Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce parere aveti despre Martorii lui Iehova (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13970)

Adriana Cluj 04.03.2012 13:32:47

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 433056)
Nu renunt la prietenia ei, pentru ca o apreciez, mi-e draga, am fost alaturi una de cealalata in momente grele, si in altele mai bune, si asta nu se uita.= si nu se trece cu vederea.

Mama mea a fost oprita de la impartasanie ca a primit in casa o prietena iahovista.

nu stiu ce sa zic, sunt prea nepriceputa pentru a-mi spune parerea intr-o asemenea problema importanta.
daca unui om i se face rau langa tine, il duci in casa si il ajuti, apoi afli ca nu ai ajutat un ortodox ci un sectar...ai gresit?
sau daca vecinul tau vine si-ti cere o bucata de paine ca nu are, ii dai, apoi afli acelasi lucru de mai sus... ai gresit?
daca insa il primesti ca sa-ti faca cunoscuta credinta lui si sa te atraga la secta lui, clatinand-o pe a ta, atunci si eu zis ca ai gresit...

Hartford 04.03.2012 13:36:13

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 433062)
nu stiu ce sa zic, sunt prea nepriceputa pentru a-mi spune parerea intr-o asemenea problema importanta.
daca unui om i se face rau langa tine, il duci in casa si il ajuti, apoi afli ca nu ai ajutat un ortodox ci un sectar...ai gresit?

Asa gindesc si eu mai ales am aici pe linga mine fel si fel de oameni dar uite mama mea cind sa spovedit a mentionat si asta ca a avut o prietena iahovista si chiar venea mereu pe la ea si parintele a oprit-o de la impartasanie pentru o vreme cred,mama mea acum are 96 de ani.

Adriana Cluj 04.03.2012 13:52:35

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 433063)
Asa gindesc si eu mai ales am aici pe linga mine fel si fel de oameni

daca intr-o zi acea persoana, sectara, se va converti si va veni si ea la credinta noastra? ma intreb...

Hartford 04.03.2012 13:57:26

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 433065)
daca intr-o zi acea persoana, sectara, se va converti si va veni si ea la credinta noastra? ma intreb...

Eu zic sa vorbesti cu duhovnicul tau despre asta ce sa zic sintem oameni si trebuie sa ne ajutam, ortodoxia e religie pretentioasa si in zilele astea e foarte greu,Dumnezeu este bun si iertator in neputintele noastre.

Liliana82 04.03.2012 16:16:43

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 433039)
cartea de care am pomenit este scrisa de un pastor protestant cu o foarte mare experienta in relatiile cu martorii lui Iehova. Nu strica sa o citesti. Se numeste "Abordarea cu dragoste a martorilor lui Iehova" de Wilbur Lingle". Pe sit-ul Ortodoxia. Md poti sa o descarci gratuit acesta carte. Sunt sigur ca te v-a ajuta in relatia cu parintii tai, autorul chiar asta ne invata, fara sa ajungi la divergente cu ei. Dumnezeu sa te ajute si sa te intareasca!

Multumesc inca odata pentru carte. Deja imi prezinta un ideal..Nu doar cum sa ma apar de atacuri emotionale ale mamei puternic indoctirnata si chiar speranta ca poate poate imi recapat parintii inapoi...
Totusi pot spune ca imi e teama sa chem prieteni iehovisti ai mamei pt studiu biblic..sau deschuiat mintile ..dupa ce recunosc am dat afara o gramada si am fost extrem de nesuferita cu ei cand veneau prin vizita...Pe deasupra am impresia ca mai poarta si ghinion.
Oricum situatia actuala a familiei este extrem de critica, creeaza prea multe presiuni inutile, fata de mine personal, si nu ma asteptam sa reactioneze asa..Initial eu am crezut ca ai mei parinti sau tzacanit de batranete , ca sora mea e doar invidioasa, dar toate aceste intrigi sunt intretinute de parinti cu gandirea lor iehovista.De la o vreme si taicamiu a inceput sa umble pe la iehovisti..si nu mai ajung la un punct de intelegere cu el in notiuni de ordin social si economic. Imi poarta ghinion peste tot si a mai devenit si mandru.
Spuneti si voi ce sa fac... eu nu vreau sa ajung iehovista.. dar imi vreau parintii inapoi! Cred ca trebuie sami caut duhovnic..altfel eu nu cred ca sunt in stare, ca pregatire religioasa si tarie spirituala, sa imi recuperez parintii...

Profetul de carton 04.03.2012 16:22:22

Citat:

În prealabil postat de Liliana82 (Post 433073)
Imi poarta ghinion

nu exista ghinion, este doar o superstitie.

