Melissa |
12.07.2011 15:38:05 |
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
(Post 376792)
Cu speranța că te aude în durerea ta, în singurătatea, în neiubirea în care poate te afli la un moment dat. Pentru că mulți au fost dezamăgiți de oameni, care i-au lăsat singuri atunci când le-a fost mai greu. Dumnezeu nu dezamăgește pe nimeni. Iubește necondiționat și mereu. Îl poți afla în biserică sau (și) în rugăciunea din cămara ta, Îi poți spune toate ofurile, și El te fa asculta și te va mângâia.
|
Normal ca Dumnezeu te aude intotdeauna, nu dezamageste pe nimeni si oricum stie problema ta chiar daca nu i te confesezi in camara ta. Intrebarea mea este acum :concret, cum te va mangaia?
Daca ai o problema, cum o rezolva, cum intervine? Nu crezi ca lucreaza tot prin oameni?
Dar este o diferenta de "nuanta" intradevar. Una este sa crezi ca prietenul X te va ajuta cu un imprumut in euro, pentru ca stii tu ca are bani si este baiat bun si nu te va putea refuza cand ii spui problema ta( si NU te ajuta, dezamagindu-te cumplit) si alta este sa-ti pui nadejdea in Dumnezeu, sa-i spui ca lasi in grija Lui aceasta problema pentru ca pe tine te depaseste si sa te trezesti cu o rezolvare la care tu nici nu visai din partea unui om care-ti ofera ajutorul neconditionat, dupa ce intr-o doara i-ai spus intalnindu-va intamplator la piata, de ce esti suparat..
Deci vreau sa subliniez ca atunci cand spunem ca ne punem nadejdea in Dumnezeu, sa nu-I limitam libertatea de a actiona pentru noi, avand ideea preconceputa ca NU DE LA OAMENI primim ajutor, ci de la Dumnezeu! Primim ajutor de la Dumnezeu, PRIN OAMENI! Inclusiv duhovnicul este un exemplu clar!
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
(Post 376792)
(„Ajutorului omenesc nu mă încredința” - citez din memorie); în felul ăsta nu vom fi nici dezamăgiți.
|
Am aratat mai sus diferenta de "nuanta"..
|