![]() |
Citat:
Exista un mecanism de ordin fizic prin care trupul fizic revine la viata si un mecanism fizic princare apa fizica se transforma intr-un vin fizic :) Asa cum exista un mecanism fizic prin care gandul tau non-fizic de a bea un pahar cu apa se transforma intr-un gest fizic de a duce paharul la gura :) |
Citat:
|
Pai ce rost are sa crezi ca ar fi nevoie de un mecanism fizic cand il putea salva pe Lazar pe o disketa atunci cand traia si il reincarca atunci cand l-a strigat ? :24:
Sau inlocuia pur si simplu apa cu vin ? Ti-am mai spus - viziunea asta e asa de gresita. E ca si cum am fi pe pilot automat si totul se supune legilor - te rogi si vine minunea. Dumnezeu nu mai participa deloc la treaba asta. Macar in cazul meu ar trebui sa-l indupleci sa ruleze scriptul. :p |
Citat:
Citat:
Sau sa schimbe traseul informatiei in creierul bautorilor astfel incat sa perceapa apa drept vin :) Citat:
Citat:
Ia da cu parerea, cat de 'automata" ti se pare treaba asta? " Iar Iisus, răspunzând, le-a zis: Adevărat grăiesc vouă: Dacă veți avea credință și nu vă veți îndoi, veți face nu numai ce s-a făcut cu smochinul, ci și muntelui acestuia de veți zice: Ridică-te și aruncă-te în mare, va fi așa." Citat:
|
Doamne acum e clar ca ai o viziune eretica. Dumnezeu muta muntele dupa ce le evalueaza credinta oamenilor. La fel cum face o minune printr-o icoana sau prin niste oase. Cand vrea si catre cine vrea. :71:
Dincolo de asta, din nou - discheta aia nu face parte din universul asta asa ca nu are rost sa vorbesti de ceva fizic. :p |
Citat:
Citat:
Citat:
Nu si fara ca omul saceara asta, implicit/explicit :) Citat:
|
Citat:
In schimb dincolo e vorba de o cooperare. Te asculta si baga sau nu discheta. Sau o baga atunci cand doreste fara sa-i ceri asta. :p |
Citat:
Literalmente vorbind...:) P.S. Am temerea ca ne poticnim aici de o deficienta de metoda. Adica se gandeste cam asa: in firul unor succesiuni cauzale, in inflatie genetista, de la un fir la un copac stufos ori de-a dreptul de-a lungul ori de-a naltul unui par nesfarsit. Dar poate fi viata abordata asa de simplist? Ce sa zic, poate o alta metoda de abordare a acestor chestiuni o fi mai fertila. De pilda, imi amintesc de-o carte in care Nae Ionescu propunea si folosea metoda zisa structuralism, sau cam asa ceva... E un simplu exemplu, cred ca mai pot fi gasite alternative. P.P.S. Literalist in unele, iar in altele nu. |
[quote=AlinB;614195]
Citat:
Citat:
Un gand nu se transforma (??) in fenomen fizic prin mecanisme ...fizice. Ci altfel. Daca se transforma... Dar nu se transforma, ci initiaza. O miscare intr-un plan al vietii (gandul inefabil si imponderabil) antreneaza o miscare corespondenta in alt plan (fizic, biofizic si biochimic). |
Citat:
Crezi ca e o metafora? sau un fapt petrecut aievea? Daca e cat se poate de "real" un astfel de fenomen, crezi ca el a avut loc in cadrele exclusive ale legilor fizice? ori, mai degraba, ca Cineva a facut posibile astfel de intamplari, "jonglind" cu legile fizice sau, poate suspendindu-le etc. Dar despre rapirea unor oameni in Duh, ce crezi: sunt tot mecanisme fizice? Sau, poate, experiente psihice mai ciudatele, asa?.... Sau cum or fi? Scorneli, basmiri, bazaconii?...... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:02:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.