Citat:

În prealabil postat de Liliana82 (Post 433073)
eu nu vreau sa ajung iehovista..

nu cred ca este un pericol in acest sens, totul depinde de tine.

Adriana Cluj 04.03.2012 19:25:36

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 433066)
Eu zic sa vorbesti cu duhovnicul tau despre asta ce sa zic sintem oameni si trebuie sa ne ajutam, ortodoxia e religie pretentioasa si in zilele astea e foarte greu,Dumnezeu este bun si iertator in neputintele noastre.

Multumesc pentru sfat. Pentru ca m-a pus pe ganduri aceasta discutie, l-am intrebat pe parintele si mi-a spus ce am de facut.
Dumnezeu sa te miluiasca!

Hartford 05.03.2012 00:52:18

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 433101)
Multumesc pentru sfat. Pentru ca m-a pus pe ganduri aceasta discutie, l-am intrebat pe parintele si mi-a spus ce am de facut.
Dumnezeu sa te miluiasca!

Doamne ajuta

Profetul de carton 05.03.2012 08:14:39

Sugestie: Lili, recomanda parintilor tai sa citeasca cartea "Criza constiintei" de Raymond Franz, acesta a fost un lider de-al lor in una din cele mai mari functii (Corpul de Guvernare de la Brooklyn) insa s-a retras din aceasta religie si acea carte motiveaza decizia lui. Nu am citit cartea, insa din cate am inteles foarte multi martori ai lui Iehova au iesit din acel cult datorita acelei carti.

Liliana82 05.03.2012 13:31:24

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 433135)
Sugestie: Lili, recomanda parintilor tai sa citeasca cartea "Criza constiintei" de Raymond Franz, acesta a fost un lider de-al lor in una din cele mai mari functii (Corpul de Guvernare de la Brooklyn) insa s-a retras din aceasta religie si acea carte motiveaza decizia lui. Nu am citit cartea, insa din cate am inteles foarte multi martori ai lui Iehova au iesit din acel cult datorita acelei carti.

Am gasit cartea pe internet, am s-o printez si sa ii rog sa citeasca...
Totusi din cartea precedenta despre Martorii Lui Iehova adica abordarea cu dragoste , am inteles martorii sunt amenintati cu excluderea din organizatie...
Ma gandesc ce conjuctura sa creez ca sa fie exclusi din organizatie... macar tata.
Din cate am inteles de la el nu sa botezat...desi eu cred ca minte.
Parintii mei nu sunt singuri...au vecini si prieteni buni de o viata, si nu le vrea nimeni raul, .deci eu consider ca doar ei cred ca sunt singuri..
Cateva sugestii va rog... Deocamdata mam gandit doar sa il aduc la biserica ortodoxa si sai fac poze pe care sa le trimit la toti martorii... Credeti ca ar merge?
Totusi sunt de acord ca aceasta organizatie sa fie interzisa de lege.. pentru ca spre deosebire de alte idei religioase necrestine ,abuzeaza din toate punctele de vedere ,membrii, si instiga antisocial. Din cate stiu se poate modifica sau propune o lege prin strangerea unui numar de semnaturi.

Adriana Cluj 05.03.2012 13:42:04

Citat:

În prealabil postat de Liliana82 (Post 433187)
Cateva sugestii va rog... Deocamdata mam gandit doar sa il aduc la biserica ortodoxa si sai fac poze pe care sa le trimit la toti martorii...

Nu am citit toate postarile tale ca sa stiu povestea in amanunt, mi-as spune parerea doar la acest gest radical pe care scrii ca vrei sa-l faci: sa faci poze si sa le arati cuiva.. Eu stiu daca e bine? Sunt parintii tai, nu face gesturi pe care ai sa le regreti mai tarziu, nu-ti taia si putinele punti care ti-au mai ramas spre ei...
Incetut, cu treaba buna si rabdare. Nu altfel. Fii perseverenta in a-i intoarce acolo de unde, inteleg, au plecat, dar alege mijloacele potrivite.
Daca gresesc, imi cer iertare...
Dumnezeu sa iti ajute.

Profetul de carton 05.03.2012 13:59:29

Citat:

Totusi din cartea precedenta despre Martorii Lui Iehova adica abordarea cu dragoste , am inteles martorii sunt amenintati cu excluderea din organizatie...

Lasa pe aia cu "abordarea cu dragoste", roaga-i sa citeasca cartea lui Raymond Franz, isi vor da seama cat de mincinoasa si cat de falsa este aceasta organizatie !
Daca-i exclude pe parintii tai din Organizatie, foarte bine, ai reusit. Dar sunt convins ca se vor duce singuri si isi vor retrage calitatea de membru.

