Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli generale de utilizare a forumului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=502)
-   -   Cele 7 CHAKRE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14624)

Mihailc 27.02.2012 17:54:28

Ăla e tablou religios 100%, n-are nicio legătură cu icoana. Ipostasul Tatălui nu se poate zugrăvi în icoane, iar Duhul Sfânt nu apare ca porumbel decât în icoana Epifaniei.
Versiunea aceea n-a fost niciodată acceptată în Biserică, însă a început să apară prin unele biserici pe fondul agravării amneziei iconice în ortodoxia ultimelor trei secole.

guardian knight 27.02.2012 19:28:45

intrebare ?

are visul de mai jos conotatie mistica ???
--------------------------------------------------------------------------------

Deoarece o jumatate de viata ne-o petrecem in somn,si nu oricum,ci si mai visand,din cand in cand, am considerat util si interesant sa aduc in dezbatere problema visului, a simbolisticii, conotatiei si semnificatiei lui,problema ce se vrea privita din mai multe puncte de vedere !
Deci ,si prin urmare , pentru a emite cateva scurte si clare intrebari , ar trebui sa zic :

1). visul are o natura transcendenta sau imanenta ?
2).pot exista vise semnificative ?
3). care e fenomenologia visului, daca natura sa e imanenta ?

Eu unul am avut de multe ori vise destul de "speciale" ca sa le zic asa,unul din ele ar fi urmatorul :

Am un segment de vis scurt, probabil desfasurat inspre dimineata, din care descriu urmatoarea imagine memorata :

Intrasem intr-un fel de turn-cilindric,si deodata totul in jur a fost invadat de o lumina foarte puternica ce venea de sus.

In turn era si o scara metalica nichelata,in spirala,care ducea sus.
Iar pe acea scara la un moment dat, dupa acea lumina puternica descrisa mai sus(o nuanta foarte argintie,metalizata).si oarecum deodata cu ea, a coborat in jos cineva,astfel incat, imbracat intr-o camasa lunga cu poale,si foarte alba(de data asta un alb-zapada),I se vedeau numai picioarele(barbatesti, din cat am vazut ).
Jumatatea de sus a ramas ascunsa in stratul de fum sau de lumina,sau pur si simplu nu se mai vedea !

La un moment dat, probabil,raspunzand gandurilor mele intrebatoare, un glas puternic si sonor,intovarasit de multiple ecouri in momentul intonarii a spus : “Eu sunt cel ce sunt !!!”

Acesta a fost cu siguranta unul dintre visele mele destul de ciudate si interesante prin simbolistica vizuala continuta !

Annyta 27.02.2012 20:00:41

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 431999)
Ăla e tablou religios 100%, n-are nicio legătură cu icoana. Ipostasul Tatălui nu se poate zugrăvi în icoane, iar Duhul Sfânt nu apare ca porumbel decât în icoana Epifaniei.
Versiunea aceea n-a fost niciodată acceptată în Biserică, însă a început să apară prin unele biserici pe fondul agravării amneziei iconice în ortodoxia ultimelor trei secole.

Multumesc, am mai invatat ceva!

Mihai36 27.02.2012 21:38:01

Ioil 3
"Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, și fiii și fiicele voastre vor profeți, bătrânii voștri visuri vor visa iar tinerii voștri vedenii vor vedea.
Chiar și peste robi și peste roabe voi vărsa Duhul Meu.
Și vă voi arăta semne minunate în cer și pe pământ: sânge, foc și stâlpi de fum.
Soarele se va întuneca și luna va fi roșie ca sângele, înainte de venirea zilei celei mari și înfricoșătoare a Domnului.
Și oricine va chema numele Domnului se va izbăvi, căci în muntele Sionului și în Ierusalim va fi mântuirea, precum a zis Domnul; și între cei mântuiți, numai cei ce cheamă pe Domnul."

Aceste vremuri inca nu au venit , decit ca o avanpremiera.

lacrimi 27.02.2012 21:42:44

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 432024)
Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, și fiii și fiicele voastre vor profeți, bătrânii voștri visuri vor visa iar tinerii voștri vedenii vor vedea

Da... esti penticostal, nu-i asa? De unde ai citat? Din Vechiul sau Noul Testament?

Profetul de carton 28.02.2012 12:48:46

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 432024)
Ioil 3
Aceste vremuri inca nu au venit , decit ca o avanpremiera.

da, avanpremiera a fost in primul secol si apoi oricand se va cobori Duhul Sfant pentru cine este credincios, nu e cazul penticostalilor sau carismaticilor, care sunt niste ocultisti, fortzand aparitia unor fenomene oculte ce mimeaza Duhul Sfant.

Mihai36 28.02.2012 14:34:56

Nu, nu sint penticostal ))
"Ioil 3"- cuvint cu care am inceput postarea nu este in Nt ci in VT , acest citat a fost cumva adus in discutie de Petru insa nu a citat exact caci in nici un capiol din Ioil nu exista expresia "Zilele din urma" desi lucrurileprofetite se refera la zilele din urma vremurile justitiare si cele ulterioare.

Am spus ca nu au venit tocmai pt ca versetul incepe cu "Dar dupa aceea" iar lucrurile anterioare sint lucrurile descrise in capitolul anterior lucruri care cuprind o inlantuire dar nici unul inca nu a avut inca loc.

Ceea ce inseamna ca Petru nu a urmarit neaparat exactitatea profetiei lui Ioil si nici canonizarea dialogului lui ci iesirea din situatie -dind o explicatie pozitiva a darului vorbirii in limbi care tocmai se manifesta aducind rod.- in locul uneia negative cu exista tendinta din partea celorlalti care nu stiau ce se petrece.

Subiectul profetiei vedem insa nu atingea darul vorbirii in limbi ci doar visele si vedeniile -revelatiile , probabil ca unii chiar aveau revelatii fiindca ii vedeau pe ceilalti vorbind in limba lor in conditiile in care poate ca ceilalti taceau de-a binelea sau buzele lor se miscau diferit fata de ce auzeau ei..

subiectul nostru este despre vise , iar versetul arata ca visele pot fi primite si de la Dumnezeu,
iar cei care contesta uita acest verset sau neaga din principiu mergind pe premisa ca decit sa ia omul orice vis ca fiind de la Domnul (lucru de nedorit) mai bine neaga pe toate chiar si daca intre ele ar fi si de la Domnul fortind pe Dumnezeu sa le transmita mesajul in alt mod.

din experenta mea de viata am observat ca sint mai multe feluri de vise intre cele care sint venite de la Dumnezeu (ele sint venite in orele de dimineata):
-vise cadou -imaginea este insotita de trairi deosebite inaltatoare sau chiar muzica deosebita nemaiauzita. -uneori trairea se poate mentine la nivele mai slabe si dupa trezire chiar pina seara.
-vise premonitorii -profetice, de doua feluri -cu referire pe termen lung sau o secventa care va avea loc intocmai in acea zi
- vise de ajutor -in caz de mari necazuri sau boli
-vise de indrumare
unele sint insotite de o anume simbolsitica iar altele pot sa nu aibe imagini ci doar cuvinte auzite.
pot fi si combinate

din cite inteleg visul povestit prin simbolistica are legatura si cu anumite realitati concrete din viata iar daca e si profetic finanul lui il vad la urgia justitiara.
posibil sa nu mai fie mult pina atunci insa inainte evenimentele vor avea o anumita succesiune care corespunde cu vechile profetii si confirmata de altele mai noi.
evenimentele se vor declansa intro zi numita in unele profetii Ziua Revelatiei -in aceasta zi vor avea loc mai mult evenimente : o revelatie colectiva interioara cu tematica justitiara dar personalizata pt fiecare in functie de pacatele personale de pina atunci, apoi aparitia crucii pe cer care in sine va straluci in 5 puncte unul in mijloc si 4 feicare la capatul celor 4 brate.(cruce profetita si de Arsenie Boca)
apoi se va citi in media un mesaj de atentionare numit Avertisment care va face si va declansa ulterior multe dezvaluiri pina atunci tainuite,
apoi inca un miracol sau doua in lumea catolica destinate credintei oamenilor catre iesirea de sub papalitate .
acea zi va fi traita sub amprenta revelatiei initiale amprenta apasatoare pe masura pacatelor fiecaruia care va fi inlaturata abia a doua zi printro binecuvintare.
-apoi in urma dezvaluirilor si mesajelor transmise se va declansa un conflict cel putin militar in zona Israel si tarile arabe iar restul vor trai cu impresia ca se lupta cu Antihristul insa posibil sa fie doar o "cupa de ametire" promisa in Zaharia 12.
la inceput de conflict biserica Sf Mormint va fi mai intii parasita si apoi devastata cu rangi si topoare de catre fanatici muslulmani laudati de catre unii farisei chiar si crestini dintro neintelegere temporara.

razboiul va fi intrerupt de urgia justitiara dinainte anuntate dar neluate in seama decit de catre cei bune calauziti.

in acel moment o mare parte dintre neintelegeri si dezvaluiri vor fi intelese
asa cum ar fi trebuit
insa in acel moment in urma urgiei pe pamint vor mai ramine dar doua treimi din populatia globului si fapturi, copasi dar iarba va fi arsa
dupa f putin timp va veni si Iisus cu noul nume moment in care va incepe al doilea val justitiar- inca o treime vor muri insa de data asta subit fara cauze materiale ori biologice.
asa incit in final vor ramine doar cei blinzi si credinciosi care vor fi de partea Sionului si a Ierusalimului.

