![]() |
@Florin-Ionut
Citat:
Deci senzația care nu vă lasă să vă smeriți pentru a putea să ascultați prezentarea și să o înțelegeți vine de la neputina de a crede și de la spaima lipsei de libertate văzînd cum în fața Adevărului vi se prăbușesc toate teoriile lumii... în care ați crezut și credeți și nu puteți să le lepădați ca fiind false și mincinoase și absurde. Deci dragă Florin Ionuț, încearcă să vezi teoria ta cu pământul sferic pusă deasupra teoriei prezentate de vsovivivi și poate vei înțelege și vei crede și Apocalipsa pentru a rămîne în dreptatea creștin ortodoxă și nou creștin ortodoxă a sfintei scripturi și a Cuvântului Noului Ierusalim de la Pucioasa. |
Citat:
Atît timp cît încerci să-mi arăți că Soarele și Luna sînt semisfere, n-are rost să continuăm. |
Citat:
ps: apropos, unde e capatul pamantului? |
@Florin-Ionut
Păi dacă nu poți să vezi Soarele și Luna decît prin teoria ta geocentrică cu pămîntul sferic aflat în mijlocul creației, teorie preluată de la ''unii'' și alții, atunci nu-i o mare problemă atît de gravă precum țiar părea, pentru că prin asta defapt Îl pui pe Domnul nostru Iisus Hristos și Fiul lui Dumnezeu în centrul întregii Creații așa ca unii din călugări și sfinți, crezînd și tu așa ca și ei care credeau și cred în această teorie pozitivă, și avîndu-L pe mai departe pe Domnul Iisus Hristos la cîrmă, atunci e suficient aceasta și să rămîi cu teoria în care crezi, pentru că treptat cu timp și fără timp pricepînd mai bine toată scriptura și învățătura din ea și prin aplicarea practică, vei ajunge să primești tot Adevărul prin Duhul Sfînt și vei citi și din Cartea Deschisă a Vieții Mielului Înjunghiat de la Noul Ierusalim, și atunci cu siguranță vei pricepe și teoria lui vsovivivi ca fiind reală și dreaptă și bună, dar vei pricepe și teoriile cele noi după care Dumnezeu va înnoi cele vechi și veșnice sau cele noi și veșnice dar și va crea ființe și lucrurilor noi pe care Domnul, pe toate le va face împreună cu omul... pentru ''binecuvintații Tatălui Meu, pentru toți Cei care vor veni să moștenească toate cele ce s-au pregătit pentru ei de la întemeierea lumii, de la Creație și Facere și mai înainte de astea.
Dacă nu poți să accepți că soarele și luna de pe cer ar fi semisfere, poticnindu-te pentru asta, atunci te îndemn așa ca pe Solomon, ca atunci cînd se coc castanele sălbatice să iei de jos un rod cu un miez și unul cu două miezuri, roade ale castanului căzute pe jos și caută să vezi dacă teoriile, a ta și a mea sunt reale, și apoi întreabă-te de ce castanele comestibile au țepi care te împung... și sper că împreună cu Domnul Dumnezeu te vei lămuri... dar pentru asta trebuie să încerci să asculți prezentările până la sfîrșit și nu să le respingi ca fiind false pînă ce nu ai încercat să le pricepi ca să le înțelegi apoi... așa cum încearcă în sesiune orice student amator de la orice facultate... să înțeleagă și să memoreze și să creadă în toate teoriile lumii. |
Chiar, de ce sa "nu poti" sa crezi ca sunt semisfere? :)
Daca tu crezi ca galaxii la ani lumina se invart in jurul Pamantului cu viteze fantastice, peste viteza luminii, atunci de ce n-ai "crede" si altele? |
