![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
2.Si daca este comandant suprem al armatei de ce crezi ca ar fi in stare sa se sacrifice pentru patrie? Concluzie: Timpul va dovedi daca acest comandant suprem al armatei este roman sau nu! Cu pretul a cate vieti? Cate vieti costa aceasta demonstratie? Hmm! Carol I a trecut la Ortodoxie, regina Maria a trecut la Ortodoxie. Ferdinand I, in schimb a ramas romano-catolic. Ce a insemnat asta? Daca nu era Regina Maria care sa faca presiuni asupra sotului sau ne-ortodox nu mai faceam Unirea de la 1918. |
Carol I a trecut la ortodoxie? Regina Maria a fost o mare admiratoare a religiei bahai, daca nu cumva chiar membra a ei.
|
Era unul, Caragiale, care pe vremea aia se amuza copios (între două sughițuri de plâns, cu mai mult ori mai puțin sifon) și zicea despre moftangii (ca să mă exprim în stilul lui Cătălin).
Mofturi, coane, mofturi... Nu-ți pare plauzibil? Istorico-critic, vreau să spun....:)) |
Traim timpuri bizare Ioane, istorica se rescrie intr-un mod fascinant :)
|
Noi suntem timpul. Dar ne lăsăm trădați de ceasuri...:)
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Regina Maria a fost ortodoxa. |
Citat:
|
La moartea lui Carol I s-au desfasurat funerarii ortodoxe si catolice.Azi unii le-ar numi ecumeniste. Ultima lui dorinta, din testament, a fost ca trupul lui sa fie binecuvantat de un preot catolic.Regina Maria a fost chiar membra bahai, declarata.Nu-ti foloseste la nimic sa idealizezi istoria ca sa dea bine in poza. Au fost monarhi buni, indiferent de situatie, si au iubit tara asta, desi erau, la origini, straini de ea.PS: daca vizitezi azi un spital din Bucuresti, din lantul ,,Regina Maria", vei gasi si pliante cu bahai,am vazut cu ochii mei.Ghici de ce :)
Citeste aici pt Carol I http://www.historia.ro/exclusiv_web/...rn-sigmaringen Regina Maria si Principesa Ileana au fost convertite la bahai de o americana, Martha Roth.Citeste aici http://www.crestinortodox.ro/secte-c...mul-72877.html Testamentul lui Carol I il poti citi mai jos http://www.historia.ro/exclusiv_web/...egelui-carol-i |
Citat:
Problema e ca fara binecuvantarea Papei, cununia ... e lipsita de efecte (conform canoanelor catolice). Asa ca cei doi au ajuns in Dealul Mitropoliei pentru asa-zisa binecuvantare. Ei, conform canoanelor ortodoxe NIMENI nu poate sa dea binecuvantarea fara ca cei doi candidati la Taina Cununiei sa nu fie ortodocsi. Trecerea de la catolicism la Ortodoxie se face prin rostirea Crezului Ortodox si Mirungere, taina care se poate oficia inainte de Taina Cununiei. Eu unul nu cred ca regele a primit binecuvantare fara a fi trecut la Ortodoxie cu acceptul sau, bineinteles. |
Citat:
|
Citat:
Iar faptul ca religia influenteaza modul de actiune al personajelor istorice este un fapt cat se poate de real. Spre deosebire de altii, nu ma complac intr-un pesimism "atotstiutor": mi te si imaginez dimineata sorband cu zgarcenie dintr-o cafea, dar tragand cu nesat dintr-o tigara si citind cine stie ce gazete, totul intr-o aura atotcunoscatoare si sigur pe mantuirea ta. Eu unul am trecut de starea asta si am ajuns sa constientizez ca fiecare minut conteaza pentru mantuire. |
Citat:
Adevarul, pentru non-naivi, e ca nu regina Maria a fost motorul intrarii in razboi de partea Antantei, ci Lojile de care asculta majoritatea politicenilor romani, indeosebi liberali. Dar de, de dragul groomingului si marcarii teritoriului, pardon, cosmetizarii istoriei in numele confesiunii proprii, ce nu fac unii... Toti conducatorii de demult ai Tarilor Romane, ca erau catolici, ortodocsi sau reformati (unul a fost unitarian), tot au fost patrioti. Insa dupa 1789, s-a pierdut, progresiv si accelerat simtul sacrului; pana si regii sunt imbracati in uniforma politiicanului burghez: costum si cravata. Bleah. Nu mai vorbesc de "prostii" ca onoarea in politica, patriotism real, alea-alea. Asa ca, da, tara asta s-a ridicat si pe umerii unora care nu aveau treaba cu "ascultarea" fata de niste greci barbosi din Fanar sau de alti barbosi, de data rusi bine articulati cu votca, de la Kiev sau Moscova. Conteaza onoarea. Un cuvant pe care din pacate, pana si regii cica crestini l-au cam uitat. |