HopeNeverDies 29.02.2012 21:20:20

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 431763)
Ortodoxia nu are nimic comun cu chakrele....
Citeste MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE, este vorba de Parintele Paisie Aghioritul.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...nul-paisie.htm

Si eu recomand cu caldura aceasta carte pentru oricine vrea sa stie mai multe detalii despre diferitele religii ale lumii si sa inteleaga unde se afla Adevarul.

Mihai36 29.02.2012 23:06:15

Eu nu o recomand decit ca exemplu negativ de secta hindusa care nu reprezinta ortodoxia yoghina asa cum nici miscarile charismatice nu reprezinta crestinismul si nici papalitatea ca institutie.

cum nici ceea ce preda bivolaru nu reprezinta decit o mixtura din diferitele scoli si secte bune si rele intre care nu sint cuprinse chiar toate.
cele rele nici macar in india nu sint asa raspindite ca pe la noi.

despre chakre se vb si ij afara sistemelor hinduse , in cele chinezesti , sau japoneze , fiecare cu doctrina si practica ei .

asadar exista si guru veritabili - sfinti -care respecta vechile canoane de pe vremea lui Pantajali , dar si guru falsi care de multe ori nu le mai respecta

inainte vreme in traditia indiana se obisnuia ca anumiti pustnici care inca nu aveau nivelul sfinteniei ca sa poata deveni guru indeplineau rol de paznici in societate.
in cazul in care simteau ca un guru este fals il alungau cu bataia folosind vergi de copaci. si atunci lumea stia si se ferea.
insa cum ei nu pot fi chiar peste tot unele zone au ramas neacoperite.
iar daca ei sint gonoti multi fug in america.

guru care sint veritabili nu se combat intre ei ci ii combat doar pe cei falsi.

alt guru fals a fost Osho , altul Maharishi Mahesh, -a nu se comfuda cu Ramana Maharishi care a fost un sfint cu reale daruri de cunostere care si-a profetit cu ani de zile inainte ca va muri de cancer si de ce (vezi cartea "India neagra") si care nu a avut discipoli in sensul clasic dar nici maestru.

au mai fost si altii , altii au ramas ,
altii au devenit , cum ar fi de ex Shri Shri Ravi fata de care aveam o rezerva (intotdeauna prealabila) insa apoi i-am urmarit niste intreviuri pe Youtube ca sa ii percep pacea si lumina ochilor si asa l-am clasificat la categoria celor buni.

daca erau ei oile pierdute Iisus ar fi trait in India
desi din cite se pare Iisus a fost acolo in calatorie urmind un traseu circular in vremea cit a lipsit din descrierile cartilor evreiesti.
iar lumea il asculta -inclusiv calugarii buddisti -percepindu-L ca pe un mare sfint.
O singura data au vrut sa Il omoare niste preoti insa a parasit zona mergind mai departe.

Adriana Cluj 29.02.2012 23:16:56

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 432475)
Iisus ar fi trait in India
desi din cite se pare Iisus a fost acolo in calatorie urmind un traseu circular in vremea cit a lipsit din descrierile cartilor evreiesti.
iar lumea il asculta -inclusiv calugarii buddisti -percepindu-L ca pe un mare sfint.
O singura data au vrut sa Il omoare niste preoti insa a parasit zona mergind mai departe.

Treaba asta am mai auzit-o, dar de crezut nu o cred. In plus am ascultat cuvantul unui parinte referitor la aceasta, cum sa-i zic?, hai sa-i spunem teorie ca sa nu folosesc cuvinte nepotrivite...
Iar dumnealui ne-a spus ca e doar o speculatie care vrea sa subrezeasca credinta noastra dreapta, si sa duca la un fel de ghiveci ecumenic....cum ca pana la urma toate religiile sunt la fel, etc, bla, bla, bla, ...ceva de felul asta, ratacirea ecumenica, nu pot sa-i reproduc cuvintele ca am mai uitat din ele, am spus doar concluzia cu cuvintele mele.

De asemenea aceasta teorie am intalnit-o ca argument la utilizatorii de tehnici orientale (bioenergie, yoga, reiki, toate alea, etc) combinata cu falsa lor credinta pe care o afiseaza si de care fac mare caz, pentru a-si atrage adepti si clenti care isi manifesta scepticismul fata de practicile lor.

Editat.

DragosP 01.03.2012 08:43:24

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 432481)
Treaba asta am mai auzit-o, dar de crezut nu o cred. In plus am ascultat cuvantul unui parinte referitor la aceasta, cum sa-i zic?, hai sa-i spunem teorie ca sa nu folosesc cuvinte nepotrivite...

Foarte de acord cu dna Adriana.
Vreau și eu un link către un document serios, nu către ceva scris de Dan (Diaconescu, Brown, Dare) și alții ca ei...

Adriana Cluj 01.03.2012 09:28:10

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 432558)
Vreau și eu un link către un document serios, nu către ceva scris de Dan (Diaconescu, Brown, Dare) și alții ca ei...

http://www.sfaturiortodoxe.ro/talita...damascului.htm
http://www.sfaturiortodoxe.ro/_bioenergie.htm
Prima dintre carti nu are ca subiect principal aceste practici, ci convertirea la crestinism a unei femei, persoana publica de altfel, daca putem spune asa, pentru ca a aparut la TV, Maica Ecaterina (Monica Fermo), insa in prima parte a cartii se povesteste despre experientele oculte ale acesteia (yoga, spiritism, din cate imi amintesc).
Scrisa sub forma de jurnal, extrem de interesanta partea referitoare la evenimentele din preajma lui '89 (nu doar atat binenteles, partea esentiala, remarcabila, este drumul acestei persoane spre crestinism).

Cea de-a doua carte, scrisa chiar de cel care cu ajutorul Parintelui Paisie a scapat dintr-o experienta grea (foarte bine scrisa cartea!!) cuprinde mai multe aspecte pe aceasta tema.

De asemenea:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/crestinismsiyoga.htm
http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/j...onvertirii.htm
si mai stiam un articol complex despre marturia unui tanar roman care a practicat yoga. Poate gasesc link-ul...

Iata cuvintele parintelui Arsenie Papacioc, Dumnezeu sa-l odihneasca:

"- Practica yoga este acceptată de Biserică?

- Nu vă mai înselati si cu yoga, dragii mei, Biserica o consideră erezie.

A venit cineva la mine si a început să vorbească despre yoga si i-am spus: "Dar cine vă opreste să faceti metanii, care este o miscare completă a organismului. S-au văzut crestini deasupra pământului ridicati, cu o fortă împotriva gravitatiei de-ti stă mintea în loc. Îti ajută harul lui Dumnezeu, pe care ei nu contează. Ei îsi dezvoltă muschii... si în numele cărei religii fac ei acestea? Unde vrei să ajungi cu trezirea tuturor fibrelor trupului?

Eu, dacă fac metanii, fac în numele unei religii, vreau să ajung la mântuire. Pentru asta mă prosternez: "Doamne, iartă-mă!"

Si, între timp, el a început să vorbească si despre Buda, la care eu i-am răspuns că "Budismul este o religie morală, dar nu mântuitoare!" Eu i-am spus limpede cuvintele Mântuitorului: Cine nu adună cu Mine, risipeste! Cine nu se va boteza în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh, nu se va mântui! Hristos a spus "Eu sunt Cel ce sunt".