Adriana Cluj 05.03.2012 14:06:49

Daca sunt foarte incapatanati nu sunt sigura ca ii va determina sa citeasca, nici cu rugamintea, nici -cu atat mai putin- incercand sa-i oblige.
Poate daca ea va incepe sa o citeasca, iar ei vor "da" peste carte, lasata pe noptiera, pe masa... o s-o frunzareasca... apoi poate o vor citi... daca au obisnuinta si curiozitatea de a citi...

Profetul de carton 05.03.2012 14:08:56

Citat:

Cateva sugestii va rog... Deocamdata mam gandit doar sa il aduc la biserica ortodoxa si sai fac poze pe care sa le trimit la toti martorii... Credeti ca ar merge?

Nu, nu ar merge. Excluderile nu se fac atat de usor. Trebuie ca ei sa declare public ca nu mai cred in invataturile martorilor lui Iehova.

Citat:

Din cate stiu se poate modifica sau propune o lege prin strangerea unui numar de semnaturi.

Nu se va intampla asta. E un cult legal ca si alte culte. Asa e si in Occident asa va fi si in Romania. Mormonii, la fel. Cat timp nu incalca moravurile, vor fi in legalitate.

Profetul de carton 05.03.2012 14:11:04

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 433200)
Daca sunt foarte incapatanati nu sunt sigura ca ii va determina sa citeasca, nici cu rugamintea, nici -cu atat mai putin- incercand sa-i oblige.
Poate daca ea va incepe sa o citeasca, iar ei vor "da" peste carte, lasata pe noptiera, pe masa... o s-o frunzareasca... apoi poate o vor citi... daca au obisnuinta si curiozitatea de a citi...

Nu! Cel mai eficient este ca Liliana sa se duca la parintii ei si sa le puna problema in felul urmator: "dragi parinti, daca credeti ca ati gasit "Adevarul" si doriti ca toti oamenii, de toate confesiunile, sa vina la inchinarea la Iehova si sa recunoasca organizatia Sa, adica a martorilor lui Iehova, incercati sa convingeti si pe cel care a scris aceasta carte, contra martorilor, daca reusiti sa aduceti argumente, inseamna ca dreptatea e de partea dvs., daca nu, acest om are dreptate" - cat mai direct, asa e cinstit, fara ocolisuri.

catalin2 05.03.2012 14:13:46

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 433056)
Mama mea a fost oprita de la impartasanie ca a primit in casa o prietena iahovista.

E posibil ca preotul sa fi inteles ca a fost chemata in casa pentru a propovadui invatatura iehovista? Pentru ca sunt mai multe situatii. daca cineva cheama un predicator ca vrea sa ii spuna invatatura lui e desigur un pacat. Dar daca ii vine un curier rapid si ala e martor nu are cum sa fie pacat. Sau daca cineva la serviciu are un coleg martor, cam tot asa. Sau un caz si mai interesant, cand vorbeste cineva cu un martor ca sa ii spuna invatatura ortodoxa.

catalin2 05.03.2012 14:17:16

Citat:

Ma gandesc ce conjuctura sa creez ca sa fie exclusi din organizatie... macar tata.

Este o cale mult mai simpla, sa te rogi tot timpul pentru ei. In rest eu cred ca trebuie sa te comporti normal, ca si cum nu ar fi martori. Unii din incapatanare se inversuneaza si mai tare sa faca invers decat le spune cineva, chiar daca fac ceva gresit.

Liliana82 05.03.2012 15:05:06

Eu de 10 ani tot cu frumosul si cu vorba buna le explica ca acea organizatie nu este religioasa, este manipulativa si abuziva.
O dojenesc pe mama care este cardiaca dupa cel deal 2 lea atac de inima ca nu este chiar indicat sa depuna atata efort sa mearga in predica pe calduri de 35 de grade.
EA spune ca atunci cand era in spital doar martorii au venit la ea sa o ingrijeasca.. MInte.. acele martore au fost platite , si tot acele martore erau nepoliticoase cu celelatte persoane non iehoviste care o vizitau pe mama inclusiv cu mine...ca am indrajnit sa ma duc la spital in blugi prespalati...de parca asta ar fii fost important, ci nu umblatul prin depozite de farmacie pentru nu stiu ce medicament care nu se gaseste.
totodata am observat ca ii iera atat de rusine ca nu putea sa se duca la toaleta ca asa zice iehova.. Iam explicat ca nu conteaza daca te duci sau nu la toaleta dumnezeu te iubeste si o sa te faci bine.

