Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   In sfarsit stim cum functioneaza gravitatia! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18332)

AlinB 19.02.2016 01:22:28

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 614194)
Deci ca sa inteleg - exista o lege a universului care face ca trupurile care put sa revina la viata. Si o alta care face ca apa sa se transforme in vin. Si asa mai departe. Inca nu le-a descoperit nimeni dar sa crezi ca nu exista asemenea legi inseamna ca esti ignorant. :rolleyes:

Gresit.

Exista un mecanism de ordin fizic prin care trupul fizic revine la viata si un mecanism fizic princare apa fizica se transforma intr-un vin fizic :)

Asa cum exista un mecanism fizic prin care gandul tau non-fizic de a bea un pahar cu apa se transforma intr-un gest fizic de a duce paharul la gura :)

ovidiu b. 19.02.2016 01:23:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 614192)
Uite vezi, si tie ti-e greu,

Eu cred că ție ți-e greu să-ți recunoști ignoranța. :)

iuliu46 19.02.2016 01:29:00

Pai ce rost are sa crezi ca ar fi nevoie de un mecanism fizic cand il putea salva pe Lazar pe o disketa atunci cand traia si il reincarca atunci cand l-a strigat ? :24:

Sau inlocuia pur si simplu apa cu vin ?

Ti-am mai spus - viziunea asta e asa de gresita. E ca si cum am fi pe pilot automat si totul se supune legilor - te rogi si vine minunea. Dumnezeu nu mai participa deloc la treaba asta. Macar in cazul meu ar trebui sa-l indupleci sa ruleze scriptul. :p

AlinB 19.02.2016 01:35:48

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 614197)
Pai ce rost are sa crezi ca ar fi nevoie de un mecanism fizic cand il putea salva pe Lazar pe o disketa atunci cand traia si il reincarca atunci cand l-a strigat ? :24:

Iarasi e nevoie de suportul fizic: discheta, mecanismul fizic: scrierea pe suport magnetic, etc. etc. :)

Citat:

Sau inlocuia pur si simplu apa cu vin ?
Prea mare risipa, tot ce trebuia era sa adauge la apa nitel alcool, coloranti, microminerale :)

Sau sa schimbe traseul informatiei in creierul bautorilor astfel incat sa perceapa apa drept vin :)

Citat:

Ti-am mai spus - viziunea asta e asa de gresita.
Stiu, faptul ca o repeti continuu nu o face sa fie si adevarata :21:

Citat:

E ca si cum am fi pe pilot automat si totul se supune legilor - te rogi si vine minunea.
Nivelul tau de perceptie :)

Ia da cu parerea, cat de 'automata" ti se pare treaba asta?

" Iar Iisus, răspunzând, le-a zis: Adevărat grăiesc vouă: Dacă veți avea credință și nu vă veți îndoi, veți face nu numai ce s-a făcut cu smochinul, ci și muntelui acestuia de veți zice: Ridică-te și aruncă-te în mare, va fi așa."

Citat:

Dumnezeu nu mai participa deloc la treaba asta. Macar in cazul meu ar trebui sa-l indupleci sa ruleze scriptul. :p
Pai ramane sa-l detectezi pe Dumnezeu in ecuatia de mai sus :)

iuliu46 19.02.2016 01:42:34

Doamne acum e clar ca ai o viziune eretica. Dumnezeu muta muntele dupa ce le evalueaza credinta oamenilor. La fel cum face o minune printr-o icoana sau prin niste oase. Cand vrea si catre cine vrea. :71:

Dincolo de asta, din nou - discheta aia nu face parte din universul asta asa ca nu are rost sa vorbesti de ceva fizic. :p

AlinB 19.02.2016 01:55:18

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 614200)
Doamne acum e clar ca ai o viziune eretica.