Citat:
Dar dacă vrei un răspuns simplu și scurt, atunci te-aș întreba așa: După care teorie și practică pe teorie mă întrebi? |
Citat:
Galaxiile fotografiate de Hubble? :) Einstein merită o discuție aparte, apropo de v > c. |
Citat:
Dar pentru cît am înțeles îți răspund așa: 1. Pot să cred că sunt semisfere dar și că sunt sfere așa ca halourile pe care le vezi pe capul sfinților, de cuvînt, de lumină, de cer, de foc și de apă și de ghiață. Doamne te rog ajută credinței și necredinței mele dar și putinței și neputinței mele ca să nu mai păcătuiesc și să nu mă mai mîndresc și să nu mă mai ispitesc la rău. 2. Aș putea crede și altele însă nu toate îmi sunt de folos din teoriile lumii? |
Citat:
|
Citat:
Cealalta ar putea foarte bine sa nu existe. Citat:
Sau "credinta" ta e subiectiva? Asta aleg sa cred cu ochii inchisi, asta refuz cu ochii inchisi, etc? Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Subiectul fiind vast, n-am cum să investighez totul dintr-o dată. Trebuie răbdare! Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Sunt curios cu ce referinte vii. |
Citat:
Daca vorbim de credinta in jetfa lu Hristos este ceva pozitiv, cand e vorba sa crezi cine stie ce bazaconii mizand pe conspiratii cat lumea de mare, ei bine... aia e un cu totul alt soi de credinta.. |
@Florin-Ionut
''Nu-s semisfere, nici discuri, pentru că văzute din orice unghi arată rotunde. Adică-s sfere.''
Aș putea citi corect propoziția ta așa ca Yoda din războiul stelelor: ''pentru că văzute din orice unghi arată rotunde. Adică-s sfere. Nu-s semisfere, nici discuri,''.......... îmi pare că de aia respingi și te poticnești și negi prezentările lui vsovivivi refuzînd să crezi. ...lucru care mă face să cred că tu nu ai fost la Luvru și nu ai văzut Geoconda care din orice unghi ai privi-o pare că se uită numai la tine... Dar e drept doar din ce ai afirmat doar atît: ''Din orice unghi le-ai privi arată rotunde.'' Concluzia ta referitoare la Luminătorii Cerului însă este un pic greșită dacă privești prea materialist teoria ta geocentristă cu pămîntul sferic în mijloc, nemaifăcînd trimitere și referire la Iisus ca în teoria sfințlor părinți cînd ei și cu noi credem în această teorie a ta și nu e vorba de pămîntul numit ''Tera'' văzut ca un glob. Creația așa cum scrie la Facerea și la Noe... este așa cum îți mărturisesc și eu, teorie și practică bună mărturisită și scrisă în scripturi, unde un rol foarte important îl are Porumbelul. Practic Soarele acum, deasupra e semisferă de piatră de foc, netransparentă, din care conic, ajunge la suprafață Lumina Bună și Frumoasă, Lumină care curge ca apa ieșind ca printr-un geam, baza conului de Lumină fiind ca un disc și e cît baza semisferei de piatră tare, de foc, de deasupra. Iar Luna e semisferă de apă înghețată și din ea iese și curge tot așa înspre sus, conic Noaptea Bună și Frumoasă cu care se umple cerul de deasupra soarelui. |
Nu stiu altii dar eu unul nu pot sa te urmaresc :))
Nici prezentarea de pe youtube. Incearca sa faci un model 3D poate poate.. :) |
Citat:
|
Eu n-am vazut nici un sul, doar mizgaleli pe o hartie din care mi-e foarte greu sa inteleg ceva.