M-a întrebat o altă "doamnă", o profesoară - îmi venea să-i dau si câteva palme, atât de mult m-a supărat! "Numai două vorbe, numai două vorbe!" - să-mi spună. Si zice: "Mântuitorul n-a apărut de la vârsta copilăriei până la propovăduire, a fost în India". "Cum să se ducă în India, doamnă, că era Dumnezeu! Trebuia să învete de la indieni, El, Care a creat pe indieni? Era Dumnezeu, doamnă, ce tot mai întrebi?" Ce să mai înveti de la budisti, când Dumnezeu a zis Eu sunt Cel ce sunt?"

DragosP 01.03.2012 09:49:06

Mulțumesc, dar eu vroiam link către document care să demonstreze călătoria Mântuitorului în India.

Adriana Cluj 01.03.2012 09:56:55

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 432573)
Mulțumesc, dar eu vroiam link către document care să demonstreze călătoria Mântuitorului în India.

Oh, asta chiar ca nu stiu...
Dar ma indoiesc ca in toata lumea asta ar exista o asemenea dovada....poate multe speculatii...

caryna 01.03.2012 15:09:01

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 432481)
Iar dumnealui ne-a spus ca e doar o speculatie care vrea sa subrezeasca credinta noastra dreapta, si sa duca la un fel de ghiveci ecumenic....cum ca pana la urma toate religiile sunt la fel, etc, bla, bla, bla, ...ceva de felul asta, ratacirea ecumenica, nu pot sa-i reproduc cuvintele ca am mai uitat din ele, am spus doar concluzia cu cuvintele mele.

De asemenea aceasta teorie am intalnit-o ca argument la utilizatorii de tehnici orientale (bioenergie, yoga, reiki, toate alea, etc) combinata cu falsa lor credinta pe care o afiseaza si de care fac mare caz, pentru a-si atrage adepti si clenti care isi manifesta scepticismul fata de practicile lor.

Editat.

Foarte adevarat....si eu sunt convinsa ca Domnul nostru IISUS NU A TRAIT IN INDIA sau ce zic ei.....

"Mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume."

Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. În aceasta să cunoașteți duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturisește că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu. Și orice duh, care nu mărturisește pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ați auzit că vine și acum este chiar în lume. Voi, copii, sunteți din Dumnezeu și i-ați biruit pe acei prooroci, căci mai mare este Cel ce e în voi, decât cel ce este în lume. Aceia sunt din lume, de aceea grăiesc ca din lume și lumea îi ascultă. Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii. Iubiților, să ne iubim unul pe altul, pentru că dragostea este de la Dumnezeu și oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu. Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire. Întru aceasta s-a arătat dragostea lui Dumnezeu către noi, că pe Fiul Său cel Unul Născut L-a trimis Dumnezeu în lume, ca prin El viață să avem. În aceasta este dragostea, nu fiindcă noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindcă El ne-a iubit pe noi și a trimis pe Fiul Său jertfă de ispășire pentru păcatele noastre. Iubiților, dacă Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi, și noi datori suntem să ne iubim unul pe altul.

http://www.doxologia.ro/calendar-ort...-au-iesit-lume

caryna 01.03.2012 15:29:16

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 432573)

Uitati un link dar sa nu dati crezare pentru ca SUNT DOAR MINCIUNI ca sa ne duca in eroare si sa ne departam de la Dumnezeu si de la MANTUIRE. DOAMNE APARA-NE SI NE PAZESTE DE TOTI CEI CARE NE VOR RAUL,DE TOTI LUPI IMBRACATI IN PIEI DE OI....

http://www.ziare.com/social/religie/...-india-1069056

Aduceți-vă aminte de învățătura Sfîntului Apostol Ioan Evanghelistul, mare cuvîntător de Dumnezeu care ne sfătuiește, zicînd: Nu dați crezare oricărui duh, ci ispitiți duhurile dacă sînt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume (I Ioan 4, 1). Iar dacă se întîmplă să auziți asemenea predicatori și prooroci mincinoși, adică sectanți, nu-i ascultați, ci părăsiți-i și alergați la preoții dumneavoastră și la toți cei ce au iscusință în Sfintele Scripturi și care sînt fii adevărați ai Bisericii Ortodoxe și de către aceștia vă lămuriți și vă luminați și vă călăuziți spre Hristos. Cereți sfatul preoților care au învățat și cunosc Sfînta Scriptură, ca să nu cădeți pradă lupilor celor îmbrăcați în piei de oi și mincinoși prooroci, care, după cuvîntul Domnului, pe mulți vor înșela (Matei 24, 11).

http://paginiortodoxe2.tripod.com/pr...21rusalii.html

DOAMNE AJUTA!

caryna 01.03.2012 15:38:54

Minciuni ordinare impotriva crestinismului

http://www.lovendal.net/wp52/minciun...enit-buddhist/

Adriana Cluj 01.03.2012 17:28:47

Citat:

În prealabil postat de caryna (Post 432664)

Daca Domnul Iisus ar fi fost acolo, astazi acei oameni ar fi crestini!. Dar nu sunt.

Mihai36 01.03.2012 18:02:53

Legat de Iisus in India faptele nu sint prezentata intocmai adevarat nici din partea lui Notevici, nici din partea comentatorilor , ulterior dupa Notevici s-au facut si alte cercetari din care reiese ca IIsus nu a aprobat politeismul (desi exista si conceptul de Dumnezeu Unic-Parabrahma sau Brahman) ci l-a combatut fara se precizeze modul concret.
-in Vede scrie ca "La inceput era Cuvintul si Cuvintul era la Brahman si Brahman era Cuvintul."

Pina la urma de ce ar fi dorit Dumnezeu sa ajute oamenii exclusiv printro singura religie care nu a fost si inca nu e raspindita peste tot?

daca spui ca exista doar o singura credinta si un singur Dumnezeu si un singur botez dar interpretat doar ca alocate unei singure religii sau biserici tot ceea ce faci este sa judeci cu partinire caci adevaratul inteles al acestui Legamint cu Levi este aratat in Maleahi 2 1-10 din acre reise ca el nu permite partinire decit daca este desfiintat , lucru realixat vedem prin interpretare eronata.

sa zicem ca Iisus ar fi studiat unele carti sau a facut scoala , facukltati ,etc -pentru ce sa le faca daca este atoatecunoscator?
-ca sa aibe autoritate in fata altora, eventual sa se faca cunocit de lume deosebita pe care sa ii invete ulterior.

faptul ca Iisus a fost in India nu are vreo legatura cu contestarea Sa ca Dumnezeu. Ci nu poate fi decit o pilda cum ca Dumenzeu iubeste si alti nazuitori pe care i-ar putea considera fie merituosi fie oi pierdute fie ambele.

deosebirea duhurilor nu ar trebui facuta dupa un sablon (cu referire la Iisus sau la Melchisedec etc ) ci cu darul deosebirii duhurilor destinat tocmai in acest sens -dar care nu este definit corect caci nu este discernamint logic ci un dar care strabate dincolo de aparente sau partinire.

daca este sa luam asa dupa recunaosterea divinitatii lui Iisus mai exsta si lupi in blana care spun ca El este Dumnezeu dar ei sint complet necredinciosi -ex. securisti comunisti atei.

apoi ramuri religioase care ii recunosc lui Iisus divinitatea ca doctrina proprie in afara bisericilor crestine mai exita atit in India sisteme Yoga cit si unele din ramurile Sufi - ordine calugaresti arondate islamului dar cu independenta doctrinara unele hulite in unele tari arabe.

apoi sistemele Reiki nu spun nimic despre divinitatea lui Iisus in sens negativ ci mai degraba in sens pozitiv tocmai fiindca are o politica de neutralitate fata de toate religiile.

nici un preot fie el si papa nu este infailibil daca nu are daruri de cunoastere -sa fie prooroc dovedit prin fapte prin care sa dovedeasca atotcunaoterea in orice context.

