Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Gresesc sau nu ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15525)

catalin2 14.09.2012 02:28:39

Citat:

În prealabil postat de Andreea2012 (Post 470766)
Adica, ce problema au ortodocsii si nu o observa? Ce inseamna ecumenism pietist?

De fapt cel care ti-a scris cred ca vroia sa se refere la habotnicie, nu la ecumenism pietist. Nu cred ca e cazul tau nici habotnicia, nici pietismul.

Mihailc 14.09.2012 02:31:25

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 470823)
De fapt spui un neadevar, eu nu vanez pe nimeni, scriu doar despre ecumenism cand e cazul. E chiar invers, tu ma ataci din cauza ca scriu despre ecumensim de aproape un an.

Vai măi Cătăline, nu știu ce să mă mai fac cu tine... ți-am cântat de jale, nu te-ai tânguit, ți-am cântat din fluier n-ai jucat....
Dacă n-ai sesizat nici acum caracterul benign al invitației mele de a exprima o părere despre o situație suspectă de ecumenism, nu-mi rămâne altceva de făcut decât să concluzionez că suferi de mania persecuției, ca să nu vorbesc tocmai eu de mândrie, că am ditamai musca pe căciulă, mare cât un porumbel.

catalin2 14.09.2012 02:41:32

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 470827)
Vai măi Cătăline, nu știu ce să mă mai fac cu tine... ți-am cântat de jale, nu te-ai tânguit, ți-am cântat din fluier n-ai jucat....
Dacă n-ai sesizat nici acum caracterul benign al invitației mele de a exprima o părere despre o situație suspectă de ecumenism, nu-mi rămâne altceva de făcut decât să concluzionez că suferi de mania persecuției, ca să nu vorbesc tocmai eu de mândrie, că am ditamai musca pe căciulă, mare cât un porumbel.

Scuze, eu cred ca a fost doar o ironie si nu ma intereseaza asa ceva, nu doresc sa continui.

mihaila_alin 14.09.2012 07:27:07

Citat:

În prealabil postat de Andreea2012 (Post 470649)
In ultimul timp ma rog mai mult, ascult cantari bisericesti(de ex Prea milostiva Maica-Marian Moise) si stau pe site-uri ortodoxe. Tatal meu a observat acestea si ma critica spunanad ca nu este bine sa ascult astfel de cantari, si nu ii place cand vede ca stau pe site-uri ortodoxe.De rugaciuni inca nu a zis nimic, dar ma astept.Gresesc eu cu ceva?
Mentionez ca tatal meu, nu merge la biserica si nu prea stie el despre religia ortodoxa.

tatal tau vede ca tu te-ai detasat oarecum de tineretul de acum ce sunt in spiritul acestui veac.ai schimbat muzica zgomotoasa ce tinerii o asculta, chear la mai multi decibeli de cit ar fi nevoie,[de parca nu ar auzii bine]cu acea muzica ce aduce pace si liniste interioara,apoi rugaciunea poate il face sa creada ca te va pierde[vorba vine]ca vei merge la calugarie.asa precum un salas se incepe cu fundatia, si tu la fel, creaza-ti incet si sigur directia statornica in care vei merge, sa nu fie o stare euforica, precum un foc de paie ce trece repede.

Domnul si Maica Domnului sa te ajute pe noul drum.Amin.

Andreea2012 17.09.2012 13:16:56

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 470792)
E diferit, nu?

Adevarat, este ceva diferit. Divna Ljubojevic are o voce superba. Dar nu inteleg ce canta. :)

glykys 17.09.2012 20:12:09

Citat:

În prealabil postat de Andreea2012 (Post 471071)
Adevarat, este ceva diferit. Divna Ljubojevic are o voce superba. Dar nu inteleg ce canta. :)

In linkul dat de mine canta Aksion esti (Cuvine-se cu adevarat) si Kyrie, eleison (Doamne, miluieste).

Uite, aici canta Agni Parthene (Fecioara curata) - http://www.youtube.com/watch?v=6MjohBOQB-M

in varianta romaneasca, text si audio - http://ramurainflorita.blogspot.ro/2...e-fericim.html

Ana Tr. 19.02.2013 20:21:51

Citat:

In ultimul timp ma rog mai mult, ascult cantari bisericesti(de ex Prea milostiva Maica-Marian Moise) si stau pe site-uri ortodoxe. Tatal meu a observat acestea si ma critica spunanad ca nu este bine sa ascult astfel de cantari, si nu ii place cand vede ca stau pe site-uri ortodoxe.De rugaciuni inca nu a zis nimic, dar ma astept.Gresesc eu cu ceva?
Mentionez ca tatal meu, nu merge la biserica si nu prea stie el despre religia ortodoxa.

Si eu ma confrunt cu aceeasi problema doar ca la mine este vorba despre o alta ruda. Ca de ce merg asa de des la biserica, aproape in fiecare Duminca, ca exagerez... ca sunt "fanatica" (? eu stiu ca altfel se zice). samd.

Florinvs 23.02.2013 20:32:16

Gresesc sau nu

Daca te duci la biserica si ai o viata crestin-ortodoxa, cu tot ce inseamna asta, si daca faci treaba asta din convingere si nu din alte motive, nu trebuie sa tii cont de ceea ce zice lumea- vorba aia "gura lumii nu o poti opri"!

cezar_ioan 24.02.2013 00:45:16

Citat:

Cred că tatăl tău a observat bine. Nu e lucru bun să te amăgești cu Marian Moise și să stai pe siteuri ortodoxe.
De ce? Pentru că îți irosești timpul de: rugăciune, studiu biblic, cercetarea cărților duhovnicești, slujbe, cântări, post (întrucât te îndulcești cu bombonelele lui Moise și cu palavre de forum). Și, dacă ești cumva elevă sau studentă, îți irosești energia și timpul de studiu.
Nu cer să îmi răspunzi, ci doar să cugeți o clipă la întrebare: cum stai cu prietenii? colegii? activități extrașcolare?....

E posibil ca tatăl tău să fie mai apropiat de duhul Bisericii decât îți imaginezi. Dacă e un om cu bun simț și judecată sănătoasă, deja e foarte, foarte aproape...

cezar_ioan 24.02.2013 00:47:55

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 505632)
Daca te duci la biserica si ai o viata crestin-ortodoxa, cu tot ce inseamna asta, si daca faci treaba asta din convingere si nu din alte motive, nu trebuie sa tii cont de ceea ce zice lumea- vorba aia "gura lumii nu o poti opri"!

Nu e vorba de ce zice lumea, ci de propriul tată.
Nuanță foarte importantă pentru o fată care iubește duhul creștin...

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:40:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.