O buna perioada de timp in casa am aplicat o anumita politica de respect religios... atat timp cat si bunica mea ortodoxa traia . adica.. nu ma jugnesti ca sunt ortodoxa.. nu te jignesc pentru ca pierzi timpul si banii aiurea.
MA deranjeaza ca mint in legatura cu donatiile de bani la organizatie..si ca de cele mai multe ori probabil acei bani donati au provenit de la mine si sora mea.
O buna perioada de timp, cat am fost plecata am avut casa plina de iehovisti care cica pe post de chirasi..mai lasau si pagube pe la utilitati.. Acum am reusit ca pe mama saii explicam ca chiriasii e mai bine sa fie neiehovisti...ca sa nu iti creeze probleme.

Iam spus mamei si tatalui ca daca au tendinte filantropice e bine sa ajute sau sa doneze unor oamneii care chiar au nevoie..nu unei organizatii care de fapt asta urmareste de la ei.

Si ce de fapt ma doare sufleteste cel mai mult este ca pe langa grija si eforturile pe care le fac si leam facut pentru parintii in special pentru mama bolnava.. ea ma uraste si ma considera Dracul.

Adriana Cluj 05.03.2012 15:45:46

Citat:

În prealabil postat de Liliana82 (Post 433215)
.

Catalin2 zice bine....

Adriana Cluj 05.03.2012 15:54:28

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 433206)

1.E posibil ca preotul sa fi inteles ca a fost chemata in casa pentru a propovadui invatatura iehovista?
Pentru ca sunt mai multe situatii. daca cineva cheama un predicator ca vrea sa ii spuna invatatura lui e desigur un pacat.

2.Dar daca ii vine un curier rapid si ala e martor nu are cum sa fie pacat. Sau daca cineva la serviciu are un coleg martor, cam tot asa.
3.Sau un caz si mai interesant, cand vorbeste cineva cu un martor ca sa ii spuna invatatura ortodoxa.

Da, trebuie sa fie o masura in toate...
In prima situatie (1) e cu totul altceva, acela e pacat.

edit: eu am intrebat preotul....
cat despre situatia (3) ... doar anumite persoane, imbunatatiti, invatati, ar trebui sa faca asta..nu oricine

Hartford 05.03.2012 19:54:02

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 433206)
E posibil ca preotul sa fi inteles ca a fost chemata in casa pentru a propovadui invatatura iehovista? Pentru ca sunt mai multe situatii. daca cineva cheama un predicator ca vrea sa ii spuna invatatura lui e desigur un pacat. Dar daca ii vine un curier rapid si ala e martor nu are cum sa fie pacat. Sau daca cineva la serviciu are un coleg martor, cam tot asa. Sau un caz si mai interesant, cand vorbeste cineva cu un martor ca sa ii spuna invatatura ortodoxa.

Maica mea o chema la o cafea.
Am inteles ca prietena iahovista incerca de multe ori sa vorbeasca despre religia ei si mama mea i-ar fi spus" fie ce o fi eu nu imi schimb religia mea"cam atit stiu, ce ai inteles preotul nu stiu.

stefan florin 06.03.2012 09:54:03

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 433195)
Lasa pe aia cu "abordarea cu dragoste", roaga-i sa citeasca cartea lui Raymond Franz, isi vor da seama cat de mincinoasa si cat de falsa este aceasta organizatie !
Daca-i exclude pe parintii tai din Organizatie, foarte bine, ai reusit. Dar sunt convins ca se vor duce singuri si isi vor retrage calitatea de membru.

prietene, parintii doamnei Liliana NICIODATA nu vor citi acea carte a lui Raymond Franz. Pentru ei Raymond Franz este un apostat, un agent al lui Satan diavolul. Ei (martorii) sunt educati ca sa nu accepte (citasca) carti si materiale de la alta sursa in afara de Societatea Turnul de Veghe. Am incercat si eu acest lucru cu diversi martori, iar ei "cu cantat la unison" aceeasi melodie: NU CITESC CARTI SCRISE DE APOSTATI SAU DE AGENTI AI LUI SATAN DIAVOLUL! Melodia asta o stiu toti pe derost. E printre primele lucruri pe care le invata la martori, ca nu cumva noii prozeliti sa afle adevarul despre Turnul de Veghe si invataturile lor gresite din alte surse.O vor citi doar daca ceva se v-a intampla in inima lor, daca vor incepe sa aiba dubii in legatura cu acesta organizatie. Sa dea Dumnnezeu ca ei sa o citeasca. Imi pare rau, dar asta e tristul adevar. Doamne ajuta!