Toate realitatile spirituale din intreaga lume ar trebui studiate fara partinire si luat din ele ce este bun asa cum exista indemnul insa abia azi unii teologi descopera ca Tao Te King prin simbolistica si informatie reprezinta "cel mai pur crestinism".
Pina acum cercetarea nu s-a facut sa se pastreze ceea ce este bun ci doar sa se caute nod in papura si inevitabile erori ori sa se interpreteze eronat unele lucruri.

un fost consilier papal- Miceal Ledwith- a cercetat o sumedenie de lucruri incluisv in bibloetcile Vatianului si a ajuns la unele concluzii insa odata expuse papei asa cum este obligat in loc sa conduca la o expertiza paralela care sa confirme sau sa infime a condus brusc la indepartarea lui evident sub acuze indolielnice,
-deci cercetarea mai mult decit se accepta oficial nu este buna.
ei bine tot el a descoperit ulterior ca un nr de 117 pilde si invaturi are Iisus in comun cu Buddha. multe care sint formulate intocmai.

cind Iisus spne ca "cei care nu aduna cu Mine" -nu se refera la biserica si exteriorul ei ci la interiorul omului la faptele fiecaruia caci exista alt verset care face referire la cei care vindecau in acele vremuri dar care nu urmau pe apostoli -iar Iisus le ia apararea in fata apostolilor spuind " Cine nu este impotriva noastra este pentru noi."

cu care duh au facut minuni cei trei magi de la rasait? cu cel rau sau cu duhul sfint? -de unde au stiut ei ca Dumezeu se intrupeaza chiar acolo si chiar atunci din moment ce din astrologe nu se poate afla asta ?

Daca ei au venit la Iisus de ce sa nu mearga si Iisus la ei in tara ?

Se spune ca Buddha ar fi zis ca nu exista Dumnezeu insa nu este tocmai exact caci a fost o interogatie-Daca nu exista Dumenzeu atunci ce ar mai fi de facut? el avind discipoli atit hindusi cit si taoisti asa incit nu putea sa promoveze un anume pantheon fie al unora fie al altora.
mai mult decit atit a profetit ca va veni Maitreya care va unifica toate religiile si va calauzi lumea in tot adevarul si va aduce pacea pe pamint creind o era de prosperitate si armonie intre toti oamenii.

iar Mai Treya este unul din cele 1000 de nume ale lui Adi Shakti (Puterea necreata/primordiala=Duhul Sfint) deci a folosit un nume in limba sanscrita care desemneaza o divinitate deci buddhistii aceia dntre ei care nu cred in Dumnezeu inca ar trebui sa se intrebe daca Buddha ar fi dorit ca ei sa fie necredinciosi ori daca ei au interpretat eronat.

cine garanteaza ca Dumnezeu daca vrea nu are voie sa vina intrupat si in alte religii fara sa ne dea noua socoteala. "Iata ma voi arata altui neam"
desi in VT scrie ca Dumnezeu nu face nimic fara sa vestasca robilor sai proorcilor -iar proorcilor le-a vestica >Domnul savaot va fi rege" si ca se va lupta cu dusmanii Sai ca un leu ca in vreme de razboi si pe care ii va invinge cu urgia.

Mihai36 01.03.2012 18:20:32

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 432675)
Daca Domnul Iisus ar fi fost acolo, astazi acei oameni ar fi crestini!. Dar nu sunt.

Se pare ca Iisus nu a dorit sa infiinteleze noi religii in fiecare oras sau sat in care a poposit pt un scurt interval , o luna sau doua sa zicem maxim
iar daca ei L-au tinut minte cu siguranta ca atunci cind primii crestini au ajuns in India ei au devenit crestini.
-lucru consemnat de unele texte crestine ale bisericii rasaritului care spun ca in unele locuri populatia locala il stia deja pe Isius lasindu-se botezati de ei fara sa ceara prea multe lamuriri.
in Israel a stat 3 ani si jumatate sa scoleasca ucenicii deplasindu-se doar pe o zona oarecum restrinsa si revenind insa in india a facut un ocol al Intregului subcontinent ajungind pina sus in Tibet fara sa revina in acelasi loc.
in zilele noastre in multe ramuri hinduse se imprumuta unele lucruri din crestinism.
iar atunci cind se sarbatosste Craciunul este oficial zi de sarbatoare nationala alaturi de alte zile cu specific local - birourile obiciale si bancile sint inchise.

Mihai36 01.03.2012 18:53:19

Citat:

În prealabil postat de caryna (Post 432664)

daca ai idee macar despre hinduism vezi ca cele 5 combateri de jos snt false si unele chiar ilogice .
cum sa dai citate din Vede sau din alte scrieri din moment ce everii nu le cunosteau ca sa se poata baza pe ele ?
ei nu le cunosteau? intrau pe net dadeau cu google si aflau ..

religia panteista nu inseamna Dumnezeu indentificat cu natura ci o religie care are mai mult decit conceptul de Dumnezeu Unic (de ex Allah sau Manitu)
panteist vinede la pantheos pan theos- theos inseamna Zei de aici vine si teologie, teocratie , teozofie etc

-am mai vazut si alte combateri in care se spune ca Dumnezeu in India ar fi vazut cumva impersonal insa iar e fals caci in india Dumnezeu este vazut ca finta complexa cu diferite fatete care au si intrupari pe pamint de ex Rama si sotia lui Sita apoi Krishna care la fel este vazut ca o alta intrupare a lui Vishnu - aspect divin patern care se intrupeaza periodic asa cum scrie si in Bhahavad Gita.
apoi inca odata nu are cum sa fie indentificat doar cu creatia din moment ce exista doua concepte care fac distingtia intre lumea creata si cea cereasca ,creat si Necreat = purusha si Prakriti.

pina la urma nici panteonul crestin nu este chiar atit de simplu caci cuprinde multe ierarhii , cete ingeresti, Arhangheli. tronusi si puteri.
-daca despre cetele ingeresti mai stim cite ceva despre tronuri si puteri nu stim nimic nici macar numarul total,
stim doar despre cele 7 duhuri ale lui Dumnezeu ca sint 7 , ca sint numite dupa cite o calitate si ca sint primite si de cei desavirsiti.

daca altii le personifica si le dau nume ce treaba avem noi cu ei? pina la urma sint vii iar Dumnezeu nu e om ci e infinit mai complex. E o intreaga retea constienta care actioneaza prin fiecare fiinta in diferie feluri.

caryna 03.03.2012 19:54:05

Am gasit asta pe net ....edgar cazce

Iata efectul rugaciunii TATAL NOSTRU asupra chakrelor în opinia lui EDGAR CAYCE:
TATAL NOSTRU CARE ESTI IN CERURI actioneaza asupra glandei pituitare, cu rol de declansator al procesului
SFINTEASCA-SE NUMELE TAU actioneaza asupra glandei pineale
VIE IMPARATIA TA deschide tiroida si regleaza functia acesteia
FACA-SE VOIA TA PRECUM IN CER deschide tiroida
ASA SI PE PAMANT actioneaza asupra timusului
PAINEA NOASTRA CEA SPRE FIINTA DA-NE-O NOUA ASTAZI deschide gonadele, glandele sexuale masculine si feminine
SI NE IARTA NOUA GRESELILE DUPA CUM SI NOI IERTAM celor ce ne-au gresit, actioneaza asupra glandelor suprarenale
SI NU NE DUCE PE NOI IN ISPITA actioneaza asupra celulelor Lyden, celule secretoare de hormoni
SI NE FERESTE DE CEL RAU actioneaza din noi asupra timusului
CA A TA ESTE IMPARATIA actioneaza din nou asupra tiroidei
SI PUTEREA actioneaza asupra glandei pineale
SI MARIREA redeschide pituitara
AMIN formula de inchidere a acestor centri energetici si de reconectare la planul terestru.

Mihailc 03.03.2012 20:16:03

Citat:

În prealabil postat de caryna (Post 432980)
Iata efectul rugaciunii TATAL NOSTRU asupra chakrelor în opinia lui EDGAR CAYCE:
TATAL NOSTRU CARE ESTI IN CERURI actioneaza asupra glandei pituitare, cu rol de declansator al procesului
PAINEA NOASTRA CEA SPRE FIINTA DA-NE-O NOUA ASTAZI deschide gonadele, glandele sexuale masculine si feminine
SI NE IARTA NOUA GRESELILE DUPA CUM SI NOI IERTAM celor ce ne-au gresit, actioneaza asupra glandelor suprarenale
SI NU NE DUCE PE NOI IN ISPITA actioneaza asupra celulelor Lyden, celule secretoare de hormoni
AMIN formula de inchidere a acestor centri energetici si de reconectare la planul terestru.

.... și marmota învelea ciocolată în staniol.