Serios. Si cred ca la fel pot sa spuna toti cei care le-au vazut, doar ca n-au curajul sau nici nu s-au obosit sa vada prezentarea:) Cu exceptia lui Ionut desigur :) Din ce spui tu, pana la urma trebuie sa fie un fel de sfera. Sau e un cub mai rotunjit? Slava Domnului ca n-ai unit marginile dupa o jumatate de rotatie ca ne lua pe toti durerea de cap :)) Dar ai putea in varianta 2.0 sa pui toata lumea aia imaginara pe o sticla Klein, sa vezi atunci jale si plangeri :)) |
Citat:
Cosmologia biblica, mai ales atunci cind este aplicata ca un abtibild grotesc peste perceptia empirica si peste stiinta experimentala corecta, non-ideologizata, este: opresiva, ingusta, autosuficienta, primitiva. Scrie-ne, te rog, aici pe forum, cea mai veche amintire a ta, de la 2 sau 3 ani, cu lux de amanunte. Te-ai prins, nu divagam prosteste: cam la acelasi nivel de precizie ca primele amintiri ale unui copil mic sint si miturile primordiale. Ca sint in Biblie, Coran, diverse traditii orale, abrahamice sau politeiste, nu conteaza. |
Citat:
Trebuie sa fac si eu un video sa explic cum o zebra e de fapt reptila, poate o sa crezi si asta. Citat:
Citat:
http://www.saburchill.com/HOS/astron.../181105001.jpg |
@Trimisul
De-aia am ezitat să redeschid topicul despre PP. |
Citat:
|
Auditur et altera pars...
|
Citat:
Vorbiti clar la fel cum o face omul din clip. :) |
Citat:
|
@Trimisul
De-aia am ezitat să redeschid topicul despre PP. Îmi pare mie sau ești supărat pe vsovivivi... de ce doar 4minute? Păi nu tu ai deschis topicul ci e deschis de cîteva mii de ani, dar aici se pare că l-ai redeschis degeaba dacă ai ''obosit'' să urmărești un videoclip banal. Pentru a putea înțelege era nevoie să le urmărești pe amândouă, așa ca orice școlar și student, la geografgie creștin ortodoxă. Nu te teme să crezi ci teme-te ca nu cumva să crezi în minciunile rele ale lumii la nesfârșit. Poți liniștit să confrunți scripturile cu teoriile în care crezi, cu toată buna credință. Așa îți dai seama cam pe unde te aflii, în Adevăr. Nu uita însă că e greu a înțelege totul printr-o teorie ce caută să explice totul pe scurt și nici nu e nevoie să vrei așa ceva ca prostul. E nevoie să iubești sau de ce te temi când s-ar putea ajunge la Adevăr? |
Geografie imaginar crestina. De ortodoxa nu mai comentez..
Serios, face un zapauc o prezentare pe youtube si vrei ca lumea sa-l creada in conditiile in care doar el intelege ce zice acolo? |
Citat:
Pai, orice element/substanta/ "chestie" absoarbe lumina. De aceea nu vedem toate lucrurile albe. Sunt putine substante care reflecta majoritatea luminii (dar nu perfect) si sunt "foarte" albe, sau substante care absorb majoritatea luminii, si sunt "foarte" negre. Atomii de hidrogen absorb o anumita frecventa de lumina. Deci, observand lumina care vine de la Soare, se poate observa ca exista niste frecvente lipsa in ea, nu complet, dar mult mai slabe dpdv al intensitatii decat restul. Deci, analizant intensitatile, si potrivind frecventele lipsa cu subtantele, se poate observa ca Soarele este alcatuit din cam 90% hidrogen, 8% heliu si 2% alte elemente. |
Citat:
Nu comentez calitatea lui de prezentator, dar și eu și alții credem cam așa fiindcă lucrurile sunt corecte din punct de vedere scripturistic. Nu e greu de înțeles ci e foarte greu să-ți vină să crezi că atâta lume intelectuală și competentă s-a înșelat și că eu însumi m-am înșelat atâția zeci de ani. Cînd știi că toți fac la școală teoriile științifice ale lumii atunci împreună cu grosul ''deștepților'' nu poți să mai dai doi bani pe filmulețele unui ''fraier''. Scrie în scripturi că există tărie? scrie. Scrie că apele de sub cer curg și se adună formând mările? scrie... ei bine scrie că ețistă apele de deasupra cerului? scrie. deci e nevoie ca să curgă și în sus de undeva așa cum curg spre pămînt de la granița de imponderabilitate pe care toți cosmonauții și locuitorii stațiilor ''orbitale-fals'' o cunosc! Deci mi se parte că în mare e conform scripturii. Voi nu puteți trece de ideea că soarele și luna nu sunt sferice și că ''pămîntul'' numit Tera nu e sferic. Dar de ce nu ați căutat să urmăriți