Laura19 06.03.2012 10:30:00

@Liliana82 Tot posibilul sa nu fie sfatul pe care il doresti, insa in cazul de fata numai rugaciunea ptr. parintii tai este solutia. In loc sa pierzi timp cu discutii interminabile, roaga-te ptr. ei. Roaga-l pe Sfantul Spiridon, aparatorul credintei, sa ii ajute pe parintii tai sa vada adevarul, fa-i acatistul(40 de zile) si cu siguranta te va ajuta. Prin rugaciune poti face mult mai multe lucruri decat prin vorbe. Daca duhovnicii mari nu ii pot convinge cu vorba, cum putem noi, niste oameni mici plini de pacate, sa ii convingem de ortodoxie?!

Si mama la un moment dat, a inceput sa primeasca o iehovista. Azi un telefon, maine o intalnire la scara, apoi in casa si tot asa. SI tipa era foarte diplomata si vb frumos. Zicea ca nu vrea sa ii schimbe credinta, doar sa adauge ceva si sa vorbeasca despre Biblie. Sunt foarte sireti. Din cate stiu eu nu s-a mai intalnit cu ea, caci am convins-o eu si tata ca nu e bine, insa nu stiu daca ea s-a lamurit exact. E foarte greu sa convingi pe cineva ca ortodoxia este adevarul si nu martorii lui iehova, mai ales cand tu, cel care vorbesti, esti plin de pacate. De aceea iti zic ca rugaciunea trebuie sa fie aliatul tau nr.1. Nu mult dupa evenimentul cu iehovista, am gasit la mama o biblie sectara, nu mai stiu de la cel grupare. Si am intrebat-o ce'i cu ea si a zis ca o tine acolo ca sa o pazeasca de rau, ca asa i s-a spus. Am incercat sa vorbesc cu ea de multe ori si nimic concret. Tot la rugaciune am ajuns si imi pun toata speranta ca rugaciunea o va ajuta mult mai mult decat o pot ajuta eu cu vorba.

Numai bine.

bogman margareta 06.03.2012 10:38:12

Respece ptr om, din orice religie face parte

Eu am 55 de ani ,si o viata f,f, grea cu o fica cu handicap grav de 33 de ani .nu am dreptul ,si nici curajul sa judec pe nimeni ,.D-zeu trebuie sa ne iudece ,din ce religie facem parte fiecare ,o sa dea socoteala MINTUITORULUI ,ptr fapta sa .Dupa parerea mea martorii lui Iehova ,sunt si ei niste oameni care se daruiesc trup si suflet ,lui ISUS ,cei drept putin fanatici religiei lor ,dar nu sunt de condamnat ,cunosc personal familli intregi ,eu pers. ii admir ,sunt foarte uniti saritori ,sa se ajute intre ei ,ceeace la noi ortodoxi lipseste acest lucru. Imi pare rau sa va spun ca au fost singurii care atunci cind am fost la pamint cu morala ,cu sanatatea ,saraca fara bani ,si fara nici un strijin au sarit mai repede sa ma ajute in timp ce si fratii mei crestini ortodoxi nu au facut acest lucru.Nu am sa-mi schimb religia niciodata ,eu am fost botezata crestineste la sfinta biserica in religia mea ,dar un singur lucru pot sa va spun ca sunt mult mai fideli si mai constiinciosi fata de D-ZEU ca si multi dintre noi...

Liliana82 06.03.2012 10:52:22

Asa este.. nu cred ca vor citii cartea respectiva. Dupa ce ca sunt incapatanati si mandrii mai sunt si pensionari, si cu oamenii in varsta e mai greu sa ii faci sa inteleaga ceva impotriva convingerilor lor.
Oricum aveti dreptate..cel mai bine este sa ma rog pentru ei.
Eu sunt pentru libertate religioasa, in schimb aceste idei religioase ale iehovistilor sunt o religie a urii impotriva oricui nu e iehovist, si nu mai fac diferenta daca persoana crestina pe care ei o urasc este copilul lor sau prieten apropiat care le vrea binele.