Adriana Cluj 03.03.2012 20:30:39

Citat:

candva am citit si eu despre Edgar Cayce, considerat la vremea lui un fenomen..sau madam Blavatsky,... dar.... sa nu uitam... dar genul acela de insusiri nu sunt de la Duhul Sfant.
Hipnoza, mijloacele paranormale, calatoriile extracorporale ale unora, toate alea nu sunt bune...
De ""calatorit"" in alta parte de cat era, a ""calatorit"" si Parintele Paisie, dar altfel, a calatorit in Duh Sfant, mai bine zis Duhul Sfant i-a descoperrit ce se petrecea la mare distanta de locul unde se afla dansul.... Aceasta e cu totul altceva decat inselarile.
Citeste cartea aceea cu India. si daca vei citi acea carte, eu cred ca te vei lamuri.
Eu nu ma pricep atat de bine incat sa-ti aduc argumente sofisticate, nu ma crede pe mine. Dar crede-l pe acela care a scapat dintr-o mare incercare cu ajutorul Parintelui Paisie.

Parintele Arsenie Boca, in timp ce era detinut la canal, a ""plecat"" doua ore.... la inmormantarea mamei sale... Dar, asa cum zicea, acestea sunt calatorii in Duhul Sfant.

Rugaciunea Imparateasca lasata noua de domnul Iisus, Hristos este o rugaciune de slavire a lui Dumnezeu Atotputernicul, fara de care nici unul dintre noi n-am exista, n-am avea painea cea de toate zilele si pe care il rugam sa ne ierte gresalele noastre, pentru ca nu suntem in stare sa ne pocaim si sa ne caim indeajuns, nadejdea noastra este doar Marea Sa Milostivire.
Am citit undeva ca Dumnezeu sta un ceas in Scaunul Judecatii si 23 de ceasuri in Scaunul Milei. Daca Dumnezeu nu ar fi atat de milostiv cu noi, n-am avea nici o sansa/nadejde sa speram la iertare, la cat de nevrednici suntem.

N-are legatura nici cu glanda pineala, nici cu cea pituitara, nici cu celelalte.

Despre glanda pineala sa stii ca am auzit tot de la un individ care se ocupa cu bioenergia.... deci, despre ce vorbim? iata locul lor comun.

Nu iti mai bate capul cu astea, te vor tulbura. Asa cum ti-am scris, de un cuib de viespi trebuie sa fugi, nu sa te duci sa te uiti in el.

Mai bine asculta asta: http://www.youtube.com/watch?v=bgALtomu6Pg e minunata, am gasit-o aici pe forum si nu ma pot opri s-o ascult, fetele celor doi preoti sunt atat de graitoare, lacrimile...

Doamne ajuta!

Mihai36 03.03.2012 21:24:45

Adevarul este ca stiinta actuala a demonstrat existenta chakrelor si aurelor puse in evidenta prin diferite metode de masura si fotografiere cu filtre speciale.
a descoprit multe lucruri insa ele nu sint acceptate a fi introdise in media si universitati decit f putin iar cine se opune -Consiliul Biseicilor.

Edgar Cayce intradevar la inceput s-a ocupat cumva obligat de imprejurari cu transa mediumnica insa apoi a renuntat dindu-si seama ca nu este ceva crestinesc lucru care i-a adus scritici din partea unora
insa apoi dupa ceva vreme a vazut ca darurile de cunoastere ale duhului sfint aduc prin revelatie informatii cel putin la fel de valoroase si care acopera o mai mare varietate de domenii.

cu f rare exceptii profetiile lui s-au impinit (un caz particular din SUA)

in rest a profetit cele doua razboaie mondiale si apoi a mai facut despre viitor citeva referiri legate de vremea Judecatii
-vremea Judecatii se va apropia f mult atunci cind vor avea loc un tsunami in Chile si o explozie vulcanica in Islanda -intre timp ele au avut loc deja.

apoi s-a ferit sa dea si alte detalii insa a specificat citeva amanunte in care a pus accentul pe viata la tara, recomandind traiul la tara pt acele vremuri, cele de dupa urgia justitiara.

chakrele sint hainele noastre spirituale pe care trebuie sa le albim sint cerurile Imparatiei din noi, sint terenul sfintirii si al luptei dintre bine si rau,

poti sa le numesti cum vrei , ele tot exista si sint alocate spiritului nostru din inima, prin ele se manifesta caracterul si tot binele divin.

acum sint negate de biserica asa cum nega si nvirtirea pamintului in jurul soarelui asa cum si fostul patriarh a negat acupunctura doar pt ca dupa ce a aprobat-o cercetind cazuistica si-a dat seama ca acele canale de fapt pornesc de la chakre facind legatura cu organele .
sint negate pentru ca nu doreste sa dea dreptate sub nici o forma altor religii pe care le demonizeaza incalcind leganmimtul cu Levi in pofida blestemului lui Dumnezeu.
sint negate fiindca ori de cite ori a primit revelatii calugaresti in care ele sint confirmate le-a respins asa incit azi e posibil ca doar la vaticamsa mai existe astfel de revelatii din vremea cind Inchizitia isis tortura prioprii calugari pentru ca aduc revelatii care nu concorda cu dogma papei .

acum e vremea ca ele sa fie negate spunindu-se lumii ca deja se detine intregul adevar desi se afirma ca inca exista taine biblice de nepatruns pt mireni si intrebari fara raspuns.

degeaba se aduce in discutie cazuri particulare fiindca sistemul yoga nu este omogen asa cum nici crestinimsul si nici islamul nu este
de ex Al kaeda nu crede deloc in Mohammed , pt ei el nu a existat niciodata darmite sa fie profet , ei stiu de allah si jihad , razboi si ura .
de ce? pentru ca Mohammed dupa incheierea razboilui de eliberare religioasa si sociala a psu ca razboiul armelor s-a incheiat "Armele sa taca iar gurile sa va vorbeasca"

dar oare putem noi considera asa intregul islam , bineinteles ca nu , adevaratul islam poate nu este nici restul ciprobabil ca este format din anumite ramuri calugaresti sufi care il recunosc pe Iisus ca fiind Dumnezeu.

asa si aici practicile rele nu sint reprezentative ci doar exceptii insa lumea nu le poate deosebi mai ales cind le considera identice

IIsus a spus ca va veni Imparatia pe pamint -dar si ca Ea era deja in acel moment , cum era ? era reprezentata de El
insa El urma sa plece ceea ce inseamna ca atunci cind a veni iar va fi vb oar despre o venire divina intrupata.
iar atunci cind va veni nu se va spune iata este aici sau acolo ci (se va supune) iata imparatia este in voi -adica se va pune accent pe cunoasterea imparatiei din noi .

cin va veni Imparatia Ea e va vesti ca o veste buna (evanghelios) prin divulgarea identitatii divine pina atunc tainuita deci taina lui Dumnezeu de va sfirsi (cind va suna din trimbita al 7 le inger)
si atunci vestea si noia invatatura constituie "carticica" din mina ingerului care va pica amar la stomac din cauza preconceptiilor prea inradacinate dar si a fariseilor potentiali care se vor opune mediatic lui Dumnezeu prin hule si demonizari.
de aceea lui Ioan i se spune simbolic ca el trebuie sa mai propovaduaisca "din nou" la multe neamuri limbi si popoare.
pentru ca va fi ceva nou, neasteptat si incredibil.

insa oamenii insi vor da seama ca chiar Dumnezeu locuisete in Sion si in Ierusalim abia in momentul urgiei pina atunci contestata de farisei si avertizata de Dumnezeu "cel rau" cu "fata schimonosita fara de asemanare cu oamenii de care ei se vor speria."
si abia apoi va fi prezentat si Iisus cu noul nume care evident va fi adus in fata "Celui vechi de zile " deja prezent si recunoscut de marea majosritate moment in care si evreii vo fi convertiti in totalitate chiar daca unii vor fi inainte (Iuda si Ierusalimul).

totul va incepe inro zi cind va avea loc o revelatie colectiva pe intregul pamint - cu tema justitiara divina dar cumva si individualizata si apasatoare pe masura vieti fiecaruia de pina atunci -unii au avuit aceasta revelatie deja ei nu o vor mai avea ,in acea zi vor avea loc mai multe evenimente in jur de 4 intre care imediat vizibile 3
atunci se va arata si crucea pe cer aceea de care vb si Arsenie Boca spunind ca atunci va avea loc un eveniment mare desi unii vor spune ca e rau si ca e inselatorie demonizind si marturisnd mincinos si partinitor.
insa nu trebuie neaparat sa iei o decizie ferma , potia stepta pina cind lucrurile se vor clarifica va incepe si razboiul cu Gog si Asiria acolo in acele parti israel si pakistan
Se va ridica si Dumnezeu si nu va mai lasa numele lui sa fie hulit si cu mina intinsa va aduce urgia (strigind din templu) asupra intregului pamint miscind cu totul planeta raportat la planul de rotatie- moment in care vor incepe cele 3 zile de intuneric i care vor pieri o treime din oameni ,fapturi, copaci si toata iarba.