și videoclipul 2 în care se văd și apele de sus și apele de jos. Cum am terminat o facultate tehnică și cum am făcut multă matematică și fizică... am reușit să înțeleg aproape tot ce zice. Tipu-i un pic sau mai mult zăpăuc întradevăr dar asta am constatat nu din videoclipurile respective ci am văzut că are și alte videoclipuri pe care nu le-am putut urmării. E un chelboss, cu ceva șapcă de iarnă pe cap și spune niște chestii de te doare mintea. Hai să nu mai vorbim de el că poate îi facem rău dacă nu-i dăm pace, știi tu, ironiile se simt și la distanță, dacă intră pe aici iară sub un nou nick vsovivivivi?.. și ne bate în clanță de nu ne vedem? Așa că... știi tu: morții cu morții și viii cu viii și de morți numai de bine. |
Citat:
Apropo de deplasarea spre roșu, aș comenta din ce-mi aduc aminte că deși Universul e în expansiune și obiectele se depărtează unele de altele, nu e obligatoriu pentru absolut toate să fie așa. Pot să existe quasari care se apropie în timp ce ”mingea” se umflă la modul general. Citind despre fizicieni și despre experimentele și calculele lor, am aflat că într-adevăr o parte din ei au fost puși în umbră, marginalizați și în același timp plagiați. Descoperirile lor sînt uneori extrem de importante, dar au fost secretizate. Interesele politice și economice au făcut ca fizica să fie transformată din știință în cu totul altceva. Care e cel mai mare fizician al tuturor timpurilor? Majoritatea vor răspunde că Einstein, ceea ce este fals. Voi reveni cu un topic dedicat lui în care vom încerca să discutăm despre valabilitatea teoriilor relativității și despre faptul că Einstein le-a copiat de la alții. |
Citat:
Citat:
http://www.thunderbolts.info/faq/ima...eneral_set.jpg |
@Florin-Ionut
Eu pot să accept că Pămîntul e plat, dar Soarele și Luna așa se văd din toate unghiurile, sferice, deci așa sînt.
+Practic înseamnă că tu nu ești conștient că lumina suferă fenomenul de refracție trecînd prin mediu. Experimentele unor entuziaști fizicieni au fost făcute cu surse omnidirecționale, cu lanterne sau cu lasere, pe cînd în cazul soarelui avem de a face cu o lumină ce curge dintr-un punct numit focar printr-un con situat într-un cristal învelit cu piatră netransparentă. Dacă poți să-ți închipui un con într-o semisferă la care baza conului și al sferei coincid. Dacă ai face o secțiune prin con ar trebui să obții un triunghi echilateral cu focarul în capul unghiului. Mă gîndesc că focarul ar putea fi steluța sfintei treimi. La lună e exat la fel doar că e triunghiul e are steluța sfintei treimi în partea de jos și în sus nu curge lumină ci noapte bună exact ca din soare însă spre apele de sus, de deasupra cerului. Împreună Lumina Frumoasă și Bună și Noaptea frumoasă și bună formează defapt ceva de genul stelei lui David. :) Sînt destui absolvenți de facultate care nu știu să citească ecuațiile lui Maxwell. Care au trecut prin școală copiind la majoritatea examenelor, care au intrat și absolvit din mila profilor și pentru ca facultatea să iasă bine în statistici. +Și eu sunt unul dintre ei... și mi se pare firesc din moment ce în viață, la servici nu prea ai nevoie de astfel de cunoștințe. Termeni ca Laplacianul sau derivatele și integralele sferice sau E-D, B-H sunt cîmpul magnetic B și magnetic indus H și cel electric E și cel electric indus D. După cum se observă ED sunt un început de la cuvîntul EDEN... care ar trebui să aibă semnificația că Raiul a fost în zona de Nord căci dacă ar fi fost în cealaltă zună, ''emisfera-fals sudică'' atunci s-ar fi scris: BHBN Practic toată lățimea și lungimea pămîntului plat și a apelor ar fi fost scrise corect așa: EDENNBHB. Cît de simplu și frumos. Deci în EDEN Dumnezeu (Adonai, NOI am) a sădit un RAI. Mulțumesc pentru că mi-ai adus aminte de facultate însă puteai să pui o imagine mai mică pentru că a ta mi-a spart monitorul. |
Ok incep sa cred din ce in ce mai mult ca tu faci misto. Alta varianta nu vad :))
|
Si o sa tot faca atat timp cat se gasesc unii sa-l ia in serios :)
|
Florin, cred sincer ca Tesla a fost mai mare decit Einstein. Daca tu ai alt nume, ok, adu argumentele.