Profetul de carton 06.03.2012 11:15:18

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 433352)
prietene, parintii doamnei Liliana NICIODATA nu vor citi acea carte a lui Raymond Franz. Pentru ei Raymond Franz este un apostat, un agent al lui Satan diavolul. Ei (martorii) sunt educati ca sa nu accepte (citasca) carti si materiale de la alta sursa in afara de Societatea Turnul de Veghe. Am incercat si eu acest lucru cu diversi martori, iar ei "cu cantat la unison" aceeasi melodie: NU CITESC CARTI SCRISE DE APOSTATI SAU DE AGENTI AI LUI SATAN DIAVOLUL! Melodia asta o stiu toti pe derost. E printre primele lucruri pe care le invata la martori, ca nu cumva noii prozeliti sa afle adevarul despre Turnul de Veghe si invataturile lor gresite din alte surse.O vor citi doar daca ceva se v-a intampla in inima lor, daca vor incepe sa aiba dubii in legatura cu acesta organizatie. Sa dea Dumnnezeu ca ei sa o citeasca. Imi pare rau, dar asta e tristul adevar. Doamne ajuta!

Liliana poate face urmatorul lucru: sa le puna in vedere parintilor ca daca ei refuza sa citeasca cartea unui om, pe motiv ca este apostat, atunci de ce se supara cand un catolic le refuza revistele si chiar discutia, pe acelasi motiv.

Profetul de carton 06.03.2012 11:16:37

desi martorii de rand nu primesc bani pentru lucrarea de "evanghelizare" din usa in usa, totusi sunt cate unii, in pozitii superioare, numiti "supraveghetori" si "pionieri speciali" care sunt retribuiti in functie de cursul leu-euro.

bogman margareta 06.03.2012 11:18:21

nu avem dreptul sa urim

Mi-e greu sufletul sa mai comentez acest subiect care dupa parerea me a devenit o ura impotriva oameniilor de alta religie ,nu avem acest drept sa ne urim unii pe altii ori din ce religie facem perte ,trebuie sa ne iubim semenii ,cum zice ISUS ,noi suntem frati intre noi ,in numele lui ISUS .Va rog nu va mai faceti pacate ,daca nu aveti alt subiect de discutat nu-i uriti pe ceilalti ,indiferent cine si de unde rasar. Sunt sigura ca ma veti critica ptr. ce va-m zis ,dar daca-l iubiti pe D-zeu lasati-i asa in credinta lor ,caci numai pacate va faceti .D-zeu sa va dea un post linistit binecuvintat ,si ibiti-va ptr ca ISUS asta vrea sa ne iubim si sa ne ajutam unii pe altii....

stefan florin 06.03.2012 11:22:44

Citat:

În prealabil postat de bogman margareta (Post 433357)
Eu am 55 de ani ,si o viata f,f, grea cu o fica cu handicap grav de 33 de ani .nu am dreptul ,si nici curajul sa judec pe nimeni ,.D-zeu trebuie sa ne iudece ,din ce religie facem parte fiecare ,o sa dea socoteala MINTUITORULUI ,ptr fapta sa .Dupa parerea mea martorii lui Iehova ,sunt si ei niste oameni care se daruiesc trup si suflet ,lui ISUS ,cei drept putin fanatici religiei lor ,dar nu sunt de condamnat ,cunosc personal familli intregi ,eu pers. ii admir ,sunt foarte uniti saritori ,sa se ajute intre ei ,ceeace la noi ortodoxi lipseste acest lucru. Imi pare rau sa va spun ca au fost singurii care atunci cind am fost la pamint cu morala ,cu sanatatea ,saraca fara bani ,si fara nici un strijin au sarit mai repede sa ma ajute in timp ce si fratii mei crestini ortodoxi nu au facut acest lucru.Nu am sa-mi schimb religia niciodata ,eu am fost botezata crestineste la sfinta biserica in religia mea ,dar un singur lucru pot sa va spun ca sunt mult mai fideli si mai constiinciosi fata de D-ZEU ca si multi dintre noi...

doamna, vedeti si partea plina a paharului. Ziceti ca martorii sunt saritori, asa este pentru ca vad in dumnevostra un posibil viitor prozelit. Dar ei mai sunt saritori cu cei ce au fost membrii al cultului din care fac ei parte si l-au parasit devenind petru ei un apostat? Doamna la acel om ei nici macar "buna ziua " nu-i mai dau, daca l-ar vedea ca se ineaca nu l-ar mai ajuta. Ziceti ca sunt fideli si credinciosi lui Dumnezeu. GRESIT, TOTAL GRESIT. Ei sunt fideli lui Iehova, iar acest Iehova al Societatii Turnul de Veghe NU este Dumnezeul pe care ni-l prezinta noua Biblia, este cu totul alta persoana.Vedeti descrierea lui Iehova pe care o fac ei si vedeti daca corespunde cu ceea ce stiti dumneavostra despre Dumnezeu sau cu ceea ce ati citit in Biblie despre Dumnezeu. Pentru ei Hristos este doar "un Dumnezeu", prima creatura a lui Iehova care mai intai a fost arhanghelul Mihail, apoi a devenit Iisus doar cat timp a fost pe pamant, si a devenit din nou Mihail cand s-a intors inapoi in ceruri. Poate nu stiati ca Iisus a inviat cu alt trup, nu cu cel cu care a fost rastignit si cu care a fost pus in mormant. Pentru martori Raiul si Iadul NU exista. Asta este invatatura acestor oameni saritori. Stiti este o vorba: drumul spre iad este pavat cu intentii bune. Nu uitati vorba asta doamna. Doamne ajuta!