Adriana Cluj 03.03.2012 22:38:11

Am gasit aceasta postare a lui AlinB:

""Mihai36 e un "liber cugetator", el isi traseaza propria cale, isi face propria doctrina, din crestinism ceva, de la altii altceva..
Nu te astepta ca ceea ce spune sa fie in acord cu doctrina crestina cu care esti obisnuit, chiar daca are iz de crestinism. ""

Asa este?

caryna 04.03.2012 07:32:03

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 433002)

""Mihai36 e un "liber cugetator", el isi traseaza propria cale, isi face propria doctrina, din crestinism ceva, de la altii altceva..
Nu te astepta ca ceea ce spune sa fie in acord cu doctrina crestina cu care esti obisnuit, chiar daca are iz de crestinism. ""

Asa este?

Multumesc.... sunt foarte multi pe forum....

Aseara au venit 2 sectanti la usa...erau martorii lui iehova...sa imi dea pliante sa citesc.
Le-am spus ca sunt ortodoxa si asa o sa mor. Mi-au spus ca nu vor sa imi schimbe religia, vor doar sa citesc ce zice Dumnezeu din brosurile lor. Am inceput sa vorbesc cu dansii sa-i fac sa inteleaga ca ORTODOXIA E CALEA CEA ADEVARATA dar n-am reusit...ma doare sufletul,as fi vrut sa-i ajut...nu am putut sa dorm aproape deloc. Ma doare sufletul si pentru acei oamenii pe care ii acapareaza. As vrea sa fac ceva pentru sufletul lor dar nu-mi dau voie,cred tot ce le-a spus pastorul lor, nu isi pun un semn de intrebare...
NU JUDEC PE NIMENI,DOAMNE FERESTE....VREAU DOAR SA FIM TOTI ASA CUM NE-A LASAT DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS...ORTODOXI...
Nu vreau sa ne lasam amagici de sectele astea venite din occident...noi suntem un popor crestin-ortodox si asa sa ramanem pentru ca asta e CALEA DOMNULUI...ORTODOXIA.
Nu stiu ce sa mai spun, numai am cuvinte dar simt o mare durere in suflet si ma gandesc la acei doi oameni. De ce nu m-au ascultat cand le-am explicat ca ORTODOXIA E CALEA CEA ADEVARATA, ca Dumnezeu ne-a prevenit sa NU NE LASAM AMAGITI DE ALA RAU PENTRU CA MULTI MARTORI MINCINOSI VOR IESI SI VOR PROPAVADUI NUMAI MINCIUNI DUPA BUNUL LOR PLAC...
Voiam sa le spun multe dar nu au mai vrut sa stea de vorba cu mine.
Doamne ajuta!

Mihai36 04.03.2012 09:55:02

Citat:

Asa este?

da si nu
liber cugetator in acest caz inseamna cel care nu se incredinteaza in oameni (neprooroci) si in puterea lor limitata de a purta ci cerceteaza toate ca sa pastreze ceea ce este bun , cel care a simtit pe pielea lui ca dogma nu cuprinde adevarul deplin - infailibil ci este doar pe masura capacitatii medii de a purta a gloatei.
un om caruia i s-a descoperit ca duhul sfint lucreaza si prin alte religii morale
un om caruia i s-a descoperit ca Biserica detine revelatii calugaresti inca tainuite fata de mireni si chiar si fata de preoti si care spun adevarul bun sau rau despre alte religii -altul decit cel dogmatic.

Iisus cind a plecat nu a lasat dogma de acum , canonul de acum, si nici traditia de acum- nici nu a desfiintat prin rastalmacire legamintul cu Levi.
El a spus ca mai avea multe sa le spuna dar ca ei nu puteau purta promitind in schimb ca va veni Duhul Sfint care ne va calauzi in tot adevarul marturisind pe Iisus asa cum si ei au marturisit si dovedind lumea vinovata in cele 3 privinte.
-si a mai spus si de lupi flamanzi si orbi care calauzesc alti orbi.

Iisus nu a defaimat restul credintelor in totalitate precizind ca a venit pentru oile ratacite - nu a generalizat cind nu era cazul.
daca ortodoxia este unica cale posibila de ce a interzis apostlilor intrarea in China?
de ce ortodoxia daca e cu-adevarat singura cale mintuitoare nu face eforturi pentru raspindirea ei in intrega lume prin misionariat asa cum fac catolicii si protestantii.

oamenii nu-si dau seama ca pe vremea lui Iisus nu exista cuvintul evanghelie in intelesul de acum (carte) si nici textul ci evanghelios inseamna veste buna
iar vestea buna se poate referi la Iisus sau la Imparatia promisa a veni pe pamint reprezentata de o alta intrupare divina anterioara lui Iisus care si Ea va trebui vestita in momentul incheierii celor 42 de luni de calcare in picioare a curtii exterioare si a sfirsitului tainelui acesteia a lui Dumnezeu care a fost si va fi tinuta pina atunci.

si atunci nu se va spune uite Ea este acolo sau acolo ci se va vorbi despre Imparatia din noi ca prioritate a cunoasterii de sine.

O intrupare divina anterioara si careia Domnul fagaduintei cel mult asteptat ii pregateste calea este acel
Cel vechi de zile in fata caruia "cel asemeni Fiului Omului" va fi adus atunci cind va veni pe norii cerului ca sa i se dea impartia pe pamint.
este acel Cineva de pe tron in fata caruia pe muntele Sion cei 144000 cinta cintari de neinteles pt ceilalti -evident din cauza diferentei de limba
-este Domnul Savaot care va fi rege si isi va invinge dusmanii cu urgia in timp de Iisus sta deoparte la dreapta Lui pina la implinirea tuturor semnelor.

este Dumnezeu care va veni impreuna cu toti sfintii lui in Sion si in Ierusalim care cind va pune pasul pe Muntele Maslinilor se va crapa in doua
caruia i se vor inchina toate popoarele si toata carnea iar cei care nu se vor inchina nu vor mai primi ploaie fiind pedepsiti si cu alte pedepse cu care Domnul va lovi neamurile.
este Domnul care vine sa adune laolalta toate popoarele si carora le va da un semn iar dupa razboi si urgie pe cei ramasi in viata ii va trimite in cele mai indepartate colturi la cei care nu au auzit de numele Lui iar ei vor veni si se vor inchina Lui din sabat in sabat si din luna noua in luna noua.

este Domnul care isi va arata slava si sfintenia in ochii toturor popoarelor ca sa se faca cunoscut (si impotriva lui Gog) si multe popoare vor sti ca este Dumnezeu .
este Cel care striga si i se aude vocea din templu -pedepsind (prin declansarea urgiei) pe dusmanii Sai cind nu va mai lasa sa fie hulit numele Sau cel sfint.
este Domnul care va locui in Sion si in Ierusalim (de partea carora este adevarul) si de care oamenii isi vor da seama abia la urgie -intunecarea Soarelui si cutremurul general (Ioel 4).

este piatra de incercare pentru toti cei din Ierusalim , piatra de care multi se vor impiedica si vor cadea ,
multi vor incerca sa o didice dar se vor rani grav
este "piatra desprinsa din munte" care va dobori uriasul vechilor orinduiri inlocuindu-le cu o noua orinduire care se va intinde pe tot pamintul

Adriana Cluj 04.03.2012 13:00:30

Citat:

În prealabil postat de caryna (Post 433015)
Multumesc.... sunt foarte multi pe forum....

Intrebarea mea era adresata chiar lui Mihai36. Pe el il intrebam daca asa este cum zice AlinB, adica este liber cugetator, are propria doctrina...?
Pana la urma este alegerea fiecaruia... dar sa precizam din ce punct de vedere vorbim, si apoi cel care cere parerea noastra sa discearna singur.

O prietena unguroaica imi zicea odata... nu am uitat vorbele ei: ma uit intai cine vorbeste si apoi ce vorbeste...
Trecand anii, vorbele ei s-au adeverit de foarte multe ori...

