Florin-Ionut |
07.03.2016 16:33:07 |
Citat:
În prealabil postat de AlinB
(Post 616407)
|
Multe și importante descoperiri din fizică au fost înainte de 1946. Vrei exemple?
Prelegerea e eronată din cauza afirmației ”Gravitation is an electromagnetic phenomenon”? Posibil. Dar poate că e un pas înainte pentru încercarea unificării fizicii, reducînd la 3 tipurile de interacțiune din Univers. :)
Am citit ambele linkuri cu tot cu comentarii.
Eu știu că nu poți aproxima un sistem de tipul Globului terestru înconjurat de diverse gaze și aflat într-o mișcare deosebit de complexă cu un cilindru în care se amestecă gaze ideale. Așa cum nu poți reproduce pe un server din laborator apelurile de pe o platformă care e în trafic.
Atmosfera și troposfera au avut un timp foarte îndelungat ca să găsească un echilibru pe înălțime datorită gravitației și celorlalte tipuri de energie termică, chimică, a diferențelor de presiune astfel încît straturile de gaze să se separe. Totuși nu s-a întîmplat asta. La nivelul mării nu avem doar gazele cele mai grele. Pe de altă parte, vezi punctul 2, ozonul se încăpățînează să rămînă undeva foarte sus deși e mult mai greu ca oxigenul, fapt care contravine teoriei pe care încearcă ei s-o explice.
Și, ca fapt divers, formulele de calcul sînt greșite. Cînd derivezi parțial în raport cu o anumită axă (Oz), trebuie să folosești un operator numit ”d rond”. Formula se citește ”de la de zet”. Ori ei au folosit notația de diferențială (dP/dz = diferențiala presiunii supra diferențiala axei verticale) care e cu totul altă poveste decît derivata de prim ordin în raport cu z. Matematicile speciale se învață la orice facultate tehnică, la Fizică, Chimie, Matematică. Oricum, ecuațiile folosite nu pot decît să încerce să demonstreze ceva, nu neapărat să și reușească.
|