ioanna 06.03.2012 11:23:40

Au trecut ieri si pe la mine, cu o revista legata de Armaghedon si o brosura "Ati dori sa aflati adevarul?", ambele scoase de Turnul de Veghe, cu intrebari de genul:
Ii pasa intr-adevar lui Dumnezeu de noi?
Se vor sfarsi vreodata razboaiele si suferinta?
Ce se intampla cu noi cand murim?
Exista vreo speranta pentru cei morti?
Cum sa ma rog pentru ca Dumnezeu sa-mi asculte rugaciunile?
Cum gasesc fericirea?

Le-am multumit frumos si asta a fost tot. Revista aceea n-am luat-o, am refuzat politicos, insa A4-ul asta cu cele 6 intrebari l-am primit. Ma amuza ca la inceput scrie "in paginile urmatoare va veti putea face o idee despre raspunsurile clare si demne de incredere pe care le ofera Biblia", ca apoi sa extraga anumite versete, cate unul pentru fiecare intrebare, atent alese, pentru a-ti nega credinta.

Profetul de carton 06.03.2012 11:30:30

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 433363)

Le-am multumit frumos si asta a fost tot.

Nu v-au cerut bani pe ele, sub forma de donatii?

stefan florin 06.03.2012 11:30:38

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 433360)
desi martorii de rand nu primesc bani pentru lucrarea de "evanghelizare" din usa in usa, totusi sunt cate unii, in pozitii superioare, numiti "supraveghetori" si "pionieri speciali" care sunt retribuiti in functie de cursul leu-euro.

membrii Corpului de guvernare al martorilor lui Iehova (sefii supremi) sunt actionari la o fabrica de armament in SUA, ei care invata martorii ca este pacat sa faca stagiul militar, ca este pacat sa atinga o arma de foc. A fost un scandal anul trecut in februarie pe tema asta. Ipocriti nu? Am discutat lucrul acesta cu martorii pe care ii cunosc. Nu au crezut nici un cuvant. Au incredere oarba in "sclavul fidel si prevazator"-membrii corpului de guvernare. Nu poti schimba un astfel de om, doar daca Dumnezeu nu face o minune. Doamne ajuta!

Profetul de carton 06.03.2012 11:33:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 433366)
membrii Corpului de guvernare al martorilor lui Iehova (sefii supremi) sunt actionari la o fabrica de armament in SUA, ei care invata martorii ca este pacat sa faca stagiul militar, ca este pacat sa atinga o arma de foc. A fost un scandal anul trecut in februarie pe tema asta. Ipocriti nu? Am discutat lucrul acesta cu martorii pe care ii cunosc. Nu au crezut nici un cuvant. Au incredere oarba in "sclavul fidel si prevazator"-membrii corpului de guvernare. Nu poti schimba un astfel de om, doar daca Dumnezeu nu face o minune. Doamne ajuta!

Pai faptul ca sunt pasnici, ca nu efectueaza stagiul militar, este un lucru bun si asa s-au comportat si altii inaintea lor cum ar fi quakerii sau menonitii, dar este o invatatura anume conceputa pentru a atrage oameni, dar asta nu inseamna ca liderii nu sunt niste mari mafioti. Eu aflasem ca liderii au inscris Organizatia la ONU, acum ceva timp, la fel a fost un mare scandal pentru ca martorii spun ca ONU e "chipul fiarei".

ioanna 06.03.2012 11:36:36

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 433365)
Nu v-au cerut bani pe ele, sub forma de donatii?