Profetul de carton 04.03.2012 13:31:29

Citat:

Asa este?

nu stiu, dar eu nu citesc ce scrie Mihai36 deoarece nu inteleg nimic, mi se pare incoerent + logoree verbala tip delir.

catalin2 06.03.2012 14:01:24

Citat:

Edgar Cayce era un medium, adica intra in transa si afla raspunsuri de la spirtie, de fapt erau ingeri cazuti. A spus multe prostii, printre altele spunea persoanelor si ce au facut in viata trecuta. Era exponetul tipic al new-age si societatii teozofice.
Si eu am citit o carte despre acest medium cand nu eram credincios si am citit si acest lucru despre rugaciune. Asa m-am apucat sa reinvat Tatal nostru, pe care nu il mai stiam.

catalin2 06.03.2012 14:02:40

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 431977)
Total aiurea, îmi pare rău să o spun. După Sinodul Quinisext și canonul 82, orice reprezentări iconografice mediate de simbolizanți impersonali au fost evacuate din icoană. Pentru Sfînta Treime nu există alt model iconografic în afară de Cei trei îngeri de la Mamvri, cu punctul maxim în Troica lui Rubriov

Probabil e adevarat ce spui, cred ca reprezentarea ochiului a fost preluata de la catolici in evul mediu.

catalin2 06.03.2012 14:06:13

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 432558)

Nici nu exista, in zilele noastre este o poveste vehiculata de adeptii new-age, ca sa arate ca toate religiile sunt bune. Mai mult, spun ca Iisus a invatat de la egipteni, indieni, o si mai mare prostie, in acord cu conceptia ca Iisus ar fi fost doar un mare invatat. Aceasat poveste apare si la Edgar Cayce, care spune ca un spirit i-a povestit asta in transa.

DragosP 06.03.2012 14:18:54

Cine era în transă? El sau spiritul? :39:

Mihai36 06.03.2012 15:59:40

Adevarul este undeva la mijloc cit si dincolo de cele doua pozitii -legat de Iisus in India.
daca IIsus s-a botezat inseamna ca El nu mai este Dumnezeu sau ca avea nevoie de botez? asa si cu invatatul - a facut unele lucruri nu pt El ci pt altii.
cine spune ca Iisus nu are voie sa mearga si la alte oi mai mult sau mai putin pierdute?

azi e f usor sa combati ceva , ori dai vina pe masonerie ori pe new age si iendiat toata lumea crede desi nimeni nu stie cu exactitate ca nici msoneria nu e ceva omogen nici new age si nici au un grad prea mare de reprezentativitate intenationala.

de ex in lume exista in jur de 2400 de ramuri, secte , scoli si cai spirituale inclusiv cele crestine din care in new age sint inscrise doar aprox 22 -24 ( numarul variaza unii mai pleaca) care nu au adoptat o doctrina comuna niciodata ci este doar ceva formal care e blamat chiar si de catre f multi din orient posibil pe alocuri chiar sa catalogheze si crestinismul ca fiind reprezentat de new age tocmai ca sa il combata si pe el odata cu new age- fiindca unele din cele 22 afirma divinitatea lui Iisus.

din cele 2400 numai in India sint cam 2000 iar islamul are si el vreo 200 dintre care unele si ele in aceste 2000.

asa si cu experientele pacatosului care a plecat in India si vede indienii ca fiind un popor violent desi nu a fost batut niciodata.
cu un singur exemplu nu poti generaliza decit daca vrei sa terfelesti adevarul

experienta lui cu cele citeva contancte nefericite cu acei falsi guru fie in Grecia fie in India este echivalent cu un indian ar vrea sa cunoasca crestinismul si nimereste undeva in vremea Inchiztiei catolice sau undeva la niste secte crestine mormoni inarmati sau unii posedati din "charismatism"
ori vrind sa cunoasca islamul ar nimeri la imperiul otoman in plin razboi desi in Coran scrie ca Mohamed a spus "razboiul armelor s-a incheiat, de-acum armele sa taca si gurile sa va vorbeasca . Propovaduiti si convertiti lumea intreaga pina la Judecata. Cei care nu vor face aceasta nu vor fi salvati."
ori ar nimeri la Al Kaeda si secte similare care nu cred deloc in Mohameed si nici in Coran.

caryna 28.08.2012 15:26:25

intrebate

Ce se intampla atunci cand cineva iti face descantece pe scrisa??

Eugen7 28.08.2012 16:37:23

Citat:

În prealabil postat de caryna (Post 467272)
Ce se intampla atunci cand cineva iti face descantece pe scrisa??

Descantecele sunt dracovenii (magie, vrajitorie...). Sunt cu atat mai "periculoase" cu cat se incearca amestecarea obiectelor sfinte si numele Sfintilor lui Hristos Iisus (ba chiar si numele Domnului Iisus Hristos si al Maicii Sale, Nascatoarea de Dumnezeu) cu tot felul de incantatii dracesti... evident pentru a induce lumea in eroare.

Nu va amagiti: "lumina lumineaza in intuneric si intunericul nu a cuprins-o". Hristos Iisus este lumina lumii si Sfintii Sai sunt luminati de harul Duhului Sfant!
Asa cum intunericul "fuge" de la lumina asa fug si dracoveniile (vrajile, descantecele etc) de Sfanta Biserica si Sfintii Lui Hristos Iisus care sunt cuprinsi de harul Duhului Sfant!
Hristos Iisus insusi spune: "Biserica MEA portile iadului nu o vor birui". Asadar sa alergam la Hristos Iisus si la Sfanta Sa Biserica, la Sfintele Taine la Sfintii Parinti... si nu la descantece, magii, vrajitorii, clarviziuni, ezoterisme, yoga, reiki si alte dracovenii.

Cuvânt pentru cei preocupați de ocultism, magie, clarviziuni
"Deosebiți duhurile, că nu toate sunt de la Dumnezeu”

Pr. Vasile SORESCU

Atunci când Biserica și viața creștinilor s-au bucurat de o oarecare pace din partea mai marilor lumii, au apărut la orizontul credinței creștine alte primejdii pierzătoare, mult mai periculoase, care au ca punct de plecare răstălmăcirea și falsificarea învățăturii de credință. Acestea sunt în aparență inovații omenești, dar în realitate își au izvorul în lucrarea înșelătoare și amăgitoare a „prințului” veacului acestuia, adică a duhurilor întunericului.

Mediul favorabil acțiunii acestor ființe infernale în lume este întreținut, pe de-o parte, de înclinația nejustificată a oamenilor față de senzațional și de orice manifestare a fenomenelor paranormale, iar pe de altă parte, de necredința, puțina credință sau falsa credință a lor. În cele mai multe cazuri, credința nu mai este înțeleasă ca un dar al lui Dumnezeu, ca o virtute ce implică lucrarea harului și voința omului de a se curăți de patimi și chiar de tot ce este creat (Sf. Grigorie de Nyssa), ci ca o oarecare învățătură despre Dumnezeu și despre celelalte taine ale existenței, ajungându-se la un discurs rațional interminabil în legătură cu realitățile spirituale.

Între aceste preocupări ale oamenilor din zilele noastre, de care se face mult caz mai ales prin mass-media, se pot aminti: ocultismul cu diverse forme de vrăjitorie, necromanție etc, clarviziunea orientată fie spre citirea și privirea unor realități de dincolo de barierele materiale firești, fie spre cunoașterea viitorului, astrologia, practica yoga etc. Dacă aceste preocupări s-ar manifesta numai în spațiul extra-creștin, ar fi, desigur, tot negative, dar nu atât de periculoase. În măsura în care, însă, tind să îmbrace și o „haină” creștină sau să fie „creștinate” într-un anumit fel de către cei ce le practică sau de creștinii care nu intuiesc sorgintea și susținerea lor demonică, situația devine foarte gravă, iar avertismentul Sfântului Pavel devine mai actual ca oricând: „deosebiți duhurile, că nu toate sunt de la Dumnezeu”.

Vrăjitoria, magia și toată gama de descântece nu sunt de la Dumnezeu, întrucât prin Revelația dumnezeiască Însuși Dumnezeu se pronunță clar împotriva lor: „Nu vă amăgiți! Nici furii, nici vrăjitorii, nici necromanții, nici sodomiții … nu vor intra în Împărăția lui Dumnezeu”.

În primele veacuri creștine, Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți au luptat prin scris și cuvânt împotriva ocultismului, venit pe filieră grecească, orientală sau egipteană.