Citat:
De ce judeci atat de stresant? Logica "daca nu e asa, atunci precis e asa" contine in sine o anumita doza de stres si logica se aplica intr-o ultima faza a unei constructii logice argumentate, in momentul in care se trage concluzia. Ce pot sa spun e ca Regina Maria nota in Jurnalul ei cu privire la intrarea Romaniei in razboi: "Ah! De ce nu sunt eu rege!" |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Si mai incet cu aprecierile de post! Ca tie nu-ti fac bine, nu mie! Citat:
|
Citat:
Pai tu ai participa in cruciada celui care ti-a decapitat fiul? Haide, spune! Ai mai sta de vorba cu cel care ti-a decapitat fiul si, mai mult, sa te lupti sub comanda lui intr-o asa-zisa cruciada? Asta denota cata demnitate a avut Vlad Dracul! Si tu il apreciezi? De ce il apreciezi? Pentru ca a fost catolic? Halal de tine! Stii ca a fost decapitat si el tot de Iancu de Hunedoara, un alt roman catolic coada de topor! Si nu e singura dovada cand un conducator catolic si-a batut joc de tara romaneasca! Am sa-ti mai dau si altele! |
Pe de alta parte, domnule Mihnea, citeste si judeca modul cum a fost tratat Vlad Dracul de catre tovarasu' Iancu de Hunedoara care a taiat si capul lui Mircea, fiul lui Vlad Dracul, iar mai apoi si pe cel al lui Vlad Dracul, fostul sau camarad de "cruciada". Tu, in inaltimea gandirii tale crestinesti ai face asa ceva?
Cand otomanii i-au chemat la Constantinopol pe Vlad Dracul si pe copiii acestuia, Vlad si Radu suspectandu-i de insubordonare i-au intemnitat, dar nu i-au omorat pe niciunul din ei. Cine dintre cei doi (catolicul Iancu sau "paganul" sultan) s-au comportat omeneste, dupa umila ta parere? Poti sa judeci putin ce a insemnat "slugarnicia catolica" a acestui Vlad Dracul fata de poporul ortodox pe care l-a condus? Singurele momente de liniste ale poporului ortodox condus de un fanatic catolic au fost acelea in care trebuia platit tribut sultanului. In rest, poporul a fost chemat sub arme ca sa lupte pentru ce anume? Pentru ideile unui conducator catolic rupt de poporul sau. Sper ca mai gasesti putina intelepciune pentru a cantari drept lucrurile! P.S. De multe ori in istoria romanilor am avut parte de un comportament mult mai civilizat din partea otomanilor decat din partea asa-zisilor crestini de la Roma, St.Petersburg, Cracovia sau Budapesta! |
Citat:
Ambii voievozi, si Iancu de Hunedoara, si Vlad Dracul erau romani si erau catolici. Din pacate, ultimul si-a tradat suzeranul, impreuna cu cauza crestinatatii. In urma acestei tradari si executarii domnitorului tradator, Iancu de Hunedoara il instaleaza ca domn al Tarii Romanesti pe Vladislav al II-lea Valahul. Acesta era din neamul Danestilor, partida concurenta cu Draculestii. Acesta nu-l va trada pe voievodul Ardealului. Va lua parte la alta cruciada, lucru care il va indeparta de palat. Fiul lui Vlad Dracul, si anume Vlad Tepes, va profita pentru a-l inlatura de la domnie cu ajutorul unor unitati turcesti care trec Dunarea in acest scop. Dar Vladislav este reinstalat domn, iar Vlad Tepes alungat din domnie. In final, Vladislav va fi omorat pe campul de bataie de coalitia formata din turci si din partida tradatoare a Draculestilor, condusa de Vlad Tepes personal. Este interesant ca acest Vladislav a initiat si a reusit o emancipare a Munteniei fata de Iancu de Hunedoara (si, implicit, fata de regele Ungariei), dar folosind mijloace permise si nu tradarea crestinatatii. El a facut ca moneda tarii, ducatul valah, sa iasa de sub influenta monedei ungare, care tot scadea in valoare ca sa stimuleze exporturile. Mai trebuie spus ca cele doua partide concurente, ale Danestilor (sprijiniti de unguri si polonezi) si ale Draculestilor (odinioara si ei sprijiniti de puterile suzerane, dar acum trecuti de partea turcilor, pana cand Vlad Tepes ii va lovi pe noii sai stapani) erau concurente si fiindca, spun unele surse, ele sustineau candidati diferiti la imparatia turcilor. Ca si in Muntenia si Moldova, domnia la turci era, in