din cer, adică Fiul omului, care este în cer. 14. Și, după cum a înălțat Moise șarpele în pustie, tot așa trebuie să fie înălțat și Fiul omului, 15. pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. 16. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. 17. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. 18. Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a și fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. 19. Și judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele. 20. Căci oricine face răul, urăște lumina, și nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele. 21. Dar cine lucrează după adevăr, vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu." 22. După aceea Isus, și ucenicii Lui, a venit în ținutul Iudeii; și stătea acolo cu ei și boteza. 23. Ioan boteza și el în Enon, aproape de Salim, pentru că acolo erau multe ape; și oamenii veneau ca să fie botezați. Tot ce avem de facut este sa privim la Fiul lui Dumnezeu si sa umblam in Lumina!Sa umblam in faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru noi. Satan este invins si acum se mai zbate o vreme... dar Dumnezeu este langa noi si in noi!El, Dumnezeu este calauza noastra buna prin desertul lumii acesteia ! Sa aveti o Duminica placuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=62 Ideea era ca nici Luther, nici Domnul Iisus Hristos (cat a fost pe pamant) nu au vrut sa desfiinteze "preotia sacerdotala" ci unele metehne ale acesteia. Sunteti de acord cu mine? Observatie: Il comparati pe Luther cu Core razvratitul. Sustineti ca amandoi sunt exemple de impotrivire la "preotia sacerdotala". Sunt convins ca stiti impotriva cui s-a razvratiti Core. Impotriva lui Moise (Numeri 16:1,2). Moise nu facea parte din "preotia sacerdotala" (fratele sau, Aron, era preot). De ce oare dvs. vedeti in orice atitudine plina de curaj, impotrivire la "preotia sacerdotala"? Sa fie inclinatia dvs. obsesiva de ridica in slavi (mai presus de stelele lui Dumnezeu) oameni imbracati in diferite uniforme? Luther (simpatia dvs.) nu a putut sa fie asa. El a iubit adevarul Scripturii (desi a gresit, cu epistola lui Iacov). Intrebare: va considerati un catolic mai bun decat Luther? |
Citat:
|
Citat:
|
Core si Luther (din ciclul ,,copii spun lucruri traznite si nu te poti supara pe ei")...foarte tare frate. O premiera in exegeza. Congrats,acum s-a mai lamurit o enigma a istoriei:existenta protestantilor in perioada Vechiului Testament.Vorba unui clasic: ,,Nu conteaza ce se spune de tine,important este sa se vorbesca" :)
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cu privire la confesiunea mea: ,,Nu există suflet care susține mai ferm ca mine învățăturile harului și dacă vreun om mă va întreba dacă îmi este rușine să fiu numit Calvinist, eu voi răspunde, --- Eu doresc doar să fiu numit Creștin dar dacă mă întrebi dacă susțin vederile doctrinale susținute de John Calvin, eu răspund, eu în principiu le susțin și mă bucur să mărturisesc aceasta. Dar departe de mine ideea cum că Sionul este locuit numai și numai de Creștini Calviniști sau să cred că nu există alții care sunt mântuiți fără să susțină vederile noastre doctrinale. Eu cred că există multitudini de oameni care nu pot vedea aceste adevăruri în forma în care le punem noi, care totuși au primit pe Hristos ca Mântuitor al lor și sunt la fel de dragi inimii lui Dumnezeu ca și cel mai sănătos Calvinist înăuntrul sau înafara Raiului." Lasa-ma sa ghicesc:complet gresit,ratacire fara leac :) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Vezi aici: http://www.culte.ro/DocumenteHtml.aspx?id=1734 (in josul paginii se gaseste "Statutul"). |
Un articol mai amplu despre Luther, site-ul e al unui fost protestant (sau neo) convertit la ortodoxie: http://www.odaiadesus.ro/culte.html
Citat din Luther: deja în 1529 el începe să vadă roadele lucrării sale, scriind: "Cu Evanghelia în mână, fiecare face ce vrea. Evanghelicii noștri devin de șapte ori mai răi decât erau înainte". In urma filozofiei sale: "Urmând exemplul lui Luther, apar și alți profeți ai unei noi împărății cerești, fiecare interpretând Biblia după puteri. Confruntat cu concurența, Luther încearcă să ia atitudine împotriva lor, însă fără rezultat. Îl acuză pe diavol că vrea să-i distrugă lucrarea." |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:40:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.