Nu cred ca stii credinta mea :)

Citat:

Dumnezeu muta muntele dupa ce le evalueaza credinta oamenilor.
Daca omul cere asta :)

Citat:

La fel cum face o minune printr-o icoana sau prin niste oase. Cand vrea si catre cine vrea. :71:
Nu si fara credinta omului :)
Nu si fara ca omul saceara asta, implicit/explicit :)

Citat:

Dincolo de asta, din nou - discheta aia nu face parte din universul asta asa ca nu are rost sa vorbesti de ceva fizic. :p
Din pacate pentru tine, toate dischetele fac parte din Universul asta :)

iuliu46 19.02.2016 02:03:48

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 614201)
Nu cred ca stii credinta mea :)

Daca omul cere asta :)

Nu si fara credinta omului :)
Nu si fara ca omul saceara asta, implicit/explicit :)

Din pacate pentru tine, toate dischetele fac parte din Universul asta :)

Pai ce rol mai are Dumnezeu daca e lege ? Si cum de uneori face minuni catre unii care nu s-au rugat in viata lor ? Si alteori nu face minuni unora care ar baga mana in foc ca-si fac pravila ? Tu nu vezi ca nu are nici un sens ceea ce spui ? Conform ideilor tale nici nu te-ar putea opri sa arunci muntele in mare de vreme ce-i lege. Ho nebunule, lasa muntele la locul lui, intelege cand e vorba despre metafore ! :21:

In schimb dincolo e vorba de o cooperare. Te asculta si baga sau nu discheta. Sau o baga atunci cand doreste fara sa-i ceri asta. :p

ahilpterodactil 19.02.2016 02:29:45

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 614144)
Curcubeul este produs de reflexia luminii in picaturile de apa. :)
Deci si tu esti literalist? :)

Curcubeul a fost pus de Dumnezeu sa fie produs de reflexia luminii in picaturile de apa, care lumina si picatura tot El le-a pus.
Literalmente vorbind...:)

P.S. Am temerea ca ne poticnim aici de o deficienta de metoda. Adica se gandeste cam asa: in firul unor succesiuni cauzale, in inflatie genetista, de la un fir la un copac stufos ori de-a dreptul de-a lungul ori de-a naltul unui par nesfarsit. Dar poate fi viata abordata asa de simplist?
Ce sa zic, poate o alta metoda de abordare a acestor chestiuni o fi mai fertila.
De pilda, imi amintesc de-o carte in care Nae Ionescu propunea si folosea metoda zisa structuralism, sau cam asa ceva...
E un simplu exemplu, cred ca mai pot fi gasite alternative.

P.P.S. Literalist in unele, iar in altele nu.

ahilpterodactil 19.02.2016 02:41:19

[quote=AlinB;614195]

Citat:

Exista un mecanism de ordin fizic prin care trupul fizic revine la viata si un mecanism fizic princare apa fizica se transforma intr-un vin fizic :)
Asta e o simpla ipoteza, presupun ca esti de acord. Una fizicalista, reductionist-materialista. Si chiar de-i asa, nu mecanismul fizic face asta prin sine, ci Vointa Celui Care jongleaza cu mecanismele fizice.

Citat:

Asa cum exista un mecanism fizic prin care gandul tau non-fizic de a bea un pahar cu apa se transforma intr-un gest fizic de a duce paharul la gura :)
Asta e una din cele trei mari ipoteze de ultim secol vehiculate in teoria relatiilor dintre corp si suflet. Nu s-a cazut inca de acord ca ar fi ipoteza valida.
Un gand nu se transforma (??) in fenomen fizic prin mecanisme ...fizice. Ci altfel. Daca se transforma... Dar nu se transforma, ci initiaza. O miscare intr-un plan al vietii (gandul inefabil si imponderabil) antreneaza o miscare corespondenta in alt plan (fizic, biofizic si biochimic).

ahilpterodactil 19.02.2016 02:52:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 614195)
Gresit.

Alin, as vrea sa te intreb daca mecanismele astea fizice (care actioneaza, desigur, in lumea noastra) sunt cele care au produs "teleportarea" unora dintre sfinti dintr-o tara in alta. Avem cateva exemple in "Vietile sfintilor".
Crezi ca e o metafora? sau un fapt petrecut aievea?
Daca e cat se poate de "real" un astfel de fenomen, crezi ca el a avut loc in cadrele exclusive ale legilor fizice? ori, mai degraba, ca Cineva a facut posibile astfel de intamplari, "jonglind" cu legile fizice sau, poate suspendindu-le etc.

Dar despre rapirea unor oameni in Duh, ce crezi: sunt tot mecanisme fizice? Sau, poate, experiente psihice mai ciudatele, asa?....
Sau cum or fi? Scorneli, basmiri, bazaconii?......

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:02:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.