Citat:
În prealabil postat de Mihailc
(Post 614320)
Cine mai pierde vremea să te scoată din prostie și ignoranță strigătoare la cer, Cătăline? Eu unul sigur nu....!
Exegeții din vechime au "tâlcuit" Facerea la fel doar în imaginația ta. Se vede că nu prea ai habar de domeniul ăsta, în afară de niște prejudecăți găsite pe internet și preparate de alți habarniști.
Și dacă dogmă e Facerea, celelalte cărți ale lui Moise de ce nu sunt "dogme" în litera lor??
N-ai de unde să știi la ce s-au gândit părinții de la primele Sinoade ecumenice, fiindcă ei erau călăuziți de Duhul Sfânt, iar tu ești teleghidat de draci imbecilizanți. Altă "scuză" nu-ți pot găsi pentru defăimarea adusă credinței ortodoxe, prin propagandă deformată, mincinoasă și oligofrenă cu pretenții apologetice ...!
|
Draga Mihai, nici doua mesaje nu ai putut sa schimbi fara sa iti arati din nou caracterul. Am vazut ca de fiecare data ma tratezi cu aroganta si ma jignesti dar nu te-am bagat in seama si nu ti-am raspuns la acele mesaje. Dar, din experienta mea, mi-am dat seama ca omul nesimtit si arogant mai rau devine daca ii raspunzi frumos, e ca un fel de putere pe care o simte din faptul ca se vede superior. Nu degeaba se spune ca mandria e pacatul de capatai.
Pentru ca ai amintit de prostie, spuneam la subiectul despre prostie ca mandria (aroganta) e strans legata de rautate si prostie. Pentru ca scrie ca celor mandri li se intuneca mintea. Si de multe ori am vazut ca dai citate pe care nu reusesti sa le intelegi si nu au legatura cu ceea ce vorbim (aici se adauga si lipsa de cunostine, nu doar limitarea intelegerii). S-ar putea ca tocmai inteligenta pe care incerci sa o afisezi peste tot sa fie o problema. Daca un om are un vocabular bogat (pe care cei mandri nu scapa ocazia sa si-l etaleze pentru a epata) nu insemana neaparat ca e si un om cu o inteligenta sclipitoare. De obicei un om care incerca sa se arate superior altora e complexat, se considera inferior unora si trebuie sa compenseze prin a se considera superior altora. In privinta mea poti sta linistit, nu te consider inferior, dar nici nu ma impresioneaza agresivitatea si aroganta ta. Dimpotriva, ma amuza de fiecare data cata importanta iti dai si cu ce aer de superioritate spui lucruri pe care de fapt nu le intelegi.
Legat de credinta, tot ce am scris in mesajele mele e invatatura Bisericii, am incercat sa nu adaug nimic. Nu scriu niciodata nimic de care nu sunt sigur, iar daca am indoieli verific inainte sa scriu care e invatatura corecta. Problema e ca tu ai o alta invatatura, ti-am mai spus si nu am spus-o doar din cauza divergentelor. ncearca, te rog sa nu-mi bagi pe gat prin agresivitate invatatura ta gresita, intelege ca nu avem aceeasi intelegere si in niciun caz nu doresc sa capat o invatatura straina. Daca nu-ti place ce scriu e firesc, cei ce au luat-o pe alta carare nici nu iubesc adevarul, nici nu-l mai inteleg.
In concluzie, te rog sa nu-mi mai vorbesti asa, fa-o daca nu te poti abtine cu rudele si cunostintele tale sau cu cine iti permite, nu cu cineva pe care nu-l cunosti. Si incearca sa te dai jos de pe soclul pe care te-ai suit, nu ma impresioneaza cu nimic. Daca vrei roaga-ma sa te trag de maneca atunci cand simti ca incepi sa urci la inaltimi.
P.S. Am raportat mesajul, pentru ca de la un timp imi scrii astfel de mesaje. Foloseste mai bine timpul pentru a studia invatatura si a o intelege.