|
Citat:
|
Citat:
De ce crezi asta? Oricum, o aunumită doză de batjocură am pe undeva deci mi se pare normal să crezi că altă variantă nu există. Și mi se pare și foarte înțelept să nu crezi ca prostul în oricine. Însă există o întrebare grea: dacă cineva spune o teorie adevărată și e păcătos oare e mai de crezut decât dacă cineva spune o teorie falsă și e păcătos sau Doamne apără și păzește, e o față bisericească? Dar dacă respectivul e un mare păcătos om de ștință fără frica Lui Dumnezeu? Deci e greu să ai discernământ însă pentru a recunoaște adevărul ai nevoie și de o bază scripturistică. În mod firesc ar trebui să credem ușor un sfînt creștin care spune adevărul, cum nu sunt sfînt decât sfințit, așa ca marea majoritate a românilor, atunci rămîne la latitudinea ta dacă mă crezi sau nu. Eu pot să-ți spun că |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif Newton n-a fost rau, analiza matematica e destul de folositoare... ""Evrika! Dați-mi o parghie si un punct de sprijin și voi răsturna pământul." Arhimede..:) Păi fiecare își susținea interesul, e firesc. Mă întreb totuși de ce Newton după ce a constatat căderea obiectelor de ce și-a generalizat teoria la întreaga creație extrapolînd fără rușine? În mod normal ar trebui analizată tocmai matematica și cu aparatul matematic ar trebui analizată tocmai analiza. Vei constata tot felul de spații ale absurdului deși par complet logice. Arhimede se pare că făcea foarte rar baie din moment ce și-a pus problema volumului dezlocuit de un corp. Ce s-ar întîmpla dacă ar avea un costul rigid de scafandru umblînd pe sub apă și s-ar alimenta de exemplu cu bere de la suprafața apei printr-un tub pănă ce trupul său ar fi atît de umflat încît s-ar lovi de marginile costumului? Ce volum de apă s-ar dezlocui înainte de a bea butoiul de bere și ce volum de apă s-ar dezlocui la final? Deci nu e nimic încurajator că a descoperit sapa, hîrlețul. Pămînul din spatele hîrlețului e clar un punct de sprijin și muți și răstorni cu ea pământul conform efectului de pârghie. V-ați întrebat de cînd știu romînii să sape pămîntul? Iar dacă ne întoarcem la Newton, de ce deasupra liniei de imponderabilitate nici nu mai cad corpurile și nici nu se mai atrag? Păi dacă s-ar atrage, oricît de mici ar fi forțele de atracție dintre corpuri ar face corpurile să se lipească unele de altele adunîndu-se practic în uniiuni de corpuri tot mai mari. Practic nu pușcă nici teoria lui Newton și nici a lui Arhimede... și orice student mediocru ar putea constata asta! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:40:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.