principiu, electiva. Oricine era fiu de sultan (care avea multi fii, fiind poligam si avand multe sotii si tiitori) putea accede la domnie. Eliminarea concurentilor era incurajata de teologii islamici de atunci care controlau Divanul turcesc, aceasta fiind singura situatie cand un frate putea sa isi omoare un frate fara a fi pedepsit de Allah, fiind un lucru in folosul intregii imparatii, care avea nevoie de un imparat a carui eficienta sa fie dovedita. Or, sultanul existent este posibil sa fi fost sprijinit de Draculesti, iar contracandidatul de Danesti. Cu asta, eu ma opresc cu divagatiile aici. Istoria medievala romaneasca este cu totul in afara acestui topic. |
http://www.monumenteiasi.ro/monument...ura.php?id=389
Mama lor de "papistasi" afurisiti, uite ce nerusinare facura in Moldova cea dulce si ortodoxa: cica au monumente inca de la descalecare. Vai tu, cica Dragos descalecatorul din Maramures era "papistas". Nasol, gospodin; ar trebui rescrisa istoria cu picamaru'. |
Citat:
|
Citat:
In urmatoarea expeditie de cautare a regelui Vladislav Vlad Dracul se alatura - asemenea unui slugarnic - flotei burgunde si lui Iancu de Hunedoara, dar nu prea fac mare lucru. Disensiunile dintre Vlad Dracul si Iancu de Hunedoara apar mai tarziu si au ca rezultat decapitarea lui Vlad de catre Iancsi de Hunedoara. Citat:
Din expunerea ta nu cred ca ai prins ideea topicului: vorbeam de conducatorii ne-ortodocsi, daca sunt ai tarii asteia sau nu! Eh, sper ca faci legatura cu cei care au votat in parlamentul european in favoarea pidoznicilor! Sunt ei reprezentanti ai poporului roman sau nu? Daca sunt ortodocsi si gresesc vor plati mult mai greu decat daca sunt de alta confesiune. Dar pentru ca tu esti catolic parerile tale referitoare la istoria romanilor le voi suspecta totdeauna, daca nu de o proasta informare atunci de o rea-vointa. Ca o concluzie: Iancsi de Hunedoara - eu unul nu-l consider roman, limba maghiara a devenit limba lui familiala - si-a permis sa conduca acolo, la el acasa, dar cand pune si desface domni in alta tara ortodoxa toti domnii pusi de el NU SUNT AI TARILOR ROMANESTI! |
Citat:
(Si se pare ca lui "Iancsi catolicul" ii cam placea sa decapiteze). Sa cuceresti Locurile Sfinte? Mi-e teama ca, voi catolicii, ati cam pierdut mesajul primordial al crestinatatii! Si demisiile de papi repetate cam confirma teoria aceasta! Inca o demisie de papa si vom avea din nou 3 papi in viata. Dar, de data aceasta exista, totusi, o evolutie: nu se mai bat intre ei! |
Iata un articol interesant, reversul reversului:
http://www.evz.ro/cutremur-in-americ...re-se-rup.html |
Citat:
Argumentele folosite de cei care se impotrivesc casatoriilor intre persoane de acelasi sex au fost folosite la fel de-a lungul istoriei si la fel ca si acum, sunt pur religioase: - la abolirea sclaviei - cand se dezbatea dreptul de vot pentru femei - cand a aparut miscarea civila anti-rasism si segregare in anii '50/'60 - in cazul Loving vs. Virginia De fiecare data cei care s-au opus cu Biblia in mana au pierdut. Si asta pentru ca s-au aflat de partea gresita a problemei (cea care face rau unor oameni), nu pentru ca nu ar fi incercat suficient. La fel se va intampla si cu casatoriile intre persoane de acelasi sex. E scandal mare acum, dar deja perceptia publicului s-a schimbat ireversibil (asta in Vest, dar o sa se intample si aici). Peste 50 de ani copii si nepotii nostri vor citi despre evenimentele de acum, si nu vor vedea nici o diferenta la nivel istoric sau argumentativ intre cei care se opuneau casatoriilor intre persoane de acelasi sex si cei care sustineau sclavia, sau discriminarea pe baza de rasa sau sex. |
Da mă. Așa e. Noroc că te afli tu de partea bună.
|
Citat:
Am prieteni din acea minoritate, si vreau sa se bucure de aceleasi drepturi pe care le am si eu. Si da, punctul meu de vedere este cel corect (din punct de vedere uman) si este cel care va deveni majoritar la un moment dat. Nu trebuie decat sa stii un pic de istorie ca sa iti dai seama de asta. |
Nu-È de ce am impresia că te crezi prea deÈtept. Mult prea deÈtept.