Nu, n-am intalnit niciodata Martori care sa ceara bani non-martorilor. Revistele si pliantele sunt distribuite gratuit. Daca ar pretinde niste donatii, chiar nu le-ar mai citi nimeni :71: Ei vor ca oamenii sa se obisnuiasca sa citeasca Biblia.

stefan florin 06.03.2012 11:38:31

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 433368)
Pai faptul ca sunt pasnici, ca nu efectueaza stagiul militar, este un lucru bun si asa s-au comportat si altii inaintea lor cum ar fi quakerii sau menonitii, dar este o invatatura anume conceputa pentru a atrage oameni, dar asta nu inseamna ca liderii nu sunt niste mari mafioti. Eu aflasem ca liderii au inscris Organizatia la ONU, acum ceva timp, la fel a fost un mare scandal pentru ca martorii spun ca ONU e "chipul fiarei".

asa este, a fost un mare scandal pe tema asta. Dar sefii "au dat-o la pace" foarte abil si au iesit basma curata fara repercusiuni din partea membrilor. Si-au facut temele bine. Simplii membrii, cei care umbla "cu colindatul"" din usa in usa zic ca a fost o incercare din partea lui Stan diavolul aceasta stire, o stire mincinoasa pentru a incerca sa destabilizeze adevarata congregatie crestina. Doamne ajuta!

Profetul de carton 06.03.2012 11:39:33

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 433369)
Nu, n-am intalnit niciodata Martori care sa ceara bani non-martorilor. Revistele si pliantele le distribue gratuit. :71:

Mie intotdeauna mi-au cerut bani sub forma: revista nu are pret, ar fi bine, daca doriti, sa oferiti niste donatii pt ca sa se tipareasca alte reviste.
Pliantele sunt gratuite, intr-adevar.

Citat:

Daca ar pretinde niste donatii, chiar nu le-ar mai citi nimeni :71:

Oricum nu le citeste nimeni, cei care accepta revista o fac pentru ca sa scape de ei sau se rusineaza, in realitate revistele acelea nu contin nimic interesant, apa de ploaie.

Profetul de carton 06.03.2012 11:44:09

Ceea ce ma intriga este faptul ca, din discutiile purtate, multi martori recunosc ca religia lor nu explica prea bine relatia Tata - Fiu, ca au prea multe "profetii" cu privire la ani: 1914, 1918, 1922 etc. care oricum nu mai pot fi verificate deoarece anii aceia au trecut, ca au spus multe lucruri care nu s-au intamplat, ca au o optica stranie cu privire la transfuzii (adica nu accepta transfuziile dar derivatele din sange le accepta ca si cum acele derivate nu au fost obtinute tot din sange) si multe altele si cu toate astea aleg sa ramana "atasati de Iehova si de organizatia Sa vizibila" pentru ca e o religie pasnica, pentru ca se pune accent pe moralitate, pt ca sunt uniti, dar nu-si pun intrebarea ca daca acest cult religios nu avea nimic bun, cum ar mai fi avut priza la oameni? sau daca se merita sa apartii unei religii care are niste puncte pozitive dar multe negative doar pentru acele puncte pozitive, oare nu orice religie are si aspecte pozitive?

Profetul de carton 06.03.2012 11:50:19

As vrea sa mentionez de ce consider nociva pana la extrem aceasta religie: se fac presiuni asupra psihicului uman in sensul de a dezvolta un sentiment de vinovatie ca martorul de rand nu face destul pentru "Iehova"; multi isi pierd respectul de sine, se simt inferiori si de ce? pentru ca nu pot petrece atat de multe ore in predicarea din casa in casa si pentru ca nu pot oferi atat de multe reviste. Adica conducatorii acestei religii le inoculeaza ideea ca "valoarea" unui crestin in asta consta, in cat de mult vorbeste celorlalti despre dogmele acestui cult. Cei care vorbesc mai putin (fie sunt mai timizi sau fie au servicii laice istovitoare) sunt priviti cu dispret si asta efectiv le distruge personalitatea. E o tactica mizerabila din partea conducerii.

Profetul de carton 06.03.2012 11:53:24

La martori nu se practica rugaciunea. Nu numai ca nu se pune accent pe rugaciune, dar nu se practica deloc. Doar 2 persoane se roaga cateva minute, unul la inceputul "intrunirilor", altul la sfarsit. Nu au cercuri de rugaciune nu au nimic! De ce? pentru ca conducerea lor are tot interesul sa-i aiba pe membri pe strazi si prin blocuri, impartind reviste si nu acasa rugandu-se. De ce sa stea martorii in case sa se roage, cand pot face publicitate acestei religii, sporind astfel numarul cotizantilor !! E o religie tip marketing. Te invata acolo numai cum sa vorbesti altora, tehnici si metode de a aborda oameni si de a le da publicatii. Atat si nimic mai mult.

Profetul de carton 06.03.2012 12:05:09

Citat:

Ei vor ca oamenii sa se obisnuiasca sa citeasca Biblia.

mie mi-a spus un lider de-al lor ca fara revistele lor nu se poate intelege Biblia

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:52:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.