Cazul Sfântului Mucenic Ciprian este semnificativ în acest sens. Înainte de convertire, el fusese unul dintre cei mai mari vrăjitori ai timpului. Văzuse pe Lucifer și i se dăduseră mai mulți demoni ca să-l slujească. Faptul de a lăsa impresia că vrăjitorii sau unii oameni pot domina mintal ori prin puterea lor de voință, este tot o înșelare demonică. În realitate demonii îi stăpânesc pe aceștia, pentru că lupta cu succes împotriva lor o duce numai și numai harul dumnezeiesc, împărtășit în Biserică prin Sfintele Taine și cuvântul Evangheliei. Acest lucru l-a aflat și vrăjitorul Ciprian în momentul în care a văzut că toată „armata” iadului n-a putut schimba și învinge pe tânăra creștină Justina. Atunci el a zis: „De nimic este puterea voastră” și s-a convertit la creștinism, a ajuns episcop și a fost martirizat în aceeași zi cu Sfânta Justina.

Dacă vrăjitorii sau cei care merg la ei sunt îndemnați să se roage sau să se spovedească, să se împărtășească etc., acest lucru n-are nici o relevanță. Vrăjitorii fac aceasta ca să-i înșele pe creduli, iar cei care-i ascultă dau dovadă de necredință sau falsă credință, pentru că e o rușine pentru un creștin să fie trimis la biserică de un vrăjitor.

De asemenea, clarviziunea nu este de la Dumnezeu. Prin păcatul lui Adam, noi am pierdut vederea sufletească, iar vederea ochilor are totuși limitele ei firești, rânduite tot de Dumnezeu. Cine caută să vadă cele nevăzute din curiozitate, este ușor vânat de demoni, care pot să transmită pe banda minții noastre, cu care au o oarecare înrudire, diverse informații din organism, din lumea înconjurătoare, de sub pământ etc., pe care noi în mod obișnuit nu le surprindem, dar pe care demonii, ca ființe raționale și personale, le cunosc foarte bine.

În cazul necromanției, demonul se substituie celui mort și dă unele mărturii din viața acestuia, pentru a fi crezut. Despre lucrarea înșelătoare a demonilor în cazul vorbirii cu morții a scris Sfântul Grigorie de Nyssa lucrarea „Despre pitonisă,, în care vorbește de venirea regelui Saul la vrăjitoarea din Endor. Presupusul Samuel, care i se arăta vrăjitoarei ca un „zeu” (Scriptura spune că „zeii neamurilor sunt demonii”) era de fapt un demon, care se substituise lui Samuel celui adevărat. Cei care merg la vrăjitori pierd harul dumnezeiesc, dacă l-au avut, și nu mai au discernământul duhovnicesc, crezând orice li se spune.

Cunoașterea viitorului este rezervată în exclusivitate lui Dumnezeu, Care este „Atotștiutor”. Nici îngerii nu știu și nici nu se pronunță asupra viitorului. În cazul profeților, Duhul lui Dumnezeu vorbește prin ei. Aceștia, însă, au fost purtători de har și au avut o viață conformă întru totul rânduielilor Vechiului Testament, iar în Noul Testament, rânduielilor Bisericii. În creștinism au fost multe cazuri de oameni cărora li s-a descoperit viitorul. Dar ei n-au făcut niciodată din aceasta „o meserie” sau o sursă de venituri, ci totul era sub semnul unui scop religios-moral și se făcea prin mijloacele specifice Bisericii creștine. Minunea autentică n-are nimic comun cu scenariile omenești, repetate și ajustate după împrejurări subiective.

Demonii nu cunosc viitorul. Atunci când ei descoperă unele lucruri viitoare fac aceasta recurgând la diverse evenimente conjuncturale, se folosesc adeseori de profețiile autentice, pe care le cunosc mai bine ca noi, sau fac caz de unele informații pe care și le comunică între ei și noi nu le cunoaștem.

Nici astrologia nu este de la Dumnezeu. Astrele au fost făcute de Dumnezeu și sunt într-o bună rânduială. A interpreta mișcarea planetelor în sensul unei influențe constrângătoare asupra destinului omului și al lumii este lucru drăcesc. În măsura în care Creatorul ne respectă întru totul libertatea de voință, libertatea fiind element esențial în ceea ce noi numim „chipul lui Dumnezeu din om”, cum poate oare, ca un corp ceresc, care este creatura lui Dumnezeu, să ne suprime libertatea? Zodiile nu au nici o influență asupra omului, iar Tațian Asirianul ne transmite informația că demonii au inventat pentru prima dată zodiacul. Dacă ar fi soartă și zodiile ar fi determinante în formarea personalității umane (de fapt însăși noțiunea de persoană este incompatibilă cu cea de destin sau soartă), atunci cum se explică faptul că doi frați gemeni, Iacov și Esau, au urmat două căi diametral opuse în viață… Rădăcinile astrologiei nu sunt creștine, n-au nimic comun cu Sfânta Scriptură și cu învățătura Sfinților Părinți, ci ele se pierd în concepțiile păgâne, venite mai ales pe filieră filosofică (platonică și neoplatonică), concepții care sunt dualiste și panteiste. La fel și practica yoga, nu este de la Dumnezeu. Prin ea se cultivă egoismul și se urmărește dominația celorlalți. Creștinismul, dimpotrivă, cultivă smerenia și urmărește întronarea iubirii dezinteresate între oameni și mântuirea sufletului, adică unirea cu Dumnezeu, în viața veșnică. Să nu uităm, așadar, îndemnul Sfântului Pavel: „Deosebiți duhurile, că nu sunt toate de la Dumnezeu”.
http://www.laurentiudumitru.ro/Deosebiti-duhurile.php

Asadar sa luam aminte. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. AMIN.

cristiboss56 28.08.2012 18:33:38

Sa luam aminte !

Un cuvant al Parintelui Staniloae , publicat chiar aici pe site :
http://www.crestinortodox.ro/editori...ism-70182.html

caryna 28.08.2012 23:56:27

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 467295)
Un cuvant al Parintelui Staniloae , publicat chiar aici pe site :
http://www.crestinortodox.ro/editori...ism-70182.html

Multumesc!!!!!

Azi la inmormantarea unei fete am auzit ca a murit datorita faptului ca o alta fata si-a facut pe scrisa...ii placea de prietenul fetei moarte si s-a dus la o femeie sa vada care e soarta ei si aceea femeie i-a facut pe scrisa si din cauza asta a murit cealalta fata cu care era acel baiat. Nu stiu daca m-am facut inteleasa pentru ca nici eu nu am inteles bine ce s-a intamplat. Dumnezeu sa ne fereasca de toate relele din lume. DOAMNE AJUTA!!!!!!

Mihailc 29.08.2012 00:28:03

Citat:

În prealabil postat de caryna (Post 467438)
Multumesc!!!!!

Azi la inmormantarea unei fete am auzit ca a murit datorita faptului ca o alta fata si-a facut pe scrisa...ii placea de prietenul fetei moarte si s-a dus la o femeie sa vada care e soarta ei si aceea femeie i-a facut pe scrisa si din cauza asta a murit cealalta fata cu care era acel baiat. Nu stiu daca m-am facut inteleasa pentru ca nici eu nu am inteles bine ce s-a intamplat. Dumnezeu sa ne fereasca de toate relele din lume. DOAMNE AJUTA!!!!!!

Hm... o nouă victimă a unei agresiuni magice. Conform unei statistici secrete a unei structuri specializate în informații, magia neagră face 1500 și 2000 de victime anual în România. Cunosc și eu câteva cazuri asemănătoare, unele dintre ele înfricoșătoare prin lanțul de consecințe tragice pe care l-au declanșat. "A face pe cineva pe scrisă" cred că se referă la o invocație-ordin scrisă de regulă pe pielea unui animal necurat, sacrificat special în acest scop și îngropat într-un "loc rău" nepăzit de vreo troiță sau cruce, pe unde victima trece des. În asemenea cazuri, agresorul se ascunde poate chiar în anturajul sau proximitatea victimei, întrucât pentru meșteșugul acesta drăcesc vrăjitorul are nevoie de anumite informații și obiecte de natură intimă. Moartea victimei se petrece repede, fie prin accident stupid, fie boală letală cu evoluție fulgerătoare. În povestea asta nu există un câștigător, fiindcă agresorului îi va fi răpită cândva ființa pe care o iubește cel mai mult pe lume, de regulă primul copil.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:43:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.