Nu că, poate, n-ai fi. Punctual. Dar, una peste alta, nu prea te poÈi lăuda cu multe. Fi-i sănătos! La suflet. |
mesaj editat
|
Citat:
Un atac la persoana ca cel de mai sus spune mai multe despre tine (si sufletul tau) decat despre mine. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Dar te contrazici la greu: tocmai tu ai spus ca argumentele pur religioase au avut efecte benefice (abolirea sclaviei, dreptul de vot pentru femei, etc.) Hai, te rog, sa pastram discutia coerenta, cat de cat! Citat:
|
Mai bine te atac pe tine, deși nu prea văd care-i atacul, decât să atacați voi, cei "profund umani", umanitatea.
Și să știi, prietenii tăi au fix aceleași drepturi ca și mine. |
Citat:
Citat:
Tabara celor care au argumentat pentru discriminare a pierdut in toate acele cazuri. Si asa se va intampla si acum. Citat:
Daca demnitatea ta depinde de dreptul de a discrimina pe cineva, imi pare rau pentru tine. Citat:
Citat:
Unii din cealalta tabara au folosit si ei argumente religioase (dar nu toti). Si in prezent avem oamani din diferite denominatii crestine care militeaza pentru drepturile LGBT folosind argumente religioase. Deci din nou, avem oameni care folosesc citate din aceeasi carte pentru a sustine pozitii diametral opuse. Citat:
Citat:
Si acum, de 10 ani incoace, evanghelistii americani tipa pe la toate colturile ca sfarsitul Americii vina acusica. Pe motive de homosexuali, Obama, Obama Care, comunisti, etc. Mai exact, de doua mii de ani ne tot amenintati cu chestii din astea, de fiecare data cand lumea vrea altceva decat vreti voi (ma rog, unii dintre voi, ca nu va puneti de acord vreodata). Doua mii de ani mai tarziu, suntem tot aici, si voi pierdeti batalie dupa batalie. Cu toate ca ziceti ca Yahwe e de partea voastra. Citat:
Si daca ma ataci pe mine, va inceta "atacul asupra umanitatii"? Ce are una cu alta? Explica-ne te rog care e atacul asupra umanitatii, daca o minoritate care nu are nimic in comun cu tine primeste drepturi egale cu ale tale. Citat:
Si atentie: nu vorbim de cununie religioasa, ci de cea legala, care ofera anumite drepturi legale celor doi. Pe care tu le ai, iar ei nu. |
Citat:
Apreciez mult raspunsul tau, sper sa nu-l uiti NICIODATA! Insa vorbind de instincte materne la animale, ei bine noi, crestinii ortodocsi credem (la alte specii de crestini s-ar putea sa gasesti altceva ce ti-ar fi mai pe placul tau) ca si acestea au fost sadite in noi, animale mai mult sau mai putin cugetatoare, tot de Dumnezeu. Citat:
"26.Pentru aceea Dumnezeu i-a predat unor patimi de necinste; ca si femeile lor au preschimbat legaturile firesti cu acelea impotriva firii; 27.asemenea si barbatii, parasind fireasca legatura cu femeia, [n pofta lor s'au aprins unii pentru altii, barbati cu barbati savarsind rusinea si primind in ei insisi rasplata cuvenita ratacirii lor." Romani 1. |
Citat:
"de doua mii de ani ne tot amenintati" Cine esti tu? Care e numele tau: legiune? Pe cine reprezinti tu "de doua mii de ani"incoace? "28.Si trecand El dincolo, in tinutul Gadarenilor, L-au intampinat doi demonizati iesind din morminte si atat de infricosatori incat nimeni nu putea sa treaca pe calea aceea. 29.Si iata ca ei strigau, zicand: Ce este noua și Tie, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Venit-ai aici mai înainte de vreme ca sa ne chinuiesti? 30.Si la o buna departare de ei era o turmă mare de porci care pastea. 31.Iar demonii Il rugau, zicand: âDaca ne scoti afara, trimite-ne in turma de porciâ.Matei 8. Tu, cel de doua mii de ani, vrei sa transformi lumea asta intr-o turma de porci? Crezi ca noi suntem turma ta de porci! |
Citat:
Vezi ca adventistii au o casa de rugaciuni acolo la voi, in America unde se strang numai pidoznici. Du-te acolo si lasa-ne pe noi in